tosho 28.04.09, 11:04 Anyx znalazła artemisinin na ebay'u (dzięki Anyx ) shop.ebay.pl/items/_W0QQ_nkwZartemisininQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ Czy ta firma Nutricology jest dobra ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glowa_do_gory Re: artemisinin 28.04.09, 11:26 słyszałam, że ta firma jest naljlepsza... ale ten sam artemisinin można kupić dużo taniej tutaj: vitanetonline.com/search.cfm wysyłają do Polski Odpowiedz Link
anyx27 Re: artemisinin 28.04.09, 12:03 Tosho, ale to juz było jakieś pół roku temu nawet miałyśmy ze Stchenka zamawiać w styczniu, ale jakoś rozeszło się po kościach. ta firma jest rzeczywiście najlepsza. Odpowiedz Link
tosho Re: artemisinin 28.04.09, 15:33 Hmmm Vitanetonline ma tylko opakowania po 90 kapsułek z tego co widzę. I tylko 3 $ taniej niż ebay. Opakowanie 300 kaps. wychodzi korzystniej Odpowiedz Link
franiolek1 Re: artemisinin 28.04.09, 23:04 Sa dwie firmy wyprobowane: Nutricology i Allergy Research. U nich arte jest prawdziwa, nie ma podrobek, podobno. Mozna probowac inne, ale trzeba uwazac, bo to chinskie ziola i wiecej jest podrobek niz prawdziwych ziol. Odpowiedz Link
tosho Re: artemisinin 28.04.09, 23:59 Słuchajcie, czy nie lepiej takie produkty kupować bezpośrednio od producenta nutricology.com ? Żeby mieć pewność, że jest z dobrego źródła. Tam 300 kaps. kosztuje 102 $ (Jest napisane początkowo że 120$ ale jak się wybiera żeby kupić to dają upust 18$) Odpowiedz Link
tosho Re: artemisinin 29.04.09, 15:37 Nutricology ma tylko opcję przesyłki UPS-em za 70$ co jest bez sensu Pozostaje ebay... Odpowiedz Link
tosho Re: www.vitacost.com 29.04.09, 15:44 Czy ktoś próbował kontaktować się z firmą Vitacost aby dodali Polskę do listy państw do których wysyłają suplementy ? Zdaje się, że ktoś z forumowiczów podziałał w ten sposób z www.1stchineseherbs.com/ i dodali Polskę do listy. Jest to duże ułatwienie. Vitacost ma najniższe ceny Optimy, artemisininu i innych... Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: www.vitacost.com 29.04.09, 17:36 artemisię można przyjmować również w proszku, wychodzi sporo taniej niż kapsułki artemisinin. Zioło można kupić na 1stchineseherbs Odpowiedz Link
tosho Re: www.vitacost.com 29.04.09, 18:02 Ale artemisia to przecież co innego niż artemisinin. Odpowiedz Link
tosho Re: www.vitacost.com 29.04.09, 18:20 Całe zioło artemisia zawiera tylko około 0.3-0.5% artemisininu. Pure artemisinin or Qinghaosu, the active constituent of the herb Artemisia annua (sweet wormwood). Good quality Artemisia annua contains 0.3-0.5% artemisinin, so pure artemisinin provides hundreds of times more of the active constituent artemisinin than the whole herb itself. Research has shown artemisinin to be particularly beneficial in balancing the microbiology of the GI tract.* NutriCology introduced artemisinin to the U.S. market more than a decade ago. NutriCology does independent potency assays on every batch (using HPLC), and independent tests verify its effectiveness. NutriCology artemisinin is minimum 98.5% pure, and does not contain thujone. For more information about quality of artemisinin, see High Quality Artemisinin. Suggested use: As a dietary supplement, 1 or 2 capsules one or two times daily before meals, or as directed by a healthcare practitioner. Sensitive individuals may want to take with food. CAUTION: Not indicated for pregnant or nursing women. Long term administration (greater than 1 month) should be monitored by a healthcare practitioner and include liver enzymes and hemoglobin testing. Combining with antioxidants or iron may theoretically decrease effectiveness. Detoxification reactions may be experienced by some individuals. In rare cases may cause idiosyncratic liver dysfunction. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: www.vitacost.com 29.04.09, 19:48 moja mama brała zarówno artemisinin jak i całe zioło (ok 2 g dziennie). Na nasze oko działało tak samo, z tym, że całe zioło lepiej tolerowała Odpowiedz Link
