20.09.13, 13:33

Zbliża się sezon kopania. Są rozbieżności jaka jest najlepsza, roczna czy dwuletnia.
Korzeń czy cała roślina. Kompetentni może się wypowiedzą. Za darmo.
Obserwuj wątek
    • wroteknowynick Re: Szczeć. 20.09.13, 14:42
      Próbowałem kupnej i wyhodowanej na ogródku. Żadnego efektu
      • bodex4 Re: Szczeć. 20.09.13, 14:50
        No właśnie bo to trzeba od razu zamówić cudowne olejki NEMO i będzie Ci dobrze. Popatrz na Zielarza. Stosuj olejki a będziesz taki jak onsmilesmilesmile
        • wroteknowynick Re: Szczeć. 20.09.13, 15:30
          Hmmm...nie chce być sceptykiem, ale z ziołami to jest też tak że trzeba je umieć przygotować. Kto wie, może moja odmiana była trochę inna albo źle ją zrobiłem.
          • chemdog Re: Szczeć. 21.09.13, 16:02
            ja drugi raz podszedłem do tego motywu szczeć itp.i tak zrobiłem z całej rośliny dwu letniej kopanej wiosną około 700g surowca użyłem cały litrowy słoik zalany wódką.Teraz będę kopał jesienne szczecie zobaczę jestem w trakcie brania wiosennej dwu letniej szczeci miesiąc się macerowała itp.do tego jem andro,vilcacorę.i damiana leaves.i piję napar z kopanego rdestu i jak było bez szczeci to szło wcale ze szczecią po miesiącu dużo do przodu o wiele lepiej się czuję zamierzam zrobić jak skończę przerwę na 3.tyg i znówu taką kurację.Do tego sauny stosuję i dietę soko warzywne itp.mniej jem lekko się odżywiam
            • citizen68 Re: Szczeć. 21.09.13, 17:09
              chemdog napisał(a):

> ja drugi raz podszedłem do tego motywu szczeć itp.i tak zrobiłem z całej roślin
              > y dwu letniej kopanej wiosną około 700g surowca użyłem cały litrowy słoik zalan
              > y wódką.Teraz będę kopał jesienne szczecie zobaczę jestem w trakcie brania wios
              > ennej dwu letniej szczeci miesiąc się macerowała itp.do tego jem andro,vilcacor
              > ę.i damiana leaves.i piję napar z kopanego rdestu i jak było bez szczeci to szł
              > o wcale ze szczecią po miesiącu dużo do przodu o wiele lepiej się czuję zamierz
              > am zrobić jak skończę przerwę na 3.tyg i znówu taką kurację.Do tego sauny stosu
              > ję i dietę soko warzywne itp.mniej jem lekko się odżywiam

Ile można brać te zioła to już u Ciebie kilka lat.
      • 79miki Re: Szczeć. 27.04.17, 11:44
        no wlasnie.... ktora szczec lepiej dziala? zwykly napar z korzenia czy moze taka w gotowej nalewce?
        mojazielarnia.pl/2973-szczec-pospolita-nalewka-11-50ml-bolerioza-reumatyzm.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka