flisvos 22.06.06, 14:20 poztanowilam zalozyc osobny watek a ktorym postanowimy gdzie, kiedy zrobimy pierwszy zlot polek w grecji. piszcie swoje propozycje i terminy w ktorym bedziecie mogly sie "wyrwac" z domow. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tutanka Re: nasz ZLOT 22.06.06, 16:45 ja mysle ze pazdziernik bedzie najlepszy. a co powiedzie na kawke na Aeginie? jak byscie mialy ochote to zapraszam. poza tym w sierpniu przylatuje moja kolezanka i chce zebym jej pokazala ateny, wiec napewno na jeden dzien przyplyniemy do stolicy. moze ktoras znajdzie choc troche czasu na kawke? to jeszcze dam wam znac dokladnie kiedy. Odpowiedz Link
margarita6 Re: nasz ZLOT 23.06.06, 06:19 A ja proponuje Ateny! Wiadomo wszystkie drogi w Grecji prowadza do Aten,wiec zadna nie bedzie miala problemu z dojazdem.Nocleg tez napewno sie znajdzie..... Kto jest za??? Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: nasz ZLOT 23.06.06, 08:27 Oczywiście ja jestem za spotkaniem w Atenach lub w okolicach. Pomyślmy o dziewczynach z Kalamaty czy Krety, które by miały dotrzeć na Halkidiki. Termin mi pasujący to po 25 września. Odpowiedz Link
annielika Re: nasz ZLOT 26.06.06, 12:25 witajcie, mi osobiscie jest wszystko jedno gdzie sie spotkamy. jestem w stanie sie dopasowac i mam nadzieje, ze dojdzie do naszego zlotu. Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: nasz ZLOT 26.06.06, 13:23 Anniela wróciłaś już?? Jak było w Polsce?? Odpowiedz Link
annielika Re: nasz ZLOT 26.06.06, 14:30 nie jeszcze nie wrocilam. wyjezdzam w czwartek. nie moge sie juz doczekac powrotu do domu... eh, z tego rozdarcia nigdy sie nie mozna wyleczyc. aa, w grecji bede w sobote Odpowiedz Link
pawelek1911 Re: nasz ZLOT 26.06.06, 17:53 annielika napisała: > witajcie, mi osobiscie jest wszystko jedno gdzie sie spotkamy. jestem w stanie > sie dopasowac i mam nadzieje, ze dojdzie do naszego zlotu. > > ja podobnie jak annielika "dopasuję" się do reszty. A tak w ogóle to byłoby suuuuuuper, gdyby udało się zorganizować takie spotkanie. Odpowiedz Link
annielika Re: nasz ZLOT 27.06.06, 09:03 no dobrze, to moze jak juz wy sie dopisalyscie do tych aten, to ja tez jestem oczywiscie za. mozna w koncu zrobic glosowanie Odpowiedz Link
lisa31 Re: nasz ZLOT 05.07.06, 18:26 ja rowniez jestem za spotkaniem w Atenach buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link
grazyna0501 Re: nasz ZLOT 07.07.06, 15:43 ja bym wolala gdzies na polnocy, ale jak nie da rady to trudno. pozdrawiam, grazyna Odpowiedz Link
flisvos Re: nasz ZLOT 11.08.06, 12:15 i co? termin sie zbliza, a tu cisza? dziewczyny trzeba cos postanowic Odpowiedz Link
annielika Re: nasz ZLOT 11.08.06, 13:14 Jeszcze chyba wszyscy w rozjazdach. ja jade na urlop 25 sierpnia do 10 wrzesnia, wiec wtedy nie moge, ale po powrocie jest mi wszystko jedno i jestem w stanie sie dopasowac. Odpowiedz Link
sylwialew Re: nasz ZLOT 14.08.06, 13:47 Date to chyba ustalimy po 15 wrzesnia juz chyba wszystkie wtedy bedziemy wolne Odpowiedz Link
bachula_gr Re: nasz ZLOT- k o n k r e t y??? 14.08.06, 21:27 sylwialew napisała: > Date to chyba ustalimy po 15 wrzesnia juz chyba wszystkie wtedy bedziemy wolne Date, fajnie, mozemy i po 15-tym ale od sama data to nie wszystko. Proponuje aby sie jednak zmobilizowac bardziej- tu uklon w strone kolezanek A T E N I A N E K!!! Skoro tak przewalczylyscie te stolice to ustalcie przy jakiejs wstepnej kawce co tez i gdzie bedziemy robic jak juz z roznych stron GRecji sie zjedziemy do Wielce-Szanownej-Stolicy. Bo przeciez nie bedziemy sie szukac na Omonii, nie? ;- ))) Jakies propozycje? Co z noclegami? W jednym miejscu (gdzie? za ile? etc) czy kazdy sie na wlasna reke rozlokuje=wpakuje komus ? itp itd Wiecie chyba o co mi chodzi? Zeby sie nam zima nie zrobila od razu po tym 15- tym... Dlatego m.in pozowolilam sobie "przyszpilic" zlotowy watek w miejsce kulinarnego. Jak cos komus wpadnie do glowy to do klawiatury i zbieramy propozycje, pomysly, rady. Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: nasz ZLOT- k o n k r e t y??? 15.08.06, 09:48 Dziewczyny please ja wracam 24 września a bardzo bym niechciała opuścić takiego spotkania. jeśli chodzi o noclegi to jeśli bedzie taka konieczność spokojnie moge przenocowac 2 osoby. pogadam z Gocha co mogłybyśmy robić, gdzie pójdziemy. Bedzie fajnie !!!! Zeby sie nam zima nie zrobila od razu po tym 15- > tym... - Bachula nie mów ja chce sobie lato przedłużyć bo tu w Polsce już jesienią pachnie. Pozdrowienia z zielonego Beskidu Niskiego. Odpowiedz Link
flisvos Re: nasz ZLOT 17.08.06, 16:46 brawo bacha, trzeba ta sprawe jakos pchnac do przodu ps tak mysle,ze my juz wszystkie prawdziwie greckie sie zrobilysmy; odkladamy to na pozniej, wszystko siga siga Odpowiedz Link
annielika Re: nasz ZLOT 21.08.06, 14:01 Bardzo dobry pomysl z tym planowanie. Mam pytanie, moze napiszecie dziewczyny co byscie chcialy robic w Atenach, troche bowiem jest trudno planowac bez jakichkolwiek sugestii co do waszych preferencji... Chcecie wybrac sie razem na wieczorny obiad, w dzien moze zwiedzic ateny... a moze widzialyscie juz stolice i nie bardzo wam sie usmiecha ogladanie tego, co i tak znacie? Zapraszam wiec do klawiatury i niech kazda pisze, pozniej zas mozemy w oparciu o to dojsc do kompromisu... Odpowiedz Link
flisvos Re: nasz ZLOT 21.08.06, 16:41 no to ja bym chciala oczywiscie wyskoczyc gdzies na dobre jedzonko z winkiem i pogaduszkami, a co do reszty to sie dostosuje, (zwiedzalam juz troche ateny, ale tego nigdy nie ma sie dosc); moze gdzies na drinka? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: nasz ZLOT 22.08.06, 09:37 No wiec tak... ja poprosze jakies wieczorne jedzonko, nie greckie i nie polskie, dobre schlodzone winko, ploteczki ze stolicy etc. Zabytki niekoniecznie, choc wdrapoac sie na jakie wzgorze z widokiem... czemu nie Odpowiedz Link
sylwialew Re: nasz ZLOT 22.08.06, 12:12 Tak sie zastanawiam czy lepiej Wam pasuje dzien powszedzni czy moze sobota lub niedziela? Jezeli mamy czekac z kawucha na nasza kolezanke to pierwsza data moze byc sobota 30 wrzesnia co Wy na to ??????Powiem prawde ze tyle lat w Grecji a jeszcze Aten nie zwiedzalam (wstyd ale jakos tak wyszlo) wiec chetnie cos bym zobaczyla i na jedzonko to z ochota ale cos dietetycznego bo chyba nie zapomnialyscie o naszej diecie????? akbo poprostu w ten dzien sobie pofolgujemy co ?Jzu nie moge sie doczekac. Dziewczyny z Aten maja za zadanie zrobienie planu imprezy hehehehehehe prosze o przygotowanie wielu atrakcji Odpowiedz Link
bachula_gr Re: nasz ZLOT 22.08.06, 13:16 sylwialew napisała: > prosze o przygotowanie wielu atrakcji czyzbys liczyla na lunapark, Sylwia ????? )) Odpowiedz Link
flisvos Re: nasz ZLOT 22.08.06, 23:43 moze jeszcze dla tych co nie maja kontaktu z polskimi rzeczami, tak jak ja, wizyta w polskiej dzielnicy, cel typowo zakupowy Odpowiedz Link
annielika Re: nasz ZLOT 23.08.06, 01:14 Mi 30 wrzesnia odpowiada aha, jedna rzecz, ja niestety nie jestem w stanie zapewnic nikomu noclegu, metraz absolutnie nie ten co jeszcze... wogole ciekawa jestem ile nas bedzie? w takim razie musimy znalezc jakas fajna restauracyjke na wieczorne jedzenie, dietetyczna oczywiscie podobno jest jakas dobra indyjska, to moja pierwsza propozycja do tego pewnie jakis hotel... jakies sugestie? mysle, ze fajnie by bylo, zeby wszystkie byly w jednym, co? trase spaceru... polska dzielnica... co jeszcze? moze ktoras z nas atenianek zna jakies orginalne miejsce, skoro czesc juz typowe ateny widziala? godzina przyjazdu... zeby moze tak mniej wiecej w miare w jednym czasie? wiec synchronizacja Odpowiedz Link
flisvos Re: nasz ZLOT 26.08.06, 15:07 ja juz mowilam annielice,ze jesli chodzi o moj termin to co najwyrzej po 15 pazdziernika, wczesniej mam marne szanse na wyrwanie sie z pracy(same rozumiecie). Odpowiedz Link
bachula_gr Re: wstepna lista na 30 wrzesnia 26.08.06, 15:36 Sprobujmy moze wstepnie ustalic kto moze 30 wrzesnia (sobota) stawic sie w Atenach w celach towarzysko-konsumpcyjnych Wiem, ze to jeszcze sporo czasu ale moze taka pierwsza przymiarka, ok? Prosze sie dopisywac pod kolejnym numerkiem kopiujac istniejaca liste. 1. sylwialew 2. annielika Odpowiedz Link
bachula_gr Re: wstepna lista na 30 wrzesnia 26.08.06, 15:36 1. sylwialew 2. annielika 3. bachula_gr Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: wstepna lista na 30 wrzesnia 26.08.06, 17:48 > 1. sylwialew > 2. annielika > 3. bachula_gr > 4. Ana_mama_patrycji Odpowiedz Link
tutanka Re: wstepna lista na 30 wrzesnia 27.08.06, 19:06 > 1. sylwialew > 2. annielika > 3. bachula_gr > 4. Ana_mama_patrycji > 5. tutanka Odpowiedz Link
margarita6 Re: wstepna lista na 30 wrzesnia 30.08.06, 16:26 1. sylwialew 2. annielika 3. bachula_gr 4. Ana_mama_patrycji 5. tutanka 6. margarita6 Odpowiedz Link
bachula_gr Re: alternatywny termin- jakies propozycje??? 06.09.06, 11:34 Dziewczyny, Jak przekladac to konkretnie, bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Nie wszyscy mieszkaja w Atenach wiec sprawa wymaga logistyki czasowo-rodzinno-finansowej zawczasu. Jestem ciekawa, kto jest chetny a jedyna przeszkoda jest termin wrzesniowy? Milo by bylo zebrac przynajmniej polowe naszej spolecznosci polskiej w Grecji. Wpisujcie Wasze propozycje. Jak narazie tylko flisvos rzucila konkretem czyli po 15 pazdziernika. Tak wiec... ktos chetny na 21 pazdziernika np? Na 30 wrzesnia mamy 5 sztuk. Odpowiedz Link
margarita6 Re: alternatywny termin- jakies propozycje??? 06.09.06, 13:07 Wlasnie o to mi chodzilo w poprzednim watku. Moze warto przelozyc gdyby bylo wiecej chetnych na 21 pazdziernika. Dziewczyny ,ktore nie mogly przyjechac na 30 wrzesnia niech napisza czy odpowiada im ten termin. Odpowiedz Link
moletx Re: alternatywny termin- jakies propozycje??? 08.09.06, 23:24 sama juz nie wiem na czym stanelo...i czy w koncu 30 wrzesnia jest aktualny? a co z tym drugim terminem? Ja osobiscie preferuje date 21 pazdziernika...no ale coz...jestem nowa a do Aten przylatuje dopiero 31 wrzesnia... Odpowiedz Link
sylwialew Re: nasz ZLOT 07.09.06, 08:27 Ja nie mam problemu każda data mi pasuje (ektos aproptu) Odpowiedz Link