flisvos 05.04.06, 19:23 wiem, ze w atenach mozna zrobic zakupy w polskich sklepach; ja chce zalozyc watek o innych sklepach(takich ogolnie znanych typu dimitra market) gdzie mozna kupic produkty podobne do tych naszych polskich. wiec piszcie co i gdzie kupujecie pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewka2004 Re: gdzie zakupy? 06.04.06, 10:08 Mieszkam w Glyfadzie. Przy Prigipos Petrou (na granicy z Voula) jest superparket Protos. Mozna tam kupic oryginalna polska wodke, np. Belvedere. Ostatnio wypatrzylam nawet Zubrowke ! Mmmmm..... Odpowiedz Link
bachula_gr Re: gdzie zakupy? 06.04.06, 10:58 Wodeczka jest tez w supermarketach AB (Vasilopoulos) a polskie czekolady jakiejs dziwnej firmy (wiec nie zapamietalam) w Lidlu. Odpowiedz Link
flisvos lidl 06.04.06, 19:18 w polsce nie przepadalam za tym sklepem, ale tu z braku laku... rzeczy ktore, moim zdaniem nadaja sie do spozycia i smakuja jak polskie -czekolady(mauxion) -maslo w kostce(ja nie jadam margaryn a to jest b.dobre, nieslodkie) -serki typu "wiejski" i cos jak filadelfia tylko duzo tansze -kabanosy -paroweczki cielece(chyba nawet lepsze niz w polsce) -jogurty(maja duze kawalki owocow i sa bez chemicznego posmaku) -biala kielbase(na grilla, smak inny ale zawsze to cos) -sok jablkowy(jedyny normalny w grecji, klarowny) -zelki, wiem ze sa niezdrowe Odpowiedz Link
flisvos Re: gdzie zakupy? 06.04.06, 13:22 ja sama robie zubrowke mama przywiozla mi z polski ta trawe co jest w srodku; wiec do normalnej wodki wsadzasz jedno zielsko,2 lyzki cukru i po dwoch tygodniach masz zubruweczke Odpowiedz Link
aleksandria9 Re: gdzie zakupy? 21.04.06, 10:16 Mam pytanie-może wiecie gdzie w Atenach są sklepy z tkaninami jedwabnymi? I jaka jest rozpiętość cen za metr? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sylwialew Re: gdzie zakupy? 11.04.06, 19:35 W AB Basilopulos kupuje jagody w puszce robie gofry nakladam bita smietane i posypuje jagodami mniam Odpowiedz Link
flisvos Re: gdzie zakupy? 16.06.06, 13:28 no wlasnie znalazlam te jagody w puszeczkach(sa bardzo male, ale co lepsze to niz nic), sa jeszcze maliny i jezyny; nic bede robic drozdzowe z jogodami i kruszonka. a mam tez drozdze, po objechaniu wszystkich supermarketow na corfu w koncu trafilam wiec i cynamonowe byleczki anngieliki beda! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: gdzie zakupy? 16.06.06, 13:43 flisvos napisała: > no wlasnie znalazlam te jagody w puszeczkach(sa bardzo male, ale co lepsze to > niz nic), sa jeszcze maliny i jezyny; Tylko nie zapomnij porzadnie ich odsaczyc bo inaczej ciapa murowana!!!! (jesli nabylas te w srebrnych mini puszeczkach) Odpowiedz Link
flisvos zelatyna 16.06.06, 13:50 no te w tych malych puszeczkach, zeby odsaczyc to wiem ale dzieki za przypomnienie; dziewczyny nowa sprawa, gdzie moge dostac zelatyne; jakos wziela mnie chec na zrobienie zimnych nozek i co zelatyny nie moge znalesc Odpowiedz Link
flisvos Re: zelatyna 16.06.06, 13:59 bachula, a mozesz mi napisac jak to sie nazywa, prosze to te tzw "zele" co maja tu tez owocowe? wiesz mi galaretki z polski mama przesyla Odpowiedz Link
bachula_gr Re: zelatyna 16.06.06, 16:13 Zelatina sie to nazywa Jest albo w plastrach (jakiejs francuskiej firmy) albo w proszku (grecka- Giotis). Powodzenia!!!! Odpowiedz Link