Dodaj do ulubionych

Czy może być borelioza

23.07.26, 10:16

Dzień dobry.

Jestem tu nowy , to mój pierwszy wątek na forum. Do tej pory jedynie czytałem wpisy innych ludzi.
Od trzech lat mam różne objawy między innymi:
- bóle karku, szyi(napięcie)
- bóle szczęki, zębów, stawu skroniowo- żuchwowy
- bóle dłoni, przedramion
- bóle nóg nad kolanami( uczucie przeciążenia)
- doskwiera mi również coś w rodzaju jakby zawrotów głowy( nie tracę równowagi) uczucie ciężkiej głowy
- w grudniu 2021 roku przeszedłem covid ( lekko), w sierpniu 2022 mój węch zaczął odczuwać inaczej zapachy,
- co jakiś czas mam skoki ciśnienia,
- ból pleców barki, lędźwie
Wszystkie te dolegliwości konsultowałem z lekarzami od neurologa, reumatologa, ortopedę, kardiologa rachabilitacje, stomatolog (wielokrotnie), osteopata, interniści, chorób zakaźnych.
We wszystkich tych przypadkach tak naprawdę nie znaleziono przyczyny moich problemów.

I tu jest teraz moje główne pytanie?
W swoim dotychczasowym życiu byłem około 150 razy ugryziony przez kleszcze.
Parokrotnie wystąpił u mnie rumień, czego w następstwie przyjmowałem przez 3 tygodnie antybiotyk.
Lekarz zakaźnik twierdzi że, moje objawy nie mogą być spowodowane boreliozą bo przyjmowałem antybiotyki które "zabijają" boreliozę.
Czy lekarz ma rację i z racji tego że, przyjmowałem antybiotyki po pojawieniu się rumienia nie ma szans bym miał boreliozę?

Jeśli ktoś odpiszę będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • keriss7aman12 Re: Czy może być borelioza 29.08.26, 22:13
      Możesz pokazać badanie morfologi?
      Pozdrawiam
      • tomek186 Re: Czy może być borelioza 13.09.26, 14:08
        Morfologia zawsze jest w normie. Pozdrawiam
    • pankleksssss Re: Czy może być borelioza 23.09.26, 22:00
      Oczywiście, że Pan doktor ma rację on w sowim "durnym" mniemaniu ma zawszę rację.. Niestety poziom edukacjji współczesnych lekarzy jest koszmarnie niski, nie uczą ich analizy, myślenia przyczynowego i dociekania..
      Na 100% masz boreliozę ponieważ Rumień to 100% borelioza !, dodatkowo :
      Babesziozę (zalewanie potem)
      i prawdopodbnie Bartonelle (problemy sercowe)
      Może i coś więcej..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka