swigonka 02.09.09, 13:48 www.narp.kastor.strefa.pl/index.php?action=search&findbyid=939 ktoś wie, czy można go u nas kupić? bo wygląda, że można. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reni5553 Re: Tavanik w Polsce? 02.09.09, 14:36 moja apteka powiedziała mi, że tavanic nie można. Odpowiedz Link
piwis78 Re: Tavanik w Polsce? 02.09.09, 14:48 tavanic jest na czarnej liście więkoszości krjów Europy z powdu toksyczności... piwis78 Odpowiedz Link
zazule Re: Tavanik w Polsce? 02.09.09, 15:31 Paola bo on jest zarejstowany w Polsce ale nie mozna kupic bo firma , ktora go produkuje nie jest zainteresowana jego dystrybucja w Polsce. Rok temu rozmawialm na ten temat z przedatwicielem handlowym tej firmy i on popytał w centrali i dostał własnie takie info. Moze cos sie zmienilo przez rok ale nie sądze. ----------------------- Nie jest na zadnej czarnej liscie tylko w USa ( podobnie jak wszystkie chinlony w tym kraju) jest sprzedawany od kliku miesiecy w czarnych pudełkach zeby podkrelic ze sa to leki z grupy podwyzszonego ryzyka. Lekarz z ktorym koresponduje z USa b chetnie uzywa lefowlokasycny zarowno u siebie (ostatanio tez u swojej rodziny) jak i pacjentow nie tylko tych przewlwkle chorych ale tych norlmalnych jak choruja na zatokoki i b sobie chwali ten abx. Oczywiscie sa mozliwe skutki uboczne i na forum sa odpowiednie watki, ktore powstaly juz wtedy kiedy chinlonami nikt sie u nas na forum jeszcze dluzej nie leczył. pozdr z Odpowiedz Link
dx771 Re: Tavanik w Polsce? 02.09.09, 17:50 zazule napisała: > Lekarz z ktorym koresponduje z USa b chetnie uzywa lefowlokasycny > zarowno u siebie (ostatanio tez u swojej rodziny) jak i pacjentow > nie tylko tych przewlwkle chorych ale tych norlmalnych jak choruja > na zatokoki i b sobie chwali ten abx. > > Oczywiscie sa mozliwe skutki uboczne i na forum sa odpowiednie > watki, ktore powstaly juz wtedy kiedy chinlonami nikt sie u nas na > forum jeszcze dluzej nie leczył. Na jak długo przepisuje przy przewlekłych chorobach? Odpowiedz Link
baska192 Re: Tavanik w Polsce? 04.09.09, 00:56 Swigonko w Polsce jest dostepny (przynajmniej jeszcze nie tak dawno byl -kupowalam w czerwcu)Avelox.Wychodzi bardzo drogo.1 opakowanie 7 tabl.kosztuje ok.170zl.Sa tez opakowania po 5 tablJest to tez chinolon 3 generacji i zdaje mi sie,ze pomogl mi bardziej niz tavanic.W kazdym razie cos ruszylo z kopyta. Odpowiedz Link