Dodaj do ulubionych

Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011

22.07.11, 19:52
Wzorem lat ubiegłych organizujemy 20 sierpnia kolejny Letni Zjazd Chorych na Boreliozę. Serdecznie zapraszamy chorych na choroby odkleszczowe oraz wszystkich zainteresowanych tą problematyką. Szczegółowy program wkrótce pojawi się na naszej stronie www.
Obserwuj wątek
    • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 28.07.11, 19:15
      Jak szybko ten czas płynie,niedawno był I zjazd,na którym nie byłam w stanie być,niewyobrażalne wydawało mi się wtedy jakiekolwiek przemieszczenie.
      Byłam za to na wszystkich na wszystkich trzech zjazdach w Warszawie i każdy był niesamowity.
      Jak zbierze się tyle ludzi serdecznie do siebie nastawionych i już znanych z internetu albo telefonu to są emocje nie do opisaniasmile
      Najlepsza to okazja dla poznania się,pogadania i dowiedzenia się czegoś ciekawego,program jest na etapie końcowych uzgodnień,ale na pewno nie będzie nudno!
      20 stego prawie wszyscy już są po wakacjach,łatwiej wyrwać się choćby na 1 dzień.
      Fionkasmile będziesz?

• adrian_fenig Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 29.07.11, 12:01
        Ja się wybieram.
      • aska108 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 29.07.11, 22:31
        Ewa,Fionka jest na wczasach i chyba nie ma dostępu do netu.
        pozdr.aska108
        • bagnowska Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 29.07.11, 22:43
          aska108 napisała:

> Ewa,Fionka jest na wczasach i chyba nie ma dostępu do netu.
          > pozdr.aska108

Nie ma, nie ma , bo ją zastępuję w udzielaniu info w punkcie info big_grin
          Oj , jak ja bym się z Wami spotkała ...
          Ściskam mocno, Basia
          • rrrenifer Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 30.07.11, 14:04
            Witam
            poszukiwany lokator do wspólnego najęcia pokoju - znaczy jedna osoba, i dla porządku oznajmiam, że pokój będzie koedukacyjny
            jak ktoś chętny to zapraszam tu, albo na maila gazetowego
            ps. nie gryzę... jak śpię, a rogi przycinałam ostatnio wink
            • flork1974 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 31.07.11, 06:54
              Witaj Rodzinko!
              Po dlugiej nieobecnosci na forum jest COME BACK.Musialem zmienic swoj nick z Flork74 na Flork1974 gdyz posialem gdzies w pamieci haslo do poprzedniego.Ja tez tak na 95% wiem ze raczej bede na tym zjezdzie.Wczoraj nawet zrobilem sobie rezerwacje pokoiku.Tak ze do milego zobaczyska.
              Pozdrawiam Wszystkich
    • zwy_cienstwo1 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 02.08.11, 16:10
      Dzięki za taką możliwość uczestniczenia w Zjeździe. Jestem jedna z nowych w tym klubie więc wszystko co na temat Boreliozy łapię a tu jeszcze możliwość nawiązania kontaktu z Osobami leczące się lub po leczeniu to dopiero kopalnia doświadczeń i wiedzy. Do miłego zobaczenia i poznania.
      • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 02.08.11, 17:06
        Zapraszam starychsmile i nowychsmile,cieszę się na adriana i florkasmile
        • abi0312 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 03.08.11, 12:07
          Ja tez jestem dosc swieza w boreliozowym kosmosie.
          Z przyjemnosicia bede poznawac ludzi i chlonac wiedze.
          Zabieram nawet kolezanke.
          Pozdrawiam

moj e-mail: abimoje@o2.pl
          • flork1974 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 03.08.11, 12:38
            Witaj
            Pocieszajacym byloby gdyby ta ,rodzinka' powiekszala
            sie w innych okolicznosciach,a nie w tak zastraszajacych.
            Milo na pewno bedzie poznac swiezych czlonkow tej
            naszej rodzinki,znanych tylko poprzez forum.
            DO MILEGO ZOBACZENIA.
            Pozdrawiam
            Tomek
    • stowarzyszenie.borelioza Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 04.08.11, 20:53
      Na naszej stronie jest już program Zjazdu. Zapraszamy.
      • rrrenifer Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 04.08.11, 22:13
        miejsce w pokoju nadal wolne - jak ktoś chętny to zapraszam tu, albo na maila gazetowego
        jedna osoba (pokój będzie koedukacyjny)
        • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 05.08.11, 10:25
          Reniasmile czemu na początku nie wspomniałaś o tej koedukacjismile bym się decydowała,a tak już mam pokój zamówiony,same babysmile
          Ja jestem już w piątek po południu!
          • rrrenifer Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 05.08.11, 19:03
            nie pisałam, że nie będzie koedukacyjny wink
            • rrrenifer Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 13.08.11, 09:07
              ogłoszenie o poszukiwaniu współspaczy już się zdezaktualizowało
              mamy komplet smile
    • zwy_cienstwo1 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 05.08.11, 17:00
      Tak liczę dni jak w wojsku kiedy to będzie. To pierwszy raz -więc dużo chcę słuchać i pytać bo raczej nic mi nie wiadomo w wielu kwestiach.Wszystkich nowych dopinguję do przyjazdu aby się zdecydowali do spotkania w gronie gdzie mówi się o sprawie która nas tyczy. Nasze zdrowie w Naszych rękach-bądź odpowiedzialny za zdrowie.
      s. ha-ha
      • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 05.08.11, 18:03
        Ha-hasmile
        Niezły slogan na końcówce:
        Nasze zdrowie w Naszych rękach-bądź odpowiedzialny
        > za zdrowie.
        Jasne,że wszystko w naszych rękach,bo jakoś za wielkiej pomocy od innych lekarzy oprócz ILADS nie widać.
        Ale zawsze ciągle naprzód!
    • zwy_cienstwo1 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 06.08.11, 20:09
      Prawda to że kleszcze być może w obecnym sezonie omijały Nas Ludzi albo też świadomość ukąszonych jest jeszcze zbyt niska bo chętni na zjazd co by deklarowali takową postawę jest tylko kilka wypowiedzi pisemnych chcących skorzystać z takiej szansy. Czyżby Człowiek był z natury leniwy i wyznawał że załatwi to wizyta u dr. albo niewiedza jaki to problem wielowymiarowy mieć Boreliozę i ją leczyć metodą najlepszą jaka jest obecnie stosowana. Gdyby Ci co będą następni chcieli zauważyć że to tak samo nie przyszło do Polski i SCHNB samo się nie urodziło - ale chciejcie z tej szansy skorzystać Wy wszyscy co szukacie a podpowiada to ta co za trochę późno doszła do tej wiedzy. Skróćcie sobie drogę zjazd to może spowodować.
      • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 06.08.11, 20:43
        Ja tam o frekwencję jestem spokojna,zawsze jest pełna sala,choć wiadomo,że chciałoby się zobaczyć stare przyjaciółki poznane na poprzednich zjazdach,przy okazji wszystkie pozdrawiamsmile
        Jestem pewna,że Warszawa i okolice dopiszą!
        • zwy_cienstwo1 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 06.08.11, 20:53
          Osobiście piszę aby przyjechali Ci co są niezdecydowani bo to jest szansa ale każdy decyduje sam, też mam takie przeczucie że z tej sali będziemy kipieć i mam dylemat czy się zmieścimy. Wy organizatorzy wzięliście to pod uwagę jak nas będzie za dużo w stosunku do pojemności sali.
          Co wtedy
          • flork1974 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 06.08.11, 21:58
            Witam
            Jak przyjdzie sie Nam nie zmiescic na sali to cdn. bedzie przy ognisku.Wcinajac kielbache lepiej przyswaja sie wymiane doswiadczen i wiedze.Prawda?
            Pozdrawiam Rodzinke
            • beatrisbwp Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 06.08.11, 23:37
              witam,chcialabym jechac,mam pytanie,te spotkanie jest jednodniowe tak? w sobote?to jaka noc sobie rezerwujecie?ten hotel jest blisko,tam gdzie ma odbyc sie spotkanie?moze jest gdzies napisane,ale ja w chcili obecnej moze nie dowidze........z gory dziekuje za odpowiedz
              • flork1974 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 07.08.11, 07:38
                Witam
                Postaram sie odpowiedziec Ci na zadane przez Ciebie pytania.Spotkanie jest trzydniowe(piatek,sobota,niedziela).,Gwozdziem' spotkania jest z reguly sobota.Na 3 dni przyjezdzaja glownie osoby ktore chca wiecej czasu spedzic na wymianie doswiadczen itp.
                Cale spotkanie odbywa sie na terenie i w budynku hotelu PATRON (al.Dzieci Polskich,dzielnica Wawer).Numer recepcji-022 8152451.Pod nim robisz sobie rezerwacje pokoju jesli chcesz przyjechac np.na sobota-niedziela,a mozesz byc tylko w sama sobote.Plan z godzinami Zjazdu znajdziesz na stronie STOWARZYSZENIA BORELIOZA.Gdy wejdziesz na owa strone a wyrazasz chec przyjazdu,wypelnij formularz zgloszeniowy by organizatorzy zostali uprzedzeni o Twoim przyjezdzie.
                Pozdrawiam
                Tomek
                • beatrisbwp Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 07.08.11, 10:59
                  oooo i o to mi chodzilosmiledziekuje Ci Tomkusmilebo na stronie Stowarzyszenia jest tylko opisana sobota,wiec zastanawialam sie jak to w koncu jest....,a Ty jedziesz na 3 dni??a reszta z Was na jak dlugo jedzie?pozzdrawiam
                  • flork1974 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 07.08.11, 11:24
                    Niestety,jade tylko sobota-niedziela.Zrobilem sobie rezerwacje pokoju na jedna nocke.
                    • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 07.08.11, 15:02
                      Ja zrobiłam na dwiesmilepiątek-sobota i sobota-niedziela,bo mam dalekosmile a i lubię tę noc przed zjazdem!
                      W sobotę wieczorem ognisko,plac ogromny,zmieszczają się wszyscysmile
                      Sala to nie tylko sala ale i okolice,spoko.
                      • bagnowska Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 07.08.11, 15:39
                        Ewa, Tomek, i inni "starzy" forumowi przyjaciele, jak ja Wam zazdroszczę! Tak bardzo , bardzo chciałabym z Wami się spotkać, nabrać nowej wiedzy, nowej, dobrej energii....Po niedzieli zaczynamy znowu abx... Tonący brzytwy się chwyta...
                        Samotność w chorobie jest straszna....
                        Ściskam Was Wszystkich!
                        Basia
                        • piotr.kurkiewicz czy tak się postepuje? 12.08.11, 13:13
                          Do tej pory nie mam odpowiedzi od SCHNB.
                          To mój ostatni wpis-pewnie szybko bedzie wykasowany na forum:
                          proszę o odpowiedź
                          Od: piotr.kurkiewicz@mp.pl
                          Data: 3 Lipca 2011, 7:03 pm, N
                          Do: "stowarzyszenie.borelioza@gmail.com" <stowarzyszenie.borelioza@gmail.com>
                          Priorytet: Normalny
                          Przeczytaj potwierdzenie: żądane
                          Opcje: Pokaż cały nagłówek | Podgląd wesji do wydruku | Pobierz jako plik | Podgląd szczegółów wiadomości | Dodaj do książki adresowej

Witam
                          Nie będę się niepotrzebnie rozpisywał.Sam jak i moja żona dzwoniliśmy na
                          numer podany na stronach stowarzyszenia,by sprawdzić -bo tak mi ponownie
                          doniesiono-że nie jest znowu podawany kontakt do lekarza leczącego wg
                          ILADS w Warszawie,do mnie.Pani Prezes SCHNB swojego czasu mnie
                          poinformowała,że to nieprawda.Sprawdziłem sam-mam nagranie,że osoba
                          odbierająca telefon już nie podaje kontaktu do mnie.Co więcej zaprzecza,ze
                          jest w ogóle takowy lekarz w Warszawie
                          Proszę o wyjaśnienie,dlaczego
                          Z poważaniem
                          Piotr Kurkiewicz
                          • groniesiaa Re: czy tak się postepuje? 12.08.11, 15:54
                            Potwierdzam. Dzwoniłam 1,5 miesiąca temu. Kilkukrotnie pytałam o lekarza jak najbliżej miejsca zamieszkania. O nikim z Warszawy nie usłyszałam.
    • karolinadeep Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 12.08.11, 14:04
      proszę o dokłady adres strony www. jestem zainteresowana letnim zjazdem chorych
      • groniesiaa Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 12.08.11, 15:56
        www.borelioza.org/index.html#Zjazd
    • groniesiaa Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 12.08.11, 15:55
      Ja też nowa w tym gronie. Będę na 100%. Ciekawi mnie wykład dr Marii Zubiel i jej opinie na temat boreliozy u ciężarnych.
      • osiulek Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 13.08.11, 13:57
        Zgłaszam swój udział ,bede pierwszy raz na Zjezdzie,wrócilismy do leczenia tym razem zioła(protokół Buhnera),mysle że dobrze bedzie podzielic sie dotychczasowym doświadczeniem w leczeniu,a przede wszystkim dowiedziec sie czegos nowego.Pozdrawiam
        Aga
      • beatrisbwp Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 17.08.11, 18:54
        groniesia-ja mialam jechac na zjazd,ale zycie chcialo inaczej i nie moge jechac,tez jestem bardzo ciekawa tematu boreliozy u ciezarnych,sluchaj uwazniesmilei jesli bys byla chetna przekaz info na ten tematsmilebede wdziecznasmilez gory dziekuje Beata.
    • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 14.08.11, 08:34
      Osiuleksmilemiło będzie poznać.
      Mam propozycję,aby kto ma zabrał z domu identyfikatorsmile Ja już przygotowałam sobie taki..Jest na nim mój nick,to zawsze można mnie wyhaczyć i pogadać,dość pilnie jestem na forum i w telefonie kontaktowym Stowarzyszenia,więc jakby co to prosto do mniesmile
      Stowarzyszenie będzie miało trochę identyfikatorów, jakby ktoś potrzebował to będą.
      Reniasmile nie zapomnij!
      Z tego co wiem dużo osób już się zapisało,najwięcej decyzji jest podejmowanych w ostatniej chwili w zależności od samopoczucia.Niektóre osoby mieszkające blisko Warszawy podejmowały decyzję np. w sobotę rano.
      Nie ma znaczenia czy ktoś zgłosił to czy nie,orientacyjna liczba chętnych jest potrzebna właściwie tylko panu z restauracji,a ona i tak przygotowana jest na więcej.
      Jedynie jeśli chce się spać w Patronie trzeba zarezerwować pokój.
      Kto będzie miał czas niech wpada w sobotę posłuchać i pogadać.
      Zwykle na zjeździe jest sporo dzieci i one się doskonale czują w tym wariactwiesmile
      • flork1974 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 14.08.11, 09:25
        Witam
        Ewa475,czy piszac dzieci chodzilo Ci o facetow?
        No bo to w koncu ,dzieci',tylko zabawki maja potem
        adekwatnie do swojego wieku smile smile smile
        Pozdrawiam
        • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 14.08.11, 20:49
          Myślałam dokładnie o dzieciach,Florksmile
          No tak,faceci w różne zabawy lubią się bawić,a to donosy a to nagrywaniesmile no ale jeśli ma to być adekwatne do ich wiekusmile
          • rrrenifer Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 17.08.11, 20:05
            Dojazdowo - jakby ktoś miał się nie daj rany zgubić w autobusie
            samochodem nie podaję, bo google, czy zumi zrobi to lepiej ode mnie wink

Najprościej z Dworca Centralnego - linia 525. Wysiadamy na przystanku przed pętlą. Przystanek nazywa się: "Centrum Zdrowia Dziecka"
            Strona komunikacji "masowego rażenia" - www.ztm.waw.pl
            Strona do wyszukania połączenia (można do niej przejść ze strony ztm):
            wyszukiwarka.ztm.waw.pl/bin/query.exe/pn
            bilet normalny na jeden przejazd - 3,60zł (reszta biletów na stronie ztm

Na miejscu. Parking przy CZD jest płatny. W zeszłym roku najtańszą opcją było wykupienie biletu na 7 dni (godzinowy postój wychodził zdecydowanie zdrożej jeśli ktoś parkował z noclegiem). Na ulicach bywa ciasnawo.
            • ewa475 Re: Letni Zjazd Chorych Warszawa 2011 19.08.11, 11:41
              To już jutro,a nawet dzisiajsmile
              Pogoda jak na zawołanie, mam nadzieję,że wytrzyma do jutrzejszego ogniska.
              Do zobaczenia!
    • stowarzyszenie.borelioza Dziękujemy 22.08.11, 16:48
      Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy przybyli na kolejne nasze spotkanie w Warszawie. Bez Waszej obecności organizacja takich zjazdów nie miałaby sensu. Okazuje się jednak, że co roku mamy sporą frekwencję, a to nam dodaje wiary w sens organizowania takich spotkań.

Bardzo dziękujemy wykładowcom, których prelekcje były wyjątkowo interesujące i przyniosły wszystkim sporo nowych informacji. Mamy nadzieję, że i prelegenci skorzystali z tego spotkania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka