13.03.07, 12:27
jestem przewkurzona ... odcieli nam dzisiaj prad!!!! Teraz jade na baterii w
laptopie wiec musze sie streszczac, ale musze sie wyzalic. Mieszkanie oplaca
nam pracodawca meza. Rachunki my pokrywamy, prad wlaczyli nam na nazwisko
jednego czlowieka z meza klubu. I za ten prad mieli placic i potracac z
pensji. Nawet za jeden prad w pazdzierniku potracili .... a dzisiaj odcieli
prad. Na co w biurze pracodawcy mowia, ze widac nie zaplacilismy
rachunkow!!!!! Dodam, ze zadnego rachunku nie dostalismy!!!! JAK JA WIECZOREM
WYKAPIE DZIECKO? JAK DAM DZIECKU OBIADEK? JAK W NOCY POCIEMKU NAKARMIE I
PRZEWINE DZIECKO?!?!?!
Obserwuj wątek
    • olna Re: prad ... 13.03.07, 12:55
      Ojoj to niewesolo!Musicie to jak najszybciej wyjasnic i na pewno wam wlacza
      • flisvos Re: prad ... 13.03.07, 14:58
        moze go po prostu wylaczyli w calym budynku? tak na popoludnie, bo to tu dosc
        czeste. a jesli na prawde odcieli to jedzcie po prostu do oddzialu i pokarzcie
        ostatni rachunek ktory placiliscie, wszystko sie wyjasni.
        z tego co sie orjentuje to nawet jak nie zaplacisz dwoch czy trzech rach to nie
        odlaczaja(jesli nie przekaraczaja 500e), ale to u mnie na wyspie.
        a jesli wasz rach zaginal i jest nie zaplacony to nie ma sie czym martwic na
        pewno po uregulowaniu zaraz wam podlaczasmile
        • babycool Re: prad ... 13.03.07, 16:30
          No i jest prad smile
          A bylo to tak: wielka zadyma i krzyki tongue_out Ale powaznie- wlasnie o to
          chodzilo,ze w calym budynku prad byl, bo specjalnie chodzilam pod drzwiami i
          slyszlam u ludzi tv,radio. Na klatce tez byl.
          Tylko teraz czegos nie rozumiem wiec moze mi wyjasnicie.
          Mieszkamy tu od 14 wrzesnia, jak wlaczali prad to musielismy zapalcic kaucje
          100euro. I pracodawca potracil ta kaucje nam. A rachunek ... lezal sobei na
          dole w domu bo nikt nie iwedzial do kogo to! Nie ma nim numeru mieszkania a
          nazwisko tez obce (jakiegos kolesia od pracodawcy co na siebie wzial ten
          prad!). I teraz nie wiem rachunek jest na 234 euro, platny do 22 lutego. Wiecej
          rachunkow nie ma i nie bylo. 234 eur za 2 miesiace to wydaje mi sie za duzo
          (jeden znajomy placil za 2msc 76, inny z rodzina 138). Ale od wrzesnia nie bylo
          rachunku wiec moze to za caly okres od wrzesnia? Nie moge sprawdzic terminu bo
          nie mam tego papierka sad Ile Wy placicie? Ta kaucja wchodzi moze w pierwszy
          rachunek? Moze dlatego nie bylo wczesniej? Z gory dzieki!
          • pawelek1911 Re: prad ... 13.03.07, 17:23
            babycool,najważniejsze że prąd "wrócił"wink!!!
            Osobiście nie słyszałam o kaucji za włączanie prądu?Od sierpnia wynajmujemy
            mieszkanie-jesteśmy jego pierwszymy użytkownikami i wtedy też podłączyli prąd
            do tego lokalu-nic wtedy nie płaciliśmy,dlatego jestem zdziwiona.Pierwszy
            rachunek otrzymaliśmy w lutym-podobno tak bywa,ten pierwszy zawsze się spóźnia
            i wynosił 360 euro za okres 02.08.2006-06.02.2007.Na rachunku jest nazwisko
            właściciela domu,a najłatwiejszym sposobem rozpoznania jest metraż lokalu.
            Są oczywiście numery liczników itd.Trochę macie "zakręconą" tę elektryczną
            sprawę,więc dobrze byłoby to wyjaśnić,żeby w przyszłości uniknąć takich
            sytuacji.Pozdrawiam!
            • flisvos Re: prad ... 13.03.07, 17:42
              ciesze sie ,ze sie wyjasnilo; ten rachunek to za caly okres, oni tu tak ciagle
              naliczaja, tak samo jest w woda. do mnie tez przychodzi rachunek na nazwisko
              tego, ktory o prad podpisywal umowe (pomijam ze pan juz nie zyje, a wynajmujemy
              od jego syna). nic najwazniejsze, ze prad jest i ze bedzie jak maluszka
              wykapacsmile
              • babycool Re: prad ... 13.03.07, 19:28
                no tak, najwazniejsze, ze jest prad. Gdyby nie synus, to pewno bym sie cieszyla
                na romantyczny wieczor przy swiecach smile Jednak dziecko zmienia sposob patrzenia
                na swiat i priorytety smile

A co do wody ... przy okazji znalezlismy 3 rachunki za wode ... do nas. U nas
                wyglada to tak, ze wszedzie inne nazwiska: na domofonie, na rachunkach od wody,
                na rachunku za prad, na takim miesiecznym zestawieniu kosztow od gospodarza
                domu i kto inny mieszka. Badz tu madry i pisz wiersze! I wiecie co? woda jest
                nieplacona od kwietnia i jeszcze nie odcieli ... Za okres kwiecien-lipiec tylko
                17 euro i za lipiec pazdziernik tez - rozumiem, ze to ta przesylowa oplata?
                Dopiero za pazdziernik - styczen jest naliczone, czyli od kiedy mieszkamy.
                Fajnie wiecie? Wesolo jest ... tongue_out
              • babycool Cena pradu ... 13.03.07, 19:29
                a dziewczyny w calej Grecji prad kosztuje tyle samo? smile Wiem tylko, ze u nas od
                2 w nocy do 8 rano jest 50% taniej.
                • flisvos Re: Cena pradu ... 13.03.07, 19:58
                  ten prad to mozna jakos zmieniac pakiety, moja nie tesciowa ma np ze po 23 ma
                  duuuzo taniej. ale jak jest dokladnei nie mam pojecia.
                  • babycool Rachunek za prad 23.10.07, 11:21
                    Temat wraca, ale tym razem nic nam nie odcieli smile
                    Znowu mam pytanko, moze nie takie az to wazne, ale jestem ciekawa i
                    lubie wiedziec, bo za niewiedze sie czesto slono placi. (o jaka
                    madra jestemsmile Otoz ...

Wlasciciel mieszkania zostawil nam stary rachunek zebysmy wiedzieli
                    na jakie nazwisko przyjdzie - madry czlowiek i przezorny.
                    Rachunek ten byl za okres: 18.04-14.06 na kwote 48,92 eur. W tym
                    rachunku niejakie ENANTI (jak rozumiem przedplata?) wyniosla 17,85
                    eur. Nowy rachunek przyszedl za okres 18.04-17.08 na kwote 26,00
                    eur. Ale jak wynika z wyliczenia na rachunku odjeto nam to 17,85.
                    Czyli tak naprawde za okres 18.04-17.08 za prad wyszlo 26+17,89 ?

I jak to jest: raz rachunek za 2msc a potem za 4msc i potem bedzie
                    znowu na 2msc z prognoza?

Ten rachunek za 2msc ma w czerwonej ramce napisane ENANTI a ten za
                    4msc ma w czerwonej ramce EKKATHARISTIKOS.

Wyjasnicie mi? smile
                    • gythe13 Re: Rachunek za prad 23.10.07, 21:06
                      rachunek za prad przychodzi za 4 miesiace. i jest to podzielone na
                      rachunki: enanti + ekkatharistikos. ENANTI to jest przedplata za 2
                      miesiace, a EKKATHARISTIKOSA to jest wyrownanie do tego calego 4
                      miesiecznego okresu. czyli, tak jak slusznie piszesz, rachunek za
                      prad za 4 miesiace to enanti + ekkatharistikos. pozniej znowu
                      przyjdzie enanti. a potem ekkatharistikos.
                      • babycool Re: Rachunek za prad 24.10.07, 11:43
                        Dziekuje bardzo smile Teraz juz wszystko jasne smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka