poradźcie proszę co to może być ?
jestem 4 m-c na unidoxie + tyni + fluco + cała reszta typu probiotyki, witaminy, candida
5 miesiąc leczenia bb, która nie wyszła w testach WB pcr, elisa,
w styczniu wyszłam ze szpitala z podejrzeniem sm i prążkami oligoklonalnymi w płynie mr (miałam kilkudniowe zaburzenia czucia w nogach)
wiosną przy braku jakichkolwiek uchybień ze strony ukł. nerwowego miałam b. silne bóle całego ciała, szczeglnie pleców, nóg (do kolan), rąk...bolało okrutnie, nasiliło sie po cipronexie branym przypadkowo co lekarza naprawodziło na trop, że to może być bb (herx)
dodam, że nie pamiętam ani kleszcza ani rumienia
kiedy podejmowała antybiotykoterapie (koniec czerwca) czułam się znośnie, najgorsze bóle ustąpiły, pobolewał mnie tylko bark i lewa ręka ale da się przeżyć (leczy mnie lekarz wg ILADS)
od wczoraj boli niemiłosiernie, powtórka z wiosny czyli bark, ręka, plecy no i uda do kolan z nasileniem na kolana, uda bolą tylko od góry, żołądek też nie ten....mdli mnie
boli lewa strona ciała, żebra z lewej strony, pacha z zewnętrznej strony
pół roku temu kiedy bóle były nasilone wydałam straszliwą kasę na mnóstwo badań tarczyca (wskaźniki + USG) - ok, na szpiczaka - ok, morfologie z rozmazem, ob i crp wielokrotnie wszystko w normie, rezonans całego kręgosłupa - ok, usg jamy brzusznej -ok, elektroforezę białek - ok, ana-2 - ok...jakieś inne drobniejsze wszystkie w normie, hormony, usg narz. r., rtg klatki piersiowej...
jest mnóstwo badań które mogłabym jeszcze zrobić rtg barku na przykład...ale czy jest sens...czy istnieje chociaż cień nadziei, że to bb ? i dlaczego teraz ból tak się nasilił, ostatnio nie zmieniałam leków ?
czekam na przesyłke od dr W. - mam zlecone badania w kierunku bartonelli i babeszjozy
poradźcie jakie badania mogłabym jeszcze wykonać czy sobie odpuścić ?
kiedy boli nie myslę racjonalnie
czy kogos z Was tak strasznie boli lędźwiowy odcinek kręgosłupa ?