Dodaj do ulubionych

Remont drogi 579

09.07.07, 22:58
Moim zdaniem po remoncie drogi 579 ruch się nasili. Mieszkam niecale 50 m od drogi i zastanawiam
się nad wystąpieniem o montaż ekranów chroniących przed hałasem.
Pozdrawiam
Chudy
Obserwuj wątek
    • muay-thai4 Re: Remont drogi 579 10.07.07, 08:42
      Napisałem pewnego razu do Zarządu dróg e-mail w sprawie postawienia ekranów
      przy E7, jednak nie doczekałem sie żadnego odzewu. A że temat wydaje mi się
      mało prawdopodobny do zrealizowania odpuściłem.
      Daj znać jak będziesz coś wiedział.
      P.S.
      Czy na 579 drogowcy tylko kładą nową nawierzchnie bez poszerzania i pasa
      awaryjnego??
      • xudys Re: Remont drogi 579 10.07.07, 11:45
        Poszerzają i robią pas awaryjny. Myśle że trzeba zgłosić problem do sanepidu i z opinią zaatakować
        właściciela drogi. Szkoda że przy projekcie nikt z gminy nie pomyślał o tym problemie.
        • xudys Re: Remont drogi 579 10.07.07, 11:47
          Sanepid albo ochrona środowiska
        • muay-thai4 Re: Remont drogi 579 10.07.07, 12:25
          Jest to droga powiatowa a z tego co widzę np.na podstawie ul.Warszawskiej w
          Czosnowie gmina albo nie ma nic do powiedzenia albo nie bardzo ich to rusza. A
          z drugiej strony, teraz po zamknięcu przetargu i rozpoczęciu prac może byc
          trudno coś "dodatkowego" wywalczyć.
          Co do straszenia ich sanepidem to pewnie będziesz nusiał zlecić wykonanie na
          własny koszt pomiarów szkodliwości/hałasu a to kosztuje... np. za zbadanie wody
          w jeziorze krzyknęli około 5000 zł %/
          Jednak są normy które dokładnie określają ilość dB aby hałas określić jako
          szkodliwy więc powodzenia,
    • maaciejkaa Re: Remont drogi 579 11.07.07, 09:02
      O ekranach dzwiekochlonnych mozecie zapomniec. ;) W MZDW pracuja jacys nienormalni ludzie. Widzieliscie porobiony zjazdy na posesje z tej drogi? No wlasnie, nie widzieliscie! Bo w wielu miejscach ich nie ma. Dzialki budowlane na przyklad w Cybulicach nie maja zrobionego zjadu z tej drogi. W kilku miejscach, nawet pomimo usytuowania bramy wjazdowej na dzialce wjazdu w projekcie przebudowy nie zaznaczono. Tak jest na przyklad w Cybulicach Duzych, po prawej stronie, zaraz przy wjezdzaniu do wsi. Postawili wysoki kraweznik i sa zadowoleni.
      Jeszcze jeden przyklad na to ze MZDW to dziwna "firma": przeciez w zeszlym roku latanie dziur po zimie odbywalo sie dopiero w lipcu.
      P.S. MT: 579 to droga wojewodzka, a nie powiatowa.
      • xudys Re: Remont drogi 579 11.07.07, 12:11
        Według prawa drogowego są zobowiązani zapewnić zjazdy.
      • muay-thai4 Re: Remont drogi 579 12.07.07, 10:56
        Parę lat temu również musiałem walczyc o zjazd na swoją działkę bo "pan
        planista" nie uwzględnił, że mogę chciec na nią wjechac! Powiedziałem
        kierownikowi firmy, która kładła chodnik, że jezeli nie zrobią mi wjazdu to co
        noc będę im rozbierał świeżo ułożony chodnik, mimo planów które ściskali w ręku
        podziałało :)

Odp. na P.S.: to tylko potwierdza, że głąbów nam na każdym szczeblu nie brakuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka