Dodaj do ulubionych

Wyleczona? Myślę, że tak

26.08.14, 21:33
Witam wszystkich.
Postanowiłam napisać ponieważ przeżyłam boreliozę, z której się podobno nie można wyleczyć, a jednak sadzę, że mnie to spotkało. Może choć jednej osobie pomogę. Oto moja krótka historia. W ubiegłym roku na początku sierpnia miałam infekcję grypopodobną. Straszny ból głowy, mięśni, kości, skóry, gorączka 37,8. Nikt wokół mnie nie był chory, nikogo nie zaraziłam. Nie przeziębiam się też generalnie. Potem przeszło, ale stan podgorączkowy został (ok. 37,2), straszne osłabienie i tak przez miesiąc cały. W międzyczasie testy elisa - pozytywnie, western blot pozytywnie. Trzech lekarzy stwierdziło boreliozę. Niestety również enzymy wątrobowe były znacznie podwyższone. Jeden z dobrych lekarzy w Olsztynie, który leczy metodą ILADS stwierdził, że niestety borelioza zaatakowała wątrobę. Miałam miejsce zapewnione w szpitalu w Ostródzie na leczenie antybiotykami 3 tyg, ale zrezygnowałam bojąc się o stan wątroby. W dużym skrócie tak wyglądało moje leczenie: byłam 3 razy u radiestety w Olsztynie, potem raz u prof. w Warszawie. Wszystkie objawy zniknęły. Minął już rok, enzymy wątrobowe mam w normie. Nie zachęcam nikogo do odwracania się od medycyny konwencjonalnej. Chciałam się tylko podzielić tym co przeżyłam. Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • igm_20_4_pmr Re: Wyleczona? Myślę, że tak 26.08.14, 21:41
      Miałaś dużo szczęścia bo stosunkowo szybko się zdiagnozowałaś ( ja miałem identyczne objawy z gorączką ) przeszło samo ale po 7 latach zaatakowało z całą siłą i bakteria przedostała się do wielu tkanek i narządów.
      Zazdroszczę Ci że masz już to za sobą i życzę dużo dużo zdrówka !!
    • pies_z_laki_2 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 27.08.14, 06:22
      > stan podgorączkowy został (ok. 37,2), straszne osłabienie i tak przez miesiąc cały. W
      > międzyczasie testy elisa - pozytywnie, western blot pozytywnie.

I przez tę grypę-nie=grypę zbadali cię w kierunku BB? To zaskakujące.

> Jeden z dobrych lekarzy w Olsztynie, który leczy metodą ILADS s

Nie ma takiego lekarza w Olsztynie. Jest jeden zakaźnik, o którym kiedyś mówiono, że leczy, ale to nieprawda. On tylko inkasuje pieniądze... duże pieniądze. Coś tu nie gra...

> byłam 3 razy u radiestety w Olsztynie, potem raz u prof. w Warszawie.

??? Hm... Ale to wyjasnia wszystko tongue_out
      • wroteknowynick Re: Wyleczona? Myślę, że tak 27.08.14, 12:45
        A gdzie radiesteta wkłada różdżkę ?
      • zielarz22 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 29.08.14, 21:23
        To już zakaźnicy nie leczą boreliozy?
        A są jacyś inni co leczą za darmo?
        • 1bernard1 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 30.08.14, 12:21
          zielarz22 napisał:

> To już zakaźnicy nie leczą boreliozy?
          > A są jacyś inni co leczą za darmo?

Tylko Chuk Noris i dr Nemo potrafią wyleczyć boreliozę (prawie) za darmo.

A tak na poważnie:

aniaaniaania333333333 opisz jak wygladały zabiegi u tego radiestety i jakie były Twoje odczucia i reakcje
          • wroteknowynick Re: Wyleczona? Myślę, że tak 30.08.14, 20:15
            hahahahaaha
            >
            > Tylko Chuk Noris i dr Nemo potrafią wyleczyć boreliozę (prawie) za darmo.
            >
          • pies_z_laki_2 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 30.08.14, 23:22
            aniaaniaania333333333
            UŻYTKOWNIK NIE AKTYWOWAŁ PROFILU
            • wroteknowynick Re: Wyleczona? Myślę, że tak 02.09.14, 22:36
              dokladnie, spam pewnie reklama

pies_z_laki_2 napisała:

> aniaaniaania333333333
              > UŻYTKOWNIK NIE AKTYWOWAŁ PROFILU
          • aniaaniaania333333333 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 20:10
            Przyszłam osłabiona, z "pękatym" brzuchem (zapewne wątroba tak się objawiała), on pracował wahadłem nie dotykając mnie i ja po ok. godzinie wyszłam pełna energii. Pobiegłam na starówkę do sklepu (pamiętam, ze były letnie wyprzedaże, o których bym nawet bym nie pomyślała przed wizytą - tak słabo się czułam). Ja o tym człowieku słyszałam wcześniej od znajomej
    • fionka21 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 27.08.14, 13:18
      Na czym polegało leczenie?

Zwłaszcza to niekonwencjonalne leczenie u profesora w Warszawie interesuje mnie smile
      • chemdog Re: Wyleczona? Myślę, że tak 30.08.14, 21:14
        ja tez czekam ...chętnie poczytam
        • paupauclau Re: Wyleczona? Myślę, że tak 01.09.14, 14:17
          od razu widać że to nieprawda, czyzby radiosteta szukał klientów?
      • aniaaniaania333333333 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 20:22
        fionka21 napisała:

> Na czym polegało leczenie?
        >
        > Zwłaszcza to niekonwencjonalne leczenie u profesora w Warszawie interesuje mnie
        > smile

Witaj Fionka, Nie wiem czy mogę podać nazwisko żeby to nie zostało uznane za jakąś reklamę. Na forum jest mnóstwo sceptyków, którzy chcą wyrazić swoją opinię. Ja nie mam ochoty tracić czasu na polemiki. Jeśli naprawdę Ci zależy na wizycie u tego pana, to mogę Ci wysłać namiary na maila.
    • mariolazet Re: Wyleczona? Myślę, że tak 01.09.14, 23:33
      Witam
      Ania3 możesz napisać na czym polegało i jak długo trwało każde leczenie u radiestety. Pytam z czystej ciekawości.Ja mam przewlekłą nieleczoną boreliozę, ponieważ przez kilka lat lekarze nie potrafili zdiagnozować choroby. Jem Flavon - całkowicie naturalny suplement diety, dzięki niemu czuję się bardzo dobrze, a było ze mną naprawdę nieciekawie.
      • miroslaw111 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 02.09.14, 00:10
        haha ,
        profesjonalne podejście to reklamy,niket nawet nie zacząłnic podejrzewać że to może być ściemka

ja bym chętnie jednak wypróbował może czarodziejska różczka coś da ,chociaż dobroczeynne placebo ? czekam na namiary na elektryka
        • igm_20_4_pmr Re: Wyleczona? Myślę, że tak 02.09.14, 00:39
          miroslaw111 jedynym olejkiem jaki stosuje ja jest oliwa z oliwek z oliwką nadziewaną ząbkiem czosnku smile którą kupuję w Piotrze i Pawle smile

a tak poważnie przegryzam nimi nalewkę 2ml 3x na dobę bo mi się wkońcu nawarzyła i pije od dziś zioło smile
          o nazwie: Stephania tetrandra

Stephania tetrandra to winorośl zielna, która jest rośliną leczniczą, uznawaną za jedną z fundamentalniych ziół stosowanych w chińskim ziołolecznictwie.
          Zastosowanie: borelioza, neuroborelioza ( problemy ze wzrokiem i słuchem), objaw Bella, neuropatia, sztywność mięśni, bóle stawów i mięśni, paraliże twarzy.
          Sposób użycia: jako nalewka: 1część zioła na 5 części alkoholu 65%. Odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie, raz dziennie wymieszać.
          Dawka wynosi: 1-2 ml 3x dziennie przy boreliozie.

Ps. sorry zielarz ale w magiczne olejki nie wierze i chyba nic nie jest w stanie mnie do tego przekonać - mam olejek eteryczny z kolendry do kominka jak ktoś chce to wymienie na taki do picia smile
          • miroslaw111 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 03.09.14, 10:46
            IGM - nalewki są skuteczne,sądzisz że jak zamówię zioła z iherb`u w kapsułkach będą dużo mniej skuteczne ?
            albo napar ze Stephani ? czy zioła się lepiej wchłaniają w obecności oleju (np lnianego lub z oliwek) lub podczas jedzenie/suplementów ? chlorella chyba nie zmniejsza ich działania ?
            • igm_20_4_pmr Re: Wyleczona? Myślę, że tak 03.09.14, 11:40
              Miroslaw111 -> ja zaczołem od chrolerlli i kolendry ( zasade znasz - jesz 12 pastylek chlorelli i po 30 min jesz kolendre ) nalewki zrobiłem bo wydaje mi się najwygodniejsze zażywanie 2ml 3x na dzień niż branie proszków czy picie naparów choć napary też pije z czystka 3x na dobę.
              U mnie wygląda to tak że rano zjadam śniadanie ( mleko z otrębami )
              po śniadaniu 2ml - Stephania tetrandra cięty korzeń ( nalewka z 50g korzenia i 300 ml 60% spirytusu )
              5ml - nalewki z żeńszeń syberyjski 80g i 400ml spirytusu )
              po 30 minutach napar z Czystka Cistus Incanus ( 1 łyżka stołowa zalana wrzątkiem i parzona 20min ) pije z jedną łyżeczką miodu spadziowego made in poland smile
              powtarzam dawkę przed obiadem
              spirulina po obiedzie 12 tabletek po niej po 30 min kolendra
              i po kolacji znowu zioła a przed snem kefir z grzybka tybetańskiego i spirulina i kolendra po 30 min
              do tego suplementy cały czas,

Piłem kociego pazura ale po za zabarwieniem garczka na pomarańczowo smile nie odczułem nic smile wiec pije go ale 1x dziennie ten napar z 2 łyżek.

Mam jeszcze 2 zioła w tabs ale narazie ich nie wprowadzam tylko obserwuje co się narazie ze mną dzieje .

a działo się tyle że przez 4 dni wróciły mi bóle stawów kostek kolan i bioder + do tego nrowienie od pasa w dół ale dziś jak by to wszystko troszkę się uspokoiło i z oczami mam poprawę małą
              • miroslaw111 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 03.09.14, 13:30
                sądziłem że wpierw kolendra potem chlorella,albo jednocześnie

cats claw stosując 2tygodnie nie zauważyłem zupełnie nic

jest wysyp grzybów właśnie czytam że są jednak chyba "zdrowe" jakieś bakteriobójcze substancje i mikroelementy których próżno szukać w innych produktach
                • igm_20_4_pmr Re: Wyleczona? Myślę, że tak 03.09.14, 13:40
                  mnie grzyby już nie interesują i pewnie długo nie będą smile oczywiście chodzi mi o zbieranie - do kupnych nic nie mam ...
                  po spożyciu chrolleli ta kolendra
                  Na początku ? 2 krople dwa razy dzienne w gorącej wodzie, bezpośrednio przed posiłkiem (30 minut po spożyciu chlorelli)
                  stopniowo zwiększać dawkę do 10 kropli 3 razy dziennie
                  W fazie początkowej detoksykacji kolendra powinna być przyjmowana przez 1 tydzień, 2-3 tygodnie przerwy.
                  • miroslaw111 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 03.09.14, 15:54
                    DO IGM:
                    powiem Ci tak ja w zeszłym roku zbierałem kilogramami do listopada bo jak pamiętasz był długo ciepły a niczego nie kocham jak lasu (jeśli dostępności do Bałtyku brak smile

byłem już mocno chory,ale plułem sobie w brodę i ruszałem się co sił

potem na tym forum dowiedziałem się że będąc chorym nie jesteśmy już "bezpiecznie" tylko możemy jakiś " prezent" jeszcze dosyać a każdy mikroogranizm to większe zmęczenie dla immuno

więc teraz panika -pogorszenie moze oznaczać brak samodzielności , łóżko, śmierć ?
                    bywam w lesie biegam po ścieżkach ,kleszzczy nie łapię, te paskudy musiałem zawsze łapać wchodząćw zarośla kłucając opierając się o rośliny w poszukiwaniu fungów

ale jeśli ktoś by mnie autem zawiózł nie wykluczam któregoś poranka ubrany na cebulkę w gumiakach wypadu głęboko w las, póżniej w domu kąpiel i ubrania do sanepidu

do pies_z_laki - nie zerknęłaś na badania które 3razy wklejałem podstaweoe,czy jestem chory pokażą kolejne badania , na babesie i blo jednak dopiero za miesiąć
      • aniaaniaania333333333 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 20:40
        Witaj Mariolazet,

Byłam u niego z boreliozą 3 razy. Całe moje to niekonwencjonalne leczenie trwało ok. tygodnia. Ja po wizytach u radiestety pojechałam do prof. do Warszawy, który mi powiedział, ze nie widzi boreliozy tylko ślady po niej a stan podgorączkowy wynika z jakiejś zmiany w sercu (przepraszam, ale teraz nie pamiętam jak to nazwał). W każdym razie, po trzech dniach temperatura była normalna. Wszystko się uspokoiło.
        Nie chcę tu pisać nazwisk, telefonów, adresów tych ludzi ponieważ dażę ich szacunkiem za to, że mi pomogli i jest mi przykro gdy ktoś się z tego naśmiewa na forum. Nie chcę być posądzana o promowanie kogokolwiek lub zachęcanie do odejścia od medycyny konwencjonalnej. Ja nie skorzystałam z terapii antybiotykowej choć było dla mnie cenne miejsce w szpitalu wówczas ponieważ miałam wysoki poziom enzymów wątrobowych i bałam się, że mi wątroba "wysiądzie". Jeśli mogłabym pomóc choć jednej osobie, to będę czuła to jako spełnienie obowiązku wobec drugiego człowieka.

mariolazet napisała:

> Witam
        > Ania3 możesz napisać na czym polegało i jak długo trwało każde leczenie u radie
        > stety. Pytam z czystej ciekawości.Ja mam przewlekłą nieleczoną boreliozę, ponie
        > waż przez kilka lat lekarze nie potrafili zdiagnozować choroby. Jem Flavon - ca
        > łkowicie naturalny suplement diety, dzięki niemu czuję się bardzo dobrze, a był
        > o ze mną naprawdę nieciekawie.
        • anyx27 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 21:12
          aniaaniaania333333333 napisał(a):
          a po wizytach u radiestety pojechałam do prof. do Warszawy, kt
          > óry mi powiedział, ze nie widzi boreliozy tylko ślady po niej

Przepraszam za dociekliwość, ale na jakiej podstawie profesor stwierdził, ze NIE WIDZI boreliozy???
          • aniaaniaania333333333 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 21:40

Ten człowiek z Warszawy jest profesorem fizyki, jak przeczytałam wzmiankę w necie: jest twórcą metody diagnozowania i leczenia chorób za pomocą rezonansu biologicznego. Nigdzie się nie reklamuje, ludzie przekazują sobie nr tel. Obawiam się, że nie wyjaśnię Ci dokładnie na czym ta metoda polega. mam za małą wiedze na ten temat, ale mogę wytłumaczyć w skrócie, ze chodzi o długość czy częstotliwość fal chyba elekromagnetycznych, które emitują np. patogeny i rozumiem, ze tak są wykrywane. Ale ze mnie żaden ekspert w tym więc wybacz
        • mariolazet Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 23:31
          ania3
          Dziękuję bardzo za odpowiedź. Jeżeli mogę coś doradzić, to sprawdź sobie za jakiś czas jeszcze raz, czy rzeczywiście nie masz boreliozy.
    • deathrone Re: Wyleczona? Myślę, że tak 24.09.14, 14:03
      nigdy. do żadnych bioenergoterapeutów, chyba, że ktoś chce potem po egzorcystach dla odmiany biegać.
      • aniaaniaania333333333 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 20:55
        Tez o tym myślałam (jest to dla mnie ważne), jednak ze słów Jana Pawła II wynika, że to nie jest grzechem. Cytując słowa Świętego: "Jeśli to ma służyć dla do­bra ludzi, to chyba nie ma w tym nic złego, co byłoby przeciwne wierze katolickiej. Uprawianie zabobonów jest grzechem. Nie sądzę, by pan działał po tej linii, a w człowieku jest wiele możliwości i Pan Bóg nie za­bronił mu używania rozumu dla godziwych celów nieobrażających Boga". energokapitula.pl/bioenergoterapia-i-radiestezja-w-wietle-nauki-kocioa-katolickiego

deathrone napisał:

> nigdy. do żadnych bioenergoterapeutów, chyba, że ktoś chce potem po egzorcystac
        > h dla odmiany biegać.
        • aniaaniaania333333333 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 21:16
          Witajcie, Chciałabym zapewnić, że nikogo nie reklamuję, nie promuję żadnego radiestety, nie mam z tą osobą żadnych "układów" itp. Nie chce podawać na forum nazwiska ani nr ponieważ wiele osób może szkalować czyjeś dobre imię a ja szanuję tych ludzi i jestem wdzięczna za pomoc. Mam prośbę do sceptyków żeby się nie wyśmiewali tu z tego choć wiem, że naukowo-racjonalne podejście medycyny zachodniej nie potwierdza skuteczności innych terapii. Nie chcę tu z nikim polemizować. Może Was to zainteresuje, ze tego prof. z Warszawy polecił mi brat (notabene posiada tytuł doktora z 'obszaru" genetyki) i ja komentowałam z mamą, że taki niegłupi facet a daje się nabrać jakiemuś naciągaczowi. No dobrze, ja tu nie piszę po to żeby udowadniać swoja niewinność intencji. Chętnie podam szczegóły chyba najlepiej na czyjegoś maila (chyba że i to będzie podejrzane? wink Pozdrawiam wszystkich ciepło życząc aby to paskudztwo boreliozowe dało Wam spokój...
          • mariolazet Re: Wyleczona? Myślę, że tak 16.10.14, 23:37
            Będę wdzięczna, jeżeli prześlesz do mnie trochę więcej szczegółów Twojego leczenia na : mariolazet@vp.pl
            • deathrone Re: Wyleczona? Myślę, że tak 28.10.14, 12:44
              NIE CHODŹCIE DO ŻADNYCH CZARONIWKOW , RADIESTETÓW, BIOENERGOTERAPEUTÓW I INNYCH SZARLATANÓW.
              MAGIA TO MOC POCHOADZACA OD ZLYCH DUCHÓW. "RACHUNEK PRZYCHODZI POCZTĄ".
              • mariolazet Re: Wyleczona? Myślę, że tak 28.10.14, 20:39
                Każdy ma swoje zdanie na ten temat i nikomu nie powinno się nic narzucać. Każdy odpowiada za siebie i swoje zdrowie i sam wie co jest dla niego najlepsze.
                • pies_z_laki_2 Re: Wyleczona? Myślę, że tak 29.10.14, 20:20
                  I każdy reklamuje własny widocznie zbyt mało dochodowy biznes tongue_out

Co to za zwyczaje, żeby podawać adres prywatnej poczty elektronicznej na forum publicznym... Hm... odwaga, czy... mgła umysłowa...???
                  • deathrone Re: Wyleczona? Myślę, że tak 30.10.14, 11:56
                    Oczywiscie jak ktoś chce mieć szkody na duszy... jak ktoś chce płacić duszą za chwilową poprawę dla ciała to proszę bardzo. Jak ktoś chce mieć problemy w życiu, cierpieć, postępować autodestrukcyjnie, być dręczonym przez szatana, albo mieć obsesje lub nawet opętanie to proszę bardzo chodźcie sobie do bioenergoterapeutów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka