off_tymon 12.01.15, 19:56 Witam wszystkich. Proszę o podpowiedź interpretacji wyniku KKI w dwóch klasach met. Immunoblot: prążek P100 w IgM - 5; p23-25 w IgM - 8, ponadto prążek p41 w klasie IgG ++ 1, a w IgM +. Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alesys Re: Prośba o interpretację KKI 12.01.15, 23:40 Z tego co wiem od 7 w górę jest plus. Jeśli masz plusy, to tu nie ma co interpretować. Odpowiedz Link
off_tymon Re: Prośba o interpretację KKI 13.01.15, 19:31 Bardzo małe i zmienne z okresami poprawy. Kleszcz 9 lat temu, bez rumienia, doxy IDSA przez 21 dni. Odpowiedz Link
alesys Re: Prośba o interpretację KKI 13.01.15, 19:58 Badania, rozumiem, zrobiłeś już po 21 dniach brania? Jeśli miałeś wcześniej plusy, to w 21 dni nie wyleczysz Boreliozy. Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Prośba o interpretację KKI 13.01.15, 20:46 co znaczy " nie wyleczysz boreliozy " ja dziś u onkologa byłem , wsyztsko dobrze Odpowiedz Link
off_tymon Re: Prośba o interpretację KKI 13.01.15, 20:53 Naturalnie, niecałe 3 tyg. Citroseptu, pozytywny wynik KKI Immunoblot, po 9-icu latach od kleszcza, a przez te 9 lat różne dziwne przygody i badania WB (po antybiotykach też), które nigdy nie pokazały zakażenia. Oczywiście wiem, że nie wyleczę boreliozy w 21 dni, zwłaszcza takiej starej. Tylko pytanie w którym momencie mówi się o boreliozie, a w którym tylko o obecności bakterii w organizmie. Mam też pytanie, szukałem na forum ale z marnym skutkiem czy znacie może jakiegoś poważnego specjalistę ILADS na Podkarpaciu? Dzięki. Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Prośba o interpretację KKI 13.01.15, 21:10 off z podkarpacia najbliżej do Krakowa dobry ,100km dalej masz Bytom ale drożej, w Lublinie na pewno są tacy , napisz do stowarzyszenaia mówcie do mnie trafia do we mnie , lekarze nawet najlepsi mówili o metodzi WB o skuteczności rzędu 8x do 90% w tej chwili już cześciej o 70% wiele ludxi mówi że nawet wielkokrotne badania nie obrazują przeciwciał , ja pomimo bardzo silnych objawów wynik całkowicie negatywy , jeden wysoce specyficzny prążek minimalnie przekroczył zero , interpretacja negatywna jaka jest skuteczność testów wb,kki,c6, luat,ltt, pcr wszystkie niby super , taniutkie bardzo dla chorego Można być nosicielem i chorować ? chyba skrajne przypadki Odpowiedz Link
off_tymon Re: Prośba o interpretację KKI 16.01.15, 21:21 Trochę mnie właśnie zastanawia fakt, gdzie IgG jest dla dawnej boreliozy a IgM dla wczesnej - skoro ugryzienie miałem 9 lat temu, to powinno być IgG wysokie a nie IgM - dlaczego tak może być i czy może być przyczyną 3 tyg. wyciągu z pestek, które rozbiły cysty, a w badaniach wyszło to jako świeże zakażenie (niemożliwe z mojego punktu - kleszcze pod kontrolą). Odpowiedz Link
miroslaw111 Re: Prośba o interpretację KKI 17.01.15, 09:00 badania serologiczne są pomocnicze, ich przydatność jest niemiarodajna a nazewnictwo umowne,niektórym w ponad rocznej ( przewlekłej )wychodzi słabo IGG a mocniej IGM , a mnie się wydaje że IGM to powinno być najsilniej między 3 tygdniem a 3miesiącem infekcji Odpowiedz Link
fela125 Re: Prośba o interpretację KKI 10.02.15, 09:52 Moja koleżanka od ponad trzech lat ma ciągle wysoce dodatnie IGM, a IGG ciągle ujemne - ma ,,szczęście", bo chociaż jest traktowana jak chora. W tej chorobie nie ma reguł, a chora interpretacja wyników jest tylko po to, aby wszystkich nie leczyć. Odpowiedz Link