12.04.10, 19:03
Dziewczynki. Prosze o kilka slow na temat pracy na wyspie. Otoz kolezanka nam zaproponowala bysmy razem z nia pojechali na mykonos. Ona tam kiedys pracowala w jakims hotelu wiec moze udaloby sie jej nas wkrecic. Chcialabym sie Was spytac czy na wyspie rzeczywiscie mozna zarobic troszke kasy. Czy naprawde przez caly sezon jest tam praca. Nie wiem jakie konkretne pytania mam zadac bo nie mam zielonego pojecia jak tam jest.
Bo mamy dylemat
1. czy jechac na wyspe i po sezonie wrocic do kraju,
2. jechac na wyspe i po sezonie wrocic do aten,
3. wyjechac w maju do szwecji.
Dlatego chcialabym wiedziec jak najwiecej cos o wyspie (zeby kilka osob mi cos doradzilo) bym mogla wybrac miedzy 1, 2 a 3smile
Obserwuj wątek
    • morita11 Re: Mykonos 13.04.10, 08:19
      Jak mi powiesz jaki hotel to Ci powiem czy warto jechac. Zdarzylo mi sie juz
      robic za tlumacza kilku Polkom, ktore zostaly tu przyslane przez slawetne
      atenskie biura i uciekaly szybciej niz przyjechaly. Roznie mozna trafic,
      niestety. Ale jak nie bedziesz sama to juz jest duzy plus.
      Ogolnie zarobic mozna, nie wiem czy lepiej niz na innych wyspach bo nie
      pracowalam nigdy na inych wyspach.
      Okrslenie,ze kolezanka moze Was wkrecic ma oznaczac,ze przyjedziecie i albo
      bedzie robota albo nie???
      • mamalal-ka Re: Mykonos 13.04.10, 12:48
        Grecja czy Szwecja ?
        niezły dylemat Roksanko1
        Proponuję kierować się swoją osobowością i Twoimi cechami charakteru...
        bo jak wiadomo
        Grecja to kraj lekkoduchów, bałaganiarzy, bylejakości ale też ludzi czerpiących
        z życia co się da bo nie samą pracą człowiek żyje of course
        ...a Szwecja jak wiadomo to zupełnie inna historia...
      • roxy_84 Re: Mykonos 13.04.10, 14:10
        A wiec tak to sa 2 hotele. 1 to saint john. 2 kivotos. oba sa 5 gwiazdkowe. Jeden ma ojciec a drugi hotel ma chyba syn czy jakos tak. Kolezanka kiedys w 1 z nich pracowala. Podobno daja oni mieszkanie, za ktore sie nie placi. wiec jesli cos wiesz o tych hotelikach to prosze mnie poinformowacsmile
        • igorieryk Re: Mykonos 14.04.10, 00:31
          Hej! ja mieszkam na Paros ale ogólna opinia jest taka nawet wsród Grekow ze na
          wyspach wiecej da sie zarobic niz w Atenach ale jest tez jeden wielki minus bo
          na wyspie nie ma szans na prace zima!Wiec albo zasiłek albo powrót do kraju cie
          czeka!a z hotelarzami z wysp róznie bywa mam pare kolezanek które przejechały
          sie ale zawsze jest alterantywa jak juz znajdzieci sie na tej wyspie zawsze sa
          duze szanse na znalezienie innej pracy jakby cos poszło nie tak!oczywiscie
          ryzyko jest zawsze w takich WYPRAWACH!zycze powodzenia!
        • morita11 Re: Mykonos 14.04.10, 09:37
          No wiec tak.
          DO saint johna bym nie poszla w zyciu. Chyba,ze bym przymierala glodem. No
          chyba, ze lubisz prace niewolnika wink
          A o kivotosie slyszalam dwie skrajne opinie wiec trudno mi cos powiedziec.

Ale tak jak pisze igorieryk, jak juz jests na wyspie to zawsze mozesz zpracowac
          i szukac gdzis indziej wink
          • roxy_84 Re: Mykonos 14.04.10, 14:23
            Ok dziekuje Wam bardzo za odpowiedz. Jesli nie bede miala innego wyjscia to bede musiala wyjechac na wyspe. Na pewno Wam dam znac co i jaksmile
            • roxy_84 Re: Mykonos 14.04.10, 19:09
              morita mozesz mi zaproponowac, ktore hotele twoim zdaniem sa dobre?? wiesz jesli udalo by mi sie wyjechac to pozniej moglabym sobie zmienic. Najwazniejsze by gdzies sie podczepicsmile
              • morita11 Re: Mykonos 14.04.10, 22:00
                Nie moge wink nie pracowalam w zadnym hotelu na mykonosie wink
                • roxy_84 Re: Mykonos 15.04.10, 14:16
                  ok nie ma sprawy. Tak wogole to na miesiac wyjezdzam do hiszpanii do meza. Bede sobie podrozowac po europiesmile jutro rano mam wylot. Takze bede nie obecna. Buziaczki dla Was

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka