artur737 23.06.07, 02:28 gazetka.waw.pl/robota/006-borelioza-art.pdf Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_tymon Re: Artykul "Borelioza' z USA (tlumaczenie) 23.06.07, 14:35 To artykuł w jak najbardziej przyswajalnej formie. Nie wnosi nic nowego, potwierdza potwierdzone, ale lekarze nadal nie będą chcieli tego słuchać. Jak nie słuchają tak nie będą!! Odpowiedz Link
beata.kar Re: Artykul "Borelioza' z USA (tlumaczenie) 23.06.07, 16:55 Artur, dzięki za ten artykuł. Wydrukuję to, co jest w ramce na początku, i nakleję na drzwi gabinetu lekarzowi reumatologowi, który u mojej córki zdiagnozował tocznia, i prawie 3 lata ją "leczył", a reakcje były na leki nietypowe... Oczywiście badań na boreliozę nie zrobił... Pozdrawiam, Beata. Odpowiedz Link
zazule Do Beaty 23.06.07, 17:50 Mi reumatolog diagnozowła kolagenozy ukladowe. JA mam koinfekcje mykoplasmy i chlamydia pn. Przypuszcza sie ze toczen jest choroba od mykoplasm, chlamydi pn. Jak znajde prace to umiescze na formu (gdzies mi zkineła) Poniewaz mykoplasmy sa koinfekcja w bb to proponuje zrobienie badan na mykoplasmy. W USa sa reumatolodzy którzy tocznia lecza długoterminową abx - nie wierzac w autoagresje - uwazają ze to infekcja. Musisz wiec wybaczyc naszym reumatologą oni nie są na bierzaco. pozdr zaz Odpowiedz Link
tosho Re: Do Beaty 23.06.07, 17:54 Zazul! czemu Ty piszesz, ze masz koinfekcje? Ty masz infekcje. Koinfekcje bys miala wlasnie np. w przypadku kleszcza, ktore glownie zakaza Bb, a przy tym innymi patogenami. Odpowiedz Link
beata.kar Re: Do Beaty 23.06.07, 18:37 A o ten artykuł poproszę czy badania na te mykoplasmy robi się w trakcie antybiotykoterapi? Odpowiedz Link
zazule Re: Do Beaty 23.06.07, 19:17 Dzieki tosho za czujnosc Mam koinfekcje, poniewaz mam ukłdowa infekcje dwoma patogenami - chlamydia pn i mykoplasma (ami?) w takim wypadku mówi sie o układowej koinfekcji - przynajmniej Nicoloson tak zatytułował swoja prace na ten temat. pozdr zaz Odpowiedz Link
beata.kar Re: Do Beaty 23.06.07, 18:35 Zaz, mamy dodatni PCR w Poznaniu, i pełne objawy boreliozy stawowej i neurologicznej. Tzn córka ma Badania na chlamydie wyszły ujemne, na mykoplasmy nie robiliśmy. Teraz leczymy boreliozę u dr Beaty, już 18 kroplówek biotaxonu za nami, był piękny herx i jest rewelacyjna poprawa. A reumatologowi się należy, on cały czas nie wierzy w tą boreliozę, a kilka miesięcy temu córka miała tak zaatakowany kręgosłup, że jeździła przez pewien czas na wózku... Dziś biega... Super, że jesteście, dzięki Wam i Pani Dr Beacie moja córka ma szansę wyzdrowieć )) Odpowiedz Link
zazule Re: Do Beaty 23.06.07, 19:21 To b cie sie ciesze z poprawy. Mam nadzieje ze oprócz bb nie ma mykoplasm bo to cholery. Zrób badannie z krwi- mało skuteczne ale lepsze niz nic. Lepiej wiedziec na wszelki wypadek bo na mykoplasmy trzeba doxy + makrolid dodatkowo. pozdr zaz ps Artykuł do drzwi przybij gwodziami Odpowiedz Link
beata.kar Re: Do Beaty 23.06.07, 20:05 Dzięki, sprawdzimy. Z tymi gwoździami to dobry pomysł, myślałam o butaprenie, żeby nie zdarł, ale gwoździe lepsze )) Odpowiedz Link
niebieskaaa Re: Artykul "Borelioza' z USA (tlumaczenie) 24.06.07, 11:29 każdy artykuł to malutki krok naprzód. zadziwia mnie jednak fakt, dlaczego rosyjscy lekarze leczą swych pacjentów na poważnie i by wyleczyć. może należy zaprosić ich na wykłady w Polsce Odpowiedz Link
aardwolf Re: Artykul "Borelioza' z USA (tlumaczenie) 10.10.07, 11:41 Proszę i źródło tej informacji. Przeglądałem trochę rosyjskich stron internetowych i wszędzie widzę wyłacznie informacje o leczeniu standardowym (doxycyklina 200 mg/dzień 3 do 6 tygodni) Odpowiedz Link
nataszkam Re: Artykul "Borelioza' z USA (tlumaczenie) 24.06.07, 15:33 No i super- każdy jeden artykuł zwiększa siłę naszego rażenia Odpowiedz Link