asmyk7 bedzie balagan 22.10.07, 00:42 Zwykle stosuje sie dwie metody uzywania adresow na forach internetowych: 1. Jak w gazecie; adresy są tworzone wedlug jednej, ogolnie znanej zasady. 2. Jak np. EuroLyme i innych forach na Yahoo - przy każdej wiadomości jest link do konta autora i wystarczy kliknąć. Realizacja tego wymagalaby zmian na serwerze Gazety, wiec pewnie nie przejdzie Wymyslanie trzeciego sposobu mija sie z celem. Pomysł, abym kogos, do kogo chce napisac odszukiwał najpierw na liscie Szympka, spowoduje jedynie balagan. Na forum jest kilkaset osob, wiec pelna lista to kilka stron postow. Pozdrawiam asmyk Odpowiedz Link
asmyk7 nie kasujcie kont gazetowych 22.10.07, 01:08 Wiem, że laczenie sie programu pocztowego z kontem w gazecie to czasami koszmar. Zrobilem tak: - zalozylem konto w gmailu - skonfigurowalem gmaila tak, by laczyl sie z moim kontem w gazecie i sciagal z niego poczte, bez kasowanie jej na serwerze gazety. - skasowalem bezposrednie laczenie sie mojego programu pocztowego z serwerem gazety. Teraz mam spokoj. Gmail co godzine probuje sciagnac poczte z gazety. Jeżeli mu sie nie uda, to polaczy sie potem, a mnie to zupelnie nie przeszkadza, bo wszystko dzieje sie poza moim komputerem. Gdy predzej lub pozniej cokolwiek zostanie sciagniete z gazety, otrzymuje to na koncie gmaila. Dociera do mnie wszystko, co zostanie wyslane na moje standardowe konto gazetowe, a wysylac moge badz z gazety, badz z gmaila, badz z dowolnego innego mojego konta. Nie kasujcie swoich kont gazetowych, bo stracimy mozliwosc ogolnej komunikacji i forum rozpadnie sie na male grupki. Pozdrawiam asmyk Odpowiedz Link
dx771 Re: nie kasujcie kont gazetowych 22.11.07, 21:47 Widzę że pomysł nie chwycił, ale podbijam. Odpowiedz Link