Dodaj do ulubionych

POMOZCIE...

IP: *.renicom.pl 15.02.06, 21:14
jak by to brzmaialo w naszej pieknej mowie polskiej? dzieki z gory!

In unserer technikorientierten Stadt- und Industriewelt kommen jedoch die für
eine gute Entwicklung wichtigen sinnlich-körperlichen Grunderfahrungen und -
bedürfnisse der Kinder immer mehr zu kurz. Psychomotorische Orientierung in
Kita und Schule bedeutet deshalb: bei (Lern-)Angeboten verstärkt diese
entwicklungbedürfnisse zu berücksichtigen. Viele Kinder können heute nur noch
diese künstliche Unterstützung ausreichende Anregungen für ihre Entwicklung
bekommen.
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki Joanna czy moze jednak rck ? IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 21:16
      j.
      • Gość: Joanna vel rck Re: Joanna czy moze jednak rck ? IP: *.renicom.pl 15.02.06, 21:21
        to jedna i ta sama osoba. a to jakis problem?
        • Gość: jecki problem tylko w tym, jak gruba jest ta ksiazka, IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 21:28
          ktorej tlumaczenia oczekujesz (w kawalkach oczywiscie i pod roznymi nickami).
          uwazasz nas moze za inteligentnych inaczej ?
          j.
          • Gość: jecki nota bene: nie przypominam sobie jakos, IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 21:30
            abym przecztal cos w rodzaju "dziekuje" od, hmmm...rck
            j.
          • rck Re: problem tylko w tym, jak gruba jest ta ksiazk 15.02.06, 21:41
            wydaje mi sie, ze niepotrzebnie siegasz po taka ironie. czytam trudny artykul i
            jesli czego nie rozumiem, wpisuje na forum, bo wiem ze sa tu ludzie, ktorzy
            swietnie znaja jezyk i prawdopodobnie mi pomoga. Jednakowoz nie maja takiego
            obowiazku.
            podpisalam sie innym nickiem przez przypadek, nie mialam intencji nikogo mylic
            (byloby to chyba z reszta niemozliwe- jednoznacznie "demaskowalaby" mnie tresc
            obu tekstow). tylko jeszcze pytanie- po co mialabym to robic?
            przepraszam, ale naprawde nie knuje zadnych intryg ;)
            Jesli w dalszym ciagu mi nie wierzysz, to trudno. Ale dzieki za okazana pomoc
            przy poprzednim fragmencie. pozdrawiam, Joanna
    • Gość: jecki Re: POMOZCIE... IP: *.pools.arcor-ip.net 15.02.06, 22:13
      W naszym zdominowanym przez technike, miejsko-przemyslowym swiecie za malo jest
      miejsca na zbieranie niezbednych dla dobrego rozwoju dziecka podstawowych
      doswiadczen zmyslowo-cielesnych i zaspokojenie odpowiednich potrzeb. Orientacja
      psychomotoryczna w przedszkolu i w szkole oznacza wiec zawsze pierwszoplanowe
      uwzglednianie tych potrzeb w propozycjach edukacyjnych. Wiele dzieci moze
      dzisiaj tylko poprzez owo "sztuczne" wsparcie otrzymac wystarczajace bodzce
      rozwojowe.

j.

In unserer technikorientierten Stadt- und Industriewelt kommen jedoch die für
      eine gute Entwicklung wichtigen sinnlich-körperlichen Grunderfahrungen und -
      bedürfnisse der Kinder immer mehr zu kurz. Psychomotorische Orientierung in
      Kita und Schule bedeutet deshalb: bei (Lern-)Angeboten verstärkt diese
      entwicklungbedürfnisse zu berücksichtigen. Viele Kinder können heute nur noch
      diese künstliche Unterstützung ausreichende Anregungen für ihre Entwicklung
      bekommen.
      • rck Re: POMOZCIE... 15.02.06, 22:22
        jestem pod wrazeniem! dzieki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka