06.11.06, 15:01
Fajie że ktoś końcu zainteresował się wyborami. Za kilka dni będzie wszystko jasne czy wybierzemy rozwój czy wkroczymy na ścieżkę nędzy....
Wydaje się może, że to nie ma różnicy kto jest tak naprawdę w urzędzie, nie ma nic bardziej mylnego.
Popatrzmy na ostatnią ważna zmianę w Gminie, czyli Zakład komunalny.
Przez kilka ostatnich lat zarządzaniem wodociągami oraz oczyszczalnią zajmowała się Spółdzielnia Kółek Rolniczych czyli P. Zielski.
Na terenie Gminy były domy które nigdy nie zobaczyły przedstawiciela tej zacnej firmy i nigdy nie zapłaciły rachunku za wodę.
SKR w dobie Internetu i komputerów nie dysponował bazą odbiorców i należności za wodę i ścieki. Co za tym idzie ? BAŁAGAN!! wszyscy z własnych kieszeni dopłacaliśmy za te nie dociągnięcia.
W kwestii dróg w gminie. NIe każdy wie jaka jest różnica między droga gminą a powiatową. Otóż do dróg powiatowych zaliczamy : ul. warszawską w Czosnowie, drogę Kazuń Bielany Małocice, a co za tym idzie inwestycje na tej drodze przeprowadza powiat.
w kwestii odśnieżania tych dróg to od (chyba?) 2 lat gmina przejęła odśnieżanie dróg powiatowych, co poprawiło ich przejezdność. Pod warunkiem że firma (SKR) wywiązała się ze zobowiązań.
Wydaje mi się że nasza gmina ma naprawdę duże możliwości i co najważniejsze korzysta z nich. wystarczy popatrzeć na nowo budujące się firmy po obu stronach "7". Ostatnio poznałem pewnego faceta z Łomianek, buduje zakład na terenie gminy, chwalił że wszystkie formalności załatwił w 2 miesiące, w Łomiankach jego przyjaciel realizując podobną inwestycję stracił rok na papiery.
Nie docenia się tego co się ma. Mało kto pamięta czas kiedy starostwo powiatowe przejęło kwestie pozwoleń na budowę. wynikł wtedy problem co z robić z wnioskami o pozwolenia na budowę Nasza gmina generuje najwięcej wniosków w powiecie. Pytanie o ile zmalała by liczba nowo budowanych domów w sytuacji gdyby nie pozwolono utrzymać punkt starostwa w budynku gminy. Ja nie lubie stać w kilometrowych kolejkach...

Można pisać wiele o naszej gminie, ale po co kto ma trochę rozumu i umie obserwować i robić porównania sam będzie wiedział co zrobić 12 listopada
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka