artur2705 03.11.06, 15:40 Witam! Chciałem spytać; czy nie leczona borelioza może doprowadzić do nieodwracalnych zmian w stawach,mięśniach i całym organiźmie? Czy może dojść do najgorszego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur2705 Re: Nie leczona borelioza 03.11.06, 17:01 W grudniu zeszłego roku miałem wykrytą boreliozę.Wybrałem 8 tygodni antybiotyk i po kolejnej wizycie u lekarza zacząłem brać "OLFEN"(samopoczucie ok)Wszystkie dolegliwości minęły,aż do zeszłego tygodnia.Zaczęły się pobolewania żołądka ijakby trzustki.Olfen odstawiłem to następnego dnia nie mogłem wstać z łóżka.Boleści wróciły,opuchnięte ręce,nogi i takie "trzeszczenie" w stawach.Co z tym zrobić? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
franiolek1 Re: Nie leczona borelioza 03.11.06, 20:23 Co z tym zrobic? Leczyc energicznie! Olfen jest chyba lekiem przeciwzapalnym ( nie sterydowym), nie leczy wiec boreliozy. To leczenie objawowe. Prawdopodobnie 8 tyg antybiotyku nie wystarczylo i teraz infekcja sie odzywa. Te bole i trzeszczenie sa typowe w boreliozie. Musisz bardzo powaznie zabrac sie za leczenie - tym razem dlugie. Trzeba lykac antybiotyki, az do momentu, kiedy staniesz sie bezobjawowy i jeszcze troche, na zakladke. Jezeli tego nie zrobisz infekcja troche przygasnie, by po pewnym czasie wrocic w duzo ciezszej wersji. Szukaj lekarza, i naucz sie choroby - masz FAQ, tu na forum. Po jego przeczytaniu bedziesz juz sporo wiedzial, by moc "powaznie" rozmawiac z lekarzem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
artur2705 Re: Nie leczona borelioza 04.11.06, 09:29 Byłem u reumatologa,a nawet leżałem na oddziale reumatologii. Potem pojechałem do fachowca od chorób zakaźnych,bo tak mi kazano.Przy okazji mam duże ciśnienie i olfen przeciwdziała tabletkom na obniżenie ciśnienia.Chyba muszę zmienić lekarza-tylko jakiego? Odpowiedz Link
szympek88 Re: Nie leczona borelioza 04.11.06, 09:47 Szukaj pomocy u każdego lekarza, jesli jakis który sie zgodzi Ciebie leczyć to możesz to uznać za sukces. Nie ważne czy to reumatolog , rodzinny czy jakiś inny, ważne by kontrolował Twoje leczenie i był świadomy zagrożeń które takie leczenie ze sobą niesie. Odpowiedz Link
nastolat Re: Nie leczona borelioza 04.11.06, 00:53 no właśnie,miałem o to zapytać... Jeśli to borelioza jest moim problemem to mam ja już jakieś 4 do 5ciu lat. O tej chorobie dowiedziałem się niedawno, boje się że już z niej nie wyjde skoro tak długo trwa - jesli to borelka. Czy są ludzie wyleczeni z tak długiej boreliozy?Czy wyleczenie to sprawa indywidualna i u każdego może byc inaczej? Odpowiedz Link
szympek88 Re: Nie leczona borelioza 04.11.06, 09:44 Oczywiście, że po takim czasie są wyleczeni, z tego co wiem to nawet spory procent (wiekszość z tych którzy są odpowiednio leczeni). Jedak wyleczenie to tez sprawa indywidualna i nie zawsze się ja da wyleczyc. Na ogół jednak jest to mozliwe, jednak wymaga długiego i intensywnego przebywania na abx. Odpowiedz Link