Dodaj do ulubionych

Przedawkowanie ZAMURu - co robić???

22.10.15, 09:37
Zamiast 2 tabl Zamuru, łyknęłam po godzinie 4 tabl.! Pomyliłam leki.
Co teraz?
Napisane w ulotce, ze mogą nastąpić drgawki (padaczkowe)
Gdy się zorientowałam po 15 minutach najpierw dużo piłam, potem próbowałam wywoływać wymioty, z marnym skutkiem (tylko woda).
Co mam robić?? pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • barsie7 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 22.10.15, 11:51
      Wegiel chyba neutralizuje lub wapń antybiotyk, ale to może być za późno. Nie zostawaj sama, jakbyś się źle czuła to chyba trzeba jechać do szpitala.

Ja kiedyś wziałem podwójną lub potrójną dawkę antybiotyków i nic się nie działo.
    • evunia5 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 22.10.15, 12:56
      Minęło 3,5 godz i nic się nie dzieje oprócz lekkiego bólu głowy, aler chyba to ze zdenerwowania. Dużo piję, zjadłam niedawno drugie śniadanie, wzięłam wapń.
      Wieczorem pominę dawkę.
      Dziękuję za odpowiedź. Napisze potem jeszcze jak się czuję.
      • jan440 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 22.10.15, 14:14
        Na 99% nic się nie stanie, to niewielkie przekroczenie.
        Nie omijałbym wieczoru.

Kiedyś opowiadano mi o osobie która brała 8g Biotraksonu.
        Normalnie, świadomie.
    • barsie7 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 22.10.15, 14:55
      też uważam że nie powinno się pominąć kolenej dawki. Po moim przekroczeniu dawki miałem ból głowy oraz takie uczucie jakbym miał gorączkę lub świecił, minęło po 2-3 godzinach.
    • evunia5 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 23.10.15, 09:28
      Nic się nie stało, żyję smile tylko głowa dalej trochę boli, ale może to zwykły ból głowy nie związany z przedawkowaniem (moje bóle migrenowe trwają nawet do 3 dni).
      Dziękuję wszystkim za pomoc smile
      • sayitnow Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 23.10.15, 10:31
        zdarzyło mi się kiedyś przy kombinacji dozy/zamur łyknąć drugi raz zamur zamiast doxy. absolutnie nic mi nie było
    • samento Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 23.10.15, 10:08
      evunia, abaxy u dorosłych jest trudno przedawkować, dzieci dostają niejednokrotnie większe dawki antybiotyku od dorosłych. Dziecku lekarz przepisuje dawkowanie liczą XX mg/kg masy ciaiła,
      a dorosły dostaje po prostu tabletkę nie patrząc na wagę, i u niektórych dorosłych w przeliczeniu w stosunku do masy ciała przyjętej substancji czynnej wychodzi bardzo mało.
      Żeby przedawkować musiałabyś wziąć chyba 6 razy ponad dane w ulotce.
      Np. Ludzie z chorobą Lyme łykają takie dawki doxy przez długie miesiące (która jest bardziej toksyczna niż zamur) że zwykli lekarze się za głowę łapią i jakoś żyją.

Evunia, z ciekawości ile mg ma twój zamur, bo tabletka tabletce nie równa ?
    • evunia5 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 28.10.15, 20:17
      Zamur, który łykam to 500 mg. Dwie tabletki rano (500x2) i jedna wieczorem (500x1)

Strachu się najadłam co niemiara. W pracy wszyscy mnie obserwowali i czekali na drgawki padaczkowe, aby wezwać pogotowie, bo tak było na ulotce napisane smile
      • miroslaw111 Re: Przedawkowanie ZAMURu - co robić??? 28.10.15, 21:19
        hehe , na pewno nic się nie stanie organizm ludzki jest mocny , kjwestia walki , leżący poddający się człowiek przedawkuje tak jak ty i dostanie drgawek i padaczek , zdrowy silny z pięknym metabolizmem osobnik weżmie 5 razy tyle i pięknie przejdzie

ja nie łykałęm tabletek i mam się dobrze, chlciaż nie mogę się doczekać w przyszłym roku idę na abax zobaczymy że całkiem to idzie wytrzebić z organizmu , póki co naturalne metody chociaż długo to trwały dały połowiczny co w moim przypadku i oczekiwaniu oznacza dobry rezultat smile

to zwykła infekcja , trudniejsza do wyleczenia niż inne i wymagająca więcej troski , głownie temu że trwa dłużej i tyle smile nie bójmy się boreliozy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka