Dodaj do ulubionych

Bolerioza a sm

03.08.16, 22:45
Witam, 5 lat temu miałam niedowład ręki i nogi. Pojawiło się nagle. Lekarze po wykoniu rezonansu stwierdziali że to sm. Diagnoza straszna. Jednak niedowład ustąpił. Nie biorę żadnych leków na to schorzenie. Rok temu pojawiło się mrowienie, byłam w szpitalu, 3 dniowa kuracja sterydami nie do końca przeszło. Cały czas czuje na przemian zimno i ciepło w stopę, do tego jak nigdy doszły bóle pleców i stawów, jakieś jednodniowe gorączki. Miałam nawet problemy z tętnem -zbyt duże. I tu moje pytanie czy lekarze mogli się pomylić? Postawili zła diagnozę? Miał ktoś podobnie? Dodam że oprócz rezonansu nie miałam innych badań. Pamiętam że Miałam kiedyś kleszcze ale nigdy chyba nie widziałam u siebie rumienia. Będę wdzięczna za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • miroslaw111 Re: Bolerioza a sm 03.08.16, 22:51
      tak mogli się pomylić,nie mają wystaraczającej wiedzy żeby zajmować się leczeniem
      zrób sobie testy na boreliozę ( WB , popprzedzone citroseptem )
      • aurela93 Re: Bolerioza a sm 03.08.16, 22:54
        Czy na takie testy muszę mieć skierowanie od jakiegoś lekarza? Jestem kompletnie zielona w tych sprawach
        • witoldpi Re: Bolerioza a sm 04.08.16, 12:31
          Bycie zielonym, to bardzo zły pomysł, czytaj ile możesz, na początek np. :

www.borelioza.org/dokumenty/faq.pdf

Pisząc do SCHNB otrzymasz adres dobrego laboratorium w pobliżu miejsca zamieszkania, przynajmniej ja otrzymałem kilka lat wstecz.

To musi być dobre laboratorium i właściwy test. Jest duże zapotrzebowanie na testy i wiele laboratoriów ( niekoniecznie dobrych ) ma takie w ofercie.

Tutaj np. możesz poczytać o rodzajach badań.

www.kleszcz-choroby.pl/lista-artykulow

Pierwsza pozycja także, bo to są podstawy.

Pozdrawiam.
          • jan440 Re: Bolerioza a sm 05.08.16, 19:03
            Stawianie diagnoz i to trafnych to trudna sztuka, szczególnie w takich chorobach jak sm czy borelizoza gdzie trudno o potwierdzenie pewnymi testami.
            Trochę o diagnozowaniu w boreliozie jest tutaj, przeczytaj aby nie ładować się w niepotrzebne koszty. olejkowyzielarz.pl/index.php/borelioza-diagnozowanie
    • logintentam Re: Bolerioza a sm 02.02.17, 15:01
      Gdzieś czytałem że zamiast leczyć na SM przez rok powinno się stosować antybiotyki na Boreliozę a potem jeżeli nie ma efektów to leczyć SM .Ja tak zrobiłem i nie żałuję . Byłem chyba u 10 neurologów
      i każdy mnie wyrzucał za drzwi jak mu mówiłem o B... a teraz mam zamiar ich odwiedzić i pokazać wyniki RM
      Antybiotyki muszą być podawany też na koinfekcje leczenie musi być prowadzone przez bd doktora
      inaczej to się mija z celem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka