prze-mkoo 02.03.09, 19:21 czy możecie polecić -gdzie można kupić orginalną Vilcacora i jak ją stosować po czy przed abx Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prze-mkoo Re: Vilcacora 02.03.09, 22:38 dziękuję własnie wysłałem maila z zamówionkiem Odpowiedz Link
ziucia48 Re: Vilcacora 03.03.09, 11:25 Ja stosuję vilcacore z firmy NOW tu jest link o do strony na której zamawiam www.tylkonatura.pl/cats-claw-kaps-vilcacorakoci-pazur-p-47.html Pozdrawiam Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Vilcacora 03.03.09, 12:24 jak to jest z tym stosowaniem vilcacory z abax? Koci pazur ma bardzo silne działanie oczyszczające, czy nie jest tak, że upośledza wchłaniania się leków? Innymi słowy, czy "nie czyści za bardzo", wypłukując lek z organizmu. O ile wiem, przy nowotworach nie zaleca się łączenia vilcacoy z chemią. Odpowiedz Link
ren.ika Re: Vilcacora 03.03.09, 23:02 www.vitacost.com/Source-Naturals-Cats-Claw-1000-mg-60-Tablets 1000 mg w bardzo dobrej cenie - dla kogoś, kto i tak robi tam zakupy. Uncaria tomentosa www.amenclinics.com/brain-science/natural-supplement-research/ oraz vipgroup.pl/article_info.html?articles_id=29 "Należy ostrożnie dawkować preparaty działające na układ immunologiczny. Immunomodulatory przy pewnej dawce rzeczywiście dają efekt immunostymulujący, ale przy większej może zachodzić immunosupresja. Powstają wtedy choroby z autoagresji. Nie ma badań na ludziach określających taką granicę w przypadku standaryzowanych preparatów Uncaria tomentosa. Nie powinny go stosować kobiety pragnące zajść w ciążę, dawka działająca antykoncepcyjnie jest bardzo wysoka. Ekstrakt zmniejsza agregację płytek krwi i działa rozcieńczająco na krew, nie powinno się go stosować przed zabiegiem chirurgicznym czy w połączeniu z lekami o podobnym działaniu". Odpowiedz Link
ren.ika Re: Vilcacora 03.03.09, 23:14 Jeszcze o.Szeliga, a raczej jego następcy www.uncaria.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=81 Odpowiedz Link
prze-mkoo Re: Vilcacora 05.03.09, 21:18 jak dawkowac , tzn ile tabletek i w jakim odstepie nalezy przyjmowac ? Odpowiedz Link
fatal_error Re: Vilcacora 06.03.09, 22:26 Witam, też stosuję ekstrakt Cat's Claw 5000, firmy Now. Przyjmuję 1 tabletkę dziennie. Ważne jest aby po 4 miesiącach zażywania leku zrobić miesięczną przerwę.(Chodzi o uniknięcie kumulacji alkaloidów w organizmie). Generalnie vilcacora i koci pazur to ta sama roślina, różniąca się tylko krajem występowania. Vilcacorę uważa się za bardziej wartościową roślinę, zawierającą większą ilość dobroczynnych alkaloidów i co za tym idzie preparaty z niej wytwarzane są droższe. Odpowiedz Link
anetaryd Re: Vilcacora 09.03.09, 11:39 estocek napisała: > A czy można podawać dzieciom? Bardzo dobre pytanie!!! Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: Vilcacora 09.03.09, 12:05 Wiele odpowiedzi dot. vilcacory czy tez Cats Claw znaleźć miożna w wątku "protokół Buhnera", gdyż ziółko to wchodzi w skład protokołu i to głównego. Odpowiedz Link
1.teresa Re: Vilcacora 09.03.09, 14:10 Przeglądałam dziś allegro i jest duzo ofert na vilcacorę Odpowiedz Link
1.teresa Re: Vilcacora 09.03.09, 16:53 oferta duza i rozne opakowania od 380mg do 1000mg.I co wybrać. Jaka dawka dzienna. Odpowiedz Link