martishia7 09.03.10, 14:57 www.miastofantastyki.pl/2010/02/23/neil-gaiman-przyjezdza-do-polski/ Wybiera się któraś? Moje oszalałe serce fangirl nie wie którą książkę dać do podpisania, ale chyba postawię na Graveyard book :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figgin1 Re: Neil Gaiman 09.03.10, 15:10 Nie, do Wawy się nie wybiorę, chciaż bardzo go lubię. A Sandmany czytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Neil Gaiman 09.03.10, 15:23 Z Sandmanami mam kłopot, w głównej mierze finansowy, bo empik sobie liczy prawie stówkę za jeden oryginalny tom (pomnożyć przez 10), a moja ostatnia wyprawa do Londynu zakończyła się bezowocnie, bo na półce w znalazłam tom 4, 6 i 10 o_0 Może następnym razem mi się uda, ale bardzo ostrzę sobie na Sandmana zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko O fak! 09.03.10, 18:41 Dzięki, dzięki, dzięki!! Gdybym przegapiła bym sobie nie darowała, będę!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Double fak! 22.03.10, 11:15 Ja też bym przegapiła!! Dzięki o zacna kobieto!! Gaimana uwielbiam! Teraz tylko jeszcze wymyślić jak wyrwać się z pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Czy wiecie że... 21.03.10, 21:39 Neil bawił się wczoraj na koncercie Amandy Fucking Palmer we Wrocławiu? Byłażem tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Czy wiecie że... 21.03.10, 22:05 Że we Wrocławiu był to wiedzieli my, ale gdzie się bawił, to do tej pory nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Poddałam się w tych dzikich tłumach 22.03.10, 19:53 ale i tak nie żałuję słuchania i widzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 11:44 Ja też się poddałam :( Po 1,5h stania zrobiło mi się słabo (zawsze miałam problemy z dłuższym staniem) i spasowałam....szkoda mi trochę. Ogólnie spotkaniem jestem zachwycona. Wcześniej się obawiałam, że się rozczaruję, a okazało się że jest taki, jak sobie wyobrażałam :D Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 11:49 Ja tak samo, w takich warunkach zazwyczaj mam wrażenie,że zemdleję zaraz :(, a zdawałam sobie sprawę, że ten autograf to byłyby z 3 godziny stania... Ale spotkanie fantastyczne (nie miałam pojęcia o tym scenariuszu do Dr Who :)), jego Amanda też dała radę, tylko tłumacza bym stamtąd wywaliła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 11:56 No tłumacz był troszkę mało profesjonalny :/ Amanda mi się podobała niezmiernie :D Jak mnie chłop spytał w domu jak mi się Gaiman podobał, to odpowiedziałam, że bardzo bo pozwala narzeczonej nosić kolorowe rajstopy w gwiazdki :P ...mój chłop jak widzi nawet gładkie w kolorze innym niż cielisty, szary lub czarny to oznajmia, że chce z niego impotenta zrobić...eh... Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 11:57 Opowiedzcie jeszcze, opowiedzcie jeszcze, bo mnie praca przytrzasnęła ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 12:02 Gaiman opowiadał głównie o swoich projektach, o książkach,skąd się brały pomysły, o reżyserowaniu, o tym, że się zaręczył i że na ślub nie będzie ubrany na czarno ;P. A na koniec Amanda zagrała na ukulele i zaśpiewała piosenkę, którą starał się tłumaczyć tłumacz. To taki skrót :D BTW, ktoś był w Powiększeniu wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 12:08 I był w tym opowiadaniu tak sympatycznie zabawny. Było o zabijaniu Batmana, o tym skąd się wzięły pomysły na niektóre historie. Mi się najbardziej spodobało historia skąd się wziął pomysł na Księgę Cmentarną :D W Powiększeniu nie byłam, z empiku wywlekałam się po 20. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 12:10 Tell me tell me. Bo ja tę książkę bardzo, bardzo... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 12:16 Też uwielbiam :D Pomysł wziął się stąd, ze jak jego syn był mały to uwielbiał jeździć na trójkołowym rowerku, Gaiman mieszkał wtedy w domu który był dość wąski i miał mnóstwo schodów, wiec nie mógł pozwalać mu jeździć na tym rowerku po domu. A ze nie mieli też ogródka, to Gaiman zabierał go żeby sobie pojeździł na cmentarz który był po drugiej stronie ulicy, a sam siadał na ławce i czytał albo pracował. I któregoś dnia jak patrzył jak syn pedałuje na rowerku miedzy grobami, to przyszło mu do głowy, żeby napisać podobną historie jak księga dżungli tylko żeby zamiast o chłopcu co wychował się w dżungli było o chłopcu wychowanym na cmentarzu i że zamiast wychowany przez zwierzęta był wychowany przez zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 12:18 www.youtube.com/watch?v=2eogW2u2q8A A tu fragment z Amandą na pocieszenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 13:52 Dzię-ku-ję :-D Po cichutku mówię, że nie można mieć wszystkiego, ale następnym razem to już na pewno. I zabiorę moją Graveyard book, z pięknymi ilustracjami. Jak tylko spojrzałam na okładkę, to zamarzyłam, żeby film zekranizował Burton, a Silasa zagrał Johnny, ech.... Taki jak w jeźdźcu bez głowy blady, tylko ulizany :D Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pink Re: Poddałam się w tych dzikich tłumach 23.03.10, 14:01 To ja wielkie dzięki, gdyby nie Twój temat to przegapiłabym to spotkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
oko.tamtego.kota Re: Neil Gaiman 23.03.10, 12:32 Komiksy - genialne! Krótkie formy - tak! Powieści - kompletnie nie ma do nich daru. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Neil Gaiman 23.03.10, 12:32 Co kto lubi, ja na przykład Nigdziebądź uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Neil Gaiman 23.03.10, 13:53 Ano ano. Piękne było. Na dodatek czytałam je na krótko przed wyprawą do Londynu, a kończyłam już na miejscu :D Oglądałaś serial? Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Neil Gaiman 23.03.10, 15:09 Niesty nie, leży u mnie na półce i się cały czas zbieram. Ale się boję, bo ja mam problem z przyswajaniem adaptacji książek, dlatego tak się zebrać nie mogę. Za to "Lustrzaną Maskę" oglądałam :P Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Neil Gaiman 23.03.10, 15:10 Tak naprawdę to książka jest adaptacją serialu, a nie odwrotnie :D Więc może warto się przemóc. Widać, że jest wyjęty z innych czasów i innych możliwości technicznych, ale uważam, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: Neil Gaiman 23.03.10, 15:15 Oglądałam fragmenty i już wiem, że przede wszystkim miałam inną wizję Pana Vandemara i Pana Croupa :P. Ale rzeczywiście najwyższy czas Odpowiedz Link Zgłoś