Dodaj do ulubionych

Ciągłe infekcje gardła

03.06.12, 14:57
Wiem ,że takie i owe wątki już powstawały ale nie mogę się ciągle uporać z tym odwiecznym problemem, od anginy do anginy od ostrego zapalenia gardła to bardzo bardzo ostrego próbuje już wszystkiego i nic ost. nawet niestety były antybiotyki amoksiklav, 3 dni minęło, a mnie znów bardzo boli gardło najgorsze ,że sam ból bólem ale mnie to rozkłada do tego stopnia że jestem tak chora ,że nie mogę wstać z łóżka, przełykać, mówić temp 39 ; jutro kolejny wymaz i pewnie nic nie wyjdzie. Nie wiem już jak to leczyć, wiem ,że może bb może blo może candida itd i cała reszta ale " może tak, a może nie"

Męczy się ktoś z was z podobnym problem i coś może napisać w temacie?
Obserwuj wątek
    • dx771 Re: Ciągłe infekcje gardła 03.06.12, 15:09
      ....mi pomógł andrographis,
      w Szwecji podaje się tabletki andrographisu z żeń-szeniem
      • miskaaa11 Re: Ciągłe infekcje gardła 03.06.12, 15:19
        ten z iherba??a w jakich dawkac i jaki konkretnie.
        Podaj link jak masz coś konkretnego na myśli będę wdzięczna.
        • dx771 Re: Ciągłe infekcje gardła 03.06.12, 17:32
          Na iherb są chyba kilka standaryzowanych np. Planetary Herbals, Now.
          Przez kilka miesięcy co chwilę musiałem brać antybiotyki po andrographisie od półtora roku spokój. Dawkowałem raczej w dawkach ciut mniejszych od Buhnera.
          • miskaaa11 Re: Ciągłe infekcje gardła 03.06.12, 18:03
            a z ciekawości: Stosowałeś cały protokół czy po prostu zamawiałeś andro tylko specjalnie na te problemy z gardłem i pomogło?.
            • miskaaa11 Re: Ciągłe infekcje gardła 03.06.12, 18:08
              nawet znalazłam jeszcze 2 nie całe opakowania ando planetary herbals to zastosuję andro chyba włąsnie działa na blo z tego co pamiętam,a blo może być odpowiedzialne za te problemy gardłowe bo u mnie to już jest przesada;/
    • taboko Re: Ciągłe infekcje gardła 03.06.12, 18:27
      w tym roku jest fatalnie 4 infekcje gardła w tym 2 razy zapalenie krtani odebrało mi głosik na parę dni gardło boli mnie cały czas laryngolog twierdzi ,że wszystko jest ok
    • miskaaa11 Re: Ciągłe infekcje gardła 08.06.12, 11:20
      odebrałam wynik i kolejny raz ujemny;/ wymaz z gardła i z języka.

Dziś się obudziłam i znów jestem chora, chora to mało powiedziane tym razem nawet juz płuca nie mam zupełnie na to sił już chopruje niczego a w zasadzie ost nawet nie zdrowiejesad
      • tajtaja Re: Ciągłe infekcje gardła 08.06.12, 11:36
        przy ciągłych infekcjach anginowych, przy przeziębieniach powinnaś oczyścić się z pasożytów (ale tak na poważnie), a następnie wdrożyc jakiąś procedurę oczyszczania całego organizmu
      • yanomc Re: Ciągłe infekcje gardła 08.06.12, 11:38
        musisz zrobic badania odkleszczowe bo to pewnie któras z nich ja np mam od roku katar tez mialem ciagle infekcje gardła nosa bez powodu bo laryngolog mowil ze oki jest a tu cały zestaw odkleszczówek mi wyszedł i od ktorej tak to sam juz nie wiem
      • iwrit Re: Ciągłe infekcje gardła 08.06.12, 13:10
        Miśka poczytaj o chlamydii, mykoplazmie...
        forum.chlamydioza.pl/portal.phppozdrawiam
        • miskaaa11 Re: Ciągłe infekcje gardła 08.06.12, 13:24
          pewnie mam mycko i blo bo miałam graniczne, a jak nawet to co z tego jak ja już nie wiem jak to wszystko leczyć, kompletnie nie wiem.
          Rodzinny mi nic nie powie, laryngolog też.
          • iwrit Re: Ciągłe infekcje gardła 08.06.12, 16:16
            specjalista ILADS powinien dać sobie radę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka