Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc

09.03.15, 22:12
witam, wiem ze forum to nie lekarz ale wielu z was ma tu duże doświadczenie i może coś podpowiecie zanim dostane sie do lekarza.
Mam pytanie zrobiłam test western-blot w dwóch klasach, podejrzewałam u siebie "starą" boreliozę natomiast antygen igg p 30 wyszedł +/- igg p31 wyszedł +/- ogólna interpretacja: negatywny,
natomiast "borelioza igm vise" wyszła +/-, igm p 25(osp c) też +/- -ogólny wynik igm-graniczny. Mam dużo objawów choroby, czy taki wynik wystarczy do podjęcia leczenia?
Od czego mogę zacząć, nie mam zbyt wielu środków więc interesuje mnie leczenie domowe najlepiej ziołami może ktoś z was może coś doradzić.pozdrawiam i dziekuję za ewentualne podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • igm_20_4_pmr Re: proszę o pomoc 10.03.15, 08:11
      Witaj
      -
      Takie wyniki nie uprawniają Cię do zastosowania terapii wlewowej cefalosporynami więc zostają Ci zioła z protokołu Buhnera oraz Czystek - jeden z najlepszych ziół oczyszczających organizm z toksyn.

Choć ja na Twoim miejscu rozważył bym przeleczenie się abaxami chociaż 10 tygodni to nie wyjdzie tak drogo i do tego zioła.
      czyli zaczynasz ziołami - 2-3mc i po tym abax 10 tyg i pozniej znowu zioła
      • justyna82g Re: proszę o pomoc 10.03.15, 09:08
        dziekuje za odpowiedź,zastanawiam się tylko kto może mi te antybiotyki przepisać czy tylko lekarz ilads?pozdrawiam
      • miroslaw111 Re: proszę o pomoc 10.03.15, 09:59
        IGM_20 powiedz co Tobą kieruje , bo rozumiem że jednoznacznie pozytywny wynik = leczenie wlewai
        wynik neutralny , lekko pozytytwny ( interpretują to różnie ) = nie uprawnia do leczenia wlewai cefalosporynami

Czyki tę samą aktywną infkecję zalecasz leczyć różnymi sposobami w zależności co zawodne maszyny wykażą ? Doprawdy cofnęłiśmy się , dawniejsze diagnozy kliniczne były skuteczniejsze niż dzisiejsze testy laboratoryjne.

I co wy się uparliście tak na tego czystka , trochę ziół zaparzałem , czystek miał tylko jedną zaletę - zastępował smakowo herbetkę w przeciwieństwie do większości zielska
        • justyna82g Re: proszę o pomoc 10.03.15, 22:18
          witam, poprostu miałam nadzieję że lekarz potwierdzi mi to dziadostwo i będę mogła chociaż na początek poleczyć się na nfz. szukam dobrego lekarza zakaznego z wielkoposlski-do którego warto się udać może ktoś takiego zna? zależy mi aby, ktoś obiektywny potwierdził lub odrzucił moje przypuszczenia-jest mi to potrzebne przede wszystkim dla innych (ew.lekarza, rodziny). Pani doktor rodzina powiedziała mi dziś że z wyniku ocenia tylko że miałam kleszcza. mam skierowanie do neurologa i rezonans w celu wykluczenia sm. nic wiecej o boreliozie nie powiedziała. boję się że kiedy zacznę leczenie "na własną rękę "lub z lekarzem ilads rodzina tego nie zrozumie i to potępi-jest bardzo przeciwna tym metodom mimo iż nie wie o większości spraw związanych z tą chorobą.mi zależy żeby leczyc to efektywnie ale bez wsparcia najbliższych będzie ciężko. dzieki za wpisy
          • wiktor601 Re: proszę o pomoc 10.03.15, 23:37
            prosisz o pomoc ? mam dla ciebie pomoc , moge ci dostarczyc kuracie ktora sie sam wyleczylem i moi bliscy , wyleczylismy sie calkowicie z boreliozy i coinfekcji i to jest potwierdzone testami , po leczeniu nie mamy bakterii i calego zakazenia ktore dostarcza kleszcz , oferuje ci jedyna konkretna pomoc jaka mozesz znalezc na wszystkich forach bo jak widzisz z czasem chorym na tych forach juz brakuje porad dla innych chorych a ci co lecza tez nie maja sie czym chwalic , wiec prosze sie zastanowic zanim podejmiesz decyzje to jest twoje zdrowie i czlowiek wczesniej czy pozniej zostaje z choroba sam na sam , i nie jest wazne ile jest w kolo rodziny i znajomych , zycze zdrowia
            PS jesli chcesz poznac moja historie , prosze poczytaj na" Borelioza Alternatywnie" wiktor601 Temat Diagnoza SM warto sprawdzic
    • niedoczynny Re: proszę o pomoc 10.03.15, 10:12
      Jeśli masz objawy i wynik choćby graniczny to przypuszczam że to borelioza. Przejdź się najlepiej do lekarza ILADS. Ja miałem wyniki w 3 laboratoriach negatywne a objawy jak byk dopiero w 4 wyszła borelioza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka