dartom.www Re: Wyniki badań na koinfekcje 09.08.08, 22:40 Rt PCR Bartonella - ujemny (poznan) Odpowiedz Link
depakinka11 Re: Wyniki badań na koinfekcje 15.09.08, 20:49 - Mycoplasma pneumoniae Elisa IgM (-) ujemny IgG + dodatni 12 NTU/ml - Jersinioza Odczyn ELISA IgG (-) ujemny -Bartoneloza Bartonella guintana (-) ujemny Bartonella henselae (-) ujemny -Babeszjoza IgG(B.microti) (-) ujemny -Anaplazmoza(erlichiozy)granulocytarnej Odczyn immunofluorescencji IgG (-) ujemny -Chlamydia psittaci (-) -Chlamydia trachomatis (-) -Chlamydia pneumoniae (-) Wyniki były robione w Lublinie IMW. Po 12 miesiącach leczenia , w trakcie leczenia. Odpowiedz Link
tomik78 Re: Wyniki badań na koinfekcje 18.08.09, 19:24 dzisiaj otrzymalem wyniki z Lublina niezly zestawcieszyc sie czy plakac jersinioza elissa IgG 100 j chl.pneumoniae OIF IgG 32j mikoplazmoza elissa IgG watpliwy babeszjoza OIF IgG ujemny anoplazmozy erlichiozy granulocytarnej OIF IgG ujemny bartonelozy OIF B quintana IgG ujemny OIF B henselae IgG ujemny Odpowiedz Link
gagajaga do tomik78 18.08.09, 19:37 tomik78 napisał: > dzisiaj otrzymalem wyniki z Lublina niezly zestaw Ile czekałeś na wyniki? Ja już 2tygodnie i jeszcze ich nie mam... Odpowiedz Link
doxycyklina Re: Wyniki badań na koinfekcje 18.08.09, 20:45 Poznań - cały panel odkleszczowy ujemny Odpowiedz Link
tomik78 Re: Wyniki badań na koinfekcje 18.08.09, 20:56 CB DNA Poznan 27.04.2009 caly panel ujemny Odpowiedz Link
starydzwon Re: Wyniki badań na koinfekcje 18.08.09, 21:57 CB DNA kleszcz: bartobella + reszta - krew mykoplazma + reszta minus Odpowiedz Link
gagajaga Re: Wyniki badań na koinfekcje 27.08.09, 13:07 IMW Lublin - chlamydia- ujemny - myko- IgM- wątpliwy; IgG-dodatni 56NTU/ml (dodatni od 11 i powyżej) - erlichioza- ujemny - babeszjoza- ujemny - bartoneloza- IgM-ujemny; IgG-dodatni 64 (dodatni od miana 64, w ostrej fazie choroby 256 i wyżej Odpowiedz Link
difda Re: Wyniki badań na koinfekcje 27.08.09, 14:11 mam bardzo podobny: myko IgM watpliwy, IgG dodatni 25 NTU/ml, bartoneloza IgM ujemny IgG -dodatni 64, reszta ujemne badania zrobione w IMW w Lublinie Odpowiedz Link
slowianka_kr Re: Wyniki badań na koinfekcje 14.12.09, 11:26 BB IgG +, IgM + (Elisa, uniwersyteckie laboratorium w KR) CB DNA mycoplasma pneumoniae +, reszta - IMW Lublin cały panel ujemny badania w Lublinie i Poznaniu robione już po rozpoczęciu antybiotykoterapii, borelka 9-letnia + świeże tegoroczne zakażenie (nadkażenie) Odpowiedz Link
kasiakkoch Re: Wyniki badań na koinfekcje 28.12.09, 14:46 prosze poradzcie ktory panel badan zrobic synowi 701,702? koncze 3 miesięczna kuracje antybiotykiem... i juz nie wiem co dalej Odpowiedz Link
miskaaa11 Re: Wyniki badań na koinfekcje i intrepretacja 28.12.09, 15:11 więc ttak; niewiem co myśleć o tych swoich badaniach. Chlamydia w obu klasach ujemna IGa ratio 0,22 IgG ratio;0,51 Mycoplazma w klasie IgA ratio 0,24 klasa IGg ratio 2,15 (czyli pewnie to mam) ale Tomke napisał ,że to niby przebyte zakażenie Bartonella henselae Igm 1:100 IgG 1:320 dodatni Bartonellaquintana Igm ujemny 1:100 IgG 1:320 dodatni tez napisał ,że przebyte ale napewno to mam...;/ Babesia microti klasa IgG ujemny w mianie 1:64 IGm ujemny w mianie 1:16 interepretacja wyniki babesi: wynik dodatni: - obecność przeciwciał w klasie Igg w mianie równym lub wyższym od 1:64 wynik dodatni: - obecność przeciwciał w klasie IgM w mianie równym lub wyższym od 1:16 Komentarz do badania: wyniki oznaczenia przeciwciał w kalsach IgG i IgM wykonany techniką immunofluorescencji pośredniej ujemny.. Odpowiedz Link
kurkazlotopiorkaa Re: Wyniki badań na koinfekcje i intrepretacja 28.12.09, 18:05 wyniki poznan-wszystko (-) nawet borelioza wyniki lublin-dodatania yersienia Odpowiedz Link
beatrisbwp Re: Wyniki badań na koinfekcje i intrepretacja 14.06.10, 21:52 test elisa borelioza igg.igm-ujemny-lab.Bydgoszcz WB robiony 2razy borelioza igg,igm-ujemny-szpital zakazny LTT panel borelio.wynik ujemny-Warszawa lab.Synevo punkcja ledzwiowa-ujemny. chlamydia pn.igm,igg,iga-ujemny mycoplasma pn.igm,igg,iga-ujemny yersinia igg-ujemny babesia igm,igg-ujemny bartonella-igm-watpliwy,igg-ujemny dr.Wielkoszynski. oraz chlamydia trach.-ujemny mycoplasma gen-ujemny lab.Nucleogena Janowo mhh co o tym myslec................... Odpowiedz Link
ines108 Re: Wyniki badań na koinfekcje i intrepretacja 15.06.10, 07:57 dr.Wielkoszyński: babesja- bart igm+igg- anaplasma igm-igg+ szpital Biegańskiego chlamydia trach. - reszty nie badałam Odpowiedz Link