predrak 09.11.11, 17:09 Jak Herxujecie podczas leczenia BLO. Ja mam potworne bóle mięśni i drętwienia skóry, zaburzenia pęcherza, sztywność mięśni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosho Re: Herxy - BLO 09.11.11, 19:26 Predraku, może to niekoniecznie bartonella? Tzn. nie chcę Ci mieszać w leczeniu ani przesądzać, ale takie przesadne upieranie się, że to akurat jest od bartonelli może nie być zbyt korzystne dla Ciebie, zwłaszcza, że już leczysz "to coś" tak długo. Pisałeś gdzieś, że bierzesz cipro dożylnie. Dlaczego? W formie doustnej wchłania się prawie całkowicie i jeśli nie masz problemów z wchłanianiem to po co się katować. Odpowiedz Link
predrak Re: Herxy - BLO 12.11.11, 14:24 Dożylne lepiej penetrują organizm i szybciej się wchłaniają i oszczędzam brzuszek. Nie upieram się tylko logicznie układam układankę razem z lekarzem. Odpowiedz Link
c.carlastory Re: Herxy - BLO 09.11.11, 22:14 Bóle i drętwienie skóry głowy, otępienie, przyspieszone tętno, bóle mięśni, bóle stóp, sztywność mięśni, dreszcze. Odpowiedz Link
predrak Re: Herxy - BLO 13.11.11, 18:25 Jak radzisz sobie z bólami? Mnie tak potwornie bolą nogi mięśnie nóg - nie jestem w stanie zrobić przysiadu. Odpowiedz Link
c.carlastory Re: Herxy - BLO 13.11.11, 23:13 Szczerze: z tymi bardzo silnymi sobie nie radzę, nic mi na nie pomaga póki co. Te słabsze w czasie urlopu łagodziło mi bardzo cieple jacuzzi (ale uwaga: masaż wirowy już odniósł odwrotny skutek). Jak na razie jednak zawsze jest tak, że po dniach złych przychodzą mniej złe, to pozwala trochę złapać oddech. I tyle. Czekam. Odpowiedz Link
yollum Re: Herxy - BLO 14.11.11, 12:44 Jeżeli chodzi o ból nóg to jaki to u Was jest typ bólu? Ja mam pieczenie ścięgien pod kolanami, bóle mięśni ud i łydek. Do tego dochodzą bóle w stawach, głównie klujące. Ostatnio te bóle są nie do zniesienia. Odpowiedz Link
predrak Re: Herxy - BLO 14.11.11, 17:08 Ja w chwili obecnej mam tylko ból ud straszny szczególnie jak próbuję je rozciągać - nie wstanę bez pomocy z przysiadu. Tak jakby ktoś wbił mi nóż w uda i kazał napiąć mięśnie. Przeokrótny ból. Odpowiedz Link
c.carlastory Re: Herxy - BLO 14.11.11, 22:15 A ja cały wachlarz: targające bóle mięśni, przeszywające bóle mięśni, piekące bóle ścięgien, zwłaszcza nad kolanami, wędrujące bóle wewnątrz nóg, ale nawet nie jestem w stanie określić, co boli, rozrywające od wewnątrz bóle kolan i powierzchni tuż powyżej i poniżej, to samo wokół kostek i ciągnie się tak do połowy łydki. W ciągu dnia znośnie, wieczorem i w nocy koszmar. Odpowiedz Link
yollum Re: Herxy - BLO 15.11.11, 11:51 U mnie działa stosowany miejscowo krem DOLGIT, bardzo dobre efekty dawał także lek przeciwbólowy/przeciwzapalny Aspicam (niemal całkowicie ustępowały bóle i pieczenie) ale po dłuższym stosowaniu tego leku pojawiają się bóle żołądka. Wszystko działa ale tylko w czasie stosowania, po odłożeniu objawy wracają z tą samą mocą. Tak rozległe i intensywne bóle mam od miesiąca i nie wiem czy to herx czy pogorszenie stanu zdrowia. Aktualnie 4 miesiąc jestem na ziołach. Miałem dużą poprawę (ok. 70%) po 2 tygodniowym okresie stosowania abxów (niestety musiałem przerwać). Taki dobry stan utrzymywał się przez 5 miesięcy. Odpowiedz Link
predrak Re: Herxy - BLO 16.11.11, 18:22 Czy też macie takie nasilenie poranne objawów i w południe a wieczorem i w nocy wszystkie te objawy słabną? Odpowiedz Link
yollum Re: Herxy - BLO 16.11.11, 18:41 Ja próbowałem się doszukać jakiejś powtarzalności ale niestety u mnie nie ma żadnej zasady. Bóle pojawiają się o różnych porach z różnym nasileniem. Nie wiem do końca czym są spowodowane (Bb, BLO, Chlamydia czy może wszystko po trochu). Odpowiedz Link
pemoc1 Re: Herxy - BLO 16.11.11, 18:52 Witaj pedrak, Ja mam podobnie rano wstaje jest ok w miarę, wsiadam w samochód wyruszam do pracy i się zaczyna już powoli objawowe choróbsko... wychodzi, budzi się do życia! Dojeżdżam do pracy zaczyna się stres, emocje, nerwy i wszystko dudni z objawów na wysokich obrotach. Najbardziej dokucza mi głowa... mętlik, zawroty, kołysanie w głowie, uciski za nosem w skroniach, ból oczu...itp Po pracy... wchodzę do domu wszystko się normalizuje, wieczorem już jest słabsze ale cały czas objawowe i czuwa kiedy znów układ nerwowy się osłabi i zaatakować będzie mogła ponownie... Odpowiedz Link