vitoldoo
29.09.23, 22:37
Dzień dobry.
Chciałbym Was bardzo prosić o pomoc i radę. Jestem chory na nerwice lękową. Jakieś 3 miesiące temu zmieniłem leki na tą przypadłość, co sprawiło pogorszenie mojego stanu i czułem ciągły umiarkowany lęk. Od jakichś 2 miesięcy ze względu na pewien problem w moim życiu, czułem ogromny lęk. Mialem biegunki, nudności i często chodziłem do toalety. Siedem tygodni temu ugryzł mnie kleszcz, po jego odkryciu zacząłem czytać o chorobach odkleszczowych. Nie mając żadnych objawów, uroiłem sobie w głowie ze na pewno zachoruje na kleszczowe zapalenie mózgu i umrę. Po tym wszystkim rozbolała mnie głowa, a na drugi dzień zaczęło mnie drapać w gardle i czułem się osłabiony, ale nie trwało to długo. Poszedłem prywatnie do lekarza chorób zakaźnych, który pracuje też w szpitalu specjalizującym się w diagnozie i leczeniu chorób odkleszczowych, który powiedział żebym codziennie robił zdjęcia miejsca ugryzienia. Lekarz ten w moim odczuciu był bardzo empatyczny i zainteresowany mną jako pacjentem. Po mojej analizie w internecie okazało się ze jest doświadczony i zainteresowany w temacie boleriozy. Na wizycie kontrolnej po badaniu fizykalnym i obejrzeniu zdjęć ugryzienia stwierdził ze boleriozy nie ma i może to być jakaś infekcja wirusowa. Jakieś 3 tygodnie po ugryzieniu znów zaczęło mnie drapać w gardle i mialem lekki katar, bolał mnie też brzuch. trwało to tydzień z różną intensywnością. Po czym zaczęły bolec mnie nogi, tak jak po intensywnym wysiłku. Pojawiły się też jakieś bardzo krótkie impulsy w stawach łokciowych i kolanowych oraz pieczenia. Pewnego wieczoru kiedy położyłem się spać pojawił się spory ból brzucha i musiałem udać się do toalety. Ogólnie bolała mnie głowa, szyja, plecy. Dziś jedynie tylko podczas chodzenia bolało mnie lewe kolano i prawa kostka u stopy. Wiem ze bóle mięśniowo stawowe mogę kojarzyć z nerwicą, tym bardziej że nigdy wcześniej nie doświadczyłem tak długotrwałego i intensywnego lęku, ale są też inne objawy.
Zrobiłem test ELISA który wyszedł negatywnie. Czy ktoś może podpowiedzieć jakie testy najlepiej wykonać, ewentualnie do jakiego lekarza się udać, najlepiej do 300 km do Białegostoku. Przepraszam ze tak chaotycznie ale marnie się czuje pod względem psychicznym.
Pozdrawiam