k.mahal
05.04.13, 10:37
Witam,
2 lata temu miałam 2 kleszcze.Wyciągnęłam je sama,a ale zanim je zauważyłam na pewno przebywały w moim ciele min. przez 24 godziny.
Nie miałam rumienia, a ponieważ wtedy karmiłam piersią żaden lekarz nie chciał mi przepisać osłonowo antybiotyku. Parę miesięcy później wykonałam test Western-blot. Wyniki: IgM ujemny, IgG pozytywny ( + były w p39,BmpA oraz p 30). Nie miałam wtedy jeszcze żadnych objawów,ale kiedy pokazałam swoje wyniki w punkcie krwiodawstwa, lekarz zdecydował żebym nie oddawała krwi i zrobiła WB za rok.
Od 3 miesięcy mam problemy z sercem. Zrobiłam ekg, ogólne badanie krwi, sprawdziłam poziom potasu, magnezu i sodu i TSH oraz CPR. Wszystko w normie. Wczoraj odebrałam wyniki drugiego testu WB i jestem trochę przerażona, bo tym razem zarówno IgM, jak i IgG wyszły graniczne. IgM: (+) czyli słabe zabarwienie wyszło w p 25, OspC(25), natomiast IgG: p39,BmpA (p39) (+), a p30 +. Kiedy porównam paski w IgG p39 zmniejszyło się w stosunku do badania sprzed 1,5 roku, p 30 pozostaje bez zmian. Zaskoczył mnie za to wynik IgM, bo wcześniej nie było zabarwienia w żadnej klasie, a teraz jest słabe w p25
Jeśli chodzi o objawy, to mam właśnie takie okresowe problemy z sercem ( jakby chwilami bez wyraźnego powodu zwalniało). Od ok. roku mam też takie dziwne tiki w mięśniach i czasami "szumi" mi w uszach. Początkowo wiązałam wszystko z niedoborami Mg i K,ale z badań wynika,że poziom tych pierwiastków jest w normie.
Po ostatniej infekcji nie doleczyłam zatok. Zrobiłam Rtg i rzeczywiście mam jakiś lekki stan zapalny. Zastanawiam się czy graniczny wynik IgM ( (+) Oscp p25 może być wynikiem jakiejś innej infekcji bakteryjnej. Martwią mnie również pozostałe objawy.
Oliwy do ognia dolewa fakt,że jeszcze przez 5 miesięcy po ukąszeniu karmiłam piersią. Bardzo boję się o to czy nie zaraziłam synka. Planuję kolejną ciążę,ale w tym wypadku chyba muszę się wstrzymać.
Czy jest możliwe,że miałam boreliozę, ale mój organizm sam ją pokonał?
Czy Oscp p25 jest charakterystyczne również dla innych bakterii?
...no i czy w okolicach Wałbrzycha mogę znaleźć jakiegoś dobrego lekarza, zajmującego się Boreliozą?
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam