Dodaj do ulubionych

podano mi fałszywe informacje na temat wyników

25.08.10, 21:02
Dzisiaj zadzwoniłam do labolatorium coś mnie tknęło żeby sprawdzić
czy moje wyniki zostały potwierdzone.Do tej pory miałam informacje,że
w badaniu płynu mózgowo rdzeniowego wyszła borelioza dodatnia.Zgodnie
wszyscy lekarze twierdzili,ze to już nie ma wątpliwości i borelioza
jest.Pojęcia nie miałam,że pobrano mi też krew a z niej zrobiono
borelioze.Pani w labolatorium powiedziała mi,że w płynie mózgowo
rdzeniowym borelioza jest ujemna,a w surowicy IgM dodatnie ale testem
elisa.
Bardzo możliwe więc,że zajeżdżam swój organizm bezsensu.
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 25.08.10, 21:16
      Nusia nic się nie zajeżdzasz! W płynie mózgowo-rdzeniowym prawie nikomu
      nie wychodzj borelia. Jeśli masz dodatnię ELISĘ to dla pewności możesz
      potwierdzić np. WB ale jak masz objawy to wyrzucanie kasy.
      • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 25.08.10, 22:07
        Ja mam tylko (dla mnie aż)objawy neurologiczne zawroty glowy i
        zaburzenia równowagi w MRI zmiany w móżdzku więc ta diagnoza była jak
        światełko w tunelu.Boje się,że to jednak zmiany które jak twierdzą
        neurolodzy moga a nie musza się cofnąć.
        • margolcia_63 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 26.08.10, 11:02
          Nikt Co nie odpowie, czy zmiany się cofnąć ale jak się nie będziesz leczyć
          to zmiany mogą się powiększać.
          • margolcia_63 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 26.08.10, 11:06
            NIe wiem co ja nastukałam- miało być Ci i cofną.
        • mniamumniamu Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 26.08.10, 22:07
          Mi o polineuropatii neurolog mówił,że nie ma szans, by się wycofała, raczej
          miałam prosić Jezusicka, by nie postępowała. A zniknęła po 3 miesiącach leczenia bb.
          • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 28.08.10, 17:28
            Byłam u lekarza który zlecił mi mnóstwo badań wszelkich w tym WB,przy okazji mam zaliczyć neurochirurga,laryngologa,okulistę,eeg,jakieś cuda wianki.Ciesze się,że ktoś mnie może przebada dokładnie ale znowu jestem w punkcie wyjścia.Może borelka ,a może zmiany neurologiczne jak tak to na jakim tle.Póki co leczę dalej borelkę,biore wlewy i inne pixy-szczerze mam dośc już tego diagnozowania.Chcę żyć normalnie i mieć wreszcie trafną diagnozę.Lekarka u której byłam mówi,ze coś jej nie pasuje bo jednak zawroty głowy przy borelce wyglądaja trochę inaczej niż te moje.Oczywiście nie neguje leczenia,naprawdę fajna kobieta,sama leczy pacjentów metodą nasza ukochana tylko,że akurat nie ma ich sporo ale nie robi wielkich oczu i nie łapie się za głowę.
            • piwis78 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 28.08.10, 19:15
              Wiesz zrób toxocarozę, mozesz mieć postać mózgową i całokowire IgE.
              Jakie masz zmoany w mózgu? apisz wyniki MRI?piwis78
              • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 29.08.10, 22:03
                piwis78 napisał:

> Wiesz zrób toxocarozę, mozesz mieć postać mózgową i całokowire IgE.
                > Jakie masz zmoany w mózgu? apisz wyniki MRI?piwis78
                Jeśli to to co toxoplazmoza to miałam robione badania zaraz na początku objawów ale sie upewnię.
                Na priv wyślę Ci opis MRI.
                Pozdrawiamsmile
    • beatrisbwp Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 28.08.10, 20:12
      nusia-a jakie masz dokladnie te zawroty glowy i kiedy itd?bo ja tez
      mam ten objaw i jest nie ciekawie z nimsada masz oprocz tego jeszcze
      jakies inne objawy?pozdrooooo Beata
      • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 29.08.10, 22:25
        beatrisbwp napisała:

> nusia-a jakie masz dokladnie te zawroty glowy i kiedy itd?bo ja tez
        > mam ten objaw i jest nie ciekawie z nimsada masz oprocz tego jeszcze
        > jakies inne objawy?pozdrooooo Beata
        Beta odbierz pocztęsmile
        • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 06.09.10, 19:06
          Ehhh..no i wyszedł WB ujemny.Już wymiękam z tym.Co teraz mam jeść antybioty bo a nóz mam borele??Narazie zrobie koinfekcje.
          • duo123 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 06:25
            CD 57 to marker przewlekłej boreliozy, a LTT aktywnej. Jeżeli objawy masz od niedawna to LTT może wyjść pozytywny. Ale jest to drogi test, wymaga sporo krwi do badania, Synevo go robi,tzn wysyłają do labu do Berlina, członkowie Stowarzyszenie mają zniżkę. Poza tym dowiedz się więcej i poczytaj na temat LTT, o za i przeciw.
            • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 12:40
              Objawy mam od bardzo dawna.Dzięki wielkie za info.Moze zrobić cd57?
              • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 21:47
                Byłam na konsultacji u neurologa,niestety moje objawy nie pochodzą od boreliozy,mam uszkodzenie w głebokich strukturach mózgu.Musze sie poprostu przyzwyczaic i pokochac to.W sumie nie wiem co czuje,czy się cieszę czy nie.Zdecydowanie jestem mu wdzieczna,ze nie karmił mnie kawałkami ,a moze ,a medycyna idzie do przodu,a może zróbmy jeszcze ....itd.Obejrzał wszystkie zdjecia,płytki,wyniki z płynu mózgowo rdzeniowego. Dla wykluczenia wszystkiego zrobie koinfekcje i jak nie wyjdzie nic to zamykam swoja przygode z borelioza.
                Dziwnie mi,miałam nadzieje,ze uda się ale wole już nie szukać bo cała energia idzie w wyszukiwanie potencjalnych chorób.
                • ter69 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 21:57
                  A skąd się wzięło to uszkodzenie?
                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 22:22
                    ter69 napisała:

> A skąd się wzięło to uszkodzenie?
                    Ci lekarze u ktorych byłam wcześniej jak i ten powiedział,że powodów moze byc wiele ale nikt nie da sobie reki obciać ,ze akurat ten jest 100%powodem.wszyscy skłaniaja sie ku uszkodzeniu na tle metabolicznym.
                    reke daje sobie ciachnac,ze nie mam stwardnienia rozsianego,nie ma zmian mentalnychwink dobre i tyle..
                • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 22:06
                  Czy ktos mógłby rzucić okiem na wynik WB,kompletnie sie na tym nie znam i cos powiedziec na ten temat.Pare osób kiedyś sie wypowiało na temat ilości pasków,prązków czy jak to sie tam nazywa..
                  Antygen VIsE : ujemny
                  p 83 kDa : ujemny
                  p39 kDa : ujemny
                  p31 kDa : ujemny
                  p30 kDa : ujemny
                  p25 kDa : ujemny
                  p21 kDa : ujemny
                  p19 kDa : ujemny
                  p 17kDa : ujemny
                  • bagnowska Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 07.09.10, 22:51
                    Witaj. U mojego męża 2 kolejne WB wygladały tak samo, jak Twój wynik ,dopiero trzeci WB po blisko 2 latach leczenia wykazał prążek 31, charakterystyczny dla bardzo "starej" boreliozy....
                    Jak widzisz, w tej chorobie nic nie jest pewne.... Ja też do końca nie wiem, na co choruje Grzegorz, żaden z lekarzy nie wskazał pewnej drogi leczenia, bo....nie wiadomo, co leczyć. Neurolog od sm uznała neuroboreliozę jako współistniejącą (coraz więcej przypadków "współistnienia" tych chorób stwierdzają lekarze).
                    Ja wolałabym "zwykłe"? rzutowe SM, przy którym można wiele lat utrzymać dobrą sprawność, niż tę przeklętą boreliozę, która, jak życie pokazuje w większości PRZEWLEKŁYCH przypadków jest nieuleczalna....

Jedynie samotność jest w życiu człowieka stanem graniczącym z absolutnym spokojem wewnętrznym,z odzyskaniem indywidualności.
                    • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 00:06
                      Basiu ale to co mam zrobić,mam brać abx do czasu az wyjdzie? Tak żeby udowodnić sobie ,ze jednak mam ją?Brzmi dziwnie to pytanie ale jest całkiem poważne.Nie wiem już w co wierzyć w co nie.Nie wiem czy uczyć się żyć z ta dysfunkcja -jak to określił lekarz ładnie czy dalej szukac.Jestem zmęczona,mam wrażenie,ze za wszelka cenę szukam jakiejś innej przyczyny,a każdy lekarz neurolog,zakaźnicy tez oprócz dr.Beaty są zdanie,ze to zwiazane jest ze zmianami o których napisałam.Boję sie abx bez powodu,boję się,ze jednak gdzies cos tam jest...no krótko mówiąc mam schize.
                      • bagnowska Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 00:47
                        Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie... My zdecydowaliśmy się na blisko 3 lata abx, bo stan Grzesia był tragiczny. I to nie tylko pod względem fizycznym, ale przede wszystkim emocjonalnym ... Ten kokon, w którym tkwił i który był coraz grubszy, uniemożliwiał nam kontakt, komunikowanie się, rozmowy, jakikolwiek dialog. On był sam i ja byłam sama... Abx nie poprawiły stanu fizycznego , ale z całą pewnością wróciły mi męża w sferze emocjonalnej i psychicznej. To dla nas ogromnie ważne. Teraz , po rocznym odtruciu mam już pewność, że Grześka niszczyła (niszczy,,,?) jakaś złozona infekcja. Jego reakcje na abx były zbyt wyraźne, aby tego nie dostrzegać. Dodam jeszcze, że odpowiednia osłona i dieta spowodowały, że wyniki Grzegorza przez te 3 lata były idealne smile
                        Teraz musimy na nowo ułożyć sobie życie, już bez synów, którzy zostają we Wrocławiu, my zmuszeni jesteśmy przeprowadzić się do małego miasteczka, bo nie stać nas na życie w dużym mieście uncertain Nasze mieszkanie poszło na leczenie i rehabilitacje, środki już się skończyły, ja nie mogę podjąć pracy, bo Grzegorz wymaga mojej całodobowej pomocy.
                        Piszę to po to, aby uświadomić ogrom problemów i dramatycznych decyzji, do których doprowadziła indolencja i zaniechanie lekarzy, kiedy to 14 lat temu bezdusznie, na podstawie JEDNEGO BADANIA wrzucili Grzeska do nader pojemnego wora sm...
                        Czy 4 lata temu podjęliśmy właściwą decyzję? Nie wiem... musiałabym prowadzić równolegle drugie życie bez tej decyzji, wówczas moznaby było porównać.
                        Ale stało się i nie ma co oglądać się wstecz. Teraz , po przeprowadzce, trzeba naprawić Grzesiowi stawy (artroskopia barku i operacja kaletki łokcia) , zacząć porządną rehabilitację i spróbować raz jeszcze pod przewodnictwem mądrego lekarza spróbować coś leczyć... Czy znajdę lekarza, który podejmie się tego...? Nie wiem....
                        Życzę trafnych decyzji i trwaniu w nich, pozdrawiam, Basia
                        • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 01:08
                          Wiem Basiu przez co przechodziliście jedynie z twojego wątku i wierze,że to makabra.To,że Grzegorz wrócił do siebie psychicznie i emocjonalnie to wielka wygrana i jesli to działanie abx to i tak było warto
                          Bardzo fajnie,ze Grzesia da sie rehabilitowac.Na moje pytanie czy rehabilitacja pomoże dr.odpowiedział,że nie chciałby mi robić nadziei.I tak mam zamiar ją zacząć napewno nie zaszkodzi.Powiedział mi też,ze jestem juz tak zdiagnozowana,ze nie wie co jeszcze mógłby mi zaproponować.Sama tez nie mam pomysłu,przecież nie mogę przerobić całej medycyny na sobie.Brakuje mi juz sił, tak bym chciała pożyc normalnie,bez jednego dnia gadania o chorobie,przemysleniach, mozliwościach, domniemaniach no i bez tych cholernych dolegliwości.Dostałam tablety na poprawę ukrwienia mózgu.Tak w ogóle to dziwna akcja,zazyłam je i po godzinie skóra mnie piecze,policzki płoną..jak na pulsie tini.Juz nie wiem co myslec o tym wszystkim.
                          Teraz musze poszukac dobrej poradni rehabilitacyjnej,boje sie,ze tylko prywatnie to bedzie mozliwe.
                        • great.blondino Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 01:17

Fantastyczna...pamietaj prosze ze:

1. 50% starych borelioz nie pokazuje sie na zadnym badaniu, nie jest to pomysl forum a tegich glow z ILADS.
                          2. Neurolog kazal Ci sie pogodzi z tym faktem...d*pa Jas karuzela z niczym sie nie bedziesz godzila...smile
                          3. Ludki z forum ze biora po 2-3 lata abaxy i jakos specjalnie efektow ubocznych nie ma, wiec tak naprawde nie ponosisz specjalnie duzego ryzyka lykajac prochy a dajesz sobie nadzieje na wyzdrowienie.

Masz do wyboru poddac sie i posluchac neurologa albo sprobowac pociagnac antybole i miec nadzieje ze to dobra droga, ciezka ale moze akurat ta jedyna...
                          • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 03:13
                            Własnie dlatego,ze wiem to wszystko trudno mi usiedziec na d...i poprostu przyjąc za finisz to co powiedział dr.Z drugiej strony mój łeb paruje bo skoro obraz MRI wskazuje na jakieś uszkodzenia metaboliczne,wyniki mam ujemne to co ja drążę?Trzecia strona,ze borela daje tez zmiany w MRI i nikt nigdy nie da opisu "zmiany odpowiadają obrazowi bb na 100%"
                            Piszcie,sugerujcie bo serio jestem w czarnej d...
                            I dzieki za dotychczasowy odzewsmile
                            • mab62 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 10:29
                              Nie ufaj do końca neurologowi.
                              Ja ze swojej prawie 20 letniej praktyki w leczeniu choroby przewlekłej,mogę teraz powiedzieć że moje zaufanie do lekarzy mnie leczących, opóźniło leczenie boreliozy.
                              18 lat temu,gdy moje serce przestawało pracować,zostawiono mnie właściwie bez pomocy.
                              Nie było mnie stać na łapówki,więc nie zakwalifikowano mnie do wszczepienia rozrusznika.
                              Potem,jak głupia byłam wierna jednej klinice kardiologicznej.Co skutkowało tym,że jedynym rozwiązaniem,gdy lądowałam w szpitalu była propozycja wszczepienia rozrusznika.
                              Teraz myślę,że mój przypadek przerastał wiedzę lekarzy z którymi miałam,do czynienia.

Jeśli mogę,coś doradzić to może znajdź innego neurologa i spróbuj przedstawić mu swoje objawy,bez przyznawania się do wszystkich wyników.
                              Tak,żeby nie sugerował się opinią poprzedniego neurologa.
                              Chyba nie masz nic do stracenia.

Trzymaj się jakoś i nie poddawaj.Drąż temat,bo to nie neurolog tylko ty,musisz żyć z tymi objawami.

Pozdrawiam gorąco.
                              • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 12:26
                                Dzięki mab bardzo ,każda rada jest cenna i coś wnosi.Bardzo mnie kusi żeby zrobić w ogóle MRI i nie dawać im 4 poprzednich opisów i niech się głowią.Jak powiedzą to samo to spoko uwierze ale kasa cholewcia.Jednak ważna opinią jest dla mnie czy jest postęp tych zmian czy nie,a nie przyznając się do poprzednich badań MRI takiej odpowiedzi nie dostanę bo nie będa mieli z czym porównać.
                                Do innego neurologa pójdę muszę tylko znależć jakiegoś bo juz zna mnie wieluwink
                                Pozdrawiam i dzieki
                                • ekoma.wroc Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 16:03
                                  Ja mam szumy uszne od 10 lat związane z uszkodzeniem słuchu. Dopiero jak zaczęłam się leczyc na bb zrozumiałam, że to bakteria uszkodziła mi słuch. Uszkodzenie nie wpływa na jakośc mojego życia, bo go aż tak nie odczuwam, ale z tymi szumami to już się muszę pogodzic.
                            • antosia73 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 16:59
                              Wszystkie wyniki badań, a było tego sporo miałam dobre. WB ujemny,koinfekcje też - na początku leczenia.
                              Miałam tylko i aż "bańkę" na plecach. Kleszcza z siebie nie wyciągnęłam.
                              Moje objawy wykluczyły mnie z życia rodzinnego i zawodowego.Leżałam w łóżku i "wyłam" a neurolodzy mówili " to przejdzie"
                              Chciałabym, żeby przeszło... na nich....chociaż na jeden dzień.
                              Mnie do życia przywrócił abx.
                              Dobrego wyboru Ci życzę
                              Pozdrawiam.
                              • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 19:34
                                dr.Beata jest zdania,ze brać piguły i wchodzic na pulsy ja drże przed pulsami.czy przy grzybicy bez abx jest gorączka czy odwrotnie-jest obnizona?
                                • mniamumniamu Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 08.09.10, 21:57
                                  nusia, nie wierz bezwarunkowo neurologom. już tu kiedyś pisałam o moim przypadku, gdybym wierzyła, nie wiem, gdzie byłabym dziś. neurologa, który mnie leczył, oblegają tłumy, jest naprawdę rewelacyjny, ale w kontekście bb okazał się takim samym lekarzem jak reszta. moje pierwsze wyniki były ujemne, więc bb wykluczył. poprowadziło to do stwierdzenia, że moja polineuropatia nie ma konkretnej przyczyny, przynajniej jej nie znamy. a najistotniejsze e polineuropatii jest niestety likwidowanie jej przyczyny. jak już się zdiagnozowałam i podjęłam leczenie ILADS, próbowałam osobno leczyć polineuropatię u neurologa, bo stan moich nerwów i mięśni mnie przerażał. Niestety nie wyszło. Leki od neurologa mi zaszkodziły, rehabilitacja nasiliła bóle, a w końcu neurolog zasugerował zmniejszenie ilości abx-ów (choć byłam wtedy na dwóch), bo jego zdaniem nasilały polineuropatię. Nie posłuchałam. Dziś polineuropatii nie mam, ale jest to zasługą tylko i wyłacznie mojego lekarza ILADS i tego, ze go słuchałam. Żałuję, ze mój neurolog nie słuchał, bo gdyby miał choć odrobinę woli współpracy ze mną i moim lekarzem, byłoby zupełnie inaczej. A i nauczyłby się wiele. Dlatego jak wiele innych osób przestrzegam przed ufaniem nawet najlepszym neurologom, bo kontekst bb zmienia wszystko.
                                  Zresztą dotyczy to nie tylko neurologów, sama wiesz. Najbardziej wzięty dermatolog w moim mieście, do którego prawie nie można się dostać, widział u mnie: toczeń, nerwicę, fibromialgię lub potrzebę naddiagnozowania się, ale na pewno nie bb.
                                  przepraszam za chaos wypowiedzi i nieskładne zdania, ale zaczęłam łykać rifampicynę: ból głowy nie do zniesienia i zamulenie dość pokaźne.
                                  ps. a badanie z moczu robiłaś może? bo mi po negatywnym WB mocz dał wynik pozytywny (na prónej antybiotykoterapii)
                                  no i ta bart, ja też mam i w moim przypadku siedzi głównie w głowie
                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 00:44
                                    Całkiem logiczne to mniamu,ja Cię w ogóle podziwiam ,idziesz jak burza,a zaczynałyśmy w tym samym czasie.Nie robiłam badań moczu.Muszę zrobić te koinfekcje,głównie bart bo mam ją zapewne,przynajmniej tak sądze po objawach.Skoro uważam,że mam to po co mi badania..a no nie wiem po co..
                                    • mniamumniamu Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 08:31
                                      Nusia, ja mam mam bart na pewno, objawy ewidentne, reakcja na rifę tylko to potwierdza, a wyniki miałam wątpliwe. Zrób mocz, zrób koinfekcje, jeśli da ci to więcej pewności, bo chyba po to wszyscy robimy te badania.. Ja jak burza nie idę niestety, po prostu brakuje mi zapału do prowadzenia swojego wątku, a jak jest bardzo źle, to nie piszę na forum tylko leżę, siedzę, chodzę i myślę o tym, ze trzeba przeżyć. Nie boj się herxów, nie kazdy takie ma, ja miałam straszne bóle, ale nigdy nie było tak, jak na filmikach. Bać się trzeba tej choroby. Cały ostatni czas nauczył mnie jedynie tego, że może ona wszystko, wbrew temu, ile razy słyszałam: bb tego nie powoduje. I wiesz, u ilu lekarzy nie byłam obojętnie z czym i kiedy, czy to polineuropatia, czy serce, czy skóra, zawsze wracałam do punktu wyjścia: do mojego lekarza.I zawsze on miał rację.
                                      Nie musimy iść jak burza, możemy iść małymi krokami, byleby wydrzeć siebie tej chorobie. Krok po kroku.
                                      • bagnowska Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 09:15
                                        mniamu, święta racja! Jest takie przysłowie: wolniej jedziesz, dalej zajedziesz . I jeszcze jedno, którym my z Grzeskiem się od lat podpieramy: zdrowie ucieka rzeką a wraca kroplami.
                                        Wierzcie, Kochani, że upór i baaaardzo ograniczone zaufanie do większości lekarzy oraz wiedza, wiedza, wiedza + wzajemne wsparcie , to nasza siła napędowa w kierunku zdrowia.

Serdeczności! Basia
                                        • mniamumniamu Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 09:32
                                          Oj prawda Basiu, czuję,że to tylko krople. Ale za to jak każda smakuje smile I cieszę się, że się pojawiają, nawet jeśli rzadko i długo trzeba czekać.
                                          I głupio to może zabrzmi, ale nauczyłam się przy tej chorobie cenić zwykłe życie, każdy zwykły dzień. Teraz dniem spełnionym jest nie ten, w którym spełnia się nie wiem jakie marzenie, ale ten, w którym nie ma bólu lub jest mniejszy, ten, który można przeżyć zwyczajnie z bliskimi.
                                          • mab62 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 10:44
                                            Całkowicie się zgadzam z moimi poprzedniczkami.Ja po wczorajszej wizycie u lekarza,też zwalniam.Razem z panem doktorem uzgodniliśmy,że odstawiam na m-c 1 abx.Trzeba dać odpocząć organizmowi,bo za bardzo herx-y daja mi w kość.
                                            I właśnie za to m.inn.cenię mojego lekarza,że dochodzimy do podobnych wniosków.
                                            Fantastica.nusia obserwuj swój organizm i jeśli trzeba ,to zwalniaj z leczeniem.Dyskutuj ze swoim lekarzem.Przecież,to my wiemy jak nasz organizm reaguje.Najlepszy lekarz(nawet taki który choruje na bb)nie jest nami.U każdego choroba przebiega inaczej i wymaga indywidualnego podejścia do leczenia.Schematy,z reguły się nie sprawdzają.

A tak poza tym,to polepszenia życzę(z malutkimi tylko herxikami).
                                            Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
                                            • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 14:07
                                              Bardzo mi pomogłyście dziewczyny,bardzokiss Jestem naprawdę wdzięczna i to wiele dla mnie znaczy,najgorzej gdy samemu trzeba się z tym borykać.
                                              Jestem coraz bardziej pewna,że zdecyduje się na abx jednak.Masakrycznie boje sie włączenia tini.

I teraz prośba do Was jeszcze z natury leków.ostatni zestaw to azitrox ,biotraxon no i tini.Nie czuje polepszenia,w zasadzie jabym stała w miejscu,rośnie tylko osłabienie.Do tego wrócił kolega grzyb bo już go powoli rozpoznaje.
                                              Jeden symptom mnie narazie myli -uczucie rozpychania w głowie,jakbym miała za ciasną czaszkę.Nie wiem czy to przez grzyba czy przez to,że jade już blisko miesiąc bez tini.
                                              Wracając do tematu..dr.Beata(z Katowic) napisała mi,że mogę zmienić biotraxon na duomox żeby troche odsapnąć,drugi lek to azitrox który nic mi nie daje,zero reakcji.Napisała tez dr.Beata,że jak najszybciej musimy wrócic do leków na bartonelle bo Ona myśli,że to bart daje mi najbardziej popalić.
                                              Czy dobrym rozwiązaniem bedzie cipronex i dumox(troche w ten duomox nie wierze,słabo na mnie działa w ogóle _ale ok.mogę spróbować takiego mixu).Szkoda mi czasu na coś co łykam jak cukierki.Można te leki połączyć cipronex i duomox-duomox mam brać 6 tabsów po 1000mg
                                              I oczywiście czy w takim wypadku pobrać trochę te abx bez tini czy już czas go właczyć.
                                              Skonsultuje z lekarzem,bez obaw ale ważne są Wasze sugestie.
                                              Dziękuje bardzo z góry.
                                              • mab62 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 20:29
                                                Brałam duomox przez trzy letnie miesiące.Od dzisiaj już nie biorę i na pozostałych abxach z zestawu herx gigant.Myślę,że duomox w zestawie, nic u mnie nie wnosił.Tylko grzyb się przez niego bardziej panoszył.Ale mi sie zrymowało...
                                                • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 09.09.10, 21:20
                                                  własnie mam mieszane odczucia co do duomoxu,z czym można połączyć cipronex tylko nie zinnat bo też jak cukierasy.
                                                  • magga7 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 08:20
                                                    Chinolony (cipronex) łączy się często z abx z grupy tetracyklin (Unidox, doxy, minocyklina).
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 10:25
                                                    a duomox?
                                                  • magga7 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 13:29
                                                    Duomox możesz z cipro brać. Ja brałam z Tavanikiem. Jednak lepiej penetrują tetracykliny. Zwłaszcza jeśli chodzi o układ nerwowy. Ale lekarka prowadząca przepisała Ci duomox z tego co przeczytałam. Zatem słuchaj lekarza smile

Pozdrawiam
                                                  • mab62 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 17:43
                                                    Ja biorę cipro z rifą,jak masz siłę na giga herxy to spróbuj.
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 19:52
                                                    mab obecnie to ja nie mam siły sobie czegoś do jedzenia zrobić.mam fantastycznego grzyba w pakiecie:pleśniawki,aż takie ranki,swędzenie skóry,sucha skóra pomimo stosowania balsamów,bulgotanie w brzuchu,nagłe uczucie,że zwymiotuje,nie toleruje zapachu perfum nawet moje ukochane mnie przyprawiają o mdłości,znowu opuchlizna,płaczliwość,depresyjność,lęki,wieczna ochota na słodycze,ciągłe ssanie w żołądku,albo spie na okrągło albo bezsenne noce-dwie noce nie spałam wcale i w dzień też nie,drażni mnie chaos,najchętniej lezałabym z zasłonietymi żaluzjami i słuchała ciszy,oczywiście pamięc do wymiany i znowu gorączki codziennie.powalcze chyba z grzybem.nie wiem czy podziała fluconazole bo ketokonazolu nie moge wątroba mnie boli,zreszta po fluco też ale mniej.ile probiotyków mogę dziennie zjeśc i z czy z posiłkiem czy po/przed.to samo dotyczy fluco kiedy go przyjmowac.to dla mnie nowośc bo do tej pory po macoszemu traktowałam te leki. nie wiem co jeść,wszyskiego się boję tknąć,jade na kaszy jaglanej drugi dzień
                                                    mam wykupiony cipro no i duomox ale poczekają sobie chyba.
                                                    co o tym myslicie?
                                                    pozdrawiam
                                                    Ania.
                                                  • babaelka-0 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 20:04
                                                    Witam!

Niusia z Twoimi objawami obok Fluco musi byc Nystatyna.Masz? Bierzesz?
                                                    Trzymaj sie Bidulko i przepedzaj grzyba.

Pozdrawiam
                                                    Elka
                                                  • bagnowska Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 20:39
                                                    A Candida Clear bierzesz? Grzesiek był na tym cały czas (2,3x2) i grzyb mu nie dokuczał przez blisko 3 lata. No i jeszcze od czasu do czasu brał fluko, ketokonazol i trioxal (zamiennie)
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 11.09.10, 11:31
                                                    bagnowska napisała:

> A Candida Clear bierzesz? Grzesiek był na tym cały czas (2,3x2) i grzyb mu nie
                                                    > dokuczał przez blisko 3 lata. No i jeszcze od czasu do czasu brał fluko, ketoko
                                                    > nazol i trioxal (zamiennie)
                                                    Nie biorę Basiu ,a to w aptece można dostać czy zamówić?
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 11.09.10, 11:29
                                                    babaelka-0 napisał:

> Witam!
                                                    >
                                                    > Niusia z Twoimi objawami obok Fluco musi byc Nystatyna.Masz? Bierzesz?
                                                    > Trzymaj sie Bidulko i przepedzaj grzyba.
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam
                                                    > Elka
                                                    Mam nystatynę,wczoraj ją rozdrobiłam i na jęzor posypałam.
                                                    Trzymam się ale wczoraj miałam pietra wieczorem,w zyciu nie wiedziałam,że grzyb takie objawy daje i takie totalne osłabienie.
                                                    Dzięki Elusmile
                                                  • mab62 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 10.09.10, 20:34
                                                    Chyba się nie poddasz.
                                                    Walcz z grzybem wszystkimi dostępnymi środkami,flukonazolem,miksturą,nystatyną,piołunem,
                                                    dietą.Z tym jedzeniem,to też nie przesadzaj.Dieta ścisła,ale drób gotowany,ryby na parze,warzywa gotowane,kaszę gryczaną,jajka możesz jeść śmiało.Kasza jaglana np.z cynamonem też jest smaczna,ale to trochę za mało dla organizmu do walki z grzybem.
                                                    Ja brałam flukonazol w czasie obiadu,z jakimś tłuszczem-tak zalecił mi lekarz.
                                                    Tylko,że ja po flukonazolu miałam herxy,więc zmieniłam na ketokonazol.Zobaczę dopiero jak działa.Probiotyki biorę dwa razy dziennie.1 raz 3godz.po abx z jedzeniem i kapustąkisz.albo ogórkiem,drugi raz przed spaniem,już bez jedzenia.
                                                    I pamiętaj o osłonie na wątrobę,jakiś lek 2,3 razy dziennie.
                                                    Pozdrawiam i trzymaj się jakoś.
                                                  • ekoma.wroc Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 11.09.10, 10:21
                                                    Andrzej Janus Nie daj się zjeśc grzybom Candida - akurat ta książka pomogła mi w walce z grzybicą, są tam też przepisy kulinarne dla osób mających problemy z grzybem.
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 11.09.10, 11:43
                                                    mab62 napisała:

> Chyba się nie poddasz.
                                                    > Walcz z grzybem wszystkimi dostępnymi środkami,flukonazolem,miksturą,nystatyną,
                                                    > piołunem,
                                                    > dietą.Z tym jedzeniem,to też nie przesadzaj.Dieta ścisła,ale drób gotowany,ryby
                                                    > na parze,warzywa gotowane,kaszę gryczaną,jajka możesz jeść śmiało.Kasza jaglan
                                                    > a np.z cynamonem też jest smaczna,ale to trochę za mało dla organizmu do walki
                                                    > z grzybem.
                                                    > Ja brałam flukonazol w czasie obiadu,z jakimś tłuszczem-tak zalecił mi lekarz.
                                                    > Tylko,że ja po flukonazolu miałam herxy,więc zmieniłam na ketokonazol.Zobaczę d
                                                    > opiero jak działa.Probiotyki biorę dwa razy dziennie.1 raz 3godz.po abx z jedze
                                                    > niem i kapustąkisz.albo ogórkiem,drugi raz przed spaniem,już bez jedzenia.
                                                    > I pamiętaj o osłonie na wątrobę,jakiś lek 2,3 razy dziennie.
                                                    > Pozdrawiam i trzymaj się jakoś.

Nie poddam no gdzie tam,jestem odpowiedzialna nie tylko za siebie ,a poza tym ja bardzo lubię żyć i bardzo tęsknie za życiem takim na pełnej parzesmile
                                                    Mab ja po fluco na początku samay jak miałam leciutkiego grzybka to herxik miałam ale to był herxiczek.Nie wiem czy dobrze jak napiszę ale co tam ,nie jesteś nowicjuszem w temacie-po ketokonazolu miałam herxa mutanta z gorączką z bólem głowy migrenowym takim od karku (3 dni trwał).Ketokonazol jednak pięknie sobie z grzybem radził,po tygodzniu już czułam się lepiej tylko martwiły mnie gorączki.Pr
                                                    pzypisałam je szalejącej bez abx bb i weszłam na biotraxon,po mniej więcej 2 tygodniach jestem znowu w punkcie wyjścia ,grzybol.
                                                    Moja lekarka chciała żebym jak tylko długo mogę brała keto bez abx ale mnie sie śpieszyło bo się bałam,że czas mi ucieka ..I właśnie się doigrałam+moje niedbalstwo dietowe.
                                                    A mięcho można czy nie?
                                                    Dostałam bardzo fajne artykuły o grzybie od miśki i aż oczy mi wyszły z orbit.
                                                    Wątróbka akurat mnie i po keto i fluco boli no ale coś za coś.Biore heparegan i essetiale .
                                                    Dzięki mabsmile
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 11.09.10, 11:47
                                                    Przepraszam za literówki chciałam sprawdzić i zamiast podgląd nacisnęłam wyślij;/
                                                    eko..zapisałam tytuł,dziękismile
                                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 11.09.10, 11:51
                                                    i jeszcze coś..za diabła nie wiem gdzie się podziewają moje odp. i czemu nie zaraz pod wypowiedzią kogoś komu chcę odpisać.
                                                    I już siedze cicho ..sorrysmile)))
    • babaelka-0 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 12.09.10, 20:50
      Witam!

Niusia ,miesko to nie tylko mozna ,ale trzeba.Przy naszym leczeniu najlepsza dieta wysokobialkowa.

Nystatyne to najmniej 3/4 szt na dobe.Najlepiej dziala na czczo.

Herxy po Keto dowodza ,ze jest grzyb wrazliwy na ten abax.Dobrze zebys brala go okresowo przez cale leczenie.

Pozdrawiam
      Elka
      • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 12.09.10, 22:49
        Elu ja keto nie mogę bo mi siada wątroba,musiałam wrócić do fluconazolu biore 400 mg na dobę też wali po wątrobie ale mniej troszke
        Fuj duzo mam tych wszystkich tabsów.Bo oprócz fluco,na wątróbsko,od neuologa na poprawe ukrwienia mózgu, probiotyki,jak jeszcze kiedys dojdą abx to bedzie cyrk
        Ile może trwać taki ostry stan,od momentu leczenia grzyba?Wcześniej byłam słaba bo nie leczyłam grzyba i diety oczywiście nie trzymałam.
        Odkąd lecze tak ostro grzyba leże już tydzień i nie mam siły i co chwile dochodzi coś nowego,dzisiaj ból brzucha.Zjadłam kawałek chleba żytniego na zakwasie i zaczęło się.Kiedy może przyjść jako taka poprawa?Mam grzyba na 100% bo objawy się potęgują jak na jakimś detoxe.
        • mab62 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 13.09.10, 07:37
          Przyszło mi do głowy coś w sprawie wątroby.Gdzieś wyczytałam,że kurkuma pomaga regenerować wątrobę.Ja z wątrobą nie mam problemów i kurkumę jem bo podejrzewam,że u mnie może być jakaś infekcja mieszana,a ona walczy też z wirusami.

Dzieki za ostrzeżenia w sprawie keto,ale biorę kilka dni i nic się strasznego nie dzieje.Dopiero na pulsie z metro będę mogła porównać jego działanie i fluko.Dorzuciłam też nystatynę jako dodatek do ssania po jedzeniu i jęzor ładny.Pewnie wiesz,ale nystatyna nie przed jedzeniem,bo wszystko po niej jest kwaśne.

Candida clear kupuję na stronie doz.pl ,a odbieram w aptece-fajny sposób zamawiania leków.

Nie jedz chleba,nawet żytniego.Uważaj na jogurty bez cukru,ja mogę jeść tylko te które mają poniżej 5% węglowodanów.Po innych grzybek zaczyna przerastać jelita.Jak masz jakieś nawet niewielkie przelewanie w jelitach,to od razu bardzo ścisła dieta tzn.kasza gryczana,jajka,drób,ryby(ale nie smażone),kiszonki i mikstura z czosnku.

Trzymaj się jakoś .Na pewno niedługo będzie lepiej.

Gorąco pozdrawiam.
        • ekoma.wroc Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 13.09.10, 08:41
          fantastica.nusia napisała:

> Odkąd lecze tak ostro grzyba leże już tydzień i nie mam siły i co chwile dochod
          > zi coś nowego,dzisiaj ból brzucha.Zjadłam kawałek chleba żytniego na zakwasie i
          > zaczęło się.Kiedy może przyjść jako taka poprawa?Mam grzyba na 100% bo objawy
          > się potęgują jak na jakimś detoxe.

Byłam w takim samym stanie ale wyszłam z tego. Niestety grzybicę leczyłam kilka dobrych miesięcy (około roku).
          • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 14.09.10, 21:54
            matko kochana co za katorga! dzisiaj zmusiłam się do tego,żeby wstać z łózka. mogłam przejść pare kroków i łapały mnie kołatania serca,robiło mi się słabo,ciemno,musiałam siadać.męczyło mnie mówienie,jedzenie,wszystko dosłownie.
            Ela ale przez ten rok poprawiało Ci się?Czy wciąż było tak samo?
            • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 14.09.10, 21:58
              brakuje mi tu mozliwości edytowania,dla ludzi z bb itp to ardzo duze udogodnienie.
              ekoma to pytanie oczywiście do Ciebie odnosnie poprawy przez rok.
              • ekoma.wroc Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 15.09.10, 07:26
                Wszystko wróciło do normy i teraz czuję się bardzo dobrze. Ale wiele miesięcy stosowałam bardzo ostrą dietę. Byłam bardzo osłabiona, ledwo funkcjonowałam. Musiałam ciągle się kłaśc, miałam bóle brzucha, mięsni nóg, rąk itd. No była tragedia. Schudłam wtedy ok. 12 kilo w ciągu 2-3 miesięcy, nie mogłam nic jeśc.
                • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 15.09.10, 19:20
                  Eko ..bardzo Ci dziękuję za wsparcie i za to,że odpisujesz na moje jęczenie. Dzisiaj ponownie ja wczoraj ledwo co udało mi się wziąć prysznic,suszenie włosów to już ponad moje siły.Kupiłam w aptece sobie suplement z omegą 3 i jeszcze kilkoma skałdnikami , biomarine 270smile
                  Powiedz mi jeszcze proszę,Ty potwierdzałas tą grzybice,jakimis badaniami czy po objawach?
                  Bardzo sie cieszę,że czujesz się teraz bardzo dobrze,oby juz Cie nie dopadło to paskudne uczucie osłabienia.A abx bierzesz ?

• ekoma.wroc Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 16.09.10, 11:55
                    Napisałam Ci na meila gazetowego.
                    • maroli1 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 16.09.10, 13:23
                      Nusia jak się czujesz dzisiaj? Ja właśnie niedawno wyszłam od lekarza leczącego boreliozę. Niestety również i mnie dopadła grzybica. Na 40 dni odstawiam antybiotyk i biorę się za leczenie grzybicy. Mam przypisany flucofast, nystatynę oraz mam jeść czosnek. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka.
                      • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 16.09.10, 15:03
                        Szczerze to nie wiem,dla mnie wyznacznikiem stał się prysznic i suszenie głowy.Jak stoję i jest oki nie mam tego uczucia że zemdleje to jest oki (tzn.jeszcze nie było takiej sytuacji ale to byłoby sygnałem że jest oki) Dla mnie to i tak postęp,że wstałam,a nie moge tylko leżec i płakać .
                        Zobaczymy,wieczorkiem napisze jak minał cały dzień.
                        Mam nadzieje,że kapuste biała można jeśćsmile Bo zamierzałam.
                        A jakie masz dawki fluco?Ja mam 400 mg na dobę nystatynke biore po 4 dziennie i probiotyki.
                        Mam zamiar zrobić sobie tą mixturkę z kapuchy.
                        A Tobie coś podpowiadało,że grzyb czy lekarz zauwazył?
                        Pozdrawiam cieplutkosmile
                        • maroli1 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 16.09.10, 21:47
                          Witam! Na wizycie lekarz zuważył, że mam grzyb na języku i to dosyć spory. Przyznam się szczerze, że wcześniej czułam również przelewanie w brzuchu i trochę te objawy zbagatelizowałam. Flucofast mam brać 2*1 tabletkę oraz nystatynę w płynie na język. Muszę przyznać, że bierzesz duże dawki flucofastu a z tego co mówi mój lekarz to działa on również na bb. Mam nadzieję, niedługo poczujesz się lepiej. Pozdrawiam
                          • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 17.09.10, 01:50
                            Własnie wróciłam ze szpitala bo zżółkłam.Początkowo zauwazyłam białka,a lekarka stwierdziała,ze cała jestem jakby zółta.Przekroczone tranzaminazy,sporo bilirubina.Powód wątroba nie daje rady z fluconazolem.Dostałam 3 butle mag z glukozą.
                            Przy moich problemach z wątrobą od dawna ,fluco i inne przeciwgrzybiczne to zabójstwo.Kurde co tu robic...
                            • maroli1 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 17.09.10, 13:31
                              Nusia w takiej sytuacji nic Ci nie doradzę ale mam nadzieję, że niedługo wszystko wróci do normy. Lekarz najlepiej będzie wiedział co w takiej sytuacji trzeba robić. Trzymam kciuki za Ciebie, pozdrawiam.
                            • szafirek_80 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 21.09.10, 09:22
                              fantastica.nusia napisała:

> Własnie wróciłam ze szpitala bo zżółkłam.Początkowo zauwazyłam białka,a lekarka
                              > stwierdziała,ze cała jestem jakby zółta.Przekroczone tranzaminazy,sporo biliru
                              > bina.Powód wątroba nie daje rady z fluconazolem (...)

Kilka dni temu, po przerwie na regenerację watroby, wróciłam do antybiotyków i flucofastu. Wczoraj zauważyłam u siebie żółty język i tak sobie myślę, że ten żółty nalot to od "buntującej się" wątroby. Może moje problemy z wątrobą nie są od antybiotyku, tylko od flucofastu? Tylko, że wzięłam dopiero jedną tabletkę flucofastu?
                              Nusia, czy Twój język nie bywa czasem żółty przy problemach z watrobą?
                              Pozdrawiam. Kasia
                              • mniamumniamu Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 21.09.10, 09:42
                                Ja miewam czasem żółty język, ale u mnie oznacza to każdorazowo zaczątek grzybka. Pomaga płukanie Dentoseptem lub wodą z sodą i żółty nalot znika.
                                • szafirek_80 Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 21.09.10, 13:37
                                  Dzięki. Pewnie ten nalot faktycznie nie ma związku z wątrobą, tylko z grzybem. Spróbuję płukania. Pozdrowienia smile
                                  • fantastica.nusia Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 21.09.10, 18:43
                                    Nie,szafirku..język miałam czyściutki.
                                    Dzisiaj odebrałam wyniki kontrolne.Bardzo powolutku billirubina sie cofa 16.09 miałam2.53,a dzisiaj 2.36
                                    Aspat,alat narazie sa tych samych wielkości
                                    Natomiast WBC 5.87,RBC 4.24 HGB 13.1
                                    Nie pamiętam kiedy taka morfologie miałam.
                                    Jestem jeszcze bardzo słaba.Trudno się dziwić..słabłam tygodniami przekonana,że to grzyb a to watroba.
                                    Nie wiem czy się odważę wejśc jeszcze na leki,zbyt sie boję..poki co musze zregenerować wątrobę.
                                    Pozdrawiamsmile
                                    • mniamumniamu Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 21.09.10, 21:10
                                      Regeneruj nusia, regeneruj. Trzymam kciuki.
                                      Co do powrotu do leków, to jak już parę razy pisałam, nie każdy może sobie pozwolić na agresywne leczenie. Są tacy, co muszą stosować mniejsze ilości abx-ów, może też tak powinnaś. Ja również z tych, co agresywnie nie mogą, bo zbyt duża ilość abx-ów tak zalewa mnie toksynami bb, że od razu próby wątrobowe idą w górę. Stosuję więc łagodniejsze leczenie i jest ok, wątroba super, a bb powoli ginie.
                                      Jak to wiele razy pisałam: mój lekarz mówi, że kuracja ma wyleczyć, a nie zabić.
                                      • great.blondino Re: podano mi fałszywe informacje na temat wynikó 22.09.10, 00:28
                                        pewnie nic nowego nie powiem ale odkad pamietam leczenie abaxami nawet najkrotsze powodowalo u mnie konkretny wzrost enzymow watrobowcyh...kiedys po tygodniu Azitro przez 2 miesiace jadlem tylko gotowane warzywka itd. dlatego mega balem sie takiej kuracji.

Jak Ci kiedys pisalem biore 4 abaxy na raz plus Tyni w pulsach i fluco co 2 dzien.

Od poczatku leczenia biore 3x2 Essentiale, 2x600mg NAc, 2 Sylimarony dziennie i watroba sobie calkiem niezle radzi.

Co do magnezu ktory dostalas od lekarki to ja bym raczej o Heparegen poprosil bo dosc szybko powinien poprawic kondycje watroby plus suple o ktorych pisalem wczesniej.

Podsumowujac popieram zasade i tak samo robia leczacy sie u mnie w rodzinie ze prewencja lepsza od zapowbiegania wiec suple na watrobe od poczatku leczenia po maksie.

3majs sie fantastyczna smile

• fantastica.nusia do blondino 22.09.10, 12:52
                                          blondino,ja magnez dostałam na wzmocnienie w kroplówiesmileheparegan biore od miesiąca.mnie nie próby przeraziły tylko to,ze zaczęłam żółknać i okazało się,ze mam bilirubine wysoką.prawdopodobnie od fluconazolu-jadałam 400 dziennie 4 tablety.no własnie jak czytam Ty fluco co drugi dzien ktoś tam tabletusie dziennie a ja fru 4 pixy
                                          • maroli1 Re: do blondino 02.10.10, 10:48
                                            Cześć Nusia!
                                            Co u Ciebie słychać? Jak się czujesz? Pozdrawiam
                                            • fantastica.nusia odp.marioli1:) 02.10.10, 23:16
                                              Hejosmile
                                              Bardzo powolutku ale systematycznie dochodzę do siebie.Wracają mi siły,mam więcej energii.Niestety uszkodzona wątroba daje popalic.Czeka mnie trochę badań z nia związanych.Jem wszystko.Koszmar wydaje się,że minął..Jezuu leżałam i słabłam w łózku,wcinając przeciwgrzybiczne żeby wyzdrowiec,paradoksalnie uszkadzając sobie nimi wątrobę.Do tej pory mam zażółcone leciutko białka ale to juz troszkę.
                                              Najważniejsze to,że czuje,że odżywam i nie gorączkuje.
                                              A jak Twoje samopoczucie?
                                              Pozdrawiam serdeczniesmile
                                              • maroli1 Re: odp.marioli1:) 03.10.10, 10:55
                                                Cieszę się, że u Ciebie już lepiej. Ja nadal walczę z grzybem. Pomimo brania leków przeciwgrzybiczych nadal czuję przelewanie w brzuchu ale za to dałam sobie radę z grzybem w jamie ustnej. Z samopoczuciem różnie, najbardziej dokuczają mi bóle mięśni. Ogólnie nie jest źle. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia.
                                                • fantastica.nusia Re: odp.marioli1:) 03.10.10, 19:12
                                                  A może pownnaś zmienic lek p/grzybiczny bo organizm się na niego uodpornił?
                                                  Jaki bierzesz teraz i w jakiej dawce?
                                                  Pozdrawiamsmile
                                                  • maroli1 Re: odp.marioli1:) 03.10.10, 19:51
                                                    Obecnie biorę flucofast 1x1 i nystatynę w zawiesinie oraz czosnek. Rzeczywiście od początku leczenia stosuję flucofast i być może organizm uodpornił się na ten lek, ale niestety nie znam innych środków na grzyba. Może Ty znasz jakieś inne leki? Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka