Dodaj do ulubionych

Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u?

04.02.06, 15:10
Jeżeli ktoś ma sensowne uwagi to proszę o ich przekazanie (ze swej strony
gwarantuję nieujawnianie źródła takiej informacji).
Może uda mi się daną sprawę wyjaśnić.
Natomiast rzucanie oskarżeń bez pokrycia, czy też sugerowanie nieprawidłowości
bez jakichkolwiek dowodów uważam za zwykły bełkot.
Obserwuj wątek
    • zoro333 Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 15:13
      Ty co? Pełnomocnik prezydenta do PEC albo członek Rady Nadzorczej?
      Z czyjego nadania?
      • marcin_krysinski Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 15:26
        Niedawno publikowano tu na forum skład Rady Nadzorczej PEC-u. Tam jest chyba
        wszystko podane. Skoro mam w chwili obecnej możliwości prawne to czekam na
        konkrety, gdyż jeśli rzeczywiście są jakieś nieprawidłowości w działalności
        firmy to obowiązkiem członków Rady Nadzorczej jest się nimi zająć. Chyba, że te
        "sygnały" ,które się tu czasem pojawiają są bezpodstawne...
        • zoro333 Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 15:53
          Jeszcze dwa małe pytanka, czy startujesz do rady miejskiej w przyszłych
          wyborach?
          Za co zostałeś członkiem rady nadzorczej?
          Rozumiem, że jesteś członkiem i "darczyńcą" PO.
          • kapioh1 Re: Konkretnie to zbyt mało wazeliny... 04.02.06, 16:01
            Bliżej mi nie znany Panie Krysiński, konkretne zarzuty są, i to nie byle jakie.
            Po pierwsze, spółka wyraźnie odcina się na tle innych spółek miejskich. To
            skandal, żeby mieć tak dobre wyniki ! Po drugie, zbyt mało osób powiązanych
            familijnie z lokalną GTW tam pracuje ! Po trzecie, osoby tam pracujące
            posiadają wykształcenie adekwatne do ich stanowisk, a to już jest granda, Panie
            Krysiński. No i po czwarte Prezes Jonik zaniża zużycie wazeliny w mieście. I to
            mu Pan Panie Krysiński wytknij !! Weź mu Pan tak szczerze p..dolnij o tej
            wazelinie, jeśli mu krzesełko miłe od razu się poprawi, he he he....
            • marcin_krysinski Re: Konkretnie to zbyt mało wazeliny... 04.02.06, 16:10
              Rozumiem, że pozostaje mi tylko: "No comment..."
          • marcin_krysinski Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 16:08
            > Jeszcze dwa małe pytanka, czy startujesz do rady miejskiej w przyszłych
            > wyborach?
            nie zastanawiałem się nad tym jeszcze

> Za co zostałeś członkiem rady nadzorczej?
            mogę powiedzieć tyle, że na pewno nie "za coś" - mam odpowiednie kwalifikacje
            potwierdzone egzaminem państwowym zdanym już jakiś czas temu a więc nie na
            zawołanie polityczne; jestem także biegłym sądowym w tej dziedzinie a to nie
            następuje z żadnego klucza.

> Rozumiem, że jesteś członkiem i "darczyńcą" PO.
            członkostwo w PO nie jest niczym wstydliwym i nie oznacza żadnych podtekstów;
            każdy w sumie ma jakieś poglądy polityczno-gospodarcze i to chyba nie jest
            niczym złym. wg mnie po prostu droga do dobrobytu społeczeństwa wiedzie przez
            dobrobyt jednostki, a tego nie osiągnie się w sposób "nieliberalny". zwróć
            uwagę, że PO nie stosuje zagrywek populistycznych i nie obiecuje gruszek na
            wierzbie.

• kapioh1 Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 16:15
              No Panie Marcinie, jeśli Pan tu tak sobie wypisuje, takie kulturalne
              przemyślenia, takim wyważonym językiem to znaczy, że Pan będzie kandydował !
              Pan już myślał o tym, więc po co się rumienić ? My, bywalcy tego forum to
              rozumiemy. Ale jakiegoś konkursu na ten stołeczek w PEC- u to chyba nie
              ogłaszano, co ?
              • marcin_krysinski Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 20:15
                > My, bywalcy tego forum to rozumiemy.

Czas pokaże. Tłumaczyć się nie mam z czego. Forum to miejsce wymiany opinii więc
                tak to traktuję.

> Ale jakiegoś konkursu na ten stołeczek w PEC- u to chyba nie
                > ogłaszano, co ?
                Napisałem w innym miejscu co i jak.
            • lswaczyna Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 16:59
              marcin_krysinski napisał:
              > członkostwo w PO nie jest niczym wstydliwym i nie oznacza żadnych podtekstów;
              > każdy w sumie ma jakieś poglądy polityczno-gospodarcze i to chyba nie jest
              > niczym złym. wg mnie po prostu droga do dobrobytu społeczeństwa wiedzie przez
              > dobrobyt jednostki, a tego nie osiągnie się w sposób "nieliberalny". zwróć
              > uwagę, że PO nie stosuje zagrywek populistycznych i nie obiecuje gruszek na
              > wierzbie.
              >

I tu Cię muszę rozczarować Największym POPULISTĄ w naszym mieście jest
              niekwestionowany lider PO, kłamca, tchórz, oszust - "pierwszy wśród równych".
            • rudy107 Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 17:33
              Panie kandydacie, brednie pan wypisujesz. PO, a szczególnie to w Rudzie Śląskiej
              nie jest populistą?! PO teoretycznie sprawuje rządy w mieście i co z tego mamy?
              Afery w każdej społce, nominacje szemranych kolesi, a rad nadzorczych dotyczy to
              w szczególności. Niech Pan zdradzi, w jakich okolicznościach został Pan
              czlonkiem RN? Było jakies ogłoszenie? Rozpatrywano dziesiątki podań...? A
              ponadto cokolwiek późno interesuje się pan naszymi opiniami na temat
              nieprawidlowości. jedno sie zgadxa: najwyższy czas przed wyborami.
              • marcin_krysinski Re: Ma ktoś KONKRETNE uwagi co do PEC-u? 04.02.06, 20:07
                > Panie kandydacie, brednie pan wypisujesz. PO, a szczególnie to w Rudzie
                Śląskiej nie jest populistą?! PO teoretycznie sprawuje rządy w mieście i co z
                tego mamy?
                Czy to znaczy, że każdy kto się wypowie na forum Rudy Śląskiej zaraz kandyduje?
                Jeśli tak to taka wymiana poglądów nie ma sensu. Co to znaczy teoretycznie? Że
                niby w praktyce rządzi ktoś inny? No to kto?

> Afery w każdej społce, nominacje szemranych kolesi, a rad nadzorczych dotyczy
                to w szczególności.
                No właśnie dlatego zacząłem ten wątek - jakie afery? Już mi nawet nie chodzi o
                "inne" spółki... Podajcie konkretne informacje dotyczące PEC-u. Tak się łatwo
                pisze, że afera. Ale na czym ona właściwie polega? Że w RN są ludzie ci a nie
                inni? Nie wypowiadam się jako przeciwnik czy poplecznik kogokolwiek. Chciałem
                zobaczyć na ile pokrycie mają hasła o nieprawidłowościach. Bo ja muszę
                powiedzieć, że do tej pory zero sensownych informacji. Tylko takie dziecinne
                tekściki.

Niech Pan zdradzi, w jakich okolicznościach został Pan
                > czlonkiem RN? Było jakies ogłoszenie?

wg mnie było - przeczytałem w gazecie artykuł przedstawiłem swoje dokumenty w UM
                i po jakimś czasie przyszło stosowne pismo.

> Rozpatrywano dziesiątki podań...?

Tego nie wiem

> ponadto cokolwiek późno interesuje się pan naszymi opiniami na temat
                > nieprawidlowości. jedno sie zgadxa: najwyższy czas przed wyborami.

e tam - czytam to forum od dawna. i jak niedawno pojawił się milutki pościk:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=35922063
                pt. skandal w PEC!!! to wywołał on moje pytanie. ale rozumiem nie ma
                rzeczywistych informacji. poruszę sprawę tej awarii na najbliższej RN.
                • kapioh1 Re: Nieznany Bohater poświęcił się dla PEC-u. 04.02.06, 20:38
                  Ja chyba przestanę, normalnie tutaj pisać, bo mi się zajady od śmiechu robią.
                  Pan Krysiński przeczytał pewien artykuł w pewnej gazecie i postanowił zostać
                  członkiem Rady Nadzorczej PEC- u. Tak poprostu przesłał swoje dokumenty (pewnie
                  pocztą) do UM. Poczekał, poczekał i dostał odpowiedź. Domyślam się treści. Np.:
                  "Szanowny, wielce utalentowany Panie Krysiński. Wprawdzie WOGÓLE Pana NIE ZNAM
                  i nigdy nie spotkałem, ale przesłane CV zrobiło na mnie kolosalne,
                  bombastycznie wielkie wrażenie. Powalony, dosłownie, Pana kompetencjami
                  przydzielam Panu, bez konkursu, krzesełko w RN PEC. Albowiem nie ma na nie i
                  tak absolutnie żadnych chętnych. Z POważaniem Prezydent"
                  Tak to pewnie było. Na takie stanowiska normalnie, nigdy nie ma chętnych.
                  Dziękuję Panu za poświęcenie. Przy najbliższej okazji zaproponuję, żeby Jonik
                  przyznał Panu statuetkę "ZIMNE ŻEBERKO 2006". Przyda się na wybory.
                  • marcin_krysinski Klasyczne polskie zbaczanie z tematu... 04.02.06, 20:44
                    No właśnie. A bez metafor? Wiem jak było i tyle. Problem w tym żeby się trzymać
                    tematu. Czego Szanownemu Przedmówcy szczerze życzę.
                    • kapioh1 Re: Klasyczne polskie SEDNO tematu... 04.02.06, 21:07
                      Ja własnie dotarłem do sedna, Panie kolego. Nowy, ambitny członek RN PEC chce
                      się pokazać jako wytrawny tropiciel skandali w tej firmie. Atmosfera na forum
                      przygotowana doskonale przez różnych kolesi, piszących posty z
                      nagłówkami "Skandal" oraz używających słów "Dranie" (to pewnie o Joniku
                      Krystianie- Prezesie PEC i jego kumplach z roboty). Ten ambitny gość to Pan,
                      Panie Krysiński. Nie kryje Pan swoich związków z lokalną PO. A jak wszyscy
                      wiemy PEC PO się oparł..A wybory tuż, tuż.... To jest klasyczne SEDNO, bardzo
                      polskie poza tym.
                      • lord_of_the_flies Re: Klasyczne polskie SEDNO tematu... 04.02.06, 21:48
                        kapioh1 napisał:
                        A jak wszyscy
                        > wiemy PEC PO się oparł..

Z tego co ja wiem to RN wybiera Zgromadzenie Wspólników (w tym wypadku
                        Prezydent)a z kolei RN wybiera zarząd, więc gdyby ta "paskudna pajęczyna PO"
                        z "głównym pająkiem" chciała to Zarząd PEC-u by się nie oparł. Czyż nie?
                  • jozefosmenda Re: Nieznany Bohater poświęcił się dla PEC-u. 04.02.06, 21:01
                    Brawo Kapioh!
                    Życie byłoby daremne gdyby nie popuścić wodzy fantazji.
                    POważnie mówię!
                    • danius5 Re: Nieznany Bohater poświęcił się dla PEC-u. 04.02.06, 23:02
                      Drogi Marcinie, gratuluje Ci odwagi i pomysłowości hehe.
                      Natomiast jeżeli chodzi o kwestie związane z PEC-em, to po raz kolejny okazało się, że forumowicze rzucają oskarżenia bez pokrycia. Próbuje się prowadzić propagandę porażki i tworzyć wrażenie, że Miasto (także spółki miejskie) spada po równi pochyłej… Czy takie działania przyniosą skutek – zobaczymy w październiku.
                      pozdrawiam

PS. Marcin, jeśli rzeczywiście chcesz zostać radnym, to pierwszy ruch był świetny ;)
                      • kapioh1 Re: Nieznany Bohater poświęcił się dla wyborów. 05.02.06, 02:45
                        Marcina pierwszy ruch był zaiste mocarny...Członek Rady Nadzorczej zatroskany o
                        ciepło w żeberkach ludu pracującego...No cóż, ja myślę, że Pan Krysiński ma
                        szanse w tej Radzie Miejskiej zasiąść, nie tacy w końcu tam teraz okupują
                        krzesełka. Ja natomiast cały czas piszę, że PEC ma się świetnie. Ale gdzie tu
                        zasługa PO ? Dzięki takiej małpiej zręczności politycznej Platforma Obywatelska
                        została wykolegowana przez braci Kaczyńskich na poziomie kraju. I w Rudzie też
                        was wykolegują na cacy, chociaż ich nie popieram wcale.
                  • zoro333 Re: Kapioh 05.02.06, 12:34
                    Jak byś się zajął kabaretem byłbyś gwiazdą a tak tylko jesteś kandydatem /z
                    forum/ na prezydenta miasta. Nikomu nie ubliżając kabareciarz to jest To przy
                    nim funkcja prezydenta to mały pikuś.
                    Tak tłumaczą wszyscy swoje powołanie do RN. List jest świetny - też spróbuję
                    napisać do Stanie może jakiś stołek dostanę.
                    Zgoda PEC jest jedyną firmą miejską, która dobrze stoi, ale tylko, dlatego bo
                    PO nie dokonała tam żadnych zmian na stołkach w Zarządzie a RN nie ma nic do
                    gadania, na szczęcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka