Dodaj do ulubionych

atak kręgosłupa

24.12.14, 13:09
Witam. Jestem 6 dzień na abx. Wczoraj bez wyraźnego powodu dopadł mnie kręgosłup szyjny. Zero ruchu w lewo w prawo głową. Silny ból. Lekkie opuchniecie. Mało tego tydzień wcześniej dopadł mnie lędźwiowy. To samo, brak ruchu, ból straszny. Byłem na profilaktycznym antybiityku na odgrzybianie. Przeswietlenia robiłem w tym roku, poszukując co mi jest (przed rozpoznaniem bb). Może to być herx? Podejrzewam bb, z racji tego, że mam w układzie nerwowym (korzonki).

Świetna Wigilia mnie czeka. Z przeszywajacym bólem kręgosłupa szyjnego smile
Zdrowia!
Obserwuj wątek
    • igm_20_4_pmr Re: atak kręgosłupa 24.12.14, 13:28
      obstawiam herex-a też tak miałem ... Zdrowych
    • pies_z_laki_2 Re: atak kręgosłupa 29.12.14, 18:54
      A nie jest to klasyczne dla BB sztywnienie karku?
      • miroslaw111 Re: atak kręgosłupa 30.12.14, 20:39
        pomimo że borelioza u mnie rozwijała się w tempie błyskawicznym sztywnienie karku miałem dopiero grubo po roku od infekcji ...
        • pies_z_laki_2 Re: atak kręgosłupa 09.01.15, 19:03
          Mirosławie, przecie ty nie jesteś chory, tylko masz dużo wolnego czasu tongue_out
    • alesys Re: atak kręgosłupa 05.01.15, 15:09
      Nie chodzi mi o sztywnienie karku, tylko o wielki ból podczas ruchu. Chyba, że masz to na myśli pod pojęciem sztywnienia karku smile

17 dzień na abx. Dzisiaj znowu muli, drugi raz w ciągu terapii, póki co brak odczuwalnej poprawy. Jedziemy dalej...
      • igm_20_4_pmr Re: atak kręgosłupa 05.01.15, 15:16
        hehe - ja jestem na 69 dniu i im więcej dokładam tym gorzej się czuję choć 2 dni już były fajne po minocyclinie ale dołożyłem Azitrox 500 i znowu dół a jeszcze muszę dołożyć na 14 dni Tini 500 tongue_out będzie się działo ...
        Czyli jadę teraz Doxy 400mg doba - Minocyclina 200mg doba - Tinidazol 500 1x doba - Azitrox 500 1x doba
        • miroslaw111 Re: atak kręgosłupa 05.01.15, 20:11
          bóle to bóle , mam przeróżnej odmiany swędzenia,drętwienia,iglaki,wiercenia,pulsacyjne,symetryczne,asymetryczne, ale rtrzymam je w ryzach na ziólkach i suplach a już po aktynwości ruchowej ból stawów daje mi znać dopiero po 6h snu smile kiedyś 4 nie potrafiłem

sztywnienie karku to takie uczucie ,jakby Cię osa urządliła w kark taki lekki paraliż,ograniczenie ruchowe,aleprzesło mi to ( tak mi się zdaję )
          • alesys Re: atak kręgosłupa 12.01.15, 23:34
            Okej. Też wchodzę na minocyklinę za kilka dni. Dziś schodzę z Tinidazolu. Czwarty tydzień, a ja żadnych herxow. Albo ich nie dostrzegam... bo może herx to nawracajace objawy, a ja to traktuję jak standard smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka