neutron6 30.08.10, 18:17 "Wspaniały" popis demokracji na zjeździe S w Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moler1 Re: POPIS 31.08.10, 08:55 neutron6 napisał: > "Wspaniały" popis demokracji na zjeździe S w Gdyni konkretniej mówiąc żenada wypływała z jednej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: POPIS 31.08.10, 09:24 a mi się tam podobała jedna pani... www.youtube.com/watch?v=RmibiVxGVCU&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: POPIS 31.08.10, 10:06 a to co się działo jak JK odjeżdżał: "sto lat sto lat ..." i "kochamy pana panie premierze" to juz podciąga pod jakiś fanatyzm Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: POPIS 31.08.10, 13:30 Mogłoby to być zabawne, gdyby nie to, że kiedyś pewien pan w Monachium zaczynał podobnie. Na szczęscie historia (podobno) dwa razy się nie powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: POPIS 31.08.10, 14:58 Jednak najlepszy jest W. Frasyniuk ze słowami "Jarek nie pie...l ciebie tam nie było". Brawo Panie Władysławie! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Parada nienawiści 31.08.10, 15:07 ciesze sie ze jednak ktoś miał odwagę powiedzieć co o tym mysli - Pani Henryko dziękuję ! P.S. czy ktoś wie kto jest w Siedlcach szefem Soldarności i gdzie ta osoba pracuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Parada nienawiści 31.08.10, 15:53 A do czego ta wiedza jest Ci potrzebna? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Parada nienawiści 31.08.10, 19:24 zastanawiam sie czy gdzies pracuje czy moze zawod wykonywany to przewodniczacy "S". No bo jakze mozna inaczej byc przewodniczacym i nie znac ludzi w imieniu ktorych sie wysteouje (ze swojego zakladu pracy chocby) Dla tych co chca krytykowac Henryke Krzywonos (jak np. Piotr Semke "niezalezny" dziennikarz) to przypomne ze w wyniku pobicia przez SB nie moze miec dzieci i prowadzi rodzinny dom dziecka w Gdansku. Panie Jarku moze Pan przygarnie sieroty i stworzy dom pełen miłości wowczas moze nauczy sie Pan czym jest miłość, he ? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Parada nienawiści 31.08.10, 20:17 Hmm...no niech będzie jak mówisz. Obawiałem się czy przypadkiem nie zamierzasz tej "parady" skierować przeciw niemu ;) A tak, nota bene, jaki on ma zwązek z wydarzeniami na jubileuszowym zjeździe "Solidarności"? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Parada nienawiści 01.09.10, 13:49 nie nie zastanawialem sie kto jest w Siedlcach przewodniczacym i z czego taki przewodniczacy sie utrzymuje - bo kazdy szary dzialacz musi gdzies pracowac > A tak, nota bene, jaki on ma zwązek z wydarzeniami na jubileuszowym > zjeździe "Solidarności"? pewnie taki sam jak Jarosław K. z Solidarnością roku 80 :) Odpowiedz Link Zgłoś
profesor_prawa Re: Szefem jest Czyżyk. 31.08.10, 15:56 bambii napisał: > czy ktoś wie kto jest w Siedlcach szefem Soldarności i gdzie ta > osoba pracuje ? Szefem jest Sylwester Czyżyk- radny z Pisu. To on zajmował się pozyskaniem pieniędzy (głownie z budżetu miasta) na odbudowę pomnika wolności, która ma kosztować kilkaset tys zł. Po za tym święto 30. lecia powstania solidarności, które odbyło się w ostatnią niedzielę na placu sikorskiego organizowane i finansowane przez miasto to w moim mniemaniu zasługa jego domniemanego lobbingu u Kudelskiego. Może za rok z racji 10 lecia powstania PiSu też będzie organizowana impreza? Oczywiście z pieniędzy z budżetu miasta czyli nas podatników :) Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Szefem jest Czyżyk. 31.08.10, 16:06 www.tvsiedlce.pl/video_tv.php?id=4136&a=a#add_kom Każdy wie, że obecna "Solidarność" popiera pis, ja jednak wole Premiera, Prezydenta Komorowskiego i Wałęsę. Również jestem dumny z wystąpienia Pani Henryki Krzywonos, powiedziała wszytko, co myślą szarzy obywatele o jarosławie k. Również podpisuję się pod słowami Władysław Frasyniuk www.tvn24.pl/-1,1671585,0,1,frasyniuk-jarek--piersz---nie-bylo-cie-tam,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Wyklad dla mlodziezy 31.08.10, 21:33 Zrobie mlodziezy wyklad z elementarza pijaru politycznego. Szykuje sie rocznica niezbyt mila dla wladzy. I beda transmisje. Trzeba cos zrobic. Prezydent ze zwykla dla niego czujnoscia porownuje statue wolnosci z nieczynnymi dzwigami nieczynnej stoczni (symbol wolnosci :( ). Na zjazdw gdyni przyjezdaz premier z przygotowana przemowa. I rzuca Solidarnosci w oczy zarzut (kultura to wielka przyjechac w gosci i obrzac gospodarza), ze nie maja dzis 10 mln czlonkow tak jak w 1981 roku. Jak mozna bylo przewidziec (co niewatpliwie doskonale przewidzial premier) ludzie Solidarnosci gwizdza. I jest aplauz wybranych przez pracownikow delegatow dla p. Kaczynskiego. Tu wychodzi nowa gwiazda mediow p Krzywonos. I zarzuca J. Kaczynskienu ze jatrzy. Na to rzucaja sie usluzne media i bija piane. Ach te oszolomy niekulturalne, ach ach. Coz za despekt dla tradycji. Coz ach coz. Wladzy nie mozna gwizdac. Och obraza majestatu. A ten Kaczynski to jatrzy (tylko zeby ktos napisal jakie slowa prezesa pis to jatrzenie). Tego nie trzeba pisac to sie wie. A p. Krzywonos to oczywiscie zdrowa robotnicza mysl. Dodam ze o p. Krzywonos przypomnial śp. Prezydent Lech Kaczyński przyznajac jej wysokie odznaczenie panstwowe. Tak dzis czci jego pamiec. Wczesniej p. Krzywonos udziela wywiadu do GW (w czasie kampanii) gdzie jako osoba niezalezna i z niczym nie zwiazana ostro atakuje Jarosława K. Uczcie sie mlodzi od mistrzow. Mistrzow pijaru opartego na praktycznym monopolu w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 31.08.10, 22:11 No, no... Nauki pobierałeś chyba u samego prezesa Jarosława :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 00:25 Nauki pobieralem w szkole a nie jak niektorzy w szkole myslenia partyjnego lub czytajac GW. Do nauki logicznego myslenia i wyciagania wnioskow mnie wystarczyla 3 klasa szkoly podstawowej. Podobno niektorzy tego nie potarfia nawet po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 00:58 Chodziło mi o nauki z zakresu PR :) Z taką samą lekkością, jak Twój mentor, operujesz półprawdami. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 20:29 Teraz kilka polprawd. Powtorze abys mogl zapolemizowac a nie tylko mowic ogolnie. Premier doskonale wiedzial i nawet to potwierdzil (slyszalem w TV) ze znal jaki bedzie skutek jego wypowiedzi. To p. Tusk jatrzyl a nie p. Kaczynski (patrz na efekt). P. Krzywonos byla w komitecie honorowym wyborczym prezydenta Komorowskiego. Media nie podaly informacji istotnych dla sprawy dodam ze wiekszosc mediow (ogladem wiadomosci) nie podala kiedy rozlegly sie gwizdy a to chyba wazne. Kto z was wiedzial o wywiadzie dla giewu? Ja ja bez trudu znalazlem w internecie (wyszukiwarka) dziennikarze nei maja na to czasu? Bez trudu tez znalazlem informacje ze p Krzywonos wspierala obecnego Prezydenta a wiesz dlaczego bo zaswitalo mi ze wszystko jest jakby proste (taka spiskowa teoria dziejow co sie potwierdzila). Prawie nie podano rozsadnej odpowiedzi p. Sniadka dlaczego Solidarnosc nie ma dzis 10 mln ludzi. Na zjezdzie zaden ze zwolennikow pis nie wystapil na scenie aby krytykowac premiera wystapila zwolenniczka po aby krytykowac przywodce opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 21:19 Żebyś nie narzekał, że piszę ogólnie: wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8314882,Krzywonos__Pan_niszczy_godnosc_Lecha.html Jak przeczytasz uważnie to się dowiesz, w których momentach z sali dobiegały gwizdy i krzyki. Co za pech, podała to "Wyborcza" :) Dla Ciebie pewnie nadal będzie to niewiarygodne. Media co tego nie uczyniły to nie przypadkiem "Nasz Dziennik" czy "Rzeczpospolita"? > Tak dzis czci jego pamiec. (p. Krzywonos przyp. kerac32) Jak się naprawdę skupisz nad linkowanym tekstem to na pewno zauważysz jaki ta pani ma stosunek do zmarłego prezydenta. Gdybyś przypadkiem miał trudności z odnalezieniem właściwego fragmentu to cytuję: "Mam go głęboko w sercu." Jak wspomniałeś, potrafisz posługiwać się wyszukiwarką, więc pewnie bez problemu odnajdziesz nagranie przemówienia premiera i momenty, w których przerywano mu gwizdami i krzykami. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 22:00 Czytacie nieuwaznie. Ja pisałem o gwizdach a czasie wypowiedzi premiera, a w podanym linku sa gwizdy na wypoweidz pani Krzywonos "Krew jaśnista zalewa, bo przecież obraża tu nas wszystkich...". Chyba p Krzywonos minela sie z prawda skoro sala tak zareagowala. Wszyscy nie poczuli sie obrazeni wypowiedzia Kaczynskiego chyba bili mu brawa. To oczywiscie prowokacja i oszolomstwo bic w niewlasciwym momencie brawa i gwizdac na po a nie an pis. A jesli juz tak cytujesz to zacytuj czym to p. Kaczynski obrazil wszystkich na sali? Bede oczekiwal z wytesknieniem. Chyba mnie zezre tesknota. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 22:16 gin przestań chłopie pouczać i plątać się, już nawet niektórzy przedstawiciele kościoła zaliczają was (i takich jak ty) do SEKTY. Nie wstydzisz się jeszcze coś pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 00:36 Skoro nie balem sie w 1980 roku to dzis mialbym sie wstydzic mowic prawde. Zapamietajci sobie mlodziany to o wowlnosc slowa walczyla Solidarnosc. I korzystam. A niektorzy przedstaiwciele kosciola to tak sa przedstawiciele niektorzy na szczescie. Dodam ci niektorzy co gadaja o polityce :))))) I gwarantuje wam ze za kilka lat to wy bedziecie zmienaic nicki ze wsydu jak poczujecie skutki zadluzenia podwyzki podatkow itd. Zaden pijar nie zamiecie pod dywan realnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 14:37 gin11, Kolejny PiSowski przykład. Jak nie pasuje temat to trzeba szybko go zmienić, tak jak ty to zrobiłeś. Widzę że dla ciebie już nie tylko są dwie Polski, ale i już dwa kościoły. - Oj zapomniałem, bo jak powiedział T. Mazowiecki wy to już sekta. A takich co w 80-tym się nie bali to znam dużo, tylko oni są normalni i wstydzą się za tych dzisiejszych z pod znaku "S". Jak nie chcesz żeby i z ciebie - więcej niż tylko niektórzy- się śmieli to zmień nick i zacznij normalnie rozumować. A że zadłużenie rośnie to nie tylko wina dziś rządzących, najwięcej do tego ręki przyłożył twój PiS bo pomimo dobrej koniunktury na rynkach światowych i w produkcji zmarnował szansę będąc w koalicji z Lepperem i Giertychem. Nie wstyd ci? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 23:18 gin11 napisał: > Czytacie nieuwaznie. Ja pisałem o gwizdach a czasie wypowiedzi premiera, I tu masz swoje półprawdy, a właściwie krętactwa. Wcześniej chwaliłeś się umiejętnością posługiwania się wyszukiwarką. Pewnie jest tyle warta co i Twoja rzetelność w przedstawianiu faktów. Wyręczam Cię w poszukiwaniach i daję link do przemówienia D. Tuska. Posłuchaj sobie tych gwizdów - będą pewnie jak miód dla Twoich uszu . www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul186202_przemowienie_premiera_donalda_tuska_na_zjezdzie_solidarnosci.html A j > esli juz tak > cytujesz to zacytuj czym to p. Kaczynski obrazil wszystkich na sali? Obraził nie tylko obecnego na sali T. Mazowieckego, nieżyjącego już B. Geremka ale również własnego zmarłego brata Lecha, zaprzeczając jego słowom wypowiedzianym na pogrzebie byłego ministra spraw zagranicznych. Tu masz odpowiedź: wyborcza.pl/Polityka/1,103835,8328774,Jaroslaw_Kaczynski_zaprzecza_slowom_swojego_brata.html > Premier doskonale wiedzial i nawet to potwierdzil (slyszalem w TV) > ze znal jaki bedzie skutek jego wypowiedzi. Właśnie dałeś jeszcze jeden dowód na własne krętactwo. Premier mówił o spodziewanej reakcji związkowców na jego pojawienie się, a nie na to co miał do powiedzenia. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-spodziewal-sie-gwizdow-Wlos-mi-z-glowy-nie- spadl,wid,12621307,wiadomosc.html?ticaid=1ad0b Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 23:23 Ostatni link uszkodzony, podaję jeszcze raz: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-spodziewal-sie-gwizdow-Wlos-mi-z-glowy-nie-spadl,wid,12621307,wiadomosc.html?ticaid=1ad0b Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 00:45 A obrazonego Mazowieckiego i śp. Geremka nie raz widzialem. Najpierw jak przegrali z Walesa tym oszolomem (tak mowili) i nawet ze Stanem. Pamietam tez jak do spolki z Adasiem sprowadzili Lecha W do parteru. Dzieki udanej medialnej propagamdzie sprowadzili Lecha do 1% glosow w wyborach. A na UW obrazil sie niewdzieczny narod. Dzis sie przyczepili juz nie do lewicy lecz do prawicy czyli peo. Znaou maja swoj czas medialny Lechu tez. Pamiec mam niezla i bez wyszukiwarki. A co do gwizdow podalem juz ich zrodlo tu na tym forum. I wlasnie to komentuje. A jesli sugerujesz ze premier nie wiedzial jakie skutki wywolaja slowa o spadku liczby czlonkow Solidarnosci to nie doceniasz inteligencji premiera. Wstd premier Tusk to naprawde inteligentny facet i pzrzewidywac umie. Mysli ze nie umie? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 10:45 > A obrazonego Mazowieckiego i śp. Geremka nie raz widzialem. > Pamiec mam niezla To na pewno pamiętasz również zachowanie panów Kaczyńskich po wygranych przez PO ostatnich wyborach wyborach parlamentarnych, jak i również po zwycięstwie B. Komorowskiego w "wyścigu" do fotela prezydenckiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 09:00 gin11 napisał: Do nauki logicznego myslenia i > wyciagania wnioskow mnie wystarczyla 3 klasa szkoly podstawowej. jestem pod wrazenieniem, dzisiaj rozpoczyna się rok szkolny, będziesz już w czwartej klasie. Cieszy mnie to, że chcesz się uczyć, zdobywać wiedzę i myśleć samodzielnie. Powodzenia w rozpoczynającym się roku szkolnym. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 20:37 Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Moze wrocisz do szkoly podstawowej tam tego ucza. Ja nie napisalem ze ja skonczylem JEDYNIE 3 klasy. Ja napisalem ze juz w 3 klasie nauczylem sie uzywac glowy aby wyciagac wnioski. Pozniej ta umiejetnosc udoskonalilem. I nawet odrobine ucze innych. I to wcale nie uczniakow. Dziekuje wiec za zyczenia co do roku szkolnego. A uczyc sie trzeba cale zycie mlodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Wyklad dla mlodziezy 31.08.10, 22:13 tu jest wywiad z panią Henryką i nie ma ani słowa o poliltyce: www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,102272,6629940.html a jako osoba niezależna ma chyba prawo do swojego zdania prawda? premier ma swój pr,ale ta pani na pewno nie dlaczego rocznica ma być niezbyt miła, skoro we władzy też są ludzie, którzy tam byli? może niezbyt miła, bo organizacja z założenia apolityczna, taką już nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 00:33 Nie o tym wywiadzie mysle (warto poszukac w internecie - ostry atak na J. Kaczynskiego). Moze nie wiesz ale podobno p. Krzywonos byla w komitecie wyborczym jednego z kandydatow na prezydenta. Sproboj zgadnac ktorego. To bardzo trudna zagadka. Dla niektorych nie do rozwiazania. Bo oni wiedza tylko to co pokazuje TVN i GW. Media bawia sie wami jak dziecmi. A mozna uruchomic wlasne myslenie. Nie szkodzi. Wierzyce w przyadki ja wole spiskowa teorie dziejow :)))) Wierzycie ze premier poszedl na zjazd Solidarnosci bez gotowego scenariusza? Tak nisko go cenicie? Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 13:04 To może daj linka do tego wywiadu, skoro go tak często cytujesz. Nie interesuje mnie, czy ta pani była u kogoś w komitecie wyborczym, chociaż jakieś powody miała, gdy się na to decydowała. Ale prawda historyczna jest jedna i nie ma kilku wersji. Wtedy nie było PO i PiS. Oni walczyli po tej samej stronie, a teraz próbują tym ugrać swoje procenty polityczne. Każda ze stron, nie tylko Tusk. Uruchom to myślenie, którego tak wymagasz od innych i sam się zastanów, że skoro Tusk chce coś ugrać to i Kaczyński też. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 20:06 wyborcza.pl/1,76842,8061119,Krzywonos__Albo_Kaczynski_manipuluje__albo_uderzylo.html#ixzz0yFljGwEt Kazdy chce coś ugrac w polityce bo to cel polityki. Dodam wiecej kazdy chce zdobyc wladze. I to nic strasznego. Ale smieszy mnie gdy komentatorzy nie widza jawnych manipulacju. I nie widza ze swiat nie jest czarnobialy. To nie ja zaczalem ten watek nie ja zaczelem sie oburzac ja tylko zwracam uwage na drobne przemilczenia ediow ktroe cale zdarzenie na zjezdzie Solodarnosci jubileuszu patrza zprzez pryzmat slusznosci rodem z giew i tefalen a nie rozsadku i wlasnego umyslu. Osobscie uwazam premiera za wybitnego polityka znakomicie grajacego pijarem. Ale ja nie lubie politykow pijarowych wole tych co np obnizaja a nie podwyzszaja podatki Bo zostaje mi w kieszeni. A ja jestem nienowoczesny i lubie miec wiecej niz mniej. Taki ze mnie zacofaniec. Wy widocznie lubicie miec zamrozone progi podatkowe o tym cicho i placic wyzszy VAt (oby tylko tyle). I jeszcze raz przypominam nie ja zaczalem ten watek. Ja tylko komentuje. Mam chyba prawo. A co do prawdy historycznej to poczekaj. Moze wolisz prawde o Solidarnosci p. Gwiazdy p. Walentynowicz p. Wyszkowskiego p. Staniszkis p. Gila To tez legendy Solidarnosci inni tez Wolnych Zwiazkow Zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Wyklad dla nienawistnych 01.09.10, 13:46 Moze nie wiesz ale podobno p. Krzywonos byla w > komitecie wyborczym jednego z kandydatow na prezydenta. Sproboj > zgadnac ktorego. a wiesz że Henryka Krzywonos została odznaczona (UWAGA nie "podobno" ale na pewno!) Krzyzem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski - spóbuj zgadnąć przez którego prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla nienawistnych 01.09.10, 20:18 Ja apeluje o uruchomieniae wlasnego myslenia poszerzanie wiedzy. Do Bambiego musze dolozyc jeszcze jeden apel. Czytaj uwaznie i ze zrozumieniem. Da sie. Jak przeczytasz moje teksty to zrozumiesz ze napisalem juz to co chcesz mi zakomunikowac. Czytanie ze zrozumieniem atrybut ucznia szkoly podstawowej!!! Napisalem ze p. Krzywonos jak wielu ludzi I Solidarnoci zostala odnaczona przez śp. Prezydenta Kaczynskiego. Bo dopiero on w RP sobie o nich przypomnial. I dodam ze napisalem ze odplaca pamieci czlowieka ktory ja uhonorowal. Po ludzku (czyli zaciankowo jak to wy twierdzicie) zahowuje sie haniebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Wyklad dla nienawistnych 03.09.10, 13:13 napisalem to dla podkreslenia tego co napisales i w sposobb jaki ty zrobiles bo ten fakt inaczej pozycjonuje Pania Krzywonos. Widze ze probujesz ja wcisnac ja w zbrojne ramie Komorowskiwego. zebys nie mial watpliwosci to dokladnie tak napisales : "Dodam ze o p. Krzywonos przypomnial śp. Prezydent Lech Kaczyński przyznajac jej wysokie odznaczenie panstwowe. Tak dzis czci jego pamiec." O ile piwrwsze zdanie jest faktem o tyle drugie jest twoja interpretacja. I tutaj sie nie zgadzamy! Roznica polega na tym ze ona wystepuje (wysluchaj ze zrozumieniem co ona powiedziala) w obronie m.in. Lecha Kaczynskiego ! dlatego to wystapienie jest tak dramatyczne i osobiste. W zaden sposobb (wbrew temu CO PROBUJESZ ZASUGERWAC !) nie ujmuje to pamieci L.Kaczynskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 15:07 > A mozna uruchomic wlasne myslenie. Nie > szkodzi. To prawda, nie szkodzi... :-) Uruchomisz? Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 08:56 gin11 napisał: Szykuje > sie rocznica niezbyt mila dla wladzy. I beda transmisje. Trzeba cos > zrobic. Prezydent ze zwykla dla niego czujnoscia porownuje statue > wolnosci z nieczynnymi dzwigami nieczynnej stoczni (symbol wolnosci > :( ). Na zjazdw gdyni przyjezdaz premier z przygotowana przemowa. I > rzuca Solidarnosci w oczy zarzut (kultura to wielka przyjechac w > gosci i obrzac gospodarza), ze nie maja dzis 10 mln czlonkow tak jak > w 1981 roku. Jak mozna bylo przewidziec (co niewatpliwie doskonale > przewidzial premier) ludzie Solidarnosci gwizdza. I jest aplauz > wybranych przez pracownikow delegatow dla p. Kaczynskiego. Tu > wychodzi nowa gwiazda mediow p Krzywonos. I zarzuca J. Kaczynskienu > ze jatrzy. Na to rzucaja sie usluzne media i bija piane. Ach te > oszolomy niekulturalne, ach ach. Coz za despekt dla tradycji. Coz > ach coz. Wladzy nie mozna gwizdac. Och obraza majestatu. A ten > Kaczynski to jatrzy (tylko zeby ktos napisal jakie slowa prezesa pis > to jatrzenie). Tego nie trzeba pisac to sie wie. A p. Krzywonos to > oczywiscie zdrowa robotnicza mysl. Dodam ze o p. Krzywonos > przypomnial śp. Prezydent Lech Kaczyński przyznajac jej wysokie > odznaczenie panstwowe. Tak dzis czci jego pamiec. Wczesniej p. > Krzywonos udziela wywiadu do GW (w czasie kampanii) gdzie jako osoba > niezalezna i z niczym nie zwiazana ostro atakuje Jarosława K. Uczcie > sie mlodzi od mistrzow. Mistrzow pijaru opartego na praktycznym > monopolu w mediach. no coż, drogie dziecko, po przeczytaniu powyższych bzdur wiem, że albo w trakcie relacji telewizyjnych oglądałeś akurat wieczorynkę albo, tak w ramach rozwoju zainteresowań, masz słabość do wykorzystywania swojej wyobraźni. Tak, wiem, nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne... I jeszcze jedna dobra zasada, jak ulał pasująca do Jarosława Kaczyńskiego i wielu członków PiS - jak Cię na kradzieży złapią za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. W PiS-ie jest wielu porządnych ludzi, ale sam Kaczyński to polityczna szmata. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 20:43 A konkretniej coz to uczynil w czasie zjazdu Solidarnosci J. Kaczynski? Przemowil tak ze dostal brawa? No to juz jatrzenie. Zeby zwiazkowcy wybrani przez pracownikow klaskali nie na wladze tylko na opozycje. To straszne Tego nie bylo od sierpnia 1980 roku. A moze prezes pis chodzil i namawial do gwizdania. Na pewno tak bylo. Skradal sie i podkopywal. PS Miejsce akcji zakatarzona stocznia gdanska. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 08:57 gin11 napisał: > A konkretniej coz to uczynil w czasie zjazdu Solidarnosci J. > Kaczynski? Przemowil tak ze dostal brawa? No to juz jatrzenie. to prawda, w sumie nic wielkiego nie uczynił. Po prostu wyszedł na scenę i zaczął do kamer łgać jak pies. Taki drobiazg w ramach Kłamczyńskiego show ;-) Za pięć lat (mam nadzieję, że Kaczor już będzie marginesem politycznym) wyjdzie na tę samą scenę i przypomni "związkowcom" jak to dzielnie trzymał sztandar strajkowy w Stoczni w sierpniu 1980 roku. Do tego krzyknie: Pamiętacie to towarzysze? a towarzysze odpowiedzą: A jakże, pamiętamy !!! hehe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 00:30 W ktorym miejscu przemowienia prezes pis klamal. Ciekaw jestem cytatu. Bo dziwnym trafem nie wychodzicie poza poziom ogolnosci. Ogolnie moze klamal ale tak konkretniej gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 08:28 gin11 napisał: Ogolnie moze klamal ale tak konkretniej gdzi > e. a tak konkretnie, to choćby, tak dla przykładu, przy fragmencie dotyczącym zamierzeń tzw. ekspertów w sierpniu 80. jesteś już w czwartej klasie, zaczyna się w szkole historia. Wiem, że najpierw zaczniesz od powstania państwa polskiego oraz Polski Piastów, ale z czsem dojdziesz również do historri współczesnej, no chyba, że ograniczysz się do podręczników świeżopisanej historii autorstwa J. kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek41.2 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 09:59 słuchaj gin11. Taki wykład to możesz zrobić takim jak TY, czyli ludziom chorym z nienawiści, ludziom którzy nie umieją czytać tylko słuchają twojego idola jakim jest J. Kaczyński. Przecież już co najmniej 2/3 ludnosci Polski mówi o tym że Kaczyński dotąd będzie jątrzył dokąd nie wróci (od ognia , wojny i powrotu J.K do władzy uchowaj nas Panie) do władzy. Ten człowiek chce budować swój PiS na nienawiści człowieka do człowieka, ten człowiek chce zmieniać historię juz dawno napisaną. Ten człowiek mówił w Gdyni że nie wolno ludzi oszukiwać, a sam łgał jak najęty w niedawnej kampanii prezydenckiej. W 80 roku miałem 16 lat, ale uważam że historii tamtej Solidarności nie ma prawa pisać od nowa ten który tam nie był. To prawda co powiedział Frasyniuk "Jarek nie p....ol ciebie tam nie było" Tak panie gin nie p...l pan głupot , a takie wykłady niech pan głosi i tak mało kto w nie uwierzy. A odnosnie monopolu w mediach to do niedawna w największym medium jakim jest TVP kierowali panowie z pod znaku PiS. I jeszcze jedno napisał pan "Cóż za despekt dla tradycji, Cóż ach cóż. Władzy nie mozna gwizdać. Och obraza majestatu.) szkoda, że zapomniał pan jak b. prezydent za porównanie do kartofla obraził się na cały świat. Ale wg pana nie mozna było żartować tylko z L.Kaczyńskiego?- a z B. Komorowskiego to można? Na temat PR musi pan pobrać troche lekcji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 14:30 Kto i kiedy powiedział tak "Kierownictwo odtworzonego nieudolnie związku zawodowego "Solidarność" dostało się w ręce ludzi całkowicie pozbawionych instynktu państwowego, choć wydawało się im, że to, co ich wyróżnia, było właśnie tym instynktem, gdy w rzeczywistości była to zwyczajna pazerność na władzę i na dostęp do pełnego żłobu. Zaczęła się po ich zwycięstwie wyborczym już w roku 1997 pełna i straszliwa "alotyzacja" kraju. Polegała ona na powierzaniu odpowiedzialnych funkcji kierowniczych w państwie ludziom całkowicie nieprzygotowanym do ich pełnienia.... Wielkość i chwała "Solidarności" to przeszłość już dość odległa. Mamy teraz pod tą nazwą do czynienia z jednym z licznych w Polsce związków zawodowych uwikłanych w walkę o władzę i dostęp do koryta. Jeśli nic się nie zmieni w tej haniebnej walce o władzę, traktowaną jako najwyższe pożądanie dobro, państwo polskie musi trafić w ręce neototalitarnych populistów. Pierwsze zagony tego najazdu są już widoczne, a główną ofiarą będzie prócz demokracji oczywiście NSZZ "Solidarność" jako siła konkurencyjna. Szkoda mi jej, ale cóż - sama chciała" Czy autor tych słów nie miał racji? Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 21:01 Przypomniam ze na szczescie w Solidarnosci aby sie liczyc trzeba wygrac demokratyczne wybory. Na kazdym szczeblu. I ludzie na zjezdzie pochodza z WYBOROW przeprowadzonych wsrod prcownikow. Tak samo jak OPZZ ktory wspiera ciagle od lat lewice. I to jest normalne To wywalczyli ludzie Solidanosci z 1980 roku. A neototalitarysci (piekne slowa) sa grozni. Tylko jak ich rozpoznac? Tym ze maja pelnie wladzy czy jak? I probuja np od zwiazku zawodowego przejac obchody ich swieta. To chyba neototalitaryzm tak monopolowac atrybuty spoleczenstwa obywatelskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 08:12 > A neototalitarysci > (piekne slowa) sjp.pwn.pl/szukaj/neototalitaryzm Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 20:55 Ja czlowiek chory z nienawisci odpowiedzialem na atak na forum bedacy niewatpliwie symbolem milosci (nie ja zaczalem watku). A taka odpowiedz to juz nienawisc i jatrzenie. A to ze p. Kaczynski chce wladzy to POTWIERDZAM. I to samo w sobie jest straszne. Jak smie? Wladza nalezy sie tylko czytelnikom giewu i widzom tefalenu. Historia nie jest jak na razie napisana. Historie na szczescie pisza nadal historycy. Nadal mozna posluchac swiadkow. Oczywiscie Gwiazda, Wyszkowski, Gil, śp. Anna Walentynowicz p Staniszkis twoim zdaniem nie moga pisac dzis historii. Bo to oczywiscie oszolomy. A p. Krzywonos to moralny autorytet. Monopolu pis w mediach nie bylo ostatnio. W TVP rzadili razem z sld. Na temat pijaru nie bede pobieral lekcji bo to nie moj zawod, ale proste chwyty pijarowe w przecwienstwie do wielu nawiedzonych widze co wkurzylo wielu na tym forum. To straszne facet nie krzyczy w stdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 01.09.10, 21:25 A to ze p. Kaczynski chce > wladzy to POTWIERDZAM. Władzę już miał i wystarczy. :/ Zapomniałeś dodać, że pozbawili go jej, w demokratycznych wyborach, zwykli obywatele a nie obecni premier czy prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek41.2 Re: Wyklad dla mlodziezy 02.09.10, 12:06 gin11, powiedz z której ty jesteś Solidarności, a ci o których piszesz to juz napisali swoją historię, tylko niech jej nie zaczynają pisac na nowo, - co tamta już im nie pasuje? Nie pluj na swoich (Krzywonos), bo może spotkać to samo i ciebie, bo PiS tak ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 11.09.10, 21:20 Odsylam do doberka. Taka dywersja w politpoprawnej wersji historii i to ze strony wrog Kaczynskiego czyli Kuczynskiego. Mozesz sobie jeszcze przeczytac wspomnienia Andrzeja Kolodzieja przywodce strajku z Gdyni Gdynscy komunardzi. Tan na stronie 81 jest relacja dotyczaa o komissji ekspertow cytuje " Szlachetna inicjatywa tak sie wszystkim wydawalo Warszawscy intelektualisci przybyli by wesprzec strajkujacych robotnikow. Bylo milo lecz tylko jeden dzien. Juz nastepnego dnia Jadwiga Staniszkis czlonek komisji poprosila clonkow prezydium o poufna rozmowe. Udalismy sie w niepelnym skladzie. Tylko ci zaufani bez Walesy do opustoszalej hali wydzialu w3. Tam uslyszelismy relacj e z narady komisji ekspertow ktora odbyla sie poprzedniego dnia w scislym gronie, Informacja byla dla nas szokujaca, Dowiedzielismy sie ze eksperci nie przyjechali nam doradzac lecz na mocy umowy z przedstawicielami wladz przejac kontrole nad strajkiem. Musicie byc bardzo czujni poniewaz beda wam wmawiac ze wolne zwiazki zawodowe sa nieosiagalne w tym systemie politycznym mowila nam pani Staniszkis." Tam jest wiecej ciekawych smaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Wyklad dla mlodziezy 03.09.10, 13:47 gin11 napisał: . Dodam ze o p. Krzywonos > przypomnial śp. Prezydent Lech Kaczyński przyznajac jej wysokie > odznaczenie panstwowe. Tak dzis czci jego pamiec. widzisz dziecko, jak ty to wszystko "zrozumiałeś"...niby dostałeś promocję do czwartej klasy, ale prostej wypowiedzi nie kumasz. Zbyt szybo uwierzyłeś, że 3 klasy szkoły podstawowej wystarczą ci do słuchania ze zrozumieniem :-) zresztą PiS opiera swoją siłe właśnie na tych, którzy są przekonani, że 3 klasy szkoły podstawowej jest git :-) Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: Wyklad dla mlodziezy 10.09.10, 15:15 Ten, kto chce dotrzec do prawdy o tamtym sierpniu i wygłoszonej refleksji o tym przez J.Kaczyńskiego na zjeździe S, zapewne zna wspomnienia Waldemara Kuczyńskiego cytowane na blogach, więc nie piszcie kłamstw. cytuję fragmenty: "Kaczyński, Kuczyński czyli znajdź różnicę". "Waldemar Kuczyński: Był Szymon Jakubowicz i powiedział, że jutro rano lecicie do Gdańska samolotem rządowym, z gwarancją bezpieczeństwa i że masz o ósmej przyjechać do Artura Hajnicza, u którego będzie na ten temat zebranie. (...) U Hajnicza zastałem poza nim: Tadeusza Kowalika, Bohdana Cywińskiego, Andrzeja Wielowieyskiego, Szymona Jakubowicza, Ryszarda Bugaja, Adama Kerstena. Wszyscy byli pod wrażeniem wiadomości, którą tego dnia przekazał telefonicznie Kowalikowi Bronisław Geremek ze stoczni gdańskiej, choć nie wiem, czy reagowali podobnie jak ja,czy inaczej. Geremek powiedział, że konieczny jest przyjazd do stoczni kilku osób, które dopomogłyby MKS-owi w rokowaniach z Komisją Rządową, jako eksperci. Wzywani byli oprócz Kowalika: Cywiński, Wielowieyski, Jadwiga Staniszkis i ja. Jadwigi wśród nas Jadwigi wśród nas nie było, bo tego dnia wyruszyła samodzielnie samochodem do Gdańska. Geremek powiedział też, że potrzebny jest prawnik i dał w tej sprawie wolną rękę Kowalikowi. Jego wybór padł na docenta L. K. i okazał się niefortunny. Po przyjeździe do stoczni L. K. zorientował się, że mamy być doradcami strony robotniczej, a nie mediatorami. Dotarło do niego - jak i do nas - że postulat pierwszy, stworzenia Wolnych Związków Zawodowych jest najważniejszy. Nie zamierza się od niego odstąpić, nie stanowi on elementu przetargowego do odpuszczenia. W tej sytuacji L. K. zrezygnował. Zastąpił go z powodzeniem przybyły wkrótce prof. Jerzy Stembrowicz, a także prof. Andrzej Stelmachowski i mecenas Jan Olszewski. Bronek dodał, że mamy gwarancję (...) Mazowiecki i Geremek dotarli do stoczni bez większych kłopotów w sobotę 23 sierpnia rano.(...) Skład Komisji Ekspertów ustalili Mazowiecki i Geremek. Sądzę, że brali pod uwagę kryterium przydatności merytorycznej i politycznej bliskości. Chcieli, by Komisja była zwarta, potrafiła współpracować ze sobą i by w toku negocjacji nie doszło w niej do konfliktów. Będąc ludźmi opozycji, lecz i kompromisu, takich właśnie dobrali (...) Nie pamiętam dokładnie dyskusji u Hajnicza. Próbowaliśmy rozmawiać o tym, co jest możliwe do uzyskania i o naszej roli. Postulaty MKS znaliśmy słabo, najlepiej te najważniejsze, polityczne. Rozmowa ograniczyła się do nich.(...) W tym miejscu i momencie wydawało się, że uzyskać można niewiele, natomiast wiele stracić. Tak sądziłem ja i Bugaj. Wątpię, by opinia pozostałych znacznie się różniła od naszej. Punkt pierwszy postulatów gdańskich wyglądał na nieosiągalny. Jeszcze nie zobaczyliśmy tego drugiego realizmu, realiów strajku, determinacji ludzi dążących do stworzenia gigantycznej organizacji samoobrony przed samowolą wyobcowanego państwa, związku zawodowego pracowników komunizmu. Jeszcze tkwiliśmy wyłącznie w realiach geopolityki i systemu jako jej odbicia. A w Polsce były już wtedy dwa realizmy. Tylko na razie oddzielone: jeden w pasie Wybrzeża, drugi w głębi kraju. Wydawało się, że to, co w tym punkcie można uzyskać, wybiega niewiele ponad wolne wybory do rad zakładowych i wejście do nich przywódców strajkowych. (...) Wśród osób, z którymi rozmawiałem w tych dniach, Jacek Kuroń czuł chyba najlepiej, cóż to za wiatr wieje z Wybrzeża i wygraną widział ogromną. A - przecież i on w ostatniej chwili zwątpił. "Mówiłem Adamowi - wspominał potem - by jechał do stoczni przekonać ich, że ten punkt pierwszy jest nie do uzyskania. Na szczęście obu nas zamknęli". Michnik zgodził się, lecz zamiast do stoczni powędrował do paki. Gdyby pojechał, nic by nie wskórał, a najpewniej zrezygnowałby po powąchaniu gdańskiego powietrza. Determinacja strajkujących w sprawie związkowej nie dawała nikomu szans opozycji. Można było polubić to, co "nierealne" - zresztą dawało się lubić od pierwszego wejrzenia - lub wracać do domu. (...) Gwarancja pułkownika z Warszawy działała. Śladu obstawy. Mogą jeszcze zwinąć po drodze, ale wygląda na to, że nas puścili do Lecha. Dlaczego? Samo przerwanie lotu nie przeszkodziłoby oczywiście w dotarciu do stoczni. Przyjechało tam wielu ludzi z Warszawy. Trzeba by więc nas aresztować, co też załatwiało sprawę połowicznie, bo MKS i tak instytucja "osób wspomagających strajk" (np. Konrad Bieliński wydawał Borusewicz był faktycznym doradcą Prezydium, podobnie prawnik gdański Leszek Kaczyński itp.), to mógł być też wyłoniony z nich zespół ekspertów." "To fragment wspomnień Waldemara Kuczyńskiego, spisanych niemal na gorąco, bo w 1983 roku. Czy nie to samo kilka dni temu powiedział Kaczyński wywołując u Henryki Krzywonos zalanie krwią jaśnistą, a u politycznych i dziennikarskich elit histerię nawet jak na nie wyjątkową? Wygląda na to, że błąd Kaczyńskiego polegał na tym, że powiedział to od siebie. A przecież mógł powiedzieć dokładnie to samo, a nawet dużo bardziej stanowczo, tylko cytując tamte wspomnienia Kuczyńskiego." To nie moje, to z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek41.2 Re: Wyklad dla mlodziezy 12.09.10, 13:13 "wspomagających strajk"- przeczytaj jeszcze raz gin11 "wspomagających strajk". Jeśli to znaczy to samo co powiedział Kaczyński na 30 leciu związku zawodowego Solidarność, to coś u ciebie nie tak ze zrozumieniem polskiego tekstu. A może ty jesteś z tego "kondominium"? Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 12.09.10, 20:16 To co tam powiedzial J. Kaczynski na zjezdzie Solidarnosci? Bo gadacie krytykujecie a nie moza dojsc co krytykijecie. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Wyklad dla mlodziezy 13.09.10, 08:55 gin11 napisał: > To co tam powiedzial J. Kaczynski na zjezdzie Solidarnosci? Bo gadacie krytykuj > ecie a nie moza dojsc co krytykijecie. Nie słuchałeś? szkoda. W skrócie nawygadywał kilka bzdur, powtarzanych później przez media. Aż dziw bierze, że nie słyszałeś....hehe :-) Ale to był dopiero początek, bo w następnych dniach kwiecistość słowna była coraz lepsza...:-) Tego też pewnie nie słyszałeś...szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 13.09.10, 20:29 No może wreszcie napiszeszz co powiedział. Bo w przeciiwnstwie do ciebie ja jednak sluchalem i nic niemadrego tam nie bylo. A ty o bzdurach. JAKICH? Przeciez o to prosze. Jak bzdury to przeciez latwo je zacytowac. A tu czekam i nic. A co do sluchania doskonale wiem co mowi cham i gbur janusz p. Drwi ze zmarlych innym zarzuca pijanstwo a sam spadl sie ze schodow w turcji i polamal zebra. I mamy przyjazne panstwo polegajce na wywolaniu walki z Kosciolem. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Wyklad dla mlodziezy 14.09.10, 09:17 gin11 napisał: > No może wreszcie napiszeszz co powiedział. Bo w przeciiwnstwie do ciebie ja jed > nak sluchalem i nic niemadrego tam nie bylo. A ty o bzdurach. JAKICH? hmm, nie słuchałeś jednak, szkoda, albo może jednak słuchałeś, ale w czwartej klasie jeszcze roumienie jest wątłe, chłe, chłe :-))) Przeciez > o to prosze. Jak bzdury to przeciez latwo je zacytowac. no coż, największą bzdurą był wywód o zasługach Lecha kaczyńskiego podczas strajku, bo przecież wiadomo, że zasługi były, ale czwarto lub piątorzędne :-) czuję zażenowanie i niesmak rozmawiając o tym. Próba pieprzenia - tak to o tobie - że nic niewłaściwego nie powiedział, jest tym czym komuna, na której kłamczuch kaczyński bardzo skrupulatnie się wzoruje. Rzygać mi się chce jak sobie o jarosławie kaczyńskim pomyślę o tym co wygaduje, jakim jest kłamcą i o tych, którzy w swojej ślepocie udają, że niedostrzegają tej perfidności, w myśl zasady, że nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe jest białe...rzyg, rzyg, rzyg.... A tu czekam i nic. A co > do sluchania doskonale wiem co mowi cham i gbur janusz p. Drwi ze zmarlych inn > ym zarzuca pijanstwo a sam spadl sie ze schodow w turcji i polamal zebra. I mam > y przyjazne panstwo polegajce na wywolaniu walki z Kosciolem. ale ty głupi jesteś dziecino, głupi, że aż strach, że w podstawówce takie głupie dzieciaki miejsca zajmują, chłe, chłe :-) PS. Zmieniam temat. Skup się czwartoklasisto i zastanów się, dlaczego tak zajadle kłamca kaczor wypuszcza swoje bulteriery aby za wszelką cenę udowodnić, jeszcze na długo przed zakończeniem prac prokuratorskich związanych z katastrofą smoleńską, że winę ponoszą jego przeciwnicy polityczni. Gra jest perfidna, ale kaczor już wie, że wkrótce byc może wyjdzie na jaw to co wielu Polaków głośno mówi: był rozkaz kaczorowy na lądowanie. BYŁ!!! Ta gnida ma krew na rękach i zrobi wszystko, aby to ukryć. To byłby dopiero skandal... Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 14.09.10, 22:27 Śp Lech Kaczyński był doradca Wolnych Zwiazkow Zawodowych dlugo przed sierpniem. Bronil ich gdy wyrzucano ich z pracy. A teraz cytuje p. Kolodzieja cd ktory juz tu na forum byl zacytowany "Tak wdepnelismy. Komunikat o powolaniu ekspertow poszedl w swiat. Odwolac ich nie sposob bo nikt tego nie zrozumie. Pozostalo nam zdwoic uwage i poszukac innych madrych ludzi. Wtedy postanowilismy poprosic o wsparcie Lecha Kaczyńskiego i Jana Olszewskiego bez publicznego rozglaszania tego faktu". "Gdyńscy Komunardzi" str. 82. Czyli jedna z najwazniejszych osob w czasie strajku mowi ze bylo 2 doradcow + p. Staniszkis ktorych sluchali robotnicy. Wsrod nich byl Lecz Kaczynski. Bo mu jako doradcy WZZ wierzono. Jakie to kolejne bzdury prezes PiS powiedzial? A na slowa o Palikocie spadajacym ze schodow i lamiacym zebra w czasie gdy PREZYDENTOWI zarzucal pijanstwo nie chcesz rozmawiac? Bo to twoim rozmowa na poziomie 4 klasy. A moze 4 schodka? A informuje cie ze chocbys pisal rozne bzdury to Jaroslaw Kaczynski nie mial zadnego wplywu na pilotow. Z kilku przyczyn. Piloci podlegali jak wszyscy wojskowi rzadowi. I za przeciewstawienie sie śp. Prezydentowi mogliby dostac jedynie nagrode. Tak samo BOR nie podlegal Prezydentowi, ani zadna sluzba specjalna zabezpieczajaca lot, smaolotem rzadzil p. Arabski. A na koniec wyjasnij jak to s ie stalo ze 3 wyszkolonych zolnierzy okazalo sie twoim zdaniem samobojcami. Wszyscy zrobili wszystko aby odleciec od osi wyznaczonej przez radiolatarnie i mimo 4 systemow ustalania wysokosci wprowadzili samolot ponizej poziomu lotniska. A nerwy cie opuszczaja lub za bardzo zapatrzyles sie w guru (tego co ze schodow spada). Nazywanie ludzi gnidami to taka nowa kultura. A ukrywac cokolwiek p. J. Kaczynski nie jest w stanie. Wszystkie sluzby ma w reku RZAD. O czym chyba zapomniales. Moze tez spadles ze schodow i pogorszyla ci sie pamiec? Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 14.09.10, 23:32 > Śp Lech Kaczyński był doradca Wolnych Zwiazkow Zawodowych dlugo przed sierpniem Zaczynasz, tak jak J. Kaczyński, pisać historię Polski według swojego wyobrażenia. Na długo przed Sierpniem żadnych Wolnych Związków Zawodowych w Polsce nie było,. Była CRZZ - fasadowa organizacja całkowicie posłuszna ówczesnym władzom. NSZZ "Solidarność" powołany został do życia dopiero po podpisaniu, przez komitety strajkowe i rząd, Porozumień Sierpniowych ponad 2 miesiące później. Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 16.09.10, 00:35 Do szkoly. A co zakladali i w czym dzialali p. Wyszkowcy oboje Gwiazdowie p. Borysewicz p. Kolodziej, śp. A Walentynowicz? I nawet L. Walesa. Owszem nie byl to zwiazek zarejestrowany. Ale to tam wyklula sie Solidarnosc (wystarczy porownac kto byl motorem strajkow gdanskich i gdynskich). Ci ludzie dzialali juz kilka lat przed sierpniem. Wyrzucano ich z pracy aresztowano. Ale WZZ istnial. Jak masz czelnosc dyskutowac na temat historii gdy nie masz najmniejszego o niej pojecia. Doucz sie, pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Wyklad dla mlodziezy 16.09.10, 10:41 > Do szkoly. Zacznij od siebie, bo na razie kompromitujesz się nie tyle nieznajomością historii, ci jej zwyczajnym jej fałszowaniem. To już chyba zaczyna być standardem PiS - owskim. Prezes daje najlepszy, pod tym względem, przykład a wierni giermkowie naśladują. Odpowiedz Link Zgłoś
sea-rch Re: Wyklad dla mlodziezy 15.09.10, 08:37 pan Kołodziej jest raczej osobą skompromitowaną, bo w tych samych wywodach piszę kolejne bzdury jakoby strajkujący związkowcy wysyłali listy do Jaruzelskiego z zaproszeniem, co jest oczywiscie bzdurą. Nerwy to widzę, że ciebie puszczają skoro nawet dowodów z pogranicza fantazy się trzymasz, aby usprawiedliwić i wybielić gnidę J. kaczyńskiego, który ma w dupie Polskę, Polską sobie jedynie gębę wyciera, ma w dupie krzyż i religię, i poświęci wszystko, nawet brata pośle na śmierć, aby tylko ponownie swoj chory umysł przy korycie umieścić. Powtarzam zresztą. Sp. Lech Kaczyński robił całkiem sporo, ale zawsze był w piątym rzędzie. To jest FAKT :-) Jarka nie było nawet w tym piątym rzędzie. To też jest FAKT :-) Tak, kaczyński jest winien śmierci 96 osób pod Smoleńskiem!!! Możesz zagryzać zęby, tupać nogami ale tego faktu nie zmienisz ;-) PS. Skąd Ci przyszło do tej tępej łepetyny, miły czwartoklasisto, że moim guru może być Palikot, albo wogóle samo PO??? czy dla tak ograniczonych umysłów jak twój dostrzeganie zgnilizny kaczorowej jest jednoznaczne, że staję tam gdzie "ORMO"??? chłe, chłe? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gin11 Re: Wyklad dla mlodziezy 16.09.10, 00:47 Owszem mozesz nie wierzyc Kolodziejowi, mozesz nazywac Gwiazde czy Wyszkowskiego oszolomem, mozesz pisac o braciach Kaczynskich i 5 rzedzie (Jaroslaw byl aresztowany w sierpniu 1980 roku). Mozesz nie wierzyc wspomnieniom śp. Anny "Solidarność". Ale jak patrzymy na to co dowiadujemy sie dzis to oni mieli racje co do Walesy (nawet dziennikarze z TVN nagrali ostatnio film o agenturalnosci Walesy (nie puszczono im tego). To oni doskonale zdiagnozowali role oficjalnych doradcow z Mazowieckim na czele (gdy aresztowano wszystkich opozycjonistow jadacych do Gdanska doradcy strajkowi lecieli do Gdanska samolotem). Mieli gwarancje rzadowe. I o tym wlasnie pisal przez lata Gwiazda, mowil Wyszkowski czy śp. Anna Walentynowicz i za to zostali oszolomami. A co do winy śp. Prezydenta to pohamuj slowa. Bo zwyczajnie pieprzysz nie majac zadnej podstawy do tych slow. Chyba ze wlasnie polscy archeolodzy w Smolensku cos odkryli. Odkryli ze śp. Prezydent nakazal pilotom zlekcewazyc caly system przyrzadow i leciec nie w osi radiolatarni oraz nizej od pasa lotniska. Poczekajcie na rozkaz odczytany przez rzadowych lub wojskowych (swiezo awansoanych generalow) fachowcow po 2 latach z 7 wersji kopii "leciec nizej od pasa". Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Wyklad dla mlodziezy 16.09.10, 08:55 gin11 napisał: > Owszem mozesz nie wierzyc Kolodziejowi, mozesz nazywac Gwiazde czy Wyszkowskieg > o oszolomem, mozesz pisac o braciach Kaczynskich i 5 rzedzie (Jaroslaw byl ares > ztowany w sierpniu 1980 roku). ??? w świecie wyobraźni chyba... Mozesz nie wierzyc wspomnieniom śp. Anny "Solida > rność". Ale jak patrzymy na to co dowiadujemy sie dzis to oni mieli racje co do > Walesy (nawet dziennikarze z TVN nagrali ostatnio film o agenturalnosci Walesy > (nie puszczono im tego). To oni doskonale zdiagnozowali role oficjalnych dorad > cow z Mazowieckim na czele (gdy aresztowano wszystkich opozycjonistow jadacych > do Gdanska doradcy strajkowi lecieli do Gdanska samolotem). Mieli gwarancje rza > dowe. I o tym wlasnie pisal przez lata Gwiazda, mowil Wyszkowski czy śp. Anna W > alentynowicz i za to zostali oszolomami. A co do winy śp. Prezydenta to pohamuj > slowa. Bo zwyczajnie pieprzysz nie majac zadnej podstawy do tych slow. Chyba z > e wlasnie polscy archeolodzy w Smolensku cos odkryli. Odkryli ze śp. Prezydent > nakazal pilotom zlekcewazyc caly system przyrzadow i leciec nie w osi radiolata > rni oraz nizej od pasa lotniska. Poczekajcie na rozkaz odczytany przez rzadowyc > h lub wojskowych (swiezo awansoanych generalow) fachowcow po 2 latach z 7 wersj > i kopii "leciec nizej od pasa". Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Wyklad dla mlodziezy 16.09.10, 09:04 gin11 napisał: A co do winy śp. Prezydenta to pohamuj > slowa. Bo zwyczajnie pieprzysz nie majac zadnej podstawy do tych slow. Chyba z > e wlasnie polscy archeolodzy w Smolensku cos odkryli. Odkryli ze śp. Prezydent > nakazal pilotom zlekcewazyc caly system przyrzadow i leciec nie w osi radiolata > rni oraz nizej od pasa lotniska. Poczekajcie na rozkaz odczytany przez rzadowyc > h lub wojskowych (swiezo awansoanych generalow) fachowcow po 2 latach z 7 wersj > i kopii "leciec nizej od pasa". na razie wszystko wskazuje na to, że teoria o decyzji lądowania z rozkazu braci Kaczyńskich jest bardzo prawdopodobna. Chyba najbardziej prawdopodobna ze wszystkich dotychczas wypowiedzianych, mniej lub bardziej absurdalnych, teorii. Jak było na prawdę to nie wiem, czy kiedykolwiek się dowiemy, ale obserwując nerwowe, wręcz strachliwe zachowana Jarosława Kaczyńskiego, jego słowa, pisanie od nowa historii, wydawanie opinii na długo przed zakończeniem śledztwa, Błasiak w kokpicie, a w końcu przypadek z Tbilisi i to co działo się potem (np. wnioski składane przez Gosiewskiego)...no cóż...słabe argumenty mają przeciwnicy teorii o rozkazie lądowania ze strony braci K. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: Wyklad dla mlodziezy 15.09.10, 09:40 ginn11, ciebie juz naprawdę "pogięło" piszesz że piloci jak wszyscy wojskowi podlegali rządowi. Popatrz, popatrz a ja słyszałem że zwierzchnikiem sił zbrojnych jest jak również był twój uwiekbiany śp. prezydent. Na temat wolnych związków zawodowych to pomyliłeś datę ich powstania. Natomiast co do odlecenia "od osi" to mam dla ciebie propozycję. Wróć szybko na kurs i nawróć się bo to ty zboczyłeś z drogi. A najlepiej zmień idola, bo z tym coś nie tak. On chce "podpalić Polskę" i posadzić swego śp. brata (przeciętnego prezydenta) na koniu przed pałacem. On jak powiedział T. Mazowiecki jest w sekcie. Uciekaj i to szybko, bo cię zwabią durnymi pomysłami Odpowiedz Link Zgłoś
hejj2 Re: Polecam słowa świadka 10.09.10, 18:18 jedziemy do W-wy na" popisy" na krakowskim na 20.00 Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Polecam słowa świadka 10.09.10, 22:21 A może by tak argumenty na temat? A odpowiadając na zaczepkę to informuję cię, że nie ma nic złego ani wstydliwego w wyrażaniu rozsądnych poglądów i czczeniu zmarłych. Wstyd być chamem i prostakiem. Podobno też wstyd być nietolerancyjnym. Ale zależy jak się rozumie tolerancję. Brak tolerancji dla katolików i wiary to spuścizna komuchów. To dla komsomolca obciach pokazywać swoją wiarę. Kup sobie czerwoną chustę. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Polecam słowa świadka 10.09.10, 22:32 Ciekawe o jakie argumenty Ci chodzi, sam bym pojechał popatrzeć na idiotę.- a być chamem czy prostakiem to naprawdę wstyd. Ale wybierz co lepsze, bo nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bykkot Re: Polecam słowa świadka 11.09.10, 17:00 Jeśli nie rozumiesz o jakie argumenty mi chodzi, to ci przytaczam definicję. Argument wg słownika języka polskiego: "1. «fakt lub twierdzenie przytaczane dla uzasadnienia lub obalenia jakichś tez lub decyzji» 2. «krótkie streszczenie fabuły zawartej w danej części utworu, umieszczone na jej początku» 3. «zdanie będące przesłanką dowodu» 4. «zmienna niezależna funkcji matematycznej»" Z mojego zdania powinieneś wywnioskować, że chodzi mi o fakty lub zdanie będące przesłanką dowodu. Bo przecież nie rozmawiamy o matematyce lub literaturze. A czy lepiej ci być chamem czy prostakiem nie wiem. Niech poseł Palikot da ci jakieś wytyczne. On zapewne wie coś na ten temat. A twierdzisz, że jadąc pod pałac prezydencki można popatrzeć na idiotę; oj nieładnie tak nie szanować ludzi :))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Polecam słowa świadka 11.09.10, 17:26 A twierdzisz, że jadąc pod pałac > prezydencki można popatrzeć na idiotę; oj nieładnie tak nie szanować ludzi :))))))). Nie masz się z czego śmiać. Skąd wiesz, że chodziło o obecnego lokatora pałacu , a nie np. gościa składającego ostatnio wiązankę pod krzyżem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Polecam słowa świadka 11.09.10, 22:56 No widzisz bykkot - a ja myślałem, że chodzi o matematykę:) Wysyłasz mnie do Palikota którego osobiście nie znam, ale rozumiem, że Ty masz wytyczne od Kaczyńskiego, czyli wszystko jasne. Gratuluję idola! Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: POPIS 10.09.10, 21:25 Ja tak trochę, odejdę od głównego tematu, ale ma do Was prośbę oceńcie czy ma racje czy nie ?? podlasie24.pl/wiadomosci/z-regionu/jacek-sasin-o-krzyzu-przed-palacem-prezydenckim-i-wyborach-samorzadowych-46cf.html Co sądzicie, o "bezstronności" redaktora Skwarka ??? Tyle mówi o bezstronności mediów, a w tym wywiadzie daje właśnie jej przykład. Psioczy na TVN, czy Gazetę Wyborczą, a sam nie jest lepszy ?? Tak, tak gołym okiem widać, jakiej partii sprzyja on jak i całe KRP. Sory, ale jeśli chce się wymagać od innych, to samemu też trzeba dawać temu przykład. Naród wybrał prezydenta, poprzedni nie żyje, więc chyba wszystko jest jasne i redaktor Skwarek musi się z tym pogodzić Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: POPIS 10.09.10, 22:28 Pan Sasin kłamie, bo prezydent nie mówił o usunięciu tylko o przeniesieniu krzyża, ale dla pana redaktora usunąć a przenieść to jedno i to samo skoro nie poprawił byłego prezydenckiego urzędnika. Ale to PiS i oni tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
b-lu Re: POPIS 18.09.10, 17:07 Odbiegając od tematu. Niedługo zamieszkam w Waszym mieście i tak mnie zastanawia zajadłość na tym forum. Czy przypadkiem nie właśnie w Siedlcach, wygrał w wyborach prezydenckich Jarosław Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: POPIS 18.09.10, 20:07 w rzeczy samej :) nasze miasto PISem stoi chciałoby się rzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_lisbon_story Re: POPIS 19.09.10, 14:27 O! A gdzie mieszkałaś i wcześniej? W Siedcach kupiliście mieszkanie, czy jak? :D No to witamy, witamy. tak...Jarek ma tu armię zwollenników. ale jest i konspiracja, oczywiście :D Odpowiedz Link Zgłoś
b-lu Re: POPIS 19.09.10, 18:36 Pod Siedlcami dom, w Warszawie i w okolicach mieszkałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii PiS to sekta ? 21.09.10, 09:00 - PiS nie jest normalną opozycją, a sektą polityczną, posiadającą guru, misję i własnych świętych. To raczej ruch wywrotowy, który próbuje nie tyle polepszyć III RP, co ją zburzyć - uważa wybitny znawca polskiej historii. Fragmenty rozmowy z Daviesem o polskiej polityce po tragedii smoleńskiej publikuje w internetowym wydaniu "Newsweek". Davies opowiada: - Jedenastego kwietnia staliśmy już z żoną godzinami przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie. To właśnie ja, w kolejnych wywiadach dla CNN, BBC i innych anglojęzycznych stacji, mówiłem światu o wspaniałej solidarności narodu polskiego w żałobie. BBC World Service pokazywał te moje analizy co godzinę, chyba przez dwie doby. Bardzo mnie więc rani ostatni widok z tego samego miejsca, gdzie grupka fanatyków uderza w tę solidarność, forsując swoje dziwaczne poglądy i starając się wpływać na resztę Polaków. Davies dodaje: - Każda partia ma swoich "krzykaczy", którzy obrażają i przesadzają, ale Don Palikot-Kiszot nie jest jedynym rycerzem walecznym na polu bitwy. Moim zdaniem źródła awantur trzeba szukać w jednej formacji (jeśli nie u jednego człowieka), która ruszyła do walki zaraz po wygranych wyborach w 2005 r. Formacja ta rzuca najboleśniejsze zarzuty na przeciwników i równocześnie narzeka, że ona sama jest ofiarą "brutalnego ataku". Tego typu postawa przypomina mi zachowanie gościa, który idąc ulicą kopnie kogoś niewinnego w kolano, a potem protestuje, że kopnięty niemoralnie klnie. Davies ocenia, że "nie wolno określać dawnych kolegów z Solidarności jako tych, którzy stoją "tam gdzie stało ZOMO" i jeszcze mieć pretensje do uczciwej debaty politycznej." Odpowiedz Link Zgłoś
kons3 Re: PiS to sekta!!! Jakżeby inaczej 22.09.10, 20:33 1. Obecny premier GBR wsparł tego szefa sekty w wyborach prezydenckich. Dodam, że to pierwszy polityk w Europie od czasu Żelaznej Damy, który robi porządek w państwie. 2. Może zacytujesz, skoro lubisz cytaty zagranicznych przyjaciół Polski słowa jakie o p. premierze Tusku powiedział p. Bukowski. Jak się odezwiesz w polemice ze mna to ja zacytuję :))) Chyba, że sam znajdziesz i zacytujesz, ale chyba ci to przez usta nie przejdzie, już taki odważny to nie jesteś, jak w odważnym i bezkompromisowym śledzeniu wystąpień szefa opozycyjnej partii i tekstów o nim (bo nie ma nic bardziej ważnego w zadłużanym kraju jak tylko ciągła analiza zachowań szefa opozycji). 3. Zapomniałem dodać. p. J. Kaczyński to homofob, katolik i patriota. Taki z niego zbój. 4. Jedność polityczno moralna Polaków o której pisze p. Davis nie istnieje nie istniała i istnieć nie będzie. Historyk powinien o tym doskonale wiedzieć. Chyba, że uwierzył podobnie jak Bambii w wielkie hasła socjalizmu. 5. Podsumowując, Bambi może mieć racje, przecież on czyta myśli niektórych siedleckich polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: PiS to sekta!!! Jakżeby inaczej 23.09.10, 09:02 > 1. Obecny premier GBR wsparł tego szefa sekty w wyborach prezydenckic wsparł ?? w jaki sposób ze sie z nim spotkał ? he he he. To sam Kaczynski powiedzial ze spotkanie to rodzaj wsparcia bo Cameron nie wyartykułował takich słów :) . Piszesz o porzadkach : Cameron jest Eurosceptykiem i chcialby wycofac UK z UE ciekawy kierunek :) Swoja drogą nie wiem czy wiesz ze Cameron to wziety mysliwy nie wiem jak to w elektoracie PiS jest widziane przeciez to taki drugi gajowy (odnoszac sie do tego jak nazywali Komorowskiego) > 2. Może zacytujesz, skoro lubisz cytaty zagranicznych przyjaciół Polski słowa j > akie o p. premierze Tusku powiedział p. Bukowsk jaki Bukowski Władymir Bukowski ? czy Marek Bukowski ? bo ja mogę ci powiedzieć jak mnie sprowokujesz co powiedział Stanisław Leś (mój sąsiad) co myśli o Kaczynskim :))) > to przez usta nie przejdzie, już taki odważny to nie jesteś widze ze odwaga z ciebie tryska : run Forest run ! :) > 3. Zapomniałem dodać. p. J. Kaczyński to homofob, katolik i patriota Hitler podobno tez patriota :) > 4. Jedność polityczno moralna Polaków o której pisze p. Davis nie istnieje jesli są tacy wlasnie jak KAczynksi ktorzy wskazuja gdzie stalo ZOMO , ze "my tu gdzie Polska" i jeszcze pare innyh to na pewno nie bedzie >Chyb > a, że uwierzył podobnie jak Bambii w wielkie hasła socjalizmu. a tobie cos w glowce nie halo ? (odboszac sie do pkt.5 - dalej wytlumacze) > 5. Podsumowując, Bambi może mieć racje, przecież on czyta myśli niektórych sied > leckich polityków. wiedzalem ze dojdzie do ataku ad personam bo jakze by inaczej , jak brakuje argumentow to atakuje sie personalnie adwersarza , pieknie naprawde pieknie ! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: PiS to sekta!!! Jakżeby inaczej 23.09.10, 09:03 ooo dopiero teraz zobaczylem ze po zalogowaniu nie widze twoich postow , zapomnialem ze wyladowales u nie na smietniku w KF w sumie chyba wiem dlaczego :)) bye Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: PiS to sekta!!! Jakżeby inaczej 23.09.10, 15:07 Kolejna wypowiedź prezesa PiS, która powinna spowodować odwrócenie się wszystkich rozsądnie myślących od partii, która ma w nazwie prawo i sprawiedliwość. Na pytanie czy pójdzie na posiedzenie RBN odpowiedział "po sprawie krzyża nie uważam pana Komorowskiego za partnera do rozmowy" - Co o tym sądzicie? Czy normalni ludzie nie powinni się wstydzić partii, na której stoi taki człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii PiS nie lubi Miłosza ? 23.09.10, 16:36 no niech mnie ktos przekona ze tam sa normalni ludzie ..... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8416387,Poslanka_PiS_nie_lubi_Milosza___Najbardziej__najbrutalniej_.html Odpowiedz Link Zgłoś