beta32 Re: www.vitacost.com 29.04.09, 19:59 Ja pisałam do vitacost i do iherb, z obu sklepów odpisali, że nie wysyłają i nie będą wysyłać do Polski. Ale gdyby więcej osób napisało to może by zmiękli. Odpowiedz Link
stachenka Re: www.vitacost.com 29.04.09, 21:19 Więc może ktoś anglojęzyczny przygotowałby wzór listu? Nie każdy jest w stanie coś takiego sklecić (wiecie, że od 2 lat nie mogę znaleźć swojego certyfikatu z inglisza? wygląda na to, że za sprawą jakiejś kosmicznej siły wyparował razem z moją wiedzą ). Odpowiedz Link
gra-ga Re: www.vitacost.com 30.04.09, 15:05 Czy może ktoś z Was kupował artemisinin przez ebay? Ja już od dwóch dni nie mogę się mimo kilku prób zalogować. Każą czekać na hasło, które nie przychodzi. Temat robi się pilny, bo lekarka zwiększyła mi dawkę do 1000/dziennie a tam mają ten który zażywam Artemisin Best. Może ktoś ma w tym zakupie jakieś doświadzczenia? Na naukę angiel. u mnie już chyba za późno... Odpowiedz Link
dx771 Re: www.vitacost.com 30.04.09, 16:28 gra-gra jak bierzesz ten Artemisinin codziennie czy pulsowo? Odpowiedz Link
gra-ga Re: www.vitacost.com 01.05.09, 09:31 dx - ja artemisinim brałam przez 7 m-cy w dawce 500 a teraz mam brać 1000mg/dziennie. U mnie po 7 m-cach ciągłego brania malarone i artemisinim babesia dodatnia ( z krwi pobranej z palcy) teraz lekarka od 8 m-ca zwiększyła mi dawkę. Wiem, że Cię nie pocieszę ale ja niestety taką mam sytuację. Z objawów mam tylko poty noce- dzienne, kiepski puls szczególnie w nocy i sztywność karku (bb) Odpowiedz Link
dx771 Re: www.vitacost.com 01.05.09, 10:01 gra-ga napisała: > dx - ja artemisinim brałam przez 7 m-cy w dawce 500 a teraz mam brać 1000mg/dziennie. Tutaj na forum mozna było przeczytac (chyba wpis minn. Franiolka) ze arte należy brać ok. tygodnia i zrobić przerwe poniewaz jakieś tam enzymy potem ograniczają działanie arte i przerwa jest konieczna. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: www.vitacost.com 01.05.09, 12:04 Buhner poleca brać arte nie dłużej niż 40 dni i potem przetwa. Mama brała arte w miesięcznych pulsach i objawy babejszozy (tfu tfu) jej ustąpiły Odpowiedz Link
z2009 Re: www.vitacost.com 02.05.09, 11:37 A jak długo Twoja mama ma boreliozę?? bo gdzieś czytałem,że w przewlekłej boreliozie(babeszjozie) nie zaleca Buhner brania artemisanu bo to powoduje skutek odwrotny od zamierzonego, choć przez miesiąc brania tego nie powinno się nic stać. Odpowiedz Link
glowa_do_gory Re: www.vitacost.com 02.05.09, 11:46 a nie mylisz czasem artemisininu z astragalusem? Przy przewlekłej boreliozie Buhner nie zaleca brać astragalusa, o arte nic nie wiem. Odpowiedz Link
z2009 Re: www.vitacost.com 02.05.09, 12:59 Tak jednak mowa o astralgusie ale podobno to jest to samo. Odpowiedz Link
z2009 Re: www.vitacost.com 02.05.09, 13:01 Nie nie - artemisin to podobno inaczej piołun pomyliłem się soryyy. Odpowiedz Link
stachenka Re: www.vitacost.com 02.05.09, 13:09 Artemisinin to nie piołun, tylko wyciąg z "krewniaczki" piołunu o nazwie artemisia annua. Odpowiedz Link
zazule Re: www.vitacost.com 01.05.09, 22:32 Stachenka przygotuj po Polsku co chcesz napisac. pozdr zaz Odpowiedz Link
stachenka Re: www.vitacost.com 03.05.09, 18:53 Obawiam się, ze w najbliższym czasie nie dam rady Odpowiedz Link
glowa_do_gory Do Grażyny, która pisała do mnie maila :) 01.05.09, 22:27 ktoś pisał do mnie maila, ale nie podał adresu zwrotnego, więc piszę tutaj Tak, mama brała artemisinin w miesięcznych pulsach (a później miesiąc przerwy), tak jak radzi robić Buhner (specjalista od ziołowego protokołu przeciwko boreliozie). Nie twierdzę, że całkowicie się wyleczyła (występują np sporadycznie poty), ale wiele bardzo uciązliwych objawów minęło (m. in. brak smaku). Myślę, że jeszcze zrobimy 1, 2 pulsy/. mama cały czas bierze oman, który również działa przeciwko babejszozie. Dodam, gwoli ścisłości, że mama nie miałą robionych testów na koinfekcje, kierujemy się objawami i "wywiadem" wśród chorych z czym należy łączyć dany objaw i co pomaga. Odpowiedz Link
gra-ga Re: Do Grażyny, która pisała do mnie maila :) 02.05.09, 12:29 glowa_do_gory - Dzięki za odpowiedź, przepraszam z tym adresem. Odpowiedz Link