Dodaj do ulubionych

holesteramina

28.02.07, 00:53
Artur czy pieczenie nóg - palenie jest wynikiem neurotoksyn? Ja już nie mogę
wytrzymać tak mnie pieką nogi że nie mogę spać jakby mnie ktoś przypalał
żelazkiem. W Polsce nie ma dostępnego leku zawierającego holesteraminę czy
organizm jest w stanie wydalić te toksyny bez leku wiążącego toksyny. Już nie
śpię kolejną noc tak mnie pieką uda.
Obserwuj wątek
    • artur737 Re: holesteramina 28.02.07, 03:43
      Nie, pieczenia to nie od toksyny. Masz widocznie nietrafiony dobrze abx.
      Moze potrzebujesz cefalosporyne do zyly, moze debecylina wystarczy zamiast cefalosporyny. Do tego wiadomo: makrolid + metronidazol.

Jest Cholestyramina a nie holestyramina. Ktos jednak pisal kiedys, ze idzie dostac tylko ze droga.
      • mile13 Re: holesteramina 28.02.07, 08:32
        Mnie też pieką mięśnie ud ,ale objaw ten zniknoł przy debecylinie,
        biotaksytmie nie było go też przy Rulidzie z Urotrimem. Atrtur myślałam że to
        herks bo pojawiły się też inne objawy wcześniej zapomniane,teraz jestem na
        tetracyklinie i zamurze.A czy mogą to być objawy grzybicy?
        • artur737 Re: holesteramina 28.02.07, 15:27
          Moze byc jako herx. Pisalem, ze raczej nie od toksyny.
    • trinity28 Re: holesteramina 28.02.07, 14:31
      W Polsce jest lek, który zawiera cholestyraminę, ale nie w czystej formie tylko
      w mieszaninie. Nazywa się Vasosan. Są dwa rodzaje P i S, ale nie pamiętam czym
      się różnią.
      • predrak Re: holesteramina 28.02.07, 16:27
        vasosan jest nie do zdobycia obdzwoniłem 20 aptek nigdzie nie ma. A co do
        pieczenia to teraz jestem na cefotaksimie i wcześniej byłem na debecylinie i to
        pieczenie było tak samo intensywne.Przy ceftriaxonie jest idendtycznie. Jaki
        antybiotyk bym niestosował zawsze jest ten efekt.
        • trinity28 Re: holesteramina 28.02.07, 21:33
          Dziwne, ja dostałam w pierwszej aptece do której poszłam. Podzwoń więc po
          hurtowniach. Kojarzy mi się Prosper, ale nie jestem pewna czy to od nich apteka
          ściągała.
    • justka78 Re: holesteramina 28.02.07, 16:34
      dlaczego mówicie, że to może być herx? Przecież herx jest czymś bardzo
      konkretnym: nasileniem objawów chorobowych. A to, o czym pisze Predrak może być
      np. parestezją wynikającą z podrażnienia układu nerwowego, np. w reakcji na
      lek. Predrak, przeczytaj uważnie ulotkę swojego leku w miejscu "objawy
      niepożądane".
      • artur737 Re: holesteramina 28.02.07, 19:40
        > dlaczego mówicie, że to może być herx? Przecież herx jest czymś bardzo
        > konkretnym: nasileniem objawów chorobowych. A to, o czym pisze Predrak może być
        >
        > np. parestezją wynikającą z podrażnienia układu nerwowego, np. w reakcji na
        > lek. Predrak, przeczytaj uważnie ulotkę swojego leku w miejscu "objawy
        > niepożądane".

Eeetam, krotko jestes na forum i tej choroby jeszcze nie rozumiesz.
        Mozna sie zastanawiac co bylo wczesniej, jajo czy kura.
        Szereg tych tzw niepozadanycych objawow pojawilo sie w lekospisie przez pomylke.
        Ktos mial nizdiagnozowana borelioze, wzial antybiotyk, dostal herxa i zglosi do producenta leku, ze mu cos tam szkodzi, a ten w dobrej wierze wpisal to na ulotke.

Medycyna jest nieco inna niz przypuszczasz.
        • justka78 Re: holesteramina 28.02.07, 19:45
          dobrze wiedzieć, bo właśnie uczę się do kolokwium z farmakologii.
          • artur737 Re: holesteramina 28.02.07, 21:52
            Na egzaminie lepiej wydeklamuj tak jak w ksiazce bo przeciez beda cie egzaminowac z ksiazki.
            Ale w zyciu jest niestety inaczej.
            Jezeli myslisz, ze objawy uboczne ustala sie w jakis tam specjalny sposob to jestes w bledzie. Jest tak jak wyzej napisalem.

My tu mamy swoje doswiadczenie i wiemy, ze te tzw jak to nazywasz 'objawy uboczne' lekow kogos z borelioza mecza, aby w pewnym momencie z dalszym leczeniem tym samym lekiem przejsc i zniknac.
            Nie przypuszczam, zeby tak sie dzialo z prawdziwymi objawami ubocznymi po lekach.

W standardowej medycynie jest taka ilosc ignorancji, ze ciarki przechodza.
      • predrak Re: holesteramina 28.02.07, 19:45
        Justka ja myślę że to herx zważywszy na moją 14 letnią boreliozę, i takie
        objawy zawzsze w reakcji na antybiotyki a najdziwniejsze jest to ż o ile noc po
        takim "herxie" mam z głowy o tyle następnego dnia mam dosłownie wrażenie jakby
        mi ktoś żyły odetkał. Po każdej takie reakcji czuję następnego dnia znaczną
        poprawę.
        Pozdr.
        Piotr
        • justka78 Re: holesteramina 28.02.07, 19:48
          reagujesz tak na KAŻDY antybiotyk ???? Jeśli tak, to ja faktycznie lepiej będę
          milczeć.
          • predrak Re: holesteramina 28.02.07, 20:14
            Najbużliwsze reakcje tego typu miałem po penicylini krystaicznej no i
            oczywiście po cefalosporynach IIIG.
            Ja to odbieram jako pozytywny objaw bo to znaczy że następuje jakaś reakcja na
            antybiotyki. Fakt ból jest straszny.
            • justka78 Re: holesteramina 28.02.07, 20:18
              Matko jedyna, nawet nie wiem, z której strony coś takiego ugryźć. Tu już
              potrzeba nieco doświadczenia. Czy Twoim jedynym objawem jest to uczucie
              pieczenia? Ono dotyczy skóry czy mięśni? Rozmawiałeś kiedykolwiek o tym z
              lekarzem? Wybacz tyle pytań, ale bardzo nie to ciekawi.
    • justka78 Re: holesteramina 28.02.07, 20:14
      proszę mnie pouczyć w takim razie, jak działa ta cholesteramina i dlaczego ma
      takie zbawienne działanie przy herxie? Wg mnie to jest poprostu lek obniżający
      poziom cholesterolu, wiążący kwasy żółciowe w wątrobie. Tylko, że ona także
      zmienia metabolizm antybiotyków. Nic nie rozumiem! Kiedyś gdzieś słyszałam, że
      takie detoksykacjne działanie ma podobno napar czy sok z brzozy, ale głowy nie
      dam sobie uciąć. A Hepatil?
      • artur737 Re: holesteramina 28.02.07, 21:55
        Zesmy o tym juz na forum rozmawiali. Rzuc w wyszukiwarke forumowa 'Questran OR cholestyramina' a wszystko znajdziesz.

W regulaminie jest napisane, zeby przestudiowac to co juz jest na forum zanim ktos zacznie pisac. Niestety dotyczy to tez lekarzy czy studentow medycyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka