Dodaj do ulubionych

Stany podgorączkowe w dzień

25.06.06, 12:21
Witam ponownie, moje pytanie brzmi: Czy jak mam stany podgorączkowe 37,2-37,5 to
gdybym rzeczywiście chorował na chroniczną boreliozę jest duże
prawdopodobieństwo że WB wyjdzie dodatni??? Bo przecież WB bada poziom
przeciwciał które wytwarza układ immunologiczny. Dodam , że z rana po
przebudzeniu temperatura ciała jest obniżona ok. 36,2. Rośnie z upływem dnia.
Obserwuj wątek
    • gabizylka Re: Stany podgorączkowe w dzień 27.06.06, 17:14
      witam,ja mialam podobnie kilkumiesieczny stan podgoraczkowy. Rano temperatura
      wlasciwa, popoludniu podwyzszona. u mnie to bylo niesamowite zawsze czulam
      podwyzszona temperature okolo 17. po kilku miesiacach minelo, nawet juz nie
      mierze. borelioza moze powodowac podwyzszenie temp.pozdrawiam
    • wawan1 Re: Stany podgorączkowe w dzień 27.06.06, 18:04
      Masz już wyniki tych badań od reumatologa? Jak diagnostyka autoimmunologii?
      • domin46 Re: Stany podgorączkowe w dzień 27.06.06, 18:25
        byłem i u reumatologa i w szpitalu, tam powtórzyli mi Latex (tym razem minus) i
        zrobili ANA p/c jądrowe (minus), zrobili podstawowe badania crp, ob, morfologia.
        Nie potrafią powiedzieć co jest nie tak. Stwierdzili tachykardię (holter EKG) oraz
        mam obniżone leukocyty 3,01 i podwyższoną Bilirubinę (3,0 przy normie do 1,1),
        ale próby wątrobowe w normie, hcv i hbs ujemne.
        Już nie wiem gdzie szukać pomocy.
        Pozdrawiam
        • wawan1 Re: Stany podgorączkowe w dzień 27.06.06, 18:31
          No to jednak drążyłabym temat boreliozy, a jak się obecnie generalnie czujesz?
          Może udaj się do zakaźnika, i naciskaj na leczenie, a nuż się uda.
          • domin46 Re: Stany podgorączkowe w dzień 27.06.06, 19:13
            obecnie nawet lepiej - chodzę do bioenergoterapeuty na ul. boya Żeleńskiego w
            Czwie. Swoim przyrządem wskazał mi stany zapalne wg jego urządzenia to są:
            układ kostny, Limfa, mocno pobudzona tkanka łączna.
            On twierdzi, że to zmutowane bakterie, wirusy, grzyby i że najprawdobodobniej
            gdzieś kiedyś otrzymałem niewłaściwy antybiotyk i dlatego tak się dzieje.
            Ja w końcu już nie wiem komu zaufać: czy rzeczywiście to jest to czy jednak
            powodem może być niewykryta Borelioza [brr].
            Byłem dziś także na Bio-detoksie no i pani która to wykonuje powiedziała,że
            bardzo dużo toksyn z wcześniejszych infekcji, dużo toksyn wątrobowych i pytała
            czy nie mam problemów z krążeniem.
            Nie wiem już jak to ugryźć i czy robić powtórne badania WB, jeśli tak, to gdzie
            robią najlepiej. Jeśli nie to może PCR tylko jaki koszt tego?? No i wcześniej
            powinienem brać przez 3dni antybole żeby był test skuteczniejszy?
          • domin46 Re: Stany podgorączkowe w dzień 27.06.06, 19:16
            P.s Dostałem skierowanie do Kliniki w Ochojcu - poradnia zaburzeń rytmu serca,
            naciskałem ich żeby to była inna poradnia, ale oni oczywiście nie widzą
            problemu, a że holter wskazał liczne nadskurcze to odsyłają mnie tam.
            Mam wizytę dopiero na 17 listopada(bo jak byłem w szpitalu to były strajki a
            teraz to już dupa). Pytanie tylko czy tam zrobią mi odpowiednie badania, albo
            najlepiej daliby jakieś skierowanie do poradni immunologicznej.
            • wawan1 Re: Stany podgorączkowe w dzień 28.06.06, 07:39
              W Katowicach na Ligocie jest Oddział autoimmunodiagnostyki i chorób tkanki
              łącznej w ramach oddziału wewnętrznego. Ja tam leżałam, tam też wypisano mnie z
              podejrzeniem boreliozy.
              Możesz napisać, gdzie jest ten body detox w Cz-wie i jakiś namiar?
              • domin46 Re: Stany podgorączkowe w dzień 28.06.06, 07:49
                Jasne: Ul. Broniewskiego3 , jak jedziesz od strony szpitala PCK(tysiąclecie) i
                skręcasz na Kilińskiego to 1 w lewo (podłużny budynek wyglądający na stary sklep
                spożywczy)
                • domin46 Re: Stany podgorączkowe w dzień 28.06.06, 07:54
                  tel. (034)3220690
    • iiana1 Re: Stany podgorączkowe w dzień 29.06.06, 13:57
      witaj Domin46, stany podgoraczkowe utrzymuja sie u mnie juz od listopada
      ubieglego roku. 37,2 37,5 non stop. Temp podwyzsza sie w okolicach
      wczesnowieczornych. A od czasu zakazenia borelioza poczatkowo bilirubina ponad
      norme 2,5 a teraz (juz 6 rok ) ciagle troche powyzej normy. Stny podw temp
      podobno norma przy borelli, z bilirubina roznie ale slyszalam ze wiele osob
      ma ja podwyzszaona, czesto z innymi enzymami trawiennymi pow normy.
      • domin46 Witam!!! 29.06.06, 14:57
        A jak z leukocytami????
        Ja mam zaniżone, odwrócony procentowy udział we krwi limfocytów z granulocytami.
        Dlatego zbadam się na Erlichiozę, bo to by pasowało do tego.
        Wyeliminowałem już hiv, hcv, hbs, ana p/c jądrowe.
        Kiedyś wyszedł mi Latex+++, obecnie wychodzi - , pasożytów nie stwierdzono.
        Już sam się gubię w tym wszystkim.
        Pozdrawiam.

p.s dzisiaj byłem u ogólnego i sama rzuciła podejrzenie boreliozy, zwróciła
        uwagę że 2 miesiące temu Latex był dodatni i twierdzi że w Boreliozie tak jest
        że raz Latex wychodzi a raz nie.
        Kazała się udać do kliniki i wykluczyć wszystkie autoimmuno, dała skierowanie na
        badania Boreliozy - oczywiście Elisa , powiedziałem jej oczywiście że wiem że to
        badanie jest prawdziwe w 30%, ale i tak je zrobię. Nie zaprzeczyła mismile
        • iiana1 Re: Witam!!! 29.06.06, 15:10
          sprawdzilam moje stare badania z okresu sprzed borelli (dzieki bogu gdzies byly
          w pudle na strychu),srednio-leukocyty byly wyzsze niz od czasu boreliozy,a od 6
          lat sa jak i u Ciebie Domin, odwrocone procentowo. Bilirubina kiedys tez
          normalna. Erlichioze robilam dwukrotnie , w PZH w Wawie i za granica, testy
          wyszly ujemne.
          Postaraj sie o Western blot,jesli nie ma u Ciebie w okolicy, to badanie mozna
          wyslac z dowolnej placowki w Polsce np do PZH w warszawie. Troche to kosztuje
          plus wysylka, ale warto sprawdzic.
          pozdr , iana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka