Dodaj do ulubionych

papier toaletowy

30.04.11, 09:55
...ze porusze tak osobisty temat z czysta ciekawosci. Co robicie ze zuzytym? Nie umiem sie pozbyc odruchu wrzucania go do toalety tongue_out Poki co rur w domu nie zapchalam. Choc nasz domowy hydraulik twierdzi, ze nasze ruru sa dobre, to publiczne ruru sa waskie, wiec moze tam zapycham i o tym nie wiem? Dlaczego sa waskie? Dlaczego w Polsce sa szersze??? Czy to takie higieniczne wrzucac ten papier do kosza? Naprawde nie przekonuja mnie czystoscia stosy papierow kipiace w koszach w tawernianych toaletach tongue_out
Obserwuj wątek
    • magdalena1302 Re: papier toaletowy 30.04.11, 10:13
      nie lubie tego zwyczaju...
      mój M. mówi, że to dla środowiska wszystko, ale ja mimo, że się przyzwyczaiłam wole polskie wyrzucanie papieru wink
      • morita11 Re: papier toaletowy 30.04.11, 10:27
        Te brazowe wyrzucam do toalety.
        Rury z jakiegos powodu maja dziadowskie, widzialam jak nam pan przepychal rury po wizycie italiancow w sierpniu i glownie wlasnie papierem byly zatkane.
        Mysle,ze jak sie wezmie malo na raz to sie nic nie stanie ale jak ktos potrzebuje metra na jedno uzycie to moze pozniej gdzies utknac.
        • mamalal-ka Re: papier toaletowy 30.04.11, 15:53
          hehhehe gratuluje pomysłowości...rzeczywiście bardzo (?)ówniany temat !
          Nigdy nie wyrzucałam do kubła i szlak mnie trafia jak robią to moi goście !
          Aż chce się zamieścić tabliczkę :
          PLEASE YOU MUST THROW YOUR PAPER IN TOILET !!!
          • alexandrula Re: papier toaletowy 30.04.11, 19:28
            Zawsze do toalety wyrzucam (u ciebie Kasiu tez smile) te stosy papieru w koszach są obrzydliwe - niekiedy wchodze do publicznej toalety to zamykam oczy żeby tego nie widzieć.
            • samiamidi Re: papier toaletowy 01.05.11, 12:24
              ja rowniez nie poddalam sie temu glupiemu zwyczajowi. podobnie moj maz i jego rodzina. na szczescie poki co rury sa w porzadku.
              • xa.ra Re: papier toaletowy 01.05.11, 16:54
                HeHeHe!
                No to jestem wyjątkiem,dotkniętym zapchaną kanalizacją i wylaniem jej w pewne piękne niedzielne popołudnie..od tamtej pory papier ląduje w koszu.
                • bebiak Re: papier toaletowy 06.05.11, 22:52
                  Aaaa, to o tym (nowym dla mnie) wątku wspominałyście na kafffcesmile

No to przyznaję, żem odmieniec - przyznałam zresztą na kafffce też:
                  od zawsze czyli od 21 już lat wyrzucam w Grecji papier do kubełka: czy to w hotelach, czy u znajomych, czy w domu w Atenach, czy na promach, czy w tawernach ... Wszędzie!
                  Mało tego: dodam, że w ogóle nie odczuwam żadnego obrzydzenia czyniąc to właśnie, nie odczuwam go również kiedy (wczoraj i dziś) wyjmuję reklamówkę z kubełka, zawiązuję i wynoszę z domu do śmietnika.
                  • morita11 Re: papier toaletowy 07.05.11, 00:20
                    Beata przybij piatke smile
                  • koxanaki Re: papier toaletowy 07.05.11, 12:24
                    hmmmm to o watkach tez plotkujecie przy kafce? Normalnie musze sie kiedys do Was przejechac smile
                    • anka198906 Re: papier toaletowy 07.05.11, 14:23
                      Może warto by było wymienić rury na szersze???????, po co się męczyć
                    • penteli Re: papier toaletowy 09.05.11, 22:04
                      O kochana, wątek papieru wracał przynajmniej dwukrotnie, z powodu wątku i z powodu samego papieru big_grin Śmieszny ten temat... każdego lekko szokuje na początku, a potem, jak widać, drogi się rozchodzą. Jedni ignorują ostrzeżenia, a drudzy po prostu przywykają. Są też "przejściowcy" - w tym i ja - czyli tacy, którzy ignorowali, dopóki im - no właśnie. Mnie przez trzy soboty z rzędu w dopiero co wynajętym domku wywalało apohietevsi na łazienkę, kuchnię, przedpokój i salon, a co ciekawsze, zawsze działo się to wtedy, kiedy wszyscy byliśmy wykąpani, przebrani a na avli grill rozpalony. Już nikt się nie ważył utopić papiórka w muszli i tak zostało. Tyle o osobistych doświadczeniach.
                      A zeby się przekonać o czym ( i o kim wink ) się plotkuje na kafffkach, trzeba się faktycznie do nas raz pofatygować. Albo - zaprosić nas na kafffkę w swoje rejony.
                      Hm dziewczyny? Co Wy na to? Zwalimy się spragnionym, oddalonym od stolycy forumowiczkom na kafffkę?
                      • bachula_gr Re: papier toaletowy 09.05.11, 22:20
                        penteli napisała:
                        > Hm dziewczyny? Co Wy na to? Zwalimy się spragnionym, oddalonym od stolycy forum
                        > owiczkom na kafffkę?

No ja np juz sie boje.
                        A i u mnie w domu/hotelu mozecie do woli wrzucac do muszli- rury mamy nowe i bardzo szerokie!!!

PS- jutro sie zabieram za nagrywarke- zobacze co nagrala i czy raczy przegrac na plytke. Pamietam, pamietam. Sama nie ogladnelam jeszcze.
                        • penteli Re: papier toaletowy 09.05.11, 22:27
                          W obliczu widma najazdu pewnie nagra w podskokach i kilku kopiach za jednym zamachem wink
                      • koxanaki Re: papier toaletowy 10.05.11, 07:02
                        Temat jak temat, po prostu mocno zyciowy (hehehe nie powiem na co moja babcia mowila zyc big_grin )
                        A zwalajcie sie, zwalajcie sie drogie smile
                        • roxy_84 Re: papier toaletowy 10.05.11, 14:57
                          Penteli:
                          "A zeby się przekonać o czym ( i o kim ) się plotkuje na kafffkach, trzeba się faktycznie do nas raz pofatygować. Albo - zaprosić nas na kafffkę w swoje rejony.
                          Hm dziewczyny? Co Wy na to? Zwalimy się spragnionym, oddalonym od stolycy forumowiczkom na kafffkę?"

Nie ma problemubig_grin zapraszam do polskismile
                          wiec nastepne spotkanie oragnizujemy z moritka na mykono!!!! pisac kto chetnysmile
                          ja 15 juz lece do aten wiec do konca sezonu bede na wyspiewink
                          • morita11 Re: papier toaletowy 10.05.11, 15:49
                            roxy Ty moze najpierw morite uswiadom wink bo jeszcze mi nawet nie napisalas gdzie bedziesz pracowala!
                            • roxy_84 Re: papier toaletowy 10.05.11, 21:17
                              uncertain zaskoczylas mnie.... to ja wyslalam na face wiadomosc do Ciebie i czekam i czekam i nie dostalam od Ciebie odpowiedzisad sadzilam, ze mnie nie lubisz. A tu niestety wiadomosc nie doszlasad jutro wysle nowasmile
                              • morita11 Re: papier toaletowy 11.05.11, 11:59
                                roxy nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie!!
                                • roxy_84 Re: papier toaletowy 11.05.11, 15:56
                                  Aga podaj mi swoj adres, poniewaz na face wysylam wiadomosci ale widze, ze one nie dochodza (nawet nie mam w archiwum, ze wyslalm do Ciebie). napisz mi nawet na face swoj adres jesli nie chcesz tu publicznie
                                  • morita11 Re: papier toaletowy 11.05.11, 17:04
                                    agnieszkat@tlen.pl
                                    • roxy_84 Re: papier toaletowy 13.05.11, 12:36
                                      Mori czy dostalam wiadomosc odemnie??? bo nie odpisujesz a ja nie wiem czy doszlouncertain
                                      a tak na marginesie to nie wiem czy zauwazylas ale nasze wiadomosci sa pisane w temacie papier toaletowy... bardzo romantyczniebig_grin
                                      • morita11 Re: papier toaletowy 13.05.11, 12:49
                                        dostalam wink
                                        wybacz,ze nie odpisalam ale jak ja ni eodpisze w tej samej chwili co wiadomosc czytam to pozniej juz ciezko.
                                        Bliziutko mnie bedziesz, jakies 20 minut piechota wink Jak bedziesz chciala isc do sklepu to bedziesz musiala kolo mojego domu przejsc wink
                                        Fajnie smile
                                        telefon Ci podam na fb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka