Dodaj do ulubionych

Grecja on-line

16.01.11, 23:34
fajnie czasem poczytać co o Grecji myślą inni, istnieje wiele blogów, stron o Elladzie o to kilka
z nich:
blizejgrecji.pl/
greekcoffee.blox.pl/html
www.rok-w-grecji.blogspot.com/
polacywgrecji.blox.pl/html
macie swoje ulubione?

www.blogroku.pl/polacywgrecji,gwguo,blog.html
Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: Grecja on-line 17.01.11, 06:26
      Pewnie, ze fajnie etc ale zaglosowac sie nie da z greckiej komorki sad

PS- OK, dopisujecie SWOJE i NIESWOJE strony, jak sie zbierze konkrecik zalozymy odnosnik we wstepie, jak swego czasu do kopalni jetki (a propos, ktos ma z Nia kontakt jeszcze???)
      • anilek26 Re: Grecja on-line 17.01.11, 22:40
        wiem, że się nie da, niestety, ale to nicsmile
        • bachula_gr Re: Grecja on-line 18.01.11, 07:39
          Przy okazji poczytalam Twoje wpisy anilek26, poogladalam Twoje i nie twoje zdjecia. Fajnie sie zapowiada tylko jak dla mnie strasznie meczacy szablon wybralas, niewspolmierny z poziomem tresci oooo.

Tak czy siak przyznawajcie sie do swoich blogow, niekoniecznie tylko tych o Grecji (Annielika- kiedy reaktywujesz swoj???), zrobimy liste oficjalna lektur pozaforumowych:

anilek26 - POLACY W GRECJI
          • anilek26 Re: Grecja on-line 18.01.11, 15:21
            masz racje,ale jestem kompletnie zielona jesli chodzi o css, probowalam juz wielu ale tylko ten szablon pojelam, a jakie masz propozycje?
          • anilek26 Re: Grecja on-line 18.01.11, 15:28
            bachula_gr napisała:

> Przy okazji poczytalam Twoje wpisy anilek26, poogladalam Twoje i nie twoje zdje
            > cia. Fajnie sie zapowiada tylko jak dla mnie strasznie meczacy szablon wybralas
            > , niewspolmierny z poziomem tresci oooo.
            >
            > Tak czy siak przyznawajcie sie do swoich blogow, niekoniecznie tylko tych o Gre
            > cji (Annielika- kiedy reaktywujesz swoj???), zrobimy liste oficjalna lektur poz
            > aforumowych:
            >
            bede ci bardzo wdzieczna jesli zasugerujesz mi jaki szablon bys widziala, bardziej otwarty a nie taki uporzadkowany?
            > anilek26 - POLACY W GRECJI
            • bachula_gr Re: Grecja on-line 18.01.11, 17:45
              Anilek, jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o strone techniczna. Pisalam z punktu widzenia odbiorcy. Dla mnie ten szablon akurat jest taki geometryczny, nie miesci sie na stronie, do tego zestawienie tego niebieskiego i rozu daje po oczach. Ja bym poszla w jakies pastele, ale jak? Nie mam pojecia sad
              taki uklad plastyczny jak jest nie pasuje do porzadnie zredagowanych wpisow, jest zbyt krzykliwy.

Moze ktos umie pomoc.
              • orangewomen Re: Grecja on-line 19.01.11, 12:21
                Anilek i jeszcze apropo strony technicznej, ja wypowiem sie na temat czcionki, widzialam, ze pare razy zostala zmieniona i w tej chwili jest super. Kolor blogu - jakos bardzo mi nie przeszkadza, moze dlatego, ze fiolet bardzo lubie smile Ale tak jak Bachula podpowiada pastele sa bardziej uniwersalne, blog wizualnie jakby elegantszy wtedy sie staje.
          • annielika Grecja i Ja 02.02.11, 14:50
            Bacha, tamten blog zamknelam na amen. W ramach noworocznych postanowien w imie ulepszenia siebie samej postanowilam zaczac tworzyc nowego bloga, tym razem o Grecji. Zobaczymy jak mi pojdzie... trzymam kciuki za siebie sama.

Tutaj adres grecjaija.blogspot.com/ - Grecja i Ja.
            • bachula_gr Re: Grecja i Ja 02.02.11, 18:33
              Anniela, dobre i to. Zatem wrzucam do ulubionych i bede czytac i sie czepiac wink
              Powodzenia i niech Ci klawiatura lekka bedzie.
    • orangewomen Re: Grecja on-line 19.01.11, 12:17
      Anilek,
      Fajny blog, oby tak dalej, spostrzezenia bardzo trafne z pewna dawka humoru wiec bardzo przyjemnie sie czyta. Czekamy na wiecej.
      A i zachecam do rozwiniecia watku , w ktorym polecasz ciekawe miejsca w Grecji - oczywiscie w opcji z fotkami.

Ewelina
      • anilek26 Re: Grecja on-line 19.01.11, 15:46
        Dziewczyny dzięki za wszelakie uwagi naprawdę biorę je sobie do serca i na bieżąco będę starała się coś zmieniaćsmile
        Jeszcze dziś dołączę parę nowym zdjęć,które Ania podesłała mi znowu na pocztę, może Wy też macie coś ciekawego?
        mój mail anilek26@gmail.com-
        pozdrawiamkiss-

www.blogroku.pl/polacywgrecji,gwguo,blog.html
        • wiweiorex Re: Grecja on-line 19.01.11, 16:12
          Anilek, maila masz na gmail.com, nie myslalaś o bloggerze, jako platformie blogowej? Bloxa nie znam, więc trudno mi się wypowiadać, ale blogger jest prosty łatwy i przyjemny oraz intuicyjny, nawet nie muszę wiedzieć co to jest css (i nie wiem, hihi)
          • anilek26 Re: Grecja on-line 20.01.11, 03:47
            No widzisz wiweirex tak to już jest że na co pierwsze wypadnie na to bęc, ale pomyślę o bloggerze na googlesmile
            późno już,ale ja sierotka Marysia ok. 22:00 pomyliłam się i skasowałam cały dotychczasowy wygląd bloga, do teraz siedziałam nad tym, żeby przywrócić go do życia, pozmieniałam też przy okazji kolory, są chyba bardziej pastelowe? i co myślicie?
            • bachula_gr Re: Grecja on-line 20.01.11, 07:18
              Czarne literki znacznie latwiej sie czyta tylko to tlo.....ja bym zdecydowanie poszla w pastele, nie bylo by tak krzykliwie. Np blekit o dwa tony jasniejszy niz ta mata? na ktorej leza muszelki albo wrecz taka brzoskwinka jak w tytule?
              Poza tym mnie sie rozjezdza na szerokosc tylko TWoj blog wlasnie a nie cierpie przewijac w prawo.
              Natomiast bialej Grecji to sporo jest tutaj np:
              GRECJA NA BIALO
              chyba mozna po sasiedzku linkowac? nie wiem.

OT: Natomiast nie wiem czemu do bloga sie nie przyznaje na forum rownolegle piszaca z Toba autorka tego a jest zarejestrowana na naszym forum ale sie nie udziela a szkoda ;-(
              Odtajniamy?
              Mysle, ze warto by bylo w spisie produkcji okologreckich pozaforumowych odnotowac?
              • orangewomen Re: Grecja on-line 20.01.11, 07:46
                Ja glosuje za odtajnieniem smile
                Nie zdazylam jeszcze przeczytac, tylko zerknelam i na pierwszy rzut oka blog prezentuje sie fajnie smile
                • bachula_gr Re: Grecja on-line 20.01.11, 07:52
                  orangewomen napisała:
                  > Ja glosuje za odtajnieniem smile

To moze ktos nagabnie autorke? Nie chce byc kapusiem tylko dlatego, ze mam podejrzenia kto zacz smile
                  • orangewomen Re: Grecja on-line 20.01.11, 13:14
                    No wiec przeczytalam caly! Tez bardzo fajny, trafny i z humorem. Wiec nic do wstydu, wrecz powod do dumy. Szanowna Autorko z szeregu wystap!!!!
                    • anilek26 Re: Grecja on-line 20.01.11, 14:18
                      ten blog to greekcoffee.blox.pl/html niestety autorka chyba sam powinna się ujawnić, ja mogę tylko polecić bloga bo wyśmienity, gdybym wiedziała że taki istnienie na bloxie to bym pewnie tam nie zaczynała:/.
                      tak siak siak polecam bloga i autorkęsmile
              • anilek26 Re: Grecja on-line 20.01.11, 14:29
                bachula_gr napisała:
                > Poza tym mnie sie rozjezdza na szerokosc tylko TWoj blog wlasnie a nie cierpie
                > przewijac w prawo.

dziewczyny Wy też jak bachula musicie przewijać w prawo?sprawdziłam na innym komputerze i wszystko gra;/
                • orangewomen Re: Grecja on-line 20.01.11, 14:54
                  Ja nie musze przewijac, ale czcionka z przedostatniego postu jest lepsza - wedlug mnie oczywiscie. I lepiej jesli caly tekst jest napisany jedna czcionka, w tym samym rozmiarze, a nie jak w poscie Ukochane Greckie II, co chwile inaczej. Prosze odbierz, to jako rady a nie krytyke. Wypowiadam sie jako czytelnik, Ty jestes wlascicielka bloga wiec w sumie mozesz tam sobie robic co chcesz.
                  • anilek26 Re: Grecja on-line 20.01.11, 16:10
                    orangewomen napisała:

> Ja nie musze przewijac, ale czcionka z przedostatniego postu jest lepsza - wedl
                    > ug mnie oczywiscie. I lepiej jesli caly tekst jest napisany jedna czcionka, w t
                    > ym samym rozmiarze, a nie jak w poscie Ukochane Greckie II, co chwile inaczej.
                    > Prosze odbierz, to jako rady a nie krytyke. Wypowiadam sie jako czytelnik, Ty j
                    > estes wlascicielka bloga wiec w sumie mozesz tam sobie robic co chcesz.

oj tam oj tam, krytyka konstruktywna bardzo dobrze widziana, słucham wszystkich rad, bo co innego pisać bloga a co innego go czytaćsmilewalcie więc śmiałouncertain

www.polacywgrecji.blox.pl
                    • anilek26 Re: Grecja on-line 21.01.11, 14:34
                      idziemy dalej może to i nie blog o Grecji ale o Polakach w Grecji więc warto mieć i takie informacjesmile
                      pozdrawiam Anię i jej blog anna-nails.blogspot.com/--
    • lilalo1972 Re: Grecja on-line 10.02.11, 15:33
      Moja droga,

Przede wszystkim duze duze brawo za te inicjatywe, checi i zaciecie. Wiele osob wiele mysli, ale nie wiele jest w stanie powiedziec lub napisac.
      Dolaczylam juz do "Agapimena" i bede zagladac jak ci idzie.
      Jedyne co dla mnie powinnas na chwile obecna zmienic to jakos pokazywanych zdjec. przepraszam cie, ale mysle, ze tak jak spora czesc internautow, jestem wzrokowcem, a twoje zdjecia malo zachecaja do odwiedzenia pokazywanych miejsc. Dobry text z dobrym zdjeciem czyni cudasmile Wiem co mowie, bo troche w tym siedze i niestety pusty text czasami nie wystarczy, a kiepskie zdjecie moze znudzic odwiedzajacych.
      Anyway, powodzenia!
    • samiamidi Re: Grecja on-line 27.02.11, 12:04
      Z duzyn spoznieniem, ale melduje sie na forum i przyznaje do mojego blogowego dziecka www.greekcoffee.blox.pl smile
      Anilek! co do wygladu bloga... Moze lepiej olac css i skozystac z gotowych, udostepnionych szablonow??? smile
      • valbona Re: Grecja on-line 28.02.11, 13:12
        samiamidi napisała:

> Z duzyn spoznieniem, ale melduje sie na forum i przyznaje do mojego blogowego d
        > ziecka www.greekcoffee.blox.pl smile
        no w końcu ale darmową reklamę już Ci zrobiłamsmile masz świeże spojrzenie i na greekcoffee zaglądam z przyjemnościąsmile
      • lilalo1972 Re: Grecja on-line 28.02.11, 16:18
        zerknelam szybciuchno na dwa blogi! Polka w Grecji i Grecja oczami emigranta! Super dziewczyny, fajnie sie czyta, juz was dodalam i sledze pilnie kolejne posty.

No to jak sie tak wszyscy do bloggowych dzieci przyznaja, to ja sie tez zdobywam na odwage:
        creteofmylife.blogspot.com/
        Niestety, albo stety poki co posty sa po angielsku. Mialam okrutny dylemat w jakim jezyku to wszystko prezentowac, ale mysle, ze dobrze , jak na sam poczatek wyszlo. Dopiero zaczelam i jestem ciekawa waszych opinii. Sama jeszcze nie wiem z czym to sie je no i musze sie technicznie podszkolic. Pewnie jak od kwietnia przejde na bezrobocie, to bede miala wiecej na to czasu.
        A tym czasem, jest co jest i bedzie wiecejsmile nastawiam piers na konstruktywna krytykesmile
    • valbona Re: Grecja on-line 28.02.11, 22:29
      przepraszam coś mi się za szybko kliknęłosmile
      lilalo blog po angielsku to fajna sprawa, taka 'lekcja angielskiego po grecku'wink oczywiście pomysł super i ukłony za wysiłek. Na pewno dzięki temu masz większy zasięg rażenia, nie wiem tylko co na to Polki...
      Ja szczerze kibicuję i bloga już załączyłamsmilepozdrowienia!
      • lilalo1972 Re: Grecja on-line 01.03.11, 17:28
        dzieki wielkie!
        rzeczywiscie nieco trudniej sie to prowadzi nizbym miala pisac po polsku, ale jak trafnie zauwazylas, zdecydowalam sie na wersje anglojezyczna, bo ma wiekszy zasieg razenia. Mam sporo przyjaciol anglojezycznych, poza tym chcialam,zeby i moj maz mogl to czytac, a on po polsku to sobie tylko chyba piwo jest w stanie zamowic...no i wyznac mi miloscwink poczatki zawsze sa trudne i nie ukrywam,ze sporo pracy i poszukiwan mnie to kosztuje, ale chyba warto! A co na to Polki....mam nadzieje, ze sie spodoba, a ja od czasu do czasu i tak bede postowac po polsku. Poza tym, ogladajac wasze blogi, mysle, ze po polsku jest sporo ciekawych info i fajnego pisania. Po angielsku niestety nie trafilam na tak dobre blogi...sa to raczej opowiesci jak to ktos kupil dom i takie tam blablabla...Anglosasi rzadko mowia dobrze po grecku i tworza wlasne diaspory. nie to co my Polki, co to bezposrednio lub posrednio bratamy sie z "tubylcami"smile
        • samiamidi Re: Grecja on-line 02.03.11, 16:51
          na razie zdazylam tylko zerknac, ale zapowiada sie bardzo fajnie!!!! juz dodaje do ulubionychsmile
    • valbona Re: Grecja on-line 08.03.11, 10:53
      • lilalo1972 Re: Grecja on-line 08.03.11, 16:16
        Tak, tak, zmiana szaty i przeniesienie na blogspota to dobry pomysl. Zerknelam wczoraj i powiem, ze sto razy bardziej mi sie podoba od poprzedniego rozkladu.
        BTW, widze, ze sporo osob zaczyna czytac, ale nie dolacza do followersow. Zapraszam.
        Ja powoli zaczynam sie podlaczac.
        • valbona Re: Grecja on-line 23.03.11, 15:19
          następnym artystyczny i po grecku - roadartist.blogspot.com/-

greektruth.blogspot.com/
          realalbania.blogspot.com/
          grecjaija.blogspot.com/
          sukienkawkropki.blox.pl/html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka