19.05.06, 20:50
Dziewczyny,ja jestem aktualnie w Polsce i donoszę,że kwitną bzy,drzewa
owocowe,w ogródku jeszcze są tulipany,żonkile niestety już
przekwitły,zaczynają zaś kwitnąć azalie,irysy,są oczywiście bratki,stokrotki
i inne nieznane mi z nazwy małe kwiatuszki w ogródkach skalnych.Jest
pięęęęęknie!!!!Ach zapomniałam cudownie pachnie smagliczka.
Obserwuj wątek
    • sylwialew Re: maj 19.05.06, 20:53
      O jak ci dobrze ja tez chce!!!!!!!!!!!
    • tutanka Re: maj 20.05.06, 08:28
      tak, potwierdzam. wszystko tutaj kwitnie i jest pięknie, a wczoraj mój Tato
      ugotował botwinkęsmile
      będę za tym tęsknić, bo od przyszłego roku w sezonie pewnie będę pracować i
      ciężko będzie przyjechać do Polskisad
      • katerinaki Re: maj 20.05.06, 11:55
        och dziwczyny nie piszcie takich rzeczy, bo mnie zaraz taka nostalgia
        bierze...Ja wlasnie zaczelam sezon i do pazdziernika marne szanse, ze wyrwe sie
        do Polski ( lub gdziekolwiek) nawet na pare dnisad Wiosna, maj i te wszystki
        kwitnace dzrewa i kwiaty sa napewno wspaniale, ale ja najbardziej tesknie i zal
        mi, ze od paru lat mnie to mija, to przelom czerwca i lipca, kiedy dzien jest
        najdluzszy i kwitna lipy i maciejka. I spacer wieczorowa pora gdzies po parku,
        czy lesie, kiedy ten zapach jest najbardziej intensywny. Ach, rozmazylam
        sie.....
    • bachula_gr Re: maj 23.05.06, 14:24
      Dziewczyny, u nas w gorach tez wszytsko kwitnie dookola. mam wrazenie, ze po
      przydlugiej zimie nawet ze zdwojona energia. Co rusz tarzamy sie po okolicznych
      wysokogorskich lakach. Bialych, zoltych, pachnacych, z widokiem na wciaz
      osniezone jeszcze gory. Tylko pasacej sie Milky brakuje wink
      Klimat tu bardziej zblizony do polskiego niz srodziemnomorskiego wiec i
      roslinnosc nie taka egzotyczna i wypalona jak na poludniu. A jakie zatrzesienie
      kaczency. Jak ktos nie wieryz mam cyfrowe dowody rzeczowe.
      Teraz jest seson na gugutsia- takie dzikie, miniaturkowe zonkilki. Cuuuudne.
      • pawelek1911 Re: maj 23.05.06, 14:35
        Rzeczywiście Bachula musi być pięknie,zwłaszcza gdy ma się słabość do gór,tak
        jak ja!Nie ma Milky?Może w takim razie jest Terravita!
        • bachula_gr Re: maj 23.05.06, 15:18
          pawelek1911 napisała:
          > Nie ma Milky?Może w takim razie jest Terravita!

Lacta. W kiosku na parkingu wink))
          • pawelek1911 Re: maj 30.05.06, 11:23
            Dziewczyny,podeślijcie trochę Celsjusza-dziś rano było 6 stopni,a teraz jest
            9.Wiem,że Polska to nie Grecja,ale przecież jest maaaaaaaaaaaaaaaaj!!!!
            • annielika Re: maj 30.05.06, 15:44
              no ja ci pawelek wysylam troche tych stopni... w dodatku sama z nich moze
              skorzystam za jakis tydzien, wiec tym bardziej bede sie starala z tym wysylaniemwink
              • pawelek1911 Re: maj 30.05.06, 16:16
                annielika napisała:

> no ja ci pawelek wysylam troche tych stopni... w dodatku sama z nich moze
                > skorzystam za jakis tydzien, wiec tym bardziej bede sie starala z tym
                wysylanie
                > mwink
                annielika,jakoś kiepsko się starasz-w Tatrach sypie śnieg!!!!a stamtąd do mnie
                to rzut kamieniem,więc rozumiesz,hi,hi
                • annielika Re: maj 30.05.06, 17:18
                  widocznie te kilomentry zmeczyly ciepelko wyslane przeze mnie i sie troche
                  wychlodzilo. no w sumie sie nie dziwie, samolotem byloby mniej meczace, a tak na
                  piechotke to ...
                  • bachula_gr Re: maj 30.05.06, 18:35
                    No niestety dziewczyny, tutaj tez idzie ochlodzenie z polnocy i deszcze - od
                    czwartku/piatku ;-( Tak twierdzi moja osobista grecka szwagierka, ktora do
                    porannej kawy ogladala dzis przypadkiem jakas prognoze dla rolnikow wink
                    • zagubiona_274 Re: maj 31.05.06, 17:31
                      jest maj, ale po ubiorach tego nie widac...brrrr zimno, slyszalam, ze qw polsce
                      czerwic bedzie cieply to bedzie dla mnie zaprawa przed grecja
                      hehehehehehe wink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka