Dodaj do ulubionych

utrata masy 20 kg

27.03.07, 23:24
Artur pytanie szczególnie do Ciebie historię raczej znasz z forum nadmienię
że 4 lata temu moja waga to 72 kg. aktywnie ćwiczyłem teraz od 4 lat zero
ruchu chcę wrócić do ćwiczeń spotkałem się ze swoim terenere jak mnie
zobaczył to stwierdził że na chodniku to by mnie niepoznał. Zaproponował mi
mała kurację podczas ćwiczeń primobolane to są sterydy typowo anaboliczne czy
można spróbować takiej kuracji i troszeczkę odbudować swoją masę mięśniową
ćwicząc intensywnie siłowo?
Obserwuj wątek
    • tosho Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 00:16
      tzn. 4 lata temu wazyles 72 kg, a teraz 52kg ? Bo piszesz "utrata 20kg"

jesli chodzi o sterydy to wszystkie sa zabronione.
      Ale moze Artur cos doradzi.
      • predrak Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 00:22
        Nie 4 lata temu ważyłem 92kg a teraz 75-76 kg. nogi mam jak patyki a ramiona
        jak palce.
        • tosho Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 00:30
          a wzrost?
          • predrak Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 07:24
            a wzrost to 184 cm nie podaję obwodu klatki ok?
            • joannbernat Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 09:37
              Cześć Piotruś!
              No, to witamy w klubie boreliozowych chudzielców.
              Ja mam 170cm wzrostu i ważę 44 kilo. Tak więc też mam wiele wspólnego z patyczakiem smile

Zanim zachorowałam ważyłam 52 - 53kg i to była dla mnie waga w sam raz. Dobrze się z nią czułam i
              dobrze wyglądałam. Byłam szczupła, ale nie chuda. Jak na razie nie udało mi się przytyć, mimo tego, że
              inne objawy boreliozy niemal zupełnie się wycofały. Staram się jak mogę dalej trzymać dietę
              przeciwgrzybiczą, ale przyznam szczerze, że już mam trochę dość.
              W domu mnóstwo owoców leży, moje współlokatorki prześcigają się w wypiekaniu przeróżnych
              smakołyków, a ja tylko chodzę i ślinkę łykam.
              I zawsze, gdy słyszę, że ktoś mówi, że musi się odchudzać i zrzucić tak z dziesięć kilo, to ja
              natychmiast rezonuję i mówię, że " to ja biorę od ciebie każdy kilogram!".

Też bym chciała przytyć. Chociaż troszkę. Chociaż tak ze trzy, cztery kilo. Ale jak na razie mi się nie
              udaje, niestety. Ale może kiedyś... kto wie? Nie tracę nadziei smile
              Pozdrawiam!

• franiolek1 Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 09:48
                A u mnie problem odwrotny: odkad zachorowalam, odrzuca mnie od jedzenia a
                tyje....
                Mysle, ze u mnie bakteria zwichrowala gospodarke tluszczowa. Zawsze bylam
                strasznym wiorem ( wlosy suche, cera sucha...) a tu nagle wlosy mi sie
                przetluszczaja, skora przestala ciagnac, i utylam...
                Ja jestem dosc mala, nigdy nie bylam chuda, ale bylam w sam raz smile) Mysle z
                przerazeniem, ze te kilogramy z boreliozy bede musiala zrzucic...
                Piotrze, Artura juz od dluzszego czasu nie ma na forum sad((
              • rzepcia3 Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 09:48
                Ja jak choroba sie zaczęła schudłam 8 kg. Mam 175 cm wzrostu i wazyłam 50
                kg...wyglądałam jak właśnie cięzko chora, to głównie sprawiło że zaczęłam się
                zastanawiac, że cos na pewno jest nie tak, bo odkąd pamiętam nigdy ani nie
                tyłam,ani nie chudłam, jedząc jak przysłowiowa "świnia" nie obrażając świń smile
                zawsze miałam stałą wagę, mam genialną przemianę materii.Do pracy mój chłopak
                (190 cm wzrostu, 90 kg wagi) bierze mniej kanapek niz ja.
                W wakacje, jak schudłam własnie, byłam jednak miesiąc w Niemczech u mojego
                Kochanie i żeby utyc(trochę mi się udało) przez 4 tyg. jadłam tylko
                kebaby,pizze, zapiekane sery itd smile ależ sie obżerałam...smiledo nieprzytomności,
                aż wstyd smile no z 2-3 kg udało mi sie, ale teraz waże juz tak w miare-57 kg.
                Zdarza mi się chudnąc-np. na początku leczenia. A zaznaczam, że Teraz to nawet
                jest okej, choć wszyscy na około non stop mi gadają:"jezu jaka ty chuda".I
                wiecie co,nic bardziej mnie nie denerwuje...po prostu biała goraczka i zaczynam
                wtedy litanie smile"Czy wy głupki nie wiecie że to choroba chudnie a nie ja" Juz
                normalnie nie moge tego słuchac, bo :Tak, rzeczywiście chce wyglądac jak
                suchar...jak mała dziewczynka a nie kobieta".
                • welwiczia1 Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 10:10
                  Ech, ja to mam wrazenie ze niedlugo stane sie mala krasnoludką i zniknęsmile
                  8 lat temu tzn kiedy uzarl mnie kleszcz schudlam 9 kg i mimo wchlaniania
                  ogromnych ilości, mniam, mniam, jadła , ani rusz.
                  7 miesięcy temu, jak zaczelam sie leczyc to znow schudlam dodatkowo ok 3 kilo.
                  Mam 178 wzrostu a waze 50 kg, a rozmiar 34 BRRRRRRRRRRRRR...
                  Zawsze bylam bardzo szczupla, bo przemiana materii jak torpeda, ale teraz to
                  ubolewam, ze cieplo sie robi i nie bede mogla sie ubierac na cebule, zeby ludzi
                  swoja chudoscia nie straszyc.

Ciekawe czy jest jakis sposob na przechytrzenie borelii i utuczenie sie smile
                  • tosho Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 12:13
                    predrak, Twoj wskaznk masy ciala bmi jest niby w porzadku (ok. 22 wynosi), no
                    ale rozumiem, ze trudno nie zauwazyc straty 20 kg.
                    Ja waze podobnie co Ty, ale zawsze bylem szczuply i nieprzecietnie ruchliwysmile
                    Nie ukrywam, ze tak z piec kilo chcialbym jednak jeszcze przytyc.

W sumie - moze ktos wie CO mocno tuczy z tych w miare dozwolonych produktow?

Czy to prawda, ze magnez (np. magnefar b6) sprawia, ze sie tyje?
                    • ewjan60 Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 12:44
                      Ja na początku leczenia [ październik 2006 ] ważyłam 63, przy wzroście 166,
                      schudłam 6 kilogramów i taka waga utrzymuje mi się już 4 miesiące.Na początku
                      brałam 4 tabletki magnezu w wit.B dziennie i jakoś chudłam.To chyba raczej nie
                      da się od tego przytyć.
                      Ostatnio zaszalałam i upiekłam słodką karpatkę, bez cukru [ ze słodzikiem w
                      proszku ] i sama prawie całą zjadłam.
    • anna.zyg Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 16:26
      ja za to przytyłam sad.
      • maggiemaggie Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 18:43
        Witam,
        u mnie właśnie utrata ponad 25 kg była sygnałem, że dzieje się coś niedobrego.
        Zawsze miałam problemy z nadwagą, zwłaszcza po urodzeniu córeczki, więc ta
        utrata kilogramów bardziej mnie ucieszyła niż zaniepokoiła. Dopiero inne
        symptomy zmusiły mnie do poszukiwania przyczyn. W każdym razie to jedyny
        pozytyw mojego chorowania. Mimo obżarstwa - nie tyję, a moje koleżanki
        (nieświadome)wypytują o tę dietę-cudsmile.Jak widać we wszystkim można odnaleźć
        pozytywysmile)))
        Serdecznie pozdrawiam
        • elunia555 Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 21:17
          Witam
          Zazdroszczę Wam wszystkim.Jeżeli chodzi o mnie to przytyłam i to znacznie.Sześć
          lat temu rzuciłam palenie i zaczęłam tyć a po zachorowaniu na boreliozę tez
          tyję.Nigdy dużo nie jadłam. Teraz nie jem chleba i też wagi mi nie
          ubywa.Stosowałam różne diety, ale bez efektów.
          • iiana1 Re: utrata masy 20 kg 28.03.07, 23:34
            no wlasnie: jedni tyja ,inni chudna.
            Naleze do tych chudnacych, i przeraza mnie to, bo dobilam przy wzroscie
            178 , podobnie jak Wielwiczia , do 52 kg. Zapycham sie od zawsze , a teraz to
            juz z premedytacja; jesc i jesc !!!- to bardzo ciezka praca :{
            Chcialoby sie dac odpoczac watrobie i przynajmniej zredukowac tluste rzeczy
            (bo cukry i tak przeciez zakazane), i niestety nijak sie nie da , bo wtedy
            kilogramy spadaja jak koraliki ;pyk pyk; z zerwanego naszyjniczka..
            A tak powaznie, to po roku czasu bardzo ciezkiej harowki z zapychaniem zoladka
            jedzeniem ,a i przy boreliozowym braku ruchu, jakims cudem wreszcie DOTUCZYLAM
            sie o cale 1,5 kilograma. Radosc w domu, fajerwerki i bukiety kwiatow !!smile

W knajpie patrza na mnie jak na dziecko wojny , bo zamawiam kilka dan i
            wymiatam talerze do dna, jakbym jedzenia w zyciu nie widziala. A ludzie przy
            stolikach obok patrza z politowaniem ;"Jaka biedna kobieta, zmizerowana,pewnie
            niedojada,jacys dobrzy ludzie zaprosili ja ,to teraz moze raz w zyciu sie
            naje do syta,...oj ciezkie zycie." Niezle komentarze.Znajomi sie rechocza.
            Po czym wracam zaraz do domu i od razu pakuje w siebie 10 pyz z miesem. Przed
            wyjsciem na urodziny kolezanki, jem pelen obiad i dopycham jeszcze kebabem po
            drodze, bo juz wstyd mi potem przy stole urodzinowym brac 10ta porcje
            salatki.Bo oprocz borelkowej chyba utraty masy ciala, to cierpie od czasu
            uzarcia przez kleszcza na permanentne poczucie glodu. Ktos ma cos podobnego jak
            ja?

• wroteknowynick Re: utrata masy 20 kg 29.03.07, 00:28
              Ja się ważę się raz może dwa razy do roku i to przeważnie wtedy, gdy muszę psa
              zważyć. Nie rozumiem tego ciągłego zainteresowania w ciągłym się ważeniu u
              niektórych.

Najlepszy na schudnięcie jest stres albo jakaś ciężka choroba jak AIDS, rak,
              borelioza.

Wtedy się o wagę nie trzeba martwić.
            • rzepcia3 Re: utrata masy 20 kg 29.03.07, 07:53
              Jasmile
              Patrz a ja myslałam,że to genialna przemiana materii, uwielbiam jeść i zawsze
              mogłam to robić bez obaw o wagę...smile czyli istnieje zagrożenie że gdy się
              wyleczymy a nie zmienimy przzwyczajeń pokarmowych to będzie odwrotnie, będzie
              rosło co niecosmile
            • welwiczia1 Re: utrata masy 20 kg 29.03.07, 09:25
              Iiana! Co u Ciebie? bierzesz abx? Sa jakies efekty? Udalo Ci sie serce uspokoić?
              Pytam, bo widze duze podobienstwo w przebiegu chorobska u nas...(no i staz podobny)
              Ja biore abx juz prawie 7 miesiecy - herxy straszliwe, dziwie sie ze przezylam.
              Od ok. 4 dni jakby bez herxow - ufff mozna odetchnac, ale efektow leczenia zero.

A z ta waga Wroteknick to uwazam ze jest o czym pisac i nad czym sie zastanawiac
              - jesli osoba ktora zawsze byla bardzo szczupla, chudnie prawie 10 kg - to
              naprawde jest owod do zmartwien, bo sie wyglada i czuje na ciezko chora.
              Zreszta ja juz sie nie waze dosc dlugo, zeby zawalu nie dostac, ale wszystkie
              portki ze mnie leca.

Tez wcinam ile wlezie i wszystko fruuuuuuuuu ze mnie wychodzi. Nabijam sie ze
              mam bilans ujemny smile
    • artur737 Re: utrata masy 20 kg 29.03.07, 23:21
      Moja sugestia jest taka by ich nie brac. Moga spowodowac nawrot choroby.

Miesnie mozna budowac cwiczeniami pod obciazeniem bez uciekania sie do
      podejrzanych i szkodliwych metod. Wtedy tez ladnie rosna.
      • predrak Re: utrata masy 20 kg 30.03.07, 07:29
        Masz rację Artur gra nie warta świeczki lepiej być hudym aniżeli znowu ładnie
        zbudowanym i pogiętym przez bb. dzięki za odpowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka