Dodaj do ulubionych

Pomozcie!!!!

01.07.12, 08:01
Prosze pomozcie!!!
Mam 2 bakterie Echerichia coli w gardle i w moczu
i Proteus mirabili ,te bakterie sa juz dlugo.
W posiwach wyszly 10^5,ale ja ich nie lecze byc moze ze
zwiekszyly sie ,coraz gorzej sie czuje!!!
Mam tez grzybice,bardzo duza wszedzie.
Jestem bardzo oslabiona,chudne coraz bardziej ,wszystko mnie boli goraczkuje.
Zagubilam sie z dieta.
Zaczelam stosowac diete grzybicza ,Brokula gotowana,bialko jajka ,czasem kawalek
miesa z indyka ,wszystko gotowane.
Poza tym surowki z warzyw gotowanych ,wczoraj przy zalatwianiu
byl sluz z zywa czerowna krwia i krew na papierze.bardzo boli mnie glowa,brzuch i z tylu.
Mdli mnie.
szczypie skora i wiele innych objawow.
Prosze doradzcie ,jakie soki,jaka dieta mozna zastosowac rpzy grzybicy?
Wiem ,ze i bakterie mnie niszcza,nie wiem co robic????
mma wypisane 2 antybiotyki Cypronex 2x1tabl i baktrim Forte(lub zamiast )baktrim
Gentamycyne ,Lekarz ze szpitala zapomniala napisac mi skierowania na zastrzyki Gentamycyne ,rodzinna nie chce dac skierowania na Gentamycyne bo mowi ze moge ogluchnac od niej i sie wykonczyc ,kaze barc tylko Cypronex na w/w 2 bakterie.
ja mma zaawansowana grzybice ,nie weim co robic,z lekarzem niestety wizyta sie nie odbyla
.Pomozcie co mam zrobic???
Biore Ketokonazol 1x2 tabl i Nystatyne 2x2 tabl.
nie pomaga,
pomzcie swoimi radami,co jesc przy grzybicy by ja zwalczyc?
Brokuly chyba za ciezkie dla mnie.
Szukalam w internecie ,ale glowa przymulona nie ejstem w stanie myslec,prosze
doradzcie co jesc ?
Mam grupe krwi 0.
Platki owsiane,jakie soki moglabym robic?
Prosz epomzcie ,moze ktos by mi doradzil ,podsunal hjakies rady/
Dziekuje z gory i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • marysi4 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 11:53
      Kurcze, no wiele jest sposobów na grzybicę, musisz po prostu testować.

1. Łyżka octu jabłkowego w szklance wody - do wypicia raz dziennie, jednak myślę że ocet będzie dla Ciebie za ciężki.
      2. Kiszonki - ogórki, kapusta - kapustę możesz ugotować.
      3. Rosół jest ponoć świetny na grzyba - mogłabyś jeść chyba codziennie, bo to woda, wywar z warzyw i trochę tłuszczu.
      4. Na mnie działają też olejki eteryczne dr Nemo CHE i HOE, jeden się popija, a drugim płucze jamę ustną.
      5. Na grzyba na języku działa też płyn do płukania jamy ustnej Listerine.
      6. Płukanie jamy ustnej oliwą (kilka minut przytrzymać).
      7. Płukanie jamy ustnej sodą oczyszczoną (łyżeczka na szklankę wody).
      8. Gotowane siemię lniane na papkę z dodatkiem cynamonu też jest dobre.
      9. Herbata z piołunu działa rewelacyjnie na grzyba!! (choć jest okropna w smaku).
      10. Kora dębu, liść oliwny i skrzyp polny też mają działanie antygrzybiczne.

Trzymaj się!!!
      • bamba-ryla Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 13:19
        Eh kobito. Grzybica grzybicą, a Ciebie toczą bakterie!!!
        Bierzesz chociaż ten Cipronex, czy też nie?
        MUSISZ załatwić sobie podanie tej Genty, lub niech ci rodzinna wypisze jakiś zamiennik skoro się boi o twój słuch. Masz antybiogram na te bakterie? Napisz go tutaj.
        • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 14:26
          (1) Eschericha coli
          -ESBL(-) UJEMNY ;Potwierdzony testem manualnym 3 krazkow
          -Wedlug EUCAST wynik wrazliwy AMOKSYCYLINY przewidywany z oznaczniem wrazliwosci na
          AMOKSYVYLINE
          (1)
          Gentamycin S <=1
          Ampicilin R >=32
          Cefuroxime Axetil S 4
          Cefuroxime S 4
          Cefotaxime S < =1
          Ceftazidime S <=1
          Ceafepime S <=1
          Ertapenem S <=0,5
          ESBL -neg.
          Ciprofloxacin S <=0,25
          Fosfomycin S <= .16
          Nitrofurantoin S <=16
          Trimethoprim S <=0,5Thimethoprin/Sulfamethoxazole S <=20
          Meropenem S <=0,25
          Amoxicillin /Clavualanic Acid I 4
          Cefalexin S 8
          • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 14:45
            (1) ESCHERICHIA COLI
            -ESBL (-) UJEMNY; potiwerdzony testem manualnym 3 krazkow
            -Wedlug EUCAST wynik wrazliwosci AMOKSYCYLINY przewidywany
            z oznaczniem wrazliwosci na AMPICYLINE.
            (2) PROTEUS MIRABILIS
            -ESBL (-) UJEMNY; potwierdzony testem manualnym 3 karzkow
            (1) (2)
            Amikacin S <=2 S <= 2
            Genatamicin S <=1 R <=16
            Tobramycin S <=1 I 4
            Ampicilin R >=32
            Ceftazidime S <=1 S<=1
            Ceftriaxone S <=1
            Cefepime S <=1 S <=1
            Ciprofloxacin S <=0,25 S<=o,25
            Norfloxacin R 2
            Nitrofurantoin S <=16
            Trimethopriny/Sulfamethoxazole S<=20 S<=20
            Imipenem S <=1
            Meropenem S 0,5
            Colistin R >=16
            Aztreonam S <=1
            Amoxicilin/Clavulanic Acid R 16
            Piperacillin R >= 128 R>=128
            Ticarcillin R>=128
            Skroty smirk- wrazliwy,I-srednio wrazliwy,R - oprny.
            No tak ,tylko ja mam grzybice tez silna jestem cala zagrzybiona.
            Chyba te ba]kterie nie daja objawow grzybicy?
            Nie moge do ladu dojsc z wynikami tzn antybiogramem.
            • mab62 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 15:24
              Depakinka,może ja się nie znam,ale:
              gdzie Ty widzisz dodatnie wyniki ?

Wg,mnie te badania masz ujemne.
              • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 17:29
                To sa antybiogramy ze szpitala.
                Wyszly mi et 2 bakterie Eszerichia Coli i
                Proteus mirabili 10^5
                lekarz mowil ze dlugo juz musza byc
                i daja mi takie objawy .
                Wyszly mi w gardle i w moczu.
                Zalecenia to Gentamycyna 80mg w zasrtrzykach
                i Cipronex 2x1 tabl ,ale ja jestem tez zagrzybiona bardzo .
                Nie wiem nigdzie nie mozna znalezcz czy takie objawy tcyh bakterii
                sa podobne do grzybicy?
                • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 18:11
                  Zamiast Gentamycy mowila ze moge barc Baktrim Forte.
                  Nie wiem co robic??
                  Z lekarzem nie moge zlapac kontaktu.
                  Mam wybroczyny dziwne ,i krostki na nogach ktre
                  sie namnazaja.Boje sie ze zakazenie weszlo w krew i w rozne
                  narzady i tkaniki.Boje sie tez barc Antybiotykow,moze sam Cipronex wziac?
                  • marysi4 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 18:59
                    A zaczęłaś już brać ten Baktrim? Ja np. po nim miałam wysypkę na dłoniach... takie kurzajki, tylko drobne i gęsto. Może u Ciebie się to objawiło na stopach?
              • bamba-ryla Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 19:11
                Dlacego wprowadzasz Depakine w błąd?
                W posiewie wyszły te bakterie, więc je ma. A ESBL (-) UJEMNY oznacza że szczep nie wytwarza enzymów rozkłądających antybiotyki.

pl.wikipedia.org/wiki/ESBL
                • pumeczka77 Re: Pomozcie!!!! 01.07.12, 21:20
                  Jeśli masz trochę siły to przeczytaj artykuł, który wkleiłam, chociaż w takim stanie to pewnie będzie trudno. W każdym razie na tym etapie choroby to trudno rozgraniczyć, które objawy są od grzyba a które od bakterii czy polekowe, bo zatrucie organizmu daje podobne objawy niezależnie od tego, co jest tym trucicielem-grzyb, bakteria czy jakies robaki. Cały organizm jest zatoksykowany, rozregulowany i pewnie leczenie wymaga dużo czasu. Żaden lekarz cudu nie zrobi, kazdy specjalista patrzy na ogół pod swoim kątem a jest ślepy na całość organizmu. Dobrze byłoby znaleźć dobrego lekarza ogólnego można tez spróbować dodatkowo leczenia wg. medycyny wschodniej, gdzie lekarz dobiera dietę plus zioła plus inne metody wspomagania.
                  • adrian_fenig Re: Pomozcie!!!! 02.07.12, 11:29
                    Sprawa nie jest taka oczywista. W książce Andrzeja Janusa jest wyraźnie napisane, że przy grzybicach układu pokarmowego, po wykonaniu wymazu z gardła czy języka, najczęściej wychodzą bakterie. To zresztą potwierdziła mi pani mikrobiolog z laboratorium. Jeżeli dobrze pamiętam, to jest tak, że grzyby uszkadzają tkanki, a na tymi "zwłokami" żywią się już bakterie i dlatego one wychodzą w posiewach. U mnie po miesiącu biotraksonu wywiązała się grzybica, a z mega nalotu na języku wyszedł Pseudomonas i Enterobakter. Piszę to jedynie jako ciekawostkę, i nic nie sugeruję a propos stanu zdrowia depakiny.
      • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 03.07.12, 12:51
        Marysia ,czy rosol to z tluszczem ziwerzecymm?tzn np na kurczaku?
        Czy dodajesz marchewke?
        • flork1974 Re: Pomozcie!!!! 03.07.12, 18:52
          Jednak caly czas uparcie wszystkie porady kreca sie wokol przyjmowania chemii tabletkowej.Po najlatwiejszej linii.A z tego co poczytalem na temat grzybicy i z rozmowy z osobami dotknietymi grzybem to nic tak drastycznie go nie tepi jak pozadna dieta.
          Wystarczy przez pare dni jesc to czego grzyb nie cierpi i zobaczyc jak reaguje organizm.

• depakinka11 Re: Do flork 03.07.12, 21:39
            Tomek ,to co jesc przy grzybicy?
            Zagubilam sie ,bo brokuly i kalafior powduja wzdecia straszny duzy brzuch
            lwsasciwie ja juz nic nie trawie.
            Szukalma ,ale nie mam sil zeby siedziec przed komputerem
            Ja bardzo zle sie czuje.
            Podeslij mi diete na grzyba,prosze.
            Jestem sama z tym wszystkim ,goraczkuje ,nie trawia mi sie zupelnie pokarmy
            tzn Brokul ,kalafior ,nic juz sie nie trawi
            Poza tym tez wyniszczaja mnie te bakterie Proteus mirabili i Eszerichaia coli
            mam 10^5 w szpitalu w badaniach wyszlo
            Nerki mi wysiadaja juz ,mam piane w moczu albo bialy mocz
            albo zielonkawy.
            Ja mam chyba sepse juz.
            Glowa nie pracuje mi ,wszystko boli nogi puchna strasznie
            ciezki oddech ,wiele innych obajwow.
            Jesli mzoesz to podeslij mi link prosze
            o diecie na grzyba .
            dziekuje z gory.
            Pozdrawiam
            • pumeczka77 dieta przeciwgrzybicza 03.07.12, 21:53
              Dieta przeciwgrzybicza - mini poradnik od praktyka
              Autor: jan440 18.06.10, 11:47 Dodaj do ulubionych
              Odpowiedz cytując OdpowiedzMam długoletnią boreliozę. Leczę się wg ILADS 11 miesięcy. Zaliczyłem dużo
              antybiotyków, w dużych dawkach, w różnych zestawach. Zażywałem te najbardziej
              sprzyjące rozrostowi grzyba jak Tavanic czy Biotrakson. Przed rozpoczęciem
              leczenia sporo przeczytałem o problemach jakie przynosi długotrwała
              antybiotykoterapia szczególnie jak sprzyja powstawaniu grzybicy. Ponieważ
              chciałem się wyleczyć całkowicie zakładałem długotrwałe leczenie.Kupiłem 2
              książki,przeczytałem pod tym kątem chyba całe forum, skonsultowałem się z 3
              specjalistami. Wycisnąłem z tego esencję, spisałem, później w praktyce
              stosowałem, uzupełniałem, korygowałem. W efekcie poza 3 parugodzinnymi
              incydentami typu brzydki zapach, bulgotanie, biały język nie miałem żadnych
              problemów z grzybicą. Prawie nie używałem ziół czy leków przeciwgrzybiczych,
              nie stosowałem restrykcyjnej diety, stosowałem się tylko do poniższych
              zaleceń. Oczywiście poradnik tak jak ja nie jest ideałem ale myślę, że jest
              niezły ponieważ już dobrze ponad pół roku jest rozdawany pacjentom
              dr.Beaty z Katowic. Podobno sprawdza się ale będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

Dieta przeciwgrzybicza.

Nie istnieje jedna uniwersalna dieta przeciwgrzybicza. Każdy człowiek jest
              inny i inaczej reaguje. Należy poznać reakcje własnego organizmu i dostosować
              stosowanie diety do tych reakcji. Są ludzie którzy nie tolerują glutenu, inni
              muszą omijać mięso wieprzowe, inni wołowe, jeszcze innym szkodzą niektóre
              warzywa czy surówki, jedni tolerują mleko i jego przetwory inni zaś nie. Jedni
              mają większe skłonności do grzybicy inni mniejsze. Na pewno nie należy jeść
              produktów które zakłócają proces trawienia czy wywołują alergię.
              Organizm ludzki jest systemem w którym zgodnie żyje wiele gatunków grzybów,
              wirusów, bakterii. Zarówno pożytecznych jak i szkodliwych. Dla prawidłowego
              funkcjonowania tegoż organizmu wymagana jest swoista równowaga pomiędzy tymi
              składnikami, gdy jest zachowana jesteśmy zdrowi. Stosowanie antybiotyków
              zaburza tą równowagę. Antybiotyk generalnie zabija bakterie. Niestety
              jednocześnie z szkodliwymi bakteriami są zabijane i te które mają dobroczynny
              wpływ na organizm ludzki, np.takie które walczą z grzybami. Ponieważ giną
              bakterie powstaje luka która zgodnie z odwiecznymi prawami przyrody zostaje
              opanowana przez inne organizmy, w wypadku człowieka są to najczęściej grzyby.
              Niestety są to najczęściej grzyby szkodliwe dla człowieka. Nadmierny rozwój
              grzybów może zaburzać leczenie, może doprowadzić do tego, że trzeba będzie je
              przerwać. Dlatego z grzybami należy walczyć, może być to bardzo trudne gdy
              zanadto się rozmnożą więc najlepiej zapobiegać ich nadmiernemu rozwojowi. Do
              tego wystarczy odpowiednia dieta. Długotrwałe stosowanie antybiotyków rodzi
              sporo problemów lecz należy pamiętać,że korzyści z ich stosowania przewyższają
              wielokrotnie straty jakie mogły spowodować. Pamiętajmy, że człowiek rodzi się
              nie posiadając flory bakteryjnej, nabywa ją dopiero później z powietrza czy z
              mlekiem matki. Dlatego wyginięcie dobrych bakterii nie jest tragedią ponieważ
              ich skład i populację można odbudować. Dietę należy zastosować minimum jeden
              dzień przed użyciem antybiotyków a jej zastosowanie 3 dni wcześniej i użycie
              koktailu jawo pozwala moim zdaniem na rezygnację z profilaktycznego użycia
              leków przeciwgrzybiczych.

Produkty

Zasady diety są proste, bezwzględnie unikamy cukru we wszelkich postaciach,
              odmianach czy dodatkach ponadto omijamy drożdże, oczywiście grzyby,
              węglowodany które są cukrami czy też do nich się rozkładają – mąka pszenna,
              skrobia. Staramy się zjadać produkty jak najmniej przetworzone przemysłowo z
              jak najmniejszą ilością sztucznych konserwantów. Np. ryby są polecane,
              szczególnie morskie ale konserwy z nimi już niespecjalnie. Dieta w wersji
              ostrej wyklucza ziemniaki, mleko, kukurydzę, nawet chleb na zakwasie. Wszystko
              zależy od indywidualnej reakcji organizmu. Większość ludzi nie musi stosować
              wersji ostrej. W wyborze składników pokarmowych staraj się kierować indeksem
              glikemicznym (IG). Oznacza on wielkość ogólnej ilości cukru jaką wchłonie
              organizm ze 100g produktu żywnościowego, po jego zjedzeniu i strawieniu. Podam
              parę przykładów. Produkty o wysokim IG: maltoza-110; glukoza-100; mąka
              ryżowa,chleb biały wysokooczyszczony-95; puree z ziemniaków, chipsy, miód ,
              biały ryż– 90; marchew gotowana, płatki kukurydziane – 85.
              Produkty o niskim IG: chleb pełnoziarnisty lub z otrąb,ryż brązowy, płatki
              zbożowe – 50;
              chleb żytni pełnoziarnisty – 40; marchew surowa -35; zielona fasolka, soja –
              30; orzechy ziemne,warzywa,czosnek – 20; cukinia, cebula -15
              Stosuj rozdzielność spożywania składników pokarmowych – węglowodany złożone
              czyli np. chleb, ziemniaki, makaron ulegają strawieniu po 2 godzinach. Mięso
              trawimy 4 godziny ale mieszany posiłek złożony z mięsa(białko) i
              ziemniaków(czyli węglowodany-skrobia) trawimy 8 godz. czyli co najmniej
              dwukrotnie dłużej niż gdyby je spożywać oddzielnie. Gdy jemy dużo białka
              zmieszanego ze skrobią skuteczność soków trawiennych zostaje upośledzona.
              Białko nie do końca strawione zaczyna gnić, niestrawione węglowodany
              fermentują, tłuszcze jełczeją, grzyby mają idealne warunki rozwoju. Dlatego
              należy robić wszystko aby stworzyć komfortowe warunki pracy narządów
              trawiennych i jelit
              Alkohol – zabroniony, również piwo i wino.
              Bułki – raczej nie zalecane,zobacz chleb
              Chleb – wykluczony chleb pieczony z pszennej (białej) mąki z dodatkiem cukru i
              drożdży, dozwolony chleb robiony bez użycia drożdży i mąki pszennej, na
              zakwasie. Trzeba pamiętać,że chleb na zakwasie to chleb też na drożdżach tylko
              dzikich które szkodzą dużo mniej ale pozostają drożdżami. Pieczywo żytnie jest
              najbezpieczniejsze, może być orkiszowe (uwaga to też rodzaj pszenicy ale ma
              tylko 56% skrobi). Im ciemniejsze pieczywo to teoretycznie bezpieczne ale
              pamiętać o tym, że do ciemnego też dodaje się mąki pszennej czy cukru i
              drożdży. Czytać skład.
              Fasola – dozwolone wszystkie rodzaje, też soczewica
              Herbata – raczej unikać czarnej bo jest fermentowana, jeśli tak to tylko słabo
              parzoną. Dozwolona i polecana herbata zielona. Dozwolone herbaty ziołowe ale
              nie z owoców np.dzikiej róży
              Jajka – wszystkie dozwolone a nawet polecane.
              Jogurt – zalecany ale czysty z bakteriami bez udziału owoców i cukru.
              Grzyby - w tym pieczarki zakazane.
              Kasza – dozwolone wszystkie, omijać pszenne, ostrożnie z kukurydzą
              Kawa – raczej wykluczona bo jest fermentowana i podrażnia żołądek czyli w
              purytańskim podejściu nie wolno ale jeśli twój organizm nie stwarza problemów
              to wolno, nie za dużo
              Kukurydza – zawiera aż 84% węglowodanów – skrobi czyli ostrożnie
              Kiełki – mimo znacznych wartości unikać ze względu na sposób produkcji (duża
              wilgotność i możliwość zalegnięcia się grzybów).
              Kiszone – ogórki, kapusta i inne warzywa polecane, czyszczą z grzyba przewód
              pokarmowy.
              Koktail jawo: pokrój garść kiszonej kapusty, 2-3 kiszone (nie małosolne)
              ogórki, 5-9 pokrojonych ząbków polskiego czosnku, dolej wody z ogórków i
              kapusty oraz trochę oliwy z oliwek czy pestek winogron.Absolutnie nie dodawaj
              wody(osłabia właściwości). Całość zmiksować. Można dodać pół obranej cytryny,
              sól czy pieprz czy inne przyprawy w/g smaku. Warzywa tylko twarde, smaczne,
              zdrowe, bez plam, zapaszków, nalotów, pleśni. Koktail jest tani, naturalny,
              działa rewelacyjnie zarówno zapobiegawczo jak i gdy wystąpią objawy grzyba.
              Stosować parę razy dziennie 1-2 łyżki stołowe do posiłku. Można więcej. Zapach
              czosnku praktycznie nie występuje. Przechowywać w lodówce dwa, max. trzy dni.
              Mleko – w zależności od reakcji organizmu, racz
              • iwi-32 Re: dieta przeciwgrzybicza 03.07.12, 22:55
                Dzięki pumeczka za przypomnienie diety, właśnie czegoś takiego szukałam wink Jest jeszcze jakiś ciąg dalszy...
            • bamba-ryla Depakina! 04.07.12, 08:26
              Bierzesz w końcu ten antybiotyk chociaż jeden z zapisanych?
              Możesz odpowiedzieć, czy leczysz te bakterie antybiotykiem? Jeśli się nie leczysz to gratuluje odwagi i życzę oby cię ominęło ogólnoustrojowe zakażenie.

Coś się tak tego grzypa uczepiła, kobieto!!!
              • depakinka11 Re: Depakina! 05.07.12, 09:29
                Nie wiem co sie dzieje z moim cisnieniem?
                Od kilku dni mam bardzo niskie (90/56-8
                a puls 90
                Jestem nad cisnieniowcem ,biorem(bralam leki na nadcisnienie)
                bo od kilku dni nie biore ,a cisnienie spada ,puls wysoki
                .Bylam u kardiologa,kazal mi odstawic leki na kilka dni
                powiedzial ze sie ustabilizuje i wtedy wlczyc leki
                ale cisnienie nie stabilizuje sie .
                Bardzo zle sie czuje ,jest upal a mna trzesie zimnem jest mi zimno
                ciagle latam do lazienki(sikam)
                Mocz jest zielony z piana,od wcozraj wzielam pierwxsza dawke Cipronexu.
                Od kilku nocy nie sypaim ,jestem oslabiona ,zmecozna ,ale nie moge zasnac.
                Odstawilam lek Afobam ,ktory bralam 5 lat.Odstawialam go stopniowo zmieszajac dawke.
                W glowie szumi,ucisk,przymulenie,brak myslenia ,niekontaktuje.
                Jeden lekarz odysla do drugiego i tak w kolko,a wizyty sa
                dlugoterminowe.
                Nie wiem czy wriocic do afobamu ?
                Jestem wykonczona.
                Nogi mi strasznie puchna po poludniu i sa dretwe cale.
                Stosuje diete,bez zytniego pieczywa,jem brokuly gotowane na parze,kalafiora nie jem bo za ciezki.
                Zolta fasole ,czasem kasze grzyczana,mieso czasem z indyka gotowane ,uzwywam
                duzo Oliwy z Oliwek,Oleju Kokosowego, dzieki Tomkowi (tomik),dziekuje Tomku.
                Ale dieta jeszcze bardziej mnie oslabia i powoduje zmiany w organizmie ,odwodniona
                jestem pomimo ze nie mam biegunek,moj organizm nie wchlania pokarmow.
                Mam za malo Potasu,Sodu.
                Coraz gorzej ze mna jest.
                Moze ktos zna taki przypadek?
                Bama-ryla,mam grzyba i to totalnego,nie yuparlam sie
                to sie odczuwa i widzi,bylam u ginekologa mowil ze ejstem bardzo zagrzybiona
                poza tym i inne bakterie.Wypisal mi czopki FLUOMIZIN ,ale po nich jeszcze bardziej sie zagrzybilam
                Biore Nsytatyne dopochwowo,Ketokonazol doustnie,Nystaytyne doustnie.
                Stopy tez mnie swedza,a na skorze krostki coraz wiecej szczegolnie na nogach.
                Nie wiem co s ie ze mna dzieje?
                Jestem bardzo wychudzona.
                Mam zimne stopy .dlonie.nerki mnie bola.Wszytsko mnie boli.
                Jezykik szoruje Olejkiem z Oregano,troche zeszlo ale jeszcze bardzo duzo jest .
                W glowie mam odczucie jakby krew nie dochodzila ,cisnie mnie ,boli ,rozne jakies szumy ,dziwne odglosy .
                Mam takie chwilowe utary swiadomosci .
                Jestem zmeczona ,spaica a nie moge spac wogole.Nie spie juz od kilku nocy i dni .
                Cipronex ma wiele przeciwskazan (powoduje niedocisnienie)ktore obecnie mam ,arytmie ktra mam ,cukry wysokie ktore mam skaczace..wiele inncyh obajwo ,zagrzybienie,dlatego zwlekalam ,ale juz byla ostatecznosc ,gdy bylam u lekarza ktory stwierdzil ze powinnam dawno go wziac.Poza tym Genrtramycyna boje sie je,lecze grzyba a tu antybiotyk bledne kolo.
                Nie wiem jak dac rade z tym???
                Mialam barc Flukonazol + Orungal przy antybiotykach ,ale ja mam slaba watrobe wszystko jzu mam slabe zrobilo wysiadke .Biore narazie Ketokonazol+Nysttayne.
                Moze bmielisci ,znacie podobne rpzypadki ,lub jakies rady ,sugestie?
                Bardzo prosze o wpisy z gory dziekuje.
                • depakinka11 Re: PMOCY!!!! PINE!!! 05.07.12, 09:33
                  Obecnie Cisnienie : 90/56/puls 88
                  Niwe zadzow3nie na pogowtowie ,jaki jest sposob na podwyzszenie cisnienia??????
                  • bagnowska ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 10:03
                    depakinka11 napisała:

> Obecnie Cisnienie : 90/56/puls 88
                    > Niwe zadzow3nie na pogowtowie ,jaki jest sposob na podwyzszenie cisnienia?????
                    > ?
                    jak w temacie.... Przecież z tego, co piszesz, kwalifikujesz się na pogotowie i OIOM . Dziewczyno, MUSI CI pomóc LEKARZ !!! Tu nie ma takich mądrych, którzy podpowiedzieliby Ci co dalej czynić!
                    • bagnowska Re: ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 10:05
                      Przepraszam z tym OIOM-em, poniosło mnie, ale szpital i lekarz + bliski człowiek NIEZBĘDNI! Trzymaj się, kochana !
                      • ewel-ajn Re: ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 12:17
                        Niskie ciśnienie, uczucie zimna, zimne kończyny i wiele innych to klasyczne objawy rozrostu grzyba. A jakie objawy może dawac niskie ciśnienie: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,80915053,80915053,Niskie_cisnienie_i_szybkie_tetno_.html . Istnieje coś takiego jak herks przy wybijaniu grzyba . I na ile mocno jest się zagrzybionym na tyle mocny jest herks. Leczenie z grzybicy, wyciszanie jej czy to chemią czy naturalnymi środkami nie trwa kilka dni tylko dłużej!
                        • bamba-ryla Re: ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 12:44
                          Ona ma zakażenie dróg moczowych, rozumiesz? Wielobakteryjne!

Sika z pianą, często, jest opuchnięta, przy takim upale może się momentalnie odwodnić, a spadek ciśnienia to też objaw odwodnienia, jak i niewydolności serca.

Szpital i już! Ponowne badanie moczu, kroplówka nawadniająca, i leczenie zakażenia!
                          • mab62 Re: ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 16:48
                            Elu,bardzo Ci współczuję,tego jak się czujesz.
                            Nie będe pouczać,bo sama pewnie bym spanikowała w takim stanie jak Twój.
                            Trzymaj się jakoś i nie poddawaj.
                            Spróbuj się uspokoić,wyciszyć.
                            Może to sprawi,że leczenie i infekcji i grzybicy będzie owocniejsze.

Powodzenia w leczeniu.
                            Trzymam kciuki.
                            Pozdrawiam.
                    • depakinka11 Re: ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 22:46
                      Dziekuje Dziewczyny ,za pomoc.
                      Tak Basienko ,sama jestemsad
                      Na poczatku leczenia boreliozy na tym Forum
                      czytalam czasem bardzo smutne wpisy przy ktiorych plakalam
                      bo Osby bardzo bliskie zaczely sie oddalac od Zonycrying
                      Nie myslama ,ze i ja bede osamotniona w takim stanie zdrowotnymcrying
                      Poki moglam cos zrobic ,jakos funkcjonowalam lepiej ,gorzej
                      ale funkcjonowalam to ....
                      A teraz.....crying
                      Pozdrawiam Wszytskich!
                      • bagnowska Re: ELU, CZY TY JESTEŚ SAMA ?! 05.07.12, 23:59
                        Tak mi smutno... Kochana, dbaj o siebie, wybierz najlepsze rady , takie mądre, od serca, znajdź lekarza i lecz się. Musisz! Przesyłam wszystkie dobre myśli..... Przytulam.
    • j290 Re: Pomozcie!!!! 05.07.12, 17:32
      Witam,ja swoje zdrowie zawdzieczam ziolom.Nie wiem gdzie mieszkasz,czy mozesz pozwolic sobie na przyjazd w okolice Warszawy?Tu napewno otrzymasz pomoc i nie kosztuje to majatek.
      • depakinka11 Re: do j290 05.07.12, 22:37
        Mieszkam 130 km od Wraszawy.
        Mozesz napisac na miala ?
        depakina11@gazeta.pl
        Jesli nie chcesz tutaj.
        Z gory dziekuje.
        • depakinka11 Re: do j290 06.07.12, 10:47
          odezwij sie .
          • depakinka11 Re: dieta artura 06.07.12, 13:59
            nie moge znalezc tej diety artura z forum
            to chyba byl artur37
            Mzoe ktos mi pomoc/
            dziekuje
            • szila2008 Re: dieta artura 10.07.12, 22:46
              Hej Eluńka

Dawno się nie odzywałam.Widzę,że masz problem z grzybem więc polecam świetne forum.

www.bioslone.pl/
              Jest to forum gł o zdrowiu i nieużywaniu leków jednakże jeśli chodzi o grzybicę jest świetne.
              Byłam u Słoneckiego dwa razy,fajny człek.

Ja nie mogę niestety świecić przykładem ponieważ mimo abx nie trzymam wogóle diety a abx łykam jak tic taki.

Basieńko co do lekarzy to ciężko znależć Eli takiego który się nią poważnie i kompleksowo zajmie.Nie ma do kogo zwrócić sie o pomoc.

Pozdr.Wiola
    • taboko Re: Pomozcie!!!! 16.07.12, 14:58
      Elu co u Ciebie słychac poprawiło się zdrówko leczysz się stosujesz jakąś dietkę p/grzybiczą?pozdrawiam bożena
      • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 10:32
        Bozenko ,stosuje diete przeciw grzybicza
        ale nie wiem czy dobra?
        Bo jem warzywa surowki sparzam je wrzatkiem.
        Jem gotowany Brokul,rosolek na miesie z indyka,kurczaka
        kasze gryczna,ryz brazowy.Pije siemie lnianie 3x dziennie.
        ziolka popijam takie od zielarki z Forum codziennie inne na watrobe ,na dotlenienie mozgu
        mieszanka anaboliczna,Witaminowa,Chrobotrek Renferowy,
        ziola na sen w postaci naparow z Chmielu+Melisa+Siedmiopalecznik.Od 2 dni pije ziola
        chce odstawic Afobam ktory przez 7 lat mi wypisywala Neurolog i teraz inna stwierdzila ze
        Afobam jest najgorszym lekiem na sen ze to narkotyk.
        Wypisala mi jakis depersant Mowarin czy cos takiego wywalilam recepte.
        Nie chce zadnych takich lekow,odstawilam wcozraj Afobam ale nocka ciezka i dzien.
        Nie wiem jak z tego wyjde?
        Szukam ziolowych lekow na sen na wyciszenie
        mzoe ktos z Was stosuje jakies ziolowe na sen ,ktore moglabym stosowac?
        Bardzo prosze o nazwy.
        Poza tym biore Ketokonazol+Nystatyna
        do tego biorre Cat's Claw,Candida Clear,Capril acid,witaminy B ale nie ma tam B1,
        firmy Swanson daily Multi-Vitamin Mieneral
        Jem tez z puszki z wody Tunczyka.
        Oregano rpzyprawa,Bazylia,pije Miete,lipe.
        Jutro koncze Antybiotyk Cipronex to hbedzie 14 dni brania i mam nadzieje ze bakterie Eszerichia Coli i Proteus mirabili nie bedzie?
        Chociaz nie wiem bo mam stany podgoraczkowe caly czas.
        Nie wiem co by mogla zastosowac na krosty chyba od grzybicy pojawiaja sie plamki plaskie
        czerowone a pozniej korsty z bialym czubkiem na nogach na posladkach itd.
        Na dloniach mam takie krosty ropne.
        Byla u mnie Fizjoterapeutka ,porobila troszke rpzy mnie cwiczseniami masarze Kenziego.
        Jutro etz przyjdzie ,ale to wszystko niestety kosztuje .
        Nie mma juz zupelnie na nic pieniedzy.
        Moze ktos ma dobre pomysly na grzybice ?
        Dostalam grzybki Shitake i nie wiem czy moge z kefiorem je jesc rpzy zagrzybieniu?
        Bardzo prosze o rady .
        Dziekuje !
        Pozdrawiam Wszystkich
        • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 10:38
          Jeszcze zazywam Probiotyk Optima 2 tabletki nad ranem lub w nocy+
          Multilac synbiotyk 1 tabletka
          W dzien Biopron9 2 tabletki.W nocy staram sie budzic by zazyc Magnez B6 Chela
          Colon C od wczoraj 2xdzienie po 1 lyzeczce ,czy go mozna przy grzybicy bo w
          skladzie ejst cukier
          Nie biore lekow na nadcisnienie ,biore tylko najmniejsza dawke polowke leku Concr mam bardzo niskie cisnienie a puls wysoki,wczoraj nie wzielam wogole mto bylo jeszcze gorzej,ale cisnienie mam np takie:90/52 a puls 99
          Co moge zrobic by pokarmy sie zaczely wchlaniac?
          A co na watrobe dobre by bylo?
          Bardzo prosze o rady
          Dziekuje
          • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 10:43
            Pije jeszcze Olejek z Oregano po 12 kropli na wode ,szoruje bez rozrobienia jezyk
            Olejkiem ale nie schodzi jest caly oblozony bardzo mocno.
            Pije Oliwe z Oliwek,Olej Budwigowy
            Ginekolog wypisala mi Masc Pmafucort i czopki Gynalgin
            czy moze stosowalyscie?Czy pommogly?
            Boje sie tej masci bo w ulotce koszmarnie pisze
            Mozxe ktoras stosowala wyzej wymienione czopki i masc?
            Z gory dziekuje za rady.
            • ziucia48 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 11:48
              Ja stosowałam i czopki Gynalgin i krem Pimafucort (nie maść) i oba te leki pomogły
              Wypróbowałam jednak że najlepiej przy grzybicy u mnie sprawdzają sie czopki Pimafucin ale te czopki są wskazane przy samej grzybicy a jeśli masz dodatkowo jakieś bakterie to własciwym lekiem jest Gynalgin .... życze zdrowia
            • froga Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 14:55
              Nie obraz sie ale czy nie zaduzo wszystkiego naraz, niedlugo nie bedzie wiadomo ktore objawy masz z czego. Piszesz o rozmaitych suplementach, lekach i ziołach jakie łykasz. Nie zapominaj ze ziola nie sa obojetne i trzeba brac pod ewentualne interakcje z lekami. Magnez łykany w nocy, czyli prawie nadczczo mozespokojnie powodowac biegunki, odstawiony Afoban moze powodowac efekt odstawienny przez jakis czas a do tego niewyspanie przez nocne pobudki na łykanie tabletek spowodują ze bedziesz zasypiac na stojąco.
              • froga Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 15:16
                podziwiam Cie za szorowanie jezyka olejkiem bo ja nie przełkne szklanki wody z 0,5ml olejku nie mowiac ze poparzylam sobie usta, no chyba ze mam jakis zajzajer koncentrat ten olejek.
                • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 18:32
                  Nie obrazam sie
                  Tylko tak naprawde zostalam bez lekarza ,ktory by leczyl pod kontrola grzybice
                  Dlatego to co wyczytalam to co moglam zebralam .
                  Nie potrafie sie ogarnac z tym wszystkim.
                  Mysle ,ze jestem juz tak bardzo zakazona ze nie reaguje na olejek z oregano.
                  Nie szczypie mnie ,nie parze ust.
                  Mam takisurprisedregasept H97 pisze pod
                  spodem :
                  Olejek z ooregano z wyselekcjonowanych odmian Origanum vulgare-subsp.hirtum
                  Mam prosbe ,moze ktos sie znajdzie i mi doradzi odnosnie leczenia ,brania lekow suplementow itp.
                  Bardzo z gory dziekuje.
                  • baska192 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 19:03
                    Depakinko.Grzyb sie uodparnia na rozne srodki.Trzeba zmieniac probiotyki,trzeba zmieniac leki.Oregano nalezy stosowac do dwoch tygodni a potem robic przerwe bo on lupie po watrobie.Moze masz jakies oszukane oregano.Sama nazwa nic mi nie mowi.Wierzyc mi sie nie chce aby dobre oregano nie wywolywalo pieczenia.
                    Cynamon ,gozdziki ,proszek zasadowy.Sprobuj.
                    • pumeczka77 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 19:25
                      Ja łykam olejek z dzikiego oregano Solgar (w aptece) ale jest zamknięty w żelowej kapsułce. I pewnie dlatego nie piecze smile. Na watrobę osłonowo i odtruwająco Proliver 3x2 tabl.
                      • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 19:32
                        Basienko,a proszek zasadowy to ja chyba nie moge przy cukrzycy
                        i innych chorobach?
                        Kiedy go sie bierze?
                        mam saszetke ,ale dalej nie wiem co i jak?
                        Czyli co 2 tygodnie zmienia sie Probiotyki?
                        a ja lukam Synbiotyk Multliac tyle czasu.
                        ale jakie probiotyki?Chodzi o te dobre bakterie rpzy grzybicy.
                        Pumeczko,a gdzie kupujesz Proliver?
                        • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 19:37
                          Czy Colon C jesli pisze ze ma zawartosc cukru 0,4 to chyba
                          nie bierze sie przy grzybicy?
                          Czy stosujecie Colon C?
                          • pumeczka77 Re: Pomozcie!!!! 17.07.12, 19:57
                            Proliver jest w aptece, cena bardzo przystępna. Mi służy, ma działanie regenerujące, odtruwające, osłania watrobę , mozesz przeczytać ulotkę w necie. Oregano jest ok przy grzybicy ale colon to nie wiem.
                  • froga Re: Pomozcie!!!! 18.07.12, 10:05
                    Jesli szukasz czegos oslonowego na watrobe polecam LIV52 jest skuteczny jak chodzi o watrobe mozna kupic w aptece i na allegro (sa stare opakowania ale wazne leki do 2013 tak ja kupilam), mezowi jeszcze podaje heparegen ale to juz na recepte. Powiedzmi jak robili wymazy na bakterie to nie zrobili na grzyba chyba ze ja nie doczytalam? napewno nie jest to tak ze grzyb zniknie po 3 dniach , bedzie to mozolne leczenie widze u meza. Po miesiacu leczenia (nystatyna +flukonazol+ketokonazol+candida clear+lisc oliwny+optima+probiotic10) i diety dalej jest nalot na jezyku i przekrwione gardło+slinienie sie nasilające po ciepłym posiłku. Obecnie czekamy na wynik wymazu pod katem bakterii i grzyba. Jak chodzi o leczenie grzyba to prowadzi je lekarz od boreliozysmile
                    • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 18.07.12, 12:30
                      Dziekuje za wpis.
                      Nie robili mi pod katem grzyba badan.
                      Czy moge wiedziec jaki lekarz prowadzi Twojego Meza?
                      O ile mozesz napisac.
                      Ja juz druga wizte nie moge sie skontaktowac z Doktor.
                      Dlatego szukam pomocy tutaj.
                    • depakinka11 Re: do froga 18.07.12, 17:51
                      A mozesz napisac co je Twoj Maz?
                      Moj mail
                      depaiknka11@gazeta.pl
                      • depakinka11 Re:Probiotyki 19.07.12, 10:33
                        jak bierzecie Probiotyki?
                        tzn ,chodzi mi o to ile czasu stosujecie optime z innym Probiotykiem?
                        ja kupilam Biopron9 biore go 2 tabletki w trakcie obiadu a Optime
                        biore w nocy lub nad ranem.
                        Jak czesto zmeiniacie Probiotyki i jakie stosujecie?
                        bardzo prosze o wpisy.
                        dziekuje slicznie
    • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 22.07.12, 13:58
      Prosze o pomoc Wszytskich.
      Mam zazywac tak:
      Orungal 1x1 ,Ketokonazol 2 trabl.Nystatyna 2x2
      Do tego musze miec:
      KoenzymQ10
      Wyciag z dzikiego oregano kapsulki
      Witamina A+E
      Pau D'Arco
      Biostymina
      Magnez Chelotowany
      Wapn Chelotowany
      Proszek alkana N -ten juz zamowilam
      ale inne nie widze zeby byly naturalne chodzi tez i o otoczke
      Bez ryzu ,bez soi i innych.
      Prosze moze ktos zamawia gdzies takie?
      No i cena ,byloby dobrze gdyby nie byla wygorowana.
      Dziekuje za pomoc
      Prosze o podsylanie linkow na w/w leki.
      pozdarwiam.
      Nie potrafie sie skupic

• depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 22.07.12, 14:00
        jescze ziola szwedzkie ma kupic.
        No i jeszcze o mocnym stezeniu Srebro koloidalne.
        bardzo prosze o pomoc ,o namiary tych lekow i wyzej wymienionych.
        Dziekuje.
        • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 22.07.12, 14:38
          znalazlam Pa D'Arco ,ale sa rozne ceny i rozne ospisy.
          nie rozumiem ,przy jednym pisze ze dziala na watrobe ,rpzy innym ze na grzybice
          Czy to sa rozne?
          jaki zamowic?
          • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 23.07.12, 08:13
            Czy nikt z Was nie bierze tych suplementow wspomagaczy?
            bardzo prosze o wpisy ,gdzie zmawiacie najtaniej?
      • fionka21 Re: Pomozcie!!!! 23.07.12, 13:05
        Elu smile
        Część z potrzebnych Ci leków możesz zamówić w aptece Dbam o Zdrowie (www.doz.pl) i odebrać w wybranej przez siebie aptece w swoim mieście. Płacisz w aptece po cenie internetowej:

witamina A+E
        www.doz.pl/apteka/p42543-Vitaminum_AE_GSK_2500jm_A_50mg_E_kapsulki_miekkie_30sztlub
        www.doz.pl/apteka/p1758-Vitaminum_A__E_kapsulki_30_szt
        Biostymina
        www.doz.pl/apteka/p14851-Biostymina_plyn_doustny_1_ml_10_ampulek
        Magnez chelatowany
        www.doz.pl/apteka/p57568-Olimp_Chela-Mag_B6_Skurcz_kapsulki_60_szt
        Nie znalazłam wapnia chelatowanego, są inne związki wapnia, poszukaj!

Pozostałe znalazłam na Allegro, ale nie udało mi się znależć i jednego sprzedającego, co zaoszczędziłoby kasy na przesyłkach
        Pau D'Arco
        allegro.pl/pau-d-arco-545-mg-180-kapsulek-i2497256223.html
        koenzym Q10 - trzeba szukać dużych dawek, bo powinno sie brać 200-400 mg dziennie!
        allegro.pl/koenzym-q10-zdrowe-serce-100mg-x-240kaps-i2493922060.html
        Olejek oregano w kapsułkach
        allegro.pl/oregano-120kaps-niszczy-bakterie-i-grzyby-i2484520741.html
        Pozdrawiam smile
        • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 23.07.12, 14:51
          fionka ,bardzo dziekuje
          ale czy mozna jez zazywac przy grzybicy?
          sa rozne otoczki i tego sie obawiam
          Nie wiem ,nie moge msylec realnie.
          dziekuje i pozdrawiam
          • depakinka11 Re: Pomozcie!!!! 24.07.12, 16:23
            fionka ,w tej witaminie A+E jest laktoza.
            Wiec arzczej takiej nie mozna przy grzybicy
            • taboko Re: Pomozcie!!!! 25.07.12, 09:49
              Co jest najśmie­szniej­sze w ludziach:

Zaw­sze myślą na od­wrót: spie­szy im się do do­rosłości, a po­tem wzdychają za ut­ra­conym dzieciństwem. Tracą zdro­wie by zdo­być pieniądze, po­tem tracą pieniądze by odzys­kać zdro­wie. Z troską myślą o przyszłości, za­pomi­nając o chwi­li obec­nej i w ten sposób nie przeżywają ani te­raźniej­szości ani przyszłości. Żyją jak­by nig­dy nie mieli um­rzeć, a umierają, jak­by nig­dy nie żyli. pozdrawiam
    • taboko Re: Pomozcie!!!! 25.07.12, 09:54
      Elu czy nie pomyślałaś o jakimś wyjeździe na kilka dni odprężeniu się a nie tylko o szukaniu kolejnych specyfików ,które niekoniecznie Ci pomogą a niestety mogą pogorszyc i tak trudną sytuację poza tym czyszczą twoją kieszeń trzymam kciuki
      • depakinka11 Re: PH moczu 26.07.12, 21:32
        Mam proszek Alkala -N z paskami
        Wczoraj nad ranem zrobilam test i wyszlo PH-5,2
        Natepnie na czczo przed sniadaniem zrobilam drugi raz tes
        i wyszedl PH-6,2
        Z kolei na wieczor wyszlo PH - 5,2
        Dzisiaj z rana na czczo test PH -7
        Mam prosbe,czy przy grzybicy jest niskie PH ,czy wysokie?
        Czy jelsi jest PH-5,2 lub 6,2 to przy grzybicy trzeba pic ten proszek?
        Prosze o rady.
        Dziekuje.
        • pumeczka77 Re: PH moczu 27.07.12, 13:22
          Badanie ogólne moczu obejmuję ocenę cech fizycznych, biochemicznych oraz morfologicznych. Wśród parametrów należących do cech fizycznych, jednym z ważniejszych jest pH moczu. pH moczu określa stężenie jonów wodorowych (ujemny logarytm stężenia H+), które świadczy o kwasowości bądź zasadowości. Zazwyczaj pH moczu mieści się w przedziale od 5,0 do 6,0, choć może wahać się w dużo szerszych granicach. Dla przykładu: dieta bogatobiałkowa powoduje zakwaszenie moczu do pH 5,2, a dieta bogatowarzywna alkalizuje mocz do pH 8,2.

W niektórych przypadkach pH moczu może być modyfikowane przez podawanie specyficznych leków, w celu utrzymania bardziej kwaśnego lub zasadowego odczynu, aby zapobiec tworzeniu się specyficznych kamieni nerkowych. Natomiast bakterie namnażające się w moczu powodują jego alkalizację (przesunięcie w stronę „zasadową”wink. Również podczas zaburzeń równowagi kwasowo-zasadowej np. w przebiegu alkalozy hipokaliemicznej lub kwasic cewkowych dochodzi do zmian odczynu moczu.

• depakinka11 Re:Mikstura 30.07.12, 08:39
            Czy probowaliscie Mkstury Sloneckiego?
            Mikstura sklada sie z : Oliwa z oliwek 10ml+Sok z cyrtyny+Aloes
            To sie pije na czczo .
            Jesli ktos probowal ,to z jakim skutkiem?
            Bardzo prosze o wpisy.
            Dziekuje.
            • depakinka11 Re:Bakterie:((( 31.07.12, 17:43
              Odebralam wynik z posiewu moczu ,nic nie wyszlo.
              Ale jakos nie ufam temu labie tutaj ,bo gdy w szpitalu mialam takie wyniki
              a tutaj riobilam tez prywan=tnie i tutaj nic nie wyszlo a po kilku dniach w spzitalu
              mialam robiony.
              Wymaz z gardla:
              - Wychodowano flore fizjologiczna: Streptococcus z grupy viridans,
              Corynebacterium sp.
              -Indentyfikacja (80) - Eszerichia Coli
              (+) wzrost pojedynczy.
              Dostalam jednorazowo 1 saszetke Monural w proszku.
              ja sie chyba nigdy nie pozbede tego swinstwa crying
              Monural jest cukrem slodzony ,Rodzinna powiedziala ze lepiej raz wypic slodkie rpzy grzybicy niz brac tydzien antybiotyk z grupy Pencelin.
              Co sadzicie o tym?Czy ktos z Was moze stosowal Monural?
              • depakinka11 Re:Bakterie:((( 31.07.12, 17:59
                ten antybiotyk jednorazowy Monural to jest na pecherz a nie na gardlo.
                a ja mam bakterie w gardle eszerichai coli.
                Wlasnie przeczytalam ulotke ,to dlaczego
                lekarz mi wypisala na gardlo ?
                Odezwijcie sie sad
                • depakinka11 Re:Bakterie:((( 01.08.12, 10:27
                  Czy nikt nie chce sie wypowiedziec
                  na ntemat bakteri????
                  • uparta_koza Re:Bakterie:((( 01.08.12, 11:16
                    na temat bakterii których nie masz? ja też nic nie napisze o nich.
                    za to mam nadzieje ze stanie sie cud i trafisz do psychiatryka albo Cię ubezwłasnowolnia. to co, wyrabiasz tutaj kreuje obraz pacjenta chorego na pseudoborelioze a to nam wszystkim szkodzi!!! nie ma się co dziwic że zakaznicy maja o chorych zdanie jak o świrach!!!
                    • depakinka11 Re:do upartej kozy 01.08.12, 14:01
                      Nie wiem skad u Ciebie tyle zlosci?????
                      jak to nie mam bakterii?????
                      Czy czytasz dokladnie?
                      Jesli wychodza bakterie w posiewie to chyba sa????
                      Jelsi lekarz rodzinny twierdzi ze trzeba to leczyc ,to chyba sa.
                      pomimo Twojej zlosliwosci Pozdrawiam cieplutko.
                      • margolcia_63 Re:do upartej kozy 01.08.12, 14:23
                        Depakinko, człowiek średnio ma 2 kg bakterii w swoim organiznie. Wszystko zależy, jakie, gdzie i w jakiej ilości.
                        To forum nie jest dla ciebie, Ty szukaj jednego, jedynego lekarza i słuchaj się go jak wyroczni!!!
                        Samoleczenie w twoim przypadku nie rokuje dobrze, bo każdy z userów forum ma inne spojrzenie na twój problem.
                        Ja na ten przykład, uważam, że.... szukaj pomocy psychiatrycznej, wracaj do swojego psychotropu - afibity, czy jak mu tam było, a jak się ustabilizujesz to lekarza, który potraktuje cię poważnie pod względem somatycznym.
                        Inaczej to czarno widzę. Dokładnie powinnaś zachować taką kolejność. Nie jest to złośliwość z mojej strony.
              • bamba-ryla Re:Bakterie:((( 01.08.12, 13:39
                Nie wyszło, bo kto to robi posiew tak wcześnie po antybiotyku!
                Musi upłynąć przynajmniej 2-3 tygodnie.

Dlaczego nie słuchasz uważnie i nie stosujesz się , co ci lekarz prowadzący radzi, tylko ze wszystkim szukasz potwierdzenia na forum?

Dostałaś 2 antybiotyki, wziełaś jeden. Miałaś brać 3 tygodnie, brałaś tylko 2. Jak masz się pozbyć e.coli którą zapewne masz już przewlekle, jeśli sama sobie skracasz leczenie. Nigdy się tego nie pozbędziesz.

• depakinka11 Re:do bamba-ryla 01.08.12, 14:06
                  Doktor zmienila zdanie ,odnosnie leczenia
                  To Doktor kazala mi brac sam Cipronex przez 14 dni.
                  najpierw zalecila 3 antybiotyki ,pozniej zmienila zdanie
                  ze wzgledu na moj stan zdrowia i zagrzybienie.
                  sama sobie nie dawkowalam antybiotyku.
                  Mialo byc w zaleceniu 3 tygodnie (zalecenie ze szpitala)ale gdy
                  dzownilam bo nie przyslala Doktor zlecenia na zastrzyki ,to powiedziala
                  ze \sam Cipronex mam brac przez 14 dni a po 7 dniach zrobic posiew moczu
                  i wymaz z gardla.
                  Pozdrawiam.
                  • pumeczka77 Re:do bamba-ryla 01.08.12, 15:53
                    Ja juz pisałam raz swoje zdanie na temat Twojego leczenia-skacząc z lekarza na lekarza i wyszukujac coraz to nowe mikstury- to według mnie jest mizerna szansa na wyleczenie. Zrozum, nawet jesli ktoś za kazdym razem odpisze Ci na kolejny zalew pytan i na to jak on reagował na dany lek to nijak sie ma do Twojego organizmu i Twojego leczenia. Dostajesz odpowiedzi na pytania ale czy w ogóle z nich korzystasz czy podobnie jak z lekarzami biegniesz juz z kolejnym pytaniem o kolejny nowy specyfik. Trzymaj się jednego lekarza -miałas zalecenia ze szpitala a pobiegłas do swojej lekarz. Labowi nie ufasz. To jak Ty sie masz leczyć jak wokół Ciebie sa źli lekarze i złe laby? Wydaje mi sie , że w Twoim wypadku naprawde powinnas sie leczyć u 1 lekarza prowadzącego i przez jakis czas chociaż go słuchać i dac sobie spokój z forum i kombinowaniem na własna rekę kolejnych specyfików, bo jakiemuś forumowiczowi pomogły.
                    • depakinka11 Re:to nie tak 01.08.12, 19:31
                      To nie tak jak myslicie.
                      Trzymam sie swojej pani Doktor.
                      A antybiotk mailam zalecony ze szpitala od innego lekarza,ktory
                      rowniez na karcie wypisu zalecil rodzinnemu lekarzowi
                      dalsze leczenie antybiotkiem gdyby wyszly bakterie w/w
                      margolcia ,lek ktory bralam to byl lek na sen,
                      VBradzo sie ciesze z jednego ,ze juz go nie musze bracsmile
                      A lab rzeczywiscie jest do niczego tutaj.
                      Czy te Forum jest dla zaklamanych????
                      Czy chorzy powinni klamac by poprawic komus nastroj????
                      mam przxewlekla Borelioze potwierdzona ,a to ze i inne choroby
                      wiec myslalam ze sa tu Ludzie ktorzy potrafia zrozumiec .
                      Pozdrawiam.
                      • margolcia_63 Re:to nie tak 01.08.12, 20:04
                        Problem jest taki, że chyba już nikt nie wie gdzie tkwi.
                        Absolutnie nie wykluczam, że tak może wyglądać nieleczona borelioza.
                        Dlatego najpierw się wycisz, potem zajmiesz się somatyką, No właśnie, jeśli masz cukrzycę to ona musi iść na pierwszy strzał i powinnaś stosować się do diety cukrzycowej, unormować cukier, jeśli tego nie zrobisz to będziesz miała grzybicę i i inne zakażenia, a sprawcą cukrzycy może być nieleczona borelioza.
                        Jeśli umiesz wpisywać się na forum, to chyba też umiesz korzystać z wyszukiwarki internetowej.

• piwis78 Re:to nie tak 01.08.12, 20:26
                          Ela porozmawiaj z dr O i pomyśl o leku ALINIA> piwis78
                      • pumeczka77 Re:to nie tak 01.08.12, 20:07
                        "ten antybiotyk jednorazowy Monural to jest na pecherz a nie na gardlo.
                        a ja mam bakterie w gardle eszerichai coli.
                        Wlasnie przeczytalam ulotke ,to dlaczego
                        lekarz mi wypisala na gardlo ?"

To np. nie jest pytanie do forumowiczów tylko do Twojej doktor.

Wydaje mie sie, że nie czytasz ze zrozumieniem i rózne odpowiedzi przelatują jak przez sito.
                        Zdajesz mnóstwo drobiazgowych pytań, dotyczacych pojedynczych leków, mikstur, objawów. I naciskasz, zeby odpowiedzieć, najlepiej natychmiast. Przecież my jesteśmy tylko ludźmi, skąd u diaska mamy wiedzieć co jak na Ciebie zadziała i skąd masz dany objaw. Forum to nie wróżka. Zrozum, nawet jak ktoś ma podobny objaw czy bierze podobny lek to nie znaczy, że u Ciebie jest to to samo. Wiele osób pisze o swoim fatalnym stanie, o braku poprawy i nie wzbudzaja irytacji więc to nie jest tak, że nie można o tym pisać. Może tez zanim zadasz kolejne pytanie czasami użyj forumowej i googlowej szukajki. Życze Ci choc troszkę więcej spokoju i samoogarniania się.
                      • uparta_koza Re:to nie tak 01.08.12, 22:47
                        depakinka11 napisała:

> To nie tak jak myslicie.
                        > Trzymam sie swojej pani Doktor.

to nie pytaj tutaj co masz zrobic!!!

> A antybiotk mailam zalecony ze szpitala od innego lekarza,ktory
                        > rowniez na karcie wypisu zalecil rodzinnemu lekarzowi
                        > dalsze leczenie antybiotkiem gdyby wyszly bakterie w/w

nie wyszły w moczu, a Ty twierdzisz ze wyszly i ze to na mocz dostalas monural. Ty kontrolujesz coskolwiek co piszesz?

> margolcia ,lek ktory bralam to byl lek na sen,

depakine na sen?? po pierwsze to lek na padaczke i ewentualnie w dwubiegunówce. po drugie sama pisalas że lekarz przepisal Ci z powodu padaczki. zdecyduj sie na ktorąs wersje wreszcie bo sie zaplatasz już calkiem.

> VBradzo sie ciesze z jednego ,ze juz go nie musze bracsmile

Twoja rodzina też?

> Czy te Forum jest dla zaklamanych????

nie, jest dla normalnych- dlatego tyle osób ci napisało co sądzi Twoim podejsciu do sprawy.

> Czy chorzy powinni klamac by poprawic komus nastroj????

Zapytam cie o to samo- czy mam skalamać aby Ci się samopoczucie poprawiło?

cukrzyca, miażdzyca taka ze amputacja groziła, do tego wysoki cholesterol i napady padaczkowe. ale nie leczy no bo wiadomoże to wszystko to borelioza przewlekła tak??
                        • margolcia_63 Re:to nie tak 02.08.12, 06:03
                          Niestety koza chorzy b. ośmieszają sami siebie i swoją chorobę.
                          Dlaczego to robią, nie wiem.
                          Teksty: Ło piardnęłam, chyba umrę i obetnę mi nogi przy samej... głowie, nie przysporzają powagi randze problemu. Podobnie jak różne dziwne kuracje, np. wypiłam soczek z pietruszki i już mi lepiej.
                          Dlaczego tak nie leczy się gruźlicy??? Np. lewatywą? itd. itp......
                        • depakinka11 Re:uparta_koza 02.08.12, 09:53
                          To nie o lek Depakine chodzilo ,z bakteriami rowniez
                          jakbys czytala to bys wiedziala.
                          Mi przypisujesz chaotyczne pisanie ,ale...
                          Rodzina ,bardzo jest zadowolona ze uwolnilam sie od tak koszmarnego nasennego leku.
                          Pozdrawiam.
    • slowianka_kr Re: Pomozcie!!!! 01.08.12, 21:28
      Depakino,

Myślę, że jednym z problemów jest sposób, w jaki piszesz o swoich przejściach zdrowotnych - chaotyczny, urywany, nieuważny, mało czytelny, z próbą skupienia na sobie uwagi poprzez zakładanie licznych wątków, okraszanie ich masą wykrzykników i dopisków "pilne!!" czy "pomocy!!!". Ignorujesz niektóre wypowiedzi, mocno skupiając się na swoich założeniach. Oczekujesz natychmiastowych odpowiedzi, a kiedy ich nie uzyskujesz, tupiesz wirtualnie nogą, zwiększając liczbę wykrzykników i pytając "Jak tooo, nie wiecie?!"

Nie wiemy i wiedzieć nie będziemy, ponieważ:

- nie jesteśmy lekarzami, nie mamy wykształcenia medycznego;
      - Twoja sytuacja zdrowotna jest mocno skomplikowana i jeśli doświadczonym lekarzom trudno zapanować nad nią i wyciągnąć Cię z chorobowego dołka, tym bardziej nie uda się to nam;
      - często sami borykamy się z równie poważnymi dolegliwościami i nie mamy możliwości/ siły/ czasu/ chęci, żeby śledzić, co już brałaś, co aktualnie zazywasz, z czym łączysz, co wykluczyłaś, co jesz, a czego nie, etc;
      - leczenie i suplementacja są dobierane indywidaulnie do każdego pacjenta - to, że osobie X pomógł np. olejek z oregano nie znaczy, że pomoże i Tobie (bo masz mix różnych schorzeń, bierzesz dodatkowe leki, masz inne patogeny, inny układ immunologiczny, etc)

Wszystko powyższe plus Twoja potrzeba skupiania się na Tobie i Twoich problemach wciąż będą skutkowały takim a nie innym podejściem do Ciebie. I tak sporo osób wykazuje się ogromną cierpliwością, odpisując na kolejne posty i linkując rzeczy, których znalezienie zabrałoby Ci mniej czasu niż pisanie kolejnego dramatycznego wezwania na forum. www.google.com - to dobra wyszukiwarka.
      Ze szczerego serca - zadbaj o swoją psychikę - ewidentnie całość doświadczeń zdrowotnych i pozazdrowotnych Cię zjada i skutkuje mało racjonalnym zachowaniem. Dobry pscholog/ psychiatra może ułatwić ogarnąć chaos. Potrzebujesz wyciszenia. Jak uspokoisz psychikę, łatwiej będzie pracować krok po kroku nad doprowadzaniem organizmu do pionu.
      • pumeczka77 Re: Pomozcie!!!! 01.08.12, 22:05
        Jak widać po statnich wpisach kilka osób ma podobne odczucia, uwagi, "porady" odnośnie Twoich wpisów. Może tym razem weź sobie to do głowy i serca.
        • szila2008 Re: Pomozcie!!!! 03.08.12, 20:43
          Eluniu, niestety zgadzam sie całkowicie ze Słowianką.

Wiola
          • taboko Re: Pomozcie!!!! 10.08.12, 18:37
            Elu napisz parę słów co u Ciebie jak zdrówko czy coś poszło w dobrym kierunku pozdrawiam bożena
            • taboko Re: Pomozcie!!!! 11.08.12, 16:24
              czy ktoś ma kontaky z Elą co u niej czy podjęła konkretne leczenie,jak jej samopoczucie ?pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka