Dodaj do ulubionych

Air Hunger

11.03.11, 11:09
Hej,

Chciałem pociągnąc forum o duszności - air hunger
forum.gazeta.pl/forum/w,26140,95464556,95522717,Re_Duszenie_czy_ktos_tak_ma_.html?v=2&t=1299837826760
Czy ktoś z was to ma ? I czy coś jest w stanie pomóc na tą dolegliwość ?
Ktoś w wątku który podałem wspomniał, że to duszność krtaniowo-gardłowa.

Przyszło mi do głowy, że to może wzmacniać wiele objawów - senność, zmęczenie, apatie, otępienie umysłowe. Przecież niedotleniony organizm tak sie zachowuje.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • slowianka_kr Re: Air Hunger 24.03.11, 14:39
      Ja miewam takie akcje (najsilniejsze w czasie herxów w pierwszych 4 miesiącach abx) - uczucie wielkiego ciężaru na klatce piersiowej - jakby okazałych rozmiarów słoń mi się tam usadowił. Do tego problem z zaczerpnięciem oddechu, płytkie oddychanie, niepełny wydech. Czasami bóle jakby na wysokości płuc, głęboko w klatce piersiowej. Ostatnio zdarza się to sporadycznie i nie w takim nasileniu, natomiast ujawniło się inne cudo: uczucie jakby ktoś zaciskał mi pętlę na szyi, w okolicy tarczycy najsilniejszy ucisk (hormony tarczycy w normie). Towarzyszyło temu odbijanie powietrzem (nawet jak nic nie jadłam, potrafiłam z głebi trzewi przedziwne odgłosy wydobywać wink Lekarka wiązała to z refluksem, ja z kolei z przerostem drożdżaków w przewodzie pokarmowym (po tygodniu flumyconu ustąpiło).
      Na uczucie ciężkiego/ niepełnego wdechu pomagają mi ćwiczenia jogiczne, choć jeszcze mam spore problemy z kontrolą oddechu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka