Cześć,
Trafiłem na forum bo już dłuższy czas szuakm dlaczego źle się czuje. W między czasie trafiłem na takie problemy jak Hasimoto, SIBO. Szukając zrobiłem trochę badań, ale nie potrafię ich zinterpretować jesteście w stanie pomóc?
Większą cześć badań zrobiłem u dr Wielkoszyńskiego jako DUŻY PANEL KOINFEKCJI.
Wyniki badań:
fotoforum.gazeta.pl/a/80553.html
Dlaczego robię badania:
Objawy historyczne (nie wiem co jest istotne, dlatego piszę wszystko w razie pytań śmiało):
Problemy z którymi się zetknąłem to niska hemoglobina, mam wyniki z ostatnich 10 lat, zawsze była przy dolnej granicy normy (poprawa po wizycie u klasycznego dietetyka), zespół jelita drażliwego (jw), w ciągu ostatnich 8-10 lat trafiały mnie jeszcze takie rzeczy jak

:
- zapalenie ścięgna achillesa które trwało rok, bez znalezienia przyczyny
- zapalenie mięśni przy piszczelowych też trwało długo
- w badaniach krwi, miałem zawsze podwyższoną bilirubinę całkowitą, od której zaczęły się poszukiwania co to może być, jest podejrzenie choroby zespołu Gilberta, w między czasie miałem ANA1 podwyższone w badaniach w prywatnej przychodni, w szpitalu zakażnym zostało to sprawdzone i wykluczone schorzenie autoimmunologiczne, potem potwierdzono wykluczuenie
- w wynikach krwi w ciągu tych kilku lat 2 razy był podwyższony Aspat i Alat, ale nie wiele ok 10-20, teraz jest ok, dieta od 2-3 lat, pierwszy rok bardzo restrykcyjnie teraz mam problemy bo na wyjazdach wypdam z rytmu i jem totalny syf...
- problemy z zatokami (polipy, śluz), obecnie jest średnio ale nie umieram

, ale nieraz nos rano jest przytkany, zbity śluz, kilka razy w sezonie zapalenie zatok, po przejściu w 2015 temu na dietę BG i BL (AIP potem Samuraj) jest znacznie lepiej bywają dni idealne, ale infekcj powracają co 1-2 msc, zapalenie zatok z żółtą i zieloną wydzieliną. Niema już śluzu nacodzień.
- kluska w gardle po posiłku (jakby był refluks to pewnie wyszedłby na gastroskopii która kiedyś miałem), odchrząkiwanie, pokasływanie, po przejściu w 2015 temu na dietę BG i BL (AIP potem Samuraj) jest znacznie lepiej bywają dni idealne i jest coraz lepiej, widzę że dzieje się to po słodszych produktach (np. )owoce
- niskie ciśnienie, prawie zawsze wychodzi przy okazji badań u lekarza, po przejściu w 2015 temu na dietę BG i BL (AIP potem Samuraj) poprawiło się
- zimne dłonie, stopy przy nie ciepłych posiłkach bardzo często, przy letnich w miarę ok, ale cudów niema, raczej utrzymuje się cały czas, przy LDN 3.0 mg zaczęło nie być mi zimno śpiąc wieczorem, w klimatyzowanych pomieszczeniach w pracy (jest mi zimno)
- kiedyś candida w kale nieliczna (+ / na +++ w wyniku badania) w laboratirium Felix
- problemy ze wstawaniem, staram się sypiać regularnie 22-5, ale sporo na plus się zmieniło w ciągu ostatnich 2 lat, mam problemy z wczesnym chodzeniem spać tj 22, bo wtedy jest ok w czasie dnia, do tego poziomu cukru mi się raczej wyregulował, dlatego nie mam zjazdów w czasie dnia
- alergie które po zmianie diety (unikanie konserwantów, chemii) zniknęły, kiedyś było odczulanie zastrzykami przerwane przeze mnie (człowiek uczy się na błędach

)
- gronkowiec złocisty w nosie, może tu te problemy z zatokami, a może coś innego?
- plomby amalgamatowe wymienione, ale bez żadnych specjalnych środków ostrożności, nie wiem czy jakieś powinny być i jaki to ma wpływ na organizm

, a pewnie ma, ale to było ok 2 lata temu, także nie poczułem po tym pogorszenia stanu zdrowia
- hemoroidy, praca siedząca, szczelina odbytu, sporadyczne krwawienia przy wypróżnianiu ostatnio bardzo rzadko raz na pół roku, wcześniej raz na 2-3 msc, ale hemoroidy co jakiś czas się odzywają,
- słabej jakości wypróżnienia - w kierunku biegunek
- senność, ziewanie po mimo wyspania, nie zawsze, nieraz się nasila po jedzeniu, przy lekkiej diecie niema tego tak często, ale ogólnie energii brak na tyle ile bym chciał robić, po 2015 i zmianie diety energia wraca i niema zjazdów w czasie dnia - LDN też pomaga, dołącze niedługo CBD
- sporadyczny łupież
- wzdęcia gazy, codziennie głównie popołudniu/wieczorem - SIBO
- sucha skóra dłoni zauważone 3-4 lata temu, przy grze w koszykówce

, po Letrox problem znika - Hashimoto
Obecnie to co jest to z wyżej wymienionych:
- hemoroidy, gazy, wzdęcia, zimne ręce i stopy, koncentracja nie najlepsza, zatoki, infekcje co 1-2 msc, to chyba i aż tyle, chociaż to są mniejsze objawy niż 2 lata temu
W planach na najbliższe 3 msc mam.
- odrobaczanie Alinią
- suplementacja detoksykująca oraz wzmacniająca organizm w czasie i po odrobaczaniu
- kontynucja LDN oraz włączenie CBD