mar-ok 04.10.10, 14:16 Dowiedziałem się, że w Siedlcach ma powstać Intermarche i Bricomarche. nie wiem jednak, gdzie mogą te sklepy być. Może ktoś coś wie więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hyperactive1 Re: Intermarche w Siedlcach 04.10.10, 21:30 Do tej pory pozostaje niewyjaśniona - od już zdecydowanie dłuższego czasu - kwestia planowanej inwestycji firmy Budrem (szczegóły w wątku 'nowa inwestycja'). Plany zakładają równoległą budowę dwóch obiektów handlowych (3900 m2 + 1100 m2 pow. sprzedaży o ile dobrze pamiętam). Do tej pory typowano (ja także) Kauflanda i Lidla - ten drugi podobno buduje się przy ul. Starowiejskiej. Lokalizacja sklepów Budremu to okolice Sokołowskiej i Żytniej. Może więc o to chodzi? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Swoją drogą - skąd te informacje? Sprawdzone, wiarygodne źródło, czy kolejna pogłoska? Bo plotek i rzekomych planowanych inwestycji marketowych (nie tylko zresztą takich) dla Siedlec w ostatnich latach było wiele i na plotkach się raczej kończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ok Re: Intermarche w Siedlcach 05.10.10, 14:05 Mam tą informację od pracownika sklepu. Powiedział mi, że w przeszłym roku w Siedlcach mają zostać otwarte te markety. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 05.10.10, 18:03 Skoro, tak to pewnie otworzą, chyba, że chodzi o te Siedlce na Dolnym Śląsku, bo Intermarche to głownie w zachodniej części kraju ma swoje sklepy, aczkolwiek od kilku lat, inwestuje we wschodniej części kraju. Ma sklep m.in. w Mławie, Pułtusku, Błoniu czy Dęblinie. zresztą szukają gruntów na terenie całego kraju www.intermarche.pl/oferta,specjalna,111.html Poczekamy, zobaczymy, co z te wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Intermarche w Siedlcach 05.10.10, 18:12 Od conajmniej 5 lat, gdy jestem na campingu w okolicy Ostódy , korzystam w tym mieście właśnie z sieci sklepów Muszkieterowie Intermarche. U nas siec malo znana.Bardzo fajne sklepy/markety z dosc ciekawymi cenami bez zbytnich bubli. Odpowiedz Link Zgłoś
hyperactive1 Re: Intermarche w Siedlcach 05.10.10, 21:15 Heh... no właśnie - proponuję zwrócić uwagę na wpis efastera odnośnie lokalizacji - czy aby na pewno chodzi o Siedlce w woj. mazowieckim? Jeżeli info pochodzi bezpośrednio od kogoś z tej sieci, to może warto zapytać o dewelopera, który będzie dla InterMarche budował - wówczas może prędzej dojdziemy, chociażby kontaktując się z ww., gdzie to ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
marka33 Re: Intermarche w Siedlcach 04.11.10, 07:35 Ja znam te sklepy z Brodnicy (niedaleko Ostródy) i nie bardzo wiem co w nich fajnego. Połasiłem się raz na ich wyroby masarskie-drogie i podłe, choć w każdym markecie pewnie smakują inaczej. Ogólnie moje zdanie o inter jest --------. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz34 Re: Intermarche w Siedlcach 07.10.10, 18:44 a po co kolejny supermarket w stylu Topaza??!!! Tylko miejsce zajmie. Ceny w nim są podobne jak te w Topazie czy Tesco. Zamiast nich powinien powstać prawdziwy (taki jak w Wawie) Auchan czy Real. Jak na razie mamy jakieś mini Tesco, mini Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 04.11.10, 01:20 up :)) Ale swoją drogą, to ciekawe spostrzeżenie mamy kupę (kilkadziesiąt) marketów/dyskontów a ani jednego z prawdziwego zdarzenia (dużego) hipermarketu. Zobatrzcie taki Płock mają jeden Auchan i OBI. I nie muszą powstawać jakieś małe mikrusy. Bo wszyscy sobie w tym auchanie robią zakupy, nawet w tych ich nowych galeriach (Wisła, Mazovia czy powstająca Mosty) nie powstają jakieś nowe duże spożywczaki tylko delikatesy Piotr i Paweł (x3, bo w "Mostach" też będą), no dobra w Mazovii jest Media Markt, ale po za tym nie ma dużych sklepów. Czego to dowodzi, że nasze władze, czyli czasy jeszcze z Ś.P Henryka Guta czy później za Symanowicza nie pomyślały jednym dużym obiekcie tak by całe miasto mogło tam spokojnie kupować (owszem kiedyś na brzeskiej była duża Massa, ale po niej zostały już tylko wspomnienia) i tak na przestrzeni lat nastawiali kupe małych marketów, bo tylko takie można było stawiać, bo na większe UM nie pozwalał, i efekt był taki, że np. w Łukowie postawili dwa obok siebie duże sklepy i przez długi, długi czas był spokój, teraz dopiero powstały dwa czy trzy nowe. A my dalej brniemy w tej naszej naiwności. Ale cóż teraz już za późno, by to prostować. I właśnie tym się od Płocka różnimy, oni 130 tys. mieszkańców z 3 galeriami i Orlenem, a my 80 tys. z jedną dopiero planowaną i (odziałem) Mostostalu. Aczkolwiek, Intermarche w Siedlcach to dobry pomysł, fajny sklep z dobrą, jakością towarów i ceny w miare rozsądne. W sumie to tak trochę dziwne weźmy taki Konin (woj. wielkopolskie) tam i intemachera mają i kilka lidlów, media markt czy (dużego) Carrfour-a mają, a i lokalne małe sklepy dobrze się trzymają i ludziom ogólnie tez się dobrze się żyje. A miasto ludnościowo podobne. Ciekawe z kąt ta różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
hyperactive1 Re: Intermarche w Siedlcach 16.11.10, 22:51 Up z mojej strony tym razem. Mniejsze markety sieci lokalnych/regionalnych (np. PoloMarket, MarcPol, czy jak u nas Topaz) istnieją w każdym mieście w Polsce, mało tego, Społem również jest praktycznie wszędzie. Owe sklepy działają równolegle z dyskontami (Biedronka, Lidl, Netto, Aldi) oraz hipermarketami (Leclerc, Real, Tesco i in.) - oczywiście wszystko w rozsądnych proporcjach co do wielkości danego ośrodka. W Siedlcach panuje tak skandaliczne opóźnienie w temacie handlu marketowego NIE z powodu złego, czy braku planowania tej, czy innej władzy... ponieważ jedyne, co jest planowane w naszym mieście to ustawiczne BLOKOWANIE tego typu inwestycji, a tym samym świadome ograniczanie wyboru klientom oraz ośmieszanie Siedlec na skale kraju. Jakiekolwiek porównania - Konin, Płock, Mysłowice, Sochaczew, Bolesławiec, czy wspominany wielokrotnie - i sporo od Siedlec mniejszy Łuków są daremne - każde porównywalne z naszym miasto bije Siedlce na łeb w tym względzie. ALE... chyba coś zaczyna się dziać. Po pierwsze primo: Wojskowa (stadion) - teren sprzedany, plan przewiduje w nim dwa obiekty powyżej 2000m2 pow. sprzedaży + galerię + rozbudowę i w rezultacie: wchłonięcie istniejącej pseudo-galerii. Po drugie primo: inwestycja Budremu (Sokołowska/Żytnia): dwa obiekty, z czego jeden na prawie 4000m2 - może właśnie o owy InterMarche chodzi? Po trzecie primo: niebawem ukończona zostanie budowa tak długo oczekiwanego Lidla (Starowiejska). Wszystkie powyższe inwestycje uzyskały akceptację naszych władz, w tym prezydenta - w końcu nie kto inny, ale to prezydent miasta finalnie akceptuje, bądź odrzuca realizację danej budowy. Nie twierdze tym samym, że w jakiś szczególny sposób popieram obecnie nam panującego (a już tym bardziej PIS), stwierdzam jedynie fakty: to ON lobbował za sprzedażą stadionu (wiedząc o planowanych na nim marketach), to ON jak na razie pozytywnie rozpatruje kolejne papiery Budremu (środowiskowe: positive, warunki zabudowy: złożone/w toku), to ON musiał wydać pozwolenie na budowę Lidla. Cały czas owiany tajemnicą pozostaje temat mini-galerii koło Novego Kina (AMB Group). Co ciekawe, to poprzednie władze (nie wiem dokładnie które) przyjęły ustawę o zakazie budowy obiektów handlowych powyżej 1000m2 sprzedaży - lub coś w ten deseń - dokładnej wartości metrów nie pamiętam, w każdym razie wyklucza ona planowane obiekty na Wojskowej i Sokołowskiej/Żytniej, a te, jak wyżej wspomniałem, są akceptowane. Czy to oznacza, że ustawa przestała obowiązywać, czy jest jakoś 'naginana'? Osobiście jest mi wszystko jedno, ważne, aby zaczęto budować! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ok Re: Intermarche w Siedlcach 10.10.14, 15:51 Po tylu latach wreszcie coś się ruszyło ;) www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/wszczecie%20Intermarche.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 12.10.14, 19:56 właściciel PKS-u Retail Provider Wrocław sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie już 3 rok nie może dostać decyzji środowiskowej na park handlowy przy Partyzantów (zajezdnia) więc i tu zejdzie kilka lat. Taki market postał np. w Białej Podl. A Strus na galerie nie musiał nawet decyzji środowiskowej przedstawiać dziwne trochę ?? No ale są równi i równiejsi. No ale wybory są może za kilka złociszy na kampanie w UM szybciej papierki przepchną, kto wie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyperactive1 Re: Intermarche w Siedlcach 15.10.14, 00:30 Zgodnie z ww. dokumentem: Sokołowska, na działce o nr. ewidencyjnym: 33/2, obręb: 20. A tak po ludzku, gdzie dokładnie planowany jest ten obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_100 Re: Intermarche w Siedlcach 15.10.14, 21:32 hyperactive1 napisał: > Zgodnie z ww. dokumentem: Sokołowska, na działce o nr. ewidencyjnym: 33/2, obrę > b: 20. A tak po ludzku, gdzie dokładnie planowany jest ten obiekt? Pisze jak najbardziej po ludzku podając numer działki trzeba tylko popatrzyć na mapę,Na przeciwko Drosedu System informacji przestrzennej miasta Siedlce msiedlce.e-mapa.net/. Odpowiedz Link Zgłoś
hyperactive1 Re: Intermarche w Siedlcach 15.10.14, 23:34 Dzięki, nie znałem tej strony, przyda się na przyszłość! Odpowiedz Link Zgłoś
januszeksiedlce Re: Intermarche w Siedlcach 16.10.14, 14:33 jest jeszcze geoportal.gov Odpowiedz Link Zgłoś
luk14143 Re: Intermarche w Siedlcach 16.10.14, 18:52 Kolejny market w Siedlcach Żabka na Sokołowskiej w tym zielonym budynku co były kiedyś delikatesy centrum chyba (koło ul.Żytniej) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasiedlce1972 Re: Intermarche w Siedlcach 16.10.14, 20:35 Tam był Lewiatan a nie Delikatesy Centrum Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 17.10.14, 01:10 ha już wiem, gdzie to ma być vis a vis Drosedu, ba już tam kiedyś Tesco miało być, ale za Symanowicza im nie wyszło (robili sondę telefoniczną) i się obrazili Brytyjczycy i poszli do Łukowa, teraz w ty miejscu jest salon meblowy Emilia czy coś obok stoi działka nie zagospodarowana ale od sokołowskiej jest jeszcze przystanek wątpię by miasto chciało pójść na rękę inwestorowi i go przestawić, choć może jakby się dołożyli do przebicia ul. Drobika do Kaczyńskiego (od ronda im. Deyny) to kto wie, ale tam są garaże prywatne, ech .... będą w UM robić problemy już to czuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
luk14143 Re: Intermarche w Siedlcach 20.10.14, 08:57 Co do tego wolnego terenu za Drosedem to nie trzeba żadnego przystanku przesuwać przecież stoii przy Drosecie Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 20.10.14, 12:10 ale mi chodzi o przystanek dla autobusów w stronę centrum :) on stoi między meblami Emilia a domem prywatnym, a między nimi jest ta zarośnięta działka co tam się budować mają i wjazd centralnie wychodzi na wiacie przystankowej, tak aby dwa auta w obydwie strony mogły swobodnie przejechać, ale można go przenieść trochę dalej albo bardziej w stronę ronda albo bardziej w stronę Strzały :) Odpowiedz Link Zgłoś
luk14143 Re: Intermarche w Siedlcach 20.10.14, 12:34 Kolego efaster mi chodziło o wolne pole w strone Strzały kawałek za Drosedem Odpowiedz Link Zgłoś
luk14143 Re: Intermarche w Siedlcach 20.10.14, 12:35 A wie ktoś kiedy otwierają Żabkę na Sokołowskiej koło ul. Żytniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 21.10.14, 12:45 aha, to sorry mi się wydawało, że to ten teren obok mebli Emilia (tak przynajmniej wyczytałem z tej strony internetowej co podali wyżej i nr. działki) ale czy to takie ważne ? 200 m w tą czy w tą :)) ba jak będą problemy z uzyskaniem pozwoleń, to może okazać się, że nic z tego nie wyjdzie, choć ostatnio i tak miasto mięknie bo kasiorki w budżecie brakuje, a tak zawsze kilka "gorszy" podatku wpadnie, a to od nieruchomości, a to udział w podatku VAT, a to podatki od zarobków pracowników, owszem niewiele ale zawsze :) w S. przydałoby się coś takiego www.sonata-park.pl/ bo nasz "blaszak" Carrefoura na Monte Cassino już dawno ma najlepsze lata za sobą (o ile wogle je kiedyś miał :) jest tam tyle wolnego terenu w stronę szkoły muzycznej, no ale ani mieszkańcy "Pekinu" (Podlaska 16) ani UM raczej na rozbudowę i modernizację się nie zgodą. Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: Intermarche w Siedlcach 23.01.15, 12:49 www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/muszkieterowie-inwestuja-w-kolejnych-miastach,110196.html wiadomoscihandlowe.pl/2015/01/muszkieterowie-zainwestuja-w-siedlcach/ www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/kolejne-miasta-na-celowniku-grupy-muszkieterow,40232.html www.propertynews.pl/centra-handlowe/grupa-muszkieterow-przygtowuje-otwarcia,32662.html Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 01.04.15, 13:12 www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/obwieszczenie%20odmowa%20lege%20artis.pdf ciekawe co to za organizacja/stowarzyszenie z Solaca Kujawskiego, z internetu można wyczytać, że lubią się wtrącać do różnych inwestycji pod przykrywką ochrony środowiska. www.uwazamrze.pl/artykul/1122713/ekologiczny-rozboj/2 Na szczęcie nasz UM nie lubi obcych (taka odmiana ksenofobi)i odmówił im udziału w postępowaniu. No ale od uzyskania decyzji środowiskowych po decyzje o budowie jeszcze wiele wody w Muchawce upłynie i może inwestorowi się odwidzieć ... Nasz UM lubi się wywyższać i zawsze będzie robił z siebie drugą "kancelarię sejmu" ba "Biały Dom". Już kilku inwestorów odstąpiło od swoich projektów, bo im właśnie UM pod nogi kłody rzucał, a i te co powstały trwało to latami, łącznie z galerią, gdzie w innych miastach takowe buduje się rok góra 2 lata u nas potrafi to trwać nawet 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach- już bliżej niż dalej 27.06.15, 03:26 www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/udzia%C5%82%20spo%C5%82ecze%C5%84stwa%20art.33.pdf czyli już z górki .... jakich ja czasów doczekałem ... miasto dupka przycisneła z długów i odrazu są chętni byle parę groszy z podatków wpadło ... he,he .... ale jak mówi staropolskie przysłowie: czemuś głupi ? ...bo biedny, a czemuś biedny ? ... bo głupi i tyle w kwesti UM i "jaśnie mam panujących" na czele z el presidente z pod Sokołowskiej wsi .... Odpowiedz Link Zgłoś
kombii.23 Re: Intermarche w Siedlcach- już bliżej niż dalej 30.06.15, 17:34 Co tu bliżej jak dalej.Po prostu rozpoczęła się ocena środowiskowa,i jestem pewny że będzie negatywna, bo po siedleckich zakładach pracy zaprzyjaźnionymi z UM są zbierane podpisy sprzeciwu społeczeństwa.Jak p.Kowalski jest pracownikiem p.Nowaka to się nie podpisze?.Jak p. Nowak rękę ściska z władzą.Kolejny market w Siedlcach zaszkodził by lokalnym(siedleckim) przedsiębiorcom. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach- już bliżej niż dalej 01.07.15, 15:24 Czyżby ręce p. Sobolewskiego były takie długie ?? Pamiętam jak Kaufland miał problemy z otwarciem, nie mógł uzyskać pozwolenia na użytkowanie, bo UM robił problemy (a to zaraz obok Carlosa) a może p. Paczóski wszak teraz ma swojego dyrektora w RM (Orzełowski) załatwił parkingi przy hali, to może załatwi i to ... wszak ma blisko Topaz w tzw. starym młynie, a pobliżu po za blokami na 3 etapie tysiąclecia nie ma domostw, dopiero w Strzale wszak to dzielnica przemysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alenumer01 Re: Intermarche w Siedlcach- już bliżej niż dalej 01.07.15, 23:28 A ja też mam już dość nowych świątyni handlu w naszym mieście. Wszystko czego potrzebuje moja rodzina mogę w Siedlcach kupić i o dziwo większość naprawdę dobrej jakości rzeczy znajduję w małych sklepach Nie zadowala mnie kupowanie produkowanej pod zamówienie gazetkowe oszukanej pod względem składu lub gramatury żywności lub maketowych dziadowskich art przemysłowych.Piszesz o carlosie, ale co bu tu nie powiedzieć tylko tam kupisz przetwory wyprodukowane w Żaboklikach (keczup w słoikach rewelacja), a na przykład artykuły do wyposażenia kuchni w większości polskich producentów (taki wybór np. kieliszków z Krosna to widziałem tylko na rogu Asłanowicza i Czerwonego Krzyża i w carlosie.) Szkoda, że w naszym mieście wielu tak się ekscytuje powstaniem nowego sklepu. Jakie to ma znaczenie? Przecież wszyscy robimy już gdzieś zakupy. Jakiś zakład produkcyjny by się przydal ot co Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Intermarche w Siedlcach- już bliżej niż dalej 05.07.15, 23:56 Też nie rozumiem tej ekscytacji. Tym bardziej, że chyba wszyscy wiedzą czym skutkuje wprowadzenie do Polski jeszcze więcej zagranicznych sieci sklepów. "Brytyjski dziennik "The Guardian" opublikował materiały, z których wynika, że Bank Światowy oraz Europejski Bank Odbudowy i Rozwoju pożyczyły blisko 1 mld dolarów właścicielowi niemieckich sieci handlowych Lidl i Kaufland, w celu agresywnej ekspansji w krajach Europy środkowo-wschodniej, a w konsekwencji wykoszenia lokalnej konkurencji ze strony małych sklepów m. in. w Polsce. Efekt? - Handel detaliczny w naszym kraju został skutecznie przejęty przez zagraniczny kapitał". Kiedy zrozumiemy, że Polska jest jedynie rynkiem zbytu ich produktów? Bezmyślnie łapiemy się różne "promocje" przeważnie mało wartościowych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_pxm Re: Intermarche w Siedlcach- już bliżej niż dalej 02.07.15, 23:43 "wszak", "domostw". Pięknie. A czepiają się o Twoją polszczyznę;) Jest jeszcze Twój komentarz na spin.pl pod artykułem(???) o plaży. SUPER. Odpowiedz Link Zgłoś
nowysiedlce Re: Intermarche w Siedlcach- już dalej niż bliżej 06.07.15, 12:48 www.propertynews.pl/centra-handlowe/intermarche-i-bricomarche-niemile-widziane,37144.html:/ Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 06.07.15, 14:53 I to są Siedlce właśnie, kiedyś o słyszałem o Kolbuszowej (miasteczko w Podkarpackiem) takie słowa, że Kolbuszowa to nie miasto to stan umysłu.... i te słowa jak nic pasują do Siedlec co do 8 tys. zebranych podpisów pod petycją, założę się że połowa osób na tej liście to pracownicy lokalnych sklepów takich jak Topaz, Carlos czy Mrówka/Cemhurt a i jak pisał kolega wyżej puszczone są listy do zakładów pracy a później kierownik czy brygadzista sprawdza kto podpisał kto nie ... bo akurat szwagier czy kuzyn ma lokalną firmę działającą w branży handlu art. budowalnymi. To ja się pytam gdzie Ci wszyscy przedsiębiorcy byli jak w 1995 roku w S. powstawało NOMI ?? No gdzie byli ??? Jakoś wtedy im nie przeszkadzało, ba sam Symanowicz się wtedy szczycił jak to Siedlczanie będą mieli dostęp do szerokiego wachlarza art. budowanych w przystępnych cenach. Ba kto dał 5 lat zwolnień z podatku od nieruchomości w 1997 r. firmie Champion ?? (obecnie Carrefour) na MC ?? No kto ... może krasnoludki .... A później zaczął kombinować jak koń pod górę bo mu widocznie Tesco nie posmarowało, a Sobolewski zaczął się pieklić bo miał sklep w pobliżu. A później i tak Tesco weszło tylnymi drzwiami w 2007 r. najpierw wynajmując a później kupując budynek od firmy Astra na 11 Listopada, a ci wynieśli się do Opola pod miasto, gdzie niedawno zostali wchłonięci przez Topaz (zrobili tam magazyn art. świeżych). Ot i całe siedleckie piekiełko wychodzi ... no ale jakie miasto taki prezydent ... jaki prezydent takie miasto ... sam się nie wybrał, ludzie Go wybrali .... sorry zabijcie mnie a tak uważam ... Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Intermarche w Siedlcach 06.07.15, 18:39 Ależ efaster! Kto by chciał Cię zabijać? Masz prawo do własnych poglądów, tym bardziej, jeśli się tą sprawą interesujesz i sporo wiesz. Trochę więcej demokracji nie zaszkodzi. A że siedleckie firmy handlowe się zmieniają, wchłaniają, dzielą, znikają, powstają, to normalne. Przystosowują się do rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 06.07.15, 22:25 Sorry kochana :)) tak napisałem po tym co mi ludzie na tygodniku napisali z resztą sam zobacz .... www.tygodniksiedlecki.com/t30535-broncie.nas.htm tak jakby walił grochem o ścianę, ja o zoście oni o maryście i weź tu się z takim dogadaj ... Odpowiedz Link Zgłoś
alenumer01 Re: Intermarche w Siedlcach 07.07.15, 00:51 Niestety mają rację, bo ty patrzysz tylko na to co tu i teraz, a nie myślisz co się stanie kiedy zostaną juz tylko te sieci zachodnie. będziemy wtedy już tylko niewolnikami i dobrej polskiej żywności oraz innych polskich produktów na pewno w nich nie dostaniesz. Bo każda będzie sprzedawała swój najtańszy chłam, lub ten sprowadzony z chin lub bangladeszu. Odpowiedz Link Zgłoś
kombii.23 Re: Intermarche w Siedlcach 07.07.15, 15:42 Masz efaster 100% racji a może i więcej ale jak widzisz nie tylko w PO jest kolesiostwo i układy w najjaśniejszej sprawiedliwej też.Czy ciszyć się z nowo powstających placówek handlowych,pewnie też ale ile było by radości gdyby powstał zakład produkcyjny który zatrudnił by z 1000 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Intermarche w Siedlcach 07.07.15, 20:37 Tak, czytałam tę dyskusję w TS. Ale myślę, że wielu siedlczanom, tak jak i wielu Polakom w innych miastach zależy jednak na wspieraniu polskich przedsiębiorców i handlowców. Bo w dłuższej perspektywie to się będzie opłacać i przedsiębiorcom i konsumentom. Nie można, tzn. nie powinniśmy myśleć tylko o własnej wygodzie (zakup wszystkiego w jednym miejscu), w oderwaniu od polskich warunków i kosztów całego społeczeństwa. Wyjaśnię dlaczego. Niemal 50 lat życia w socjalistycznym PRL-u ukształtował w nas jakąś dziwną mentalność: strasznie niski szacunek do innych (zwłaszcza do słabszych od nas), niski szacunek do pracy (obojętnie czy w urzędzie czy u prywaciarza). Potem tzw. "wolny rynek" oprócz bezrobocia przyniósł zachowania korupcyjne (np. przetargi na usługi czy towary), niejasne prawo podatkowe i różne patologie społeczne: układy klientelistyczne na wielu poziomach, nepotyzm, cwaniactwo i takie tam. Dlatego trudno jest uczciwie prowadzić w Polsce działalność gospodarczą i utrzymać z niej rodzinę. Nie mówię tu o dużych i wielkich firmach tylko o zwykłych małych sklepach czy lokalach usługowych bez większego kapitału. Żeby nie być gołosłowną, podaję link do przeczytania, z tego tygodnia, więc wszystko aktualne. Można tam dowiedzieć się czy i jaki wpływ na prowadzenie handlu/usług mają zagraniczne sieci sklepów. gospodarka.dziennik.pl/finanse/artykuly/494541,biedaprzedsiebiorcy-maja-firme Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 08.07.15, 18:27 no ok. jest w tym dużo prawdy, ale popatrzymy też na to z innej strony takie sklepy to (przynajmniej) 50 pracowników, czyli miejsca pracy, większość jak nie wszystkie są na pełny etat (umowa o pracę) ze wszystkimi opłatami i kładkami na ZUS, ubezpieczenie, etc. nawet nich będzie najniższa krajowa 1650 zł brutto to zawsze są już jakieś pieniądze a nie na lewo albo na pół etatu a praca na cały jak u prywaciarza. A są w siedleckich sklepach takie (i to wcale nie rzadkie) przypadki a sieciówki a) są na tzw. świeczniku więc je częściej kontroluje PIP b) jakby były nie prawidłowości to by zaraz media ogólnopolskie temat podchwyciły i by ucierpiała reputacja marki. A zwykły lokalny sklepikarz ma to gdzieś bo mu kontrola przyjdzie raz na rok albo i tego nie, a renomę i tak nie straci... bo kto się dowie może rodzina i znajomi pracownika może jakaś lokalna gazeta opisze... a po miesiącu i tak nikt tego pamiętać nie będzie. Ja jestem zdania, dajmy ludziom pracować ... ba sam chętnie mógłby w takim sklepie pracować a nie dojeżdżać np. do Warszawy. A żaden lokalny sklep nie padnie bo tam takich nie ma - najbliższy Topaz w tzw. "starym młynie" albo Carlos za Józefem. Bo ten sklep przy Drosedzie nie liczę do to sklep firmowy - da sobie radę tak czy siak. I mogę się założyć że w tym proteście albo maczał Sobolewski (nie bez kozery ma wejścia w pis) albo Orzełowski (też z tej partii a po za tym Paczóski mu fuchę jako dyrektora załatwił w Topazie bo uciekał z CKiS-u gdy mu się grunt "palił" pod nogami i zaczęły "trupy z szafy wyłazić" patrz. dofinasowanie 800 tys. zł. przed samym końcem roku bo się budżet nie bilansował. No niestety w tym mieście rączka rączkę myje, kolega kolegę poprze i tak w kółko Macieju. A pani Szydło mówi że sitwa i kolesiostwo rządzą Polską, a S. to samo tylko w skali lokalnej. Pis z STS-em ma większość w RM i mogą przepchnąć największą głupotę jaką sobie prezydent wymyśli. A głosują jak jeden mąż. Ja tylko modlę się o jedną sprawę by skarbnikowi Paryle się noga podwinęła , trudno całe miasto ucierpi, ale przynajmniej p. Kopacz wprowadzi komisarza tymczasowego i ten zrobi porządek, obetnie wydatki płace, jednym słowem rozpasanie w wydatkach, może czas najwyższy ograniczyć ilość nauczycieli, wszak co roku dzieci ubywa (niż demograficzny) a nauczycieli jak było tyle samo co 10 lat temu tak jest dalej. A market moim zdaniem by się przydał jako klientowi albo potencjalnemu pracownikowi. Ja myślę tu i teraz, co mam myśleć o przyszłości, a władza myśli ..... NIE tylko wali 106 mln. obligacji które ja i moi rówieśnicy, ba moje dzieci jeśli nie wnuki będą spłacać.... To ja się pytam jakim prawem ja ma się martwić o takiego Sobolewskiego czy Paczóskiego ?? Jednego bym gołymi rękami udusił jak tylko bym go na ulicy spotkał za pomnik Kaczyńskiego, a drugi wozi się mercedesami i pławi w forsie. Ba tylko czekam jak firmę przeniesie do stolicy, raz że to bliżej w kontaktach z potencjalnymi kontrahentami, dwa nie będzie na świeczniku US, bo ile takich dużych firm jest w Sokołowie jedna, dwie ??? A w stolicy będzie jednym z setki.... Więc dajmy ludziom pracować .... lepiej te chaszcze wyglądają ??? obok Emili, a tak by może chociaż kawałek Sokołowskiej zrobili, może by od ronda w stronę zach. do obwodnicy kawałek ulicy powstał, tak by UM miał pretekst do dokończenia by nie trzeba było jeździć aż do przejazdu w Strzale. Jak Biedronki powstawały jak grzyby po deszczu (obecnie jest ich 9 a mają powstać kolejne) to nikt nie protestował .... A teraz maja powstać dwa sklepy podobnej wielkości i raptem wielkie halo jakby to przynajmniej wielkie Tesco czy E. Leclerc na środku pl. Sikorskiego miało powstać otwarte całą dobę 7 dni w tygodniu. Ba jakoś w Suwałkach czy pobliskim Radzyniu są takie sklepy i jakoś nie słychać by tam jakiś sklep upadł.... Można, a wszystko można .... tylko trzeba chcieć .... a u nas władze sprawują emeryci i dewotki kościelne to takie mamy efekty. Wiem ja proponuję postawić kolejny kościół, bo Józef to za mało, na NŚ będzie dla tych bloków, a tak komunałki z Strzalińskiej i dalej Strzała będą miały blisko do kościoła. Moim zdaniem optymalna liczba na niespełna 80 tys. miasto to przynajmniej 20 kościołów, a co tam idźmy na całość 50 albo lepiej od razu 100 pie...ąć. Tak 100 kościołów będzie liczbą najlepszą. Będziemy mieli takie ture de kościół, zaczniemy od 6.00 rano a skończymy mszą o 22.00 (przy okazji dokładając msze o 20.00) i co tydzień nowy zestaw kościołów. Mochery będą wniebowzięte, dosłownie bacie dostaną stanu zbliżonego do orgazmu, a Kudelski będzie usatysfakcjonowany a i biskup będzie zadowolony. Po co nam inwestorzy z Francji .... kościółek lepszy ... Odpowiedz Link Zgłoś
alenumer01 Re: Intermarche w Siedlcach 08.07.15, 20:11 Wiadomość pewna bp z pierwszej ręki. Małe firmy są kontrolowane znacznie częściej niż duże. Do dużych kontrole raczej nie chodzą bo kotakt z dyrekcją lub właścicielem z drugiego końca Polski jest utrudniony, na miejscu jest tylko kierownictwo. O dziwo kontrole pipu w tych małych firmach wypadają bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kombii.23 Re: Intermarche w Siedlcach 08.07.15, 22:14 Efaster Głowo muru nie rozbijesz ,takie władze wybrało siedleckie społeczeństwo kilka miesięcy temu, ale jak czytam że dla własnego dobra lepiej pojeździć po kilkunastu sklepach jak zrobić zakupy w jednym to się nie dziwie.To tak na marginesie proponuje i do warszawki wypad żeby się odchamić. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 09.07.15, 14:58 Ja nie mogę za często w Warszawie czy nawet w Lublinie bywać bo wracam d S. chory, a następny dzień ma kompletnie zjebany i nie dlatego, że muszę odchorować te korki, gwar, duży ruch uliczny, nie wręcz przeciwnie jak tylko mijam most na Muchawce od razu "witają" mnie dziury (owszem już pięć razy łatane) ale tam nawet jako pasażer przysnąć to i tak obudzą ot taki "witacz" nawet głupia sprawa wymalowanie pasów dlaczego w innych miastach są o dziwo dobrze widoczne i odmalowane a u nas nawet na Piłsudskiego są zatarte ?? Albo jak malowali na Janowskiej no tak odwalonego na odwal malowania jak żyję nie widziałem, nie wiem czy to operator maszyny malującej był po kilku głębszych czy ktoś kołem najechał na świeżo wymalowane pasy, wiem jedno wygląda to okropnie (szczególnie odcinek od Kasztanowej do Stoku) pomijam szerokość tego odcina (ok. 6 m.) gdzie dwa tiry mają problem z wyminięciem siebie (muszą zjeżdżać do krawężnika albo składać lusterka od strony kierowcy) a jest to część DW nr 696 do Łosic (i dalej 19-stką na Białystok i do granicy z Litwą) więc chyba można było przewidzieć, ze tiry tamtędy jeżdżą, ba w Stoku jest baza transportowa. I bądź tu człowieku mądry, niestety życie tu przyprawia mnie miejscami o jakąś depresję. Może rzeczywiście czas zmienić klimat, albo iść do jakiegoś lekarza .... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Intermarche w Siedlcach 10.07.15, 20:21 > a jest to część DW nr 696 do Łosic (i dalej 19-stką na Białystok i do granicy z Litwą) > więc chyba można było przewidzieć, ze tiry tamtędy jeżdżą, ba w Stoku jest baza > transportowa. Tranzyt tamtędy nie idzie drogi efasterze, ponieważ przed miejscowością Wojnów znajduje się wiadukt kolejowy (linia Czeremcha - Siedlce) o wysokości 3,5 metra, który jest za niski dla TIRów o których tutaj piszesz. A poza tym, chodziło o drogę 698. W tych zajadłych komentarzach często piszesz pierdoły. Widzisz ile się jeszcze musisz nauczyć? > Ja nie mogę za często w Warszawie czy nawet w Lublinie bywać bo wracam d S. > chory, a następny dzień ma kompletnie zjebany i nie dlatego, że muszę > odchorować te korki, gwar, duży ruch uliczny, nie wręcz przeciwnie jak tylko > mijam most na Muchawce od razu "witają" mnie dziury Dobrze zrozumiałem, że wracasz "zjebany", bo na moście na Muchawce są dziury? Nie męczą Cię warszawskie korki, nie męczy Cię ponad godzinna jazda samochodem, ale męczy Cię parę dziur na moście na Muchawce? Wiesz co? A jakbyś tak pojechał dalej obwodnicą i spróbował wjechać ostatnim wjazdem od strony Brzeskiej i Terespolskiej? Zastanów się - nie będziesz zjebany :) Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Intermarche w Siedlcach 09.07.15, 19:23 "ale jak czytam że dla własnego dobra lepiej pojeździć po kilkunastu sklepach jak zrobić zakupy w jednym to się nie dziwie". kombii, nie o to mi chodziło. Argumentu "wszystko w jednym miejscu" za wielkimi sklepami użył efaster, a ja się do tego odniosłam. A jak wiesz, wiele jest sklepów lokalnych mniejszych, myślę, że na każdym osiedlu, gdzie dostaniesz "i mydło i powidło" czyli spożywcze (dla ludzi i zwierzaków miejskich)+ drobne rzeczy do kuchni i sprzątania+podstawowe kosmetyki. Zdecydowana większość klientów niemal codziennie chodzi po rzeczy spożywcze, a niekoniecznie codziennie po inne produkty. Poza tym ile razy w roku kupujesz buty, namiot, opony do samochodu, rzeczy do ogrodnictwa, AGD, jakieś ubrania? A jak kupujesz coś droższego to i tak idziesz do specjalistycznego sklepu. Np. do jednego sklepu po ulubiony chlebek, do innego po ulubioną wędlinę. Tak więc, uważam, że argument "wszystko w jednym miejscu" jest marny, bo te rzeczy w takich sklepach też są nie najlepszej jakości i często kupujemy je pod wpływem chwili, a potem leży to coś bezużyteczne albo popsute i nawet z reklamacją nie chce się nam iść. A z tymi kilkunastoma sklepami to dam Ci taki przykład: moja znajoma remontowała łazienkę i oczywiście sama kupowała wyposażenie, poprosiła mnie o poradę i podwoziłam ją do ośmiu! sklepów w Siedlcach i okolicy, aż wybrała wszystkie rzeczy, a potem jeszcze z powrotem do 3 z tych sklepów, po zakup i odbiór towaru. Po prostu jeśli kupujesz coś wartościowego, na lata i chcesz naprawdę oszczędzić albo dobrać sobie ulubione rzeczy to i tak musisz być przynajmniej w 3, 4 sklepach, żeby porównać ceny (są różnice) i wybrać sobie odpowiednie rzeczy według gustu (nie w każdym sklepie jest to samo). Tak, że czasami warto myśleć zanim się kupi i "dla własnego dobra lepiej pojeździć po kilkunastu sklepach". Zresztą, po to jest rynek, konkurencja. Żebyśmy my, klienci mogli wybierać, a nie brać "jak leci". Odpowiedz Link Zgłoś
przyjemny_gosc Re: Intermarche w Siedlcach 10.07.15, 20:33 Nie zgodzę się z Tobą. Duży pracodawca da Ci więcej socjalu i lepsze wynagrodzenie niż mały. Przedsiębiorca w Siedlcach, który zatrudnia np. 3 pracowników nie ma pojęcia o zarządzaniu, motywowaniu ludzi. Większość tych ludzi tyle o ile zna się na swoim fachu, ale jak zachęcić do wydajnej pracy pracownika, jak stworzyć mu system motywacyjny, jakie zasady są przy przyznawaniu premii, jak opracować system prowizyjny - o tym nie mają bladego pojęcia, bo nigdy nie pracowali w dużej firmie, nigdy nikt ich tego nie nauczył. Jeżeli przedsiębiorca działa na rynku od minimum 10 lat, to ma jakie takie doświadczenie i zdążył się zorientować jakie jego zachowania sprawiają, że mu się pracownicy zwalniają, a większość firm w Siedlcach nie działa od 10 lat. Dlatego jako pracownik u małego przedsiębiorcy masz gwarantowaną umowę zlecenie i bycie podwładnym jakiegoś cepa, którego niedawno oderwali od pługa. Który to przedsiębiorca płaci pracownikom 1500 zł, zatrudnia na zlecenie albo 1/4 etatu, a sam kupuje nową Toyotę z salonu, a zaraz później ma problem z płynnością finansową. U dużego pracodawcy dostaniesz kartę Multisport Benefit (i chodzisz na siłkę i do Parku Wodnego za darmo ile tylko chcesz), prywatną opiekę medyczną typu LuxMed/MediCover, itd. Duży pracodawca ma standardy, u dużego pracodawcy pracownik paradoksalnie ma mniej obowiązków, bo u małego prywaciarza jest od wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tarabl.anka Re: Intermarche w Siedlcach 10.07.15, 22:28 Przyjemny gościu, dla mnie to ciekawe co tu napisałeś, bo nie znałam opinii z punktu widzenia pracownika dużego sklepu, słyszy się tylko raczej o negatywnych aspektach pracy w sieciówkach typu biedna Romka. Co do małych pracodawców w handlu to przypuszczam, że tak może być jak piszesz (o ile pracownikami nie są znajomi lub rodzina). Moim zdaniem to wynika właśnie z braku szacunku do drugiego człowieka i czasami pewnie (tak jak piszesz) z braku umiejętności do prowadzenia biznesu. Zachodnie korporacje swoje metody wypracowały przez dziesięciolecia, początki też u nich były trudne dla pracowników, np. gdy nie było związków zawodowych, polskie prywatne małe firmy handlowe i usługowe uczą się dopiero od kilkunastu albo kilku lat. Czasami właściciele chcą jak najszybciej się wzbogacić kosztem pracowników. Dlatego jak słyszę, że mniejsze podatki dadzą więcej stanowisk pracy w 2,3,4 osobowych firmach to nie wierzę, bo właściciele raczej nie zatrudnią nowych ludzi i nie podniosą im pensji tylko zwiększą w pierwszej kolejności zyski dla siebie, bo trzeba pokazać w końcu sąsiadom, że jest się kapitalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 17.08.15, 23:12 są jakieś nowe informacje o budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 18.08.15, 21:48 sam nie wiem czy to dobrze czy źle .... www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/intermarche_rdos.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 27.08.15, 21:07 to w końcu będzie czy nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 14.10.15, 17:45 Halo co się dzieje z tymi marketami będą? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 11.01.16, 14:37 www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/decyzja_INTERMARCHE.pdf chyba UM nie lubi francuzów, a później zdziwienie, że żaden inwestor nie chce przyjść d miasta np. postawić fabrykę samochodów czy inny zakład produkcyjny .... patologia to mało powiedziane co to się w tym mieście dzieje, ale jakby stawiali kolejny pomnik Kaczyńskiego a w tedy to Kudelski z całym UM machali by na placu budowy łopatami ... Wstyd, co tam, że powstało by pewnie ok. 50 miejsc pracy ... szkoda, że jak GS powstawała takich trudności UM nie robił. Ja nie mówię, aby pozwalać budować markety na każdym kroku ale na miłość boską jest chętny tu zainwestować, dać pracę a tu zonk ... A przepraszam u Sobolewskiego obroty spadły w Carlosie i u Paczuskiego w Topazie to trzeba było zablokować market co będzie miał może 1800 m2 .... I jak tu żyć w takim mieście, ani tu perspektyw, ani pracy ... drogi brudne dziurawe i koleiny a do tego taki kwiatek u kożucha ... Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 11.01.16, 18:22 To jeszcze powinni się cieszyć że jakaś sieć chce się w mieście otworzyć.Chyba trzeba prezydenta zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 26.01.16, 18:02 Pisałem do Intermarche to mówią że mają w planach otwarcie jednak nie znają daty otwarcia .Takie tam info. Odpowiedz Link Zgłoś
77joker Re: Intermarche w Siedlcach 26.01.16, 19:08 Słuchaj Damian, a co w tym sklepie będzie takiego ciekawego, że tak nie możesz się go doczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 27.01.16, 10:23 Po prostu chcę żeby do miasta przybywały nowe sieci ktorych jeszcze nie mamy jakaś nowa konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 27.01.16, 10:26 Gdyby wszystko dobrze poszło to jeszcze byśmy mieli drugą galerię z obi która miała być w Białkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ok Re: Intermarche w Siedlcach 27.01.16, 22:34 Z tego co wiem budowę Intermarche i Bricomarche wstrzymały "protesty" miejscowych bizesmenów, radzę jednak przyjrzeć się zmianom które dokonują się w c.h. na Brzeskiej ;) Proszę nie traktować teraz informacji, które podam za w 100% prawdziwe: z tego co wiem Lidl planuje otworzyć w naszym kochanym mieście drugi sklep (nie mam dokładnych namiarów na lokalizacje-podobno okolice Warszawskiej), Katharsis do tej pory nie rezygnuje z budowy HopStopu i jeśli to prawda to ostro ruszyli do przodu przy przygotowaniu c.h. na Partyzantów :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
januszeksiedlce Re: Intermarche w Siedlcach 28.01.16, 13:14 po NOMI ma być Bricomarche i podobno otwarcie ma być wiosną tego roku a Biedronke powiększają o sklep MYcenter i pod koniec lutego ma być otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 28.01.16, 18:18 skąd panowie posiadacie takie informacje? Ja szukałem w necie na temat co za nomi i żadnych informacji nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 28.01.16, 19:20 temat C.H. Białkach upadł z wbiciem 1 łopaty na Wojskowej 5 .... Widocznie załatwianie pozwoleń i przekształceń (z gruntów ornych pod budowalne) trwało zbyt długo a widocznie sobie policzyli, że siła nabywcza Siedlec i okolic jest taka a nie inna ... Co do Intermacher sprawa zapewne wyląduje w sądzie i obawiam się, że UM przegra i moja obawa nie wynika wcale przed strachem przed zachodnim (w tym przypadku francuskim kapitałem) tylko o wysokie odszkodowania dla tzw. grupy muszkieterów .... Jak wiadomo taką sieć handlową stać na bardzo dobrych prawników a UM ... no cóż żeby nie Magellan czy obligacje na 106 baniek ... było by krucho... niech mi ktoś wytłumaczy jakie zanieczyszczenie środowiska robi sklep ... skoro ma wszystkie media, odbiór odpadów ??? bo tego tyczyło się to pozwolenie ... a jakoś Strusowi na galerię czy ostatnio Skorupce na kolejny etap NŚ nie kazano sporządzać raportu o oddziaływaniu na środowisko... a ile spalin i śmieci produkuje 1 sklep a ile duże osiedle czy centrum handlowe... Po za tym z tego co wiem na NŚ UM wymodził sobie kolejny 10 ? 11 ? kościół pod samymi oknami jak ten na Taradajkach .. ciekawe czy mieszkańcy/parafianie będą zadowoleni jak o 6.00 rano będą walić dzwony na anioł pański .... I tu nie trzeba oddziaływania na środowisko czy innych raportów .... co z tego, że od takiego walenia ludzie mogą dostać nerwicy a dzieci zaburzeń snu... ale czy to W.K. interesuje u niego w dzieciństwie na wsi w Rozbitym Kamieniu był kościół i cała wieś szła na 6.00 do kościoła to myśli, że tak ma być i w mieście... sorry takie są fakty ... A po za tym jakie sąsiedztwo miałby ten market a no w tzw. "starym młynie" jest Topaz, gdzie kierownikiem ds. marketingu jest nie kto inny jak były dyrektor CKiS p. M. Orzełowski przypadek ?? nie sądzę inny przykład Carlos za kościołem św. Józefa kto jest właścicielem tego przybytku ?? kto był głównym organizatorem i fundatorem pomnika L.K. ?? a no p. Sobolewski prywatnie b. dobry znajomy el presidente .... przypadek ?? również nie sądzę.... Jak widać nieco większy makret od "biedronki" narusza tzw. stosunki handlowe w mieście Siedlce, co tam, że w Koninie, Kutnie, Żyrardowie czy innych miastach są i nie przeszkadzają w handlu innym... Ale jak widać p. Paczuski z p. Sobolewski + inni np. od PSB Mrówka mają "długie ręce" co tam, że taka sieć IM mogła by być sponsorem MKK (ponoć mają poważne problemy finansowe i nie wiadomo czy dograją do końca sezon w ekstraklasie) czy Pogoń (po wycofaniu się Axana klub utrzymuje miasto i spółki miejskie) ale nie lepiej wyganiajmy obcych... bo Oni są bee, Oni nie są "swoi"... A później nie dziwota, że do strefy ekonomicznej nie chce przyjść żaden nowy inwestor z produkcją, bo kto w strefie zainwestował od czasu jej powstania ?? tylko Mostostal który i tak tu był czy Valmont (to samo) no może Carffi (które przeniosło biznes z Łosic) a tak ni widu ni słychu o nowym inwestorze .... przypadek ??? nie sądzę ... bo pamiętajmy, że te wszystkie spółki sieci handlowe są ze sobą powiązane jak nie handlowo to przez wspólny akcjonariat ... i skąd taka firma produkująca np. samochody ma pewność, że władze nie będą robić problemów z zyskaniem zezwoleń jak "koledze" z branży spożywczej utrudnia się inwestowanie a "ja" dla tej sieci sprzedaje np. flotę transportową ... no ale nasze władze widocznie są za głupie by to pojąć ... przypuszczam, że sprawa skończy się dużym odszkodowaniem dla sieci Intermacher ... no ale wtedy prezydentem będzie już kto inny... bo kiedyś na "zasłużoną" emeryturę trzeba odejść... A inwestor pójdzie do gminy czy innego miasta w okolicy i tam pójdą podatki (w tym na pisowski 500 + ) tam miejscowi dostaną pracę ..... no ale pazerny dwa razy traci ... Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 09.02.16, 23:20 www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/odwo%C5%82anie_KROKUS.pdf ciekawe czy uda się to zrealizować miejmy nadzieję że tak niech um przyjdzie rozum do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 04.03.16, 01:33 www.bip.siedlce.pl/bip/89_umsiedlce/fckeditor/file//Ochrona_srodowiska/przekazanie_SKO_intermarche.pdf Kolejne obwieszczenie sprawa poszła do Kolegium odwoławczego teraz czekamy na odpowiedź od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: Intermarche w Siedlcach 08.04.16, 11:18 Ty nie masz nic lepszego do roboty?? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 11.04.16, 18:36 Obwieszczenie Nr SKO.4002-575/2016 dot. stwierdzenia nieważności postanowienia Prezydenta Miasta Siedlce Nr GK-ROŚ.6220.1.12.2014 z dnia 25 stycznia 2016 r. www.siedlce.sko.bip.waw.pl/index.php?k=S:m/3744/1 po czym jednak przedłużono postępowanie: www.mythoskomputer.com/sko/obwieszczenie.4000-177.2016_1.pdf SKO podlega pod delegaturę UW ?? Bo jeśli tak, to znów M. Orzełowski może zechcieć utrzeć nosa i pomóc byłemu pracodawcy p. Zbigniewowi Paczóskiemu gdzie był dyrektorem marketingu, a i p. Zbigniewowi Sobolewskiemu też wszak to on był pomysłodawcą pomnika L.K. w Siedlcach, a oba sklepy tych panów (odpowiednio Topaz w tzw. "starym młynie" na Sokołowskiej jak i Carlos za kościołem św. Józefa) są w bezpośredniej bliskości proponowanej lokalizacji (vis a vis Drosedu).... przypadek ... że ktoś "chodzi" wokół tej inwestycji ? niesądze... Wg. mnie osoba Mariusza Orzełowskiego powinna być wyłączona z tego postępowania bo pracował dla jednej z zainteresowanych stron a teraz jest dyrektorem delegatury UW pod którą podlega SKO. po za tym po tych tłumach do kas i zawalonym parkingu pod Arche na Brzeskiej w Brico to chyba jest zapotrzebowanie w takie obiekty. Ba jakoś w Ostrołęce też rządzi PiS i jakoś sam prezydent Janusz Kotowski przecinał wstęgę w OBI, ba ciął symboliczną belę (8:20) Uroczyste otwarcie OBI w Ostrołęce Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 15.05.16, 01:36 to będzie w końcu to intermarche? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 07.07.16, 14:53 raczej nie będzie... inwestor (chyba) się wycofał :( Odpowiedz Link Zgłoś
januszeksiedlce Re: Intermarche w Siedlcach 09.07.16, 11:39 Intermarche nie wiem ale przy obwodnicy koło strzały powstaje hala przypominająca jak pod jakiś market może ktoś coś bliżej wie Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 26.07.16, 00:59 tam przy obwodnicy tylko jakieś ogrodzenie jest żadnej hali tam nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: Intermarche w Siedlcach 26.07.16, 09:35 Popatrz dokladnie. Mowa jest o odcinku obwodnicy zaraz przy Strzale. Stoi tam po prawej stronie stary dom , jako jedyny. Wlasnie z z tylu za nim jest ta hala, az dziwne ze jej nie widzisz bo trudno tego nie zauwazyc Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 26.07.16, 12:02 A to już wiem o który dom chodzi tam po prawej stronie przy torach Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 28.07.16, 01:44 Widziałem tą halę tam jakieś rowery w środku więc nam co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 28.07.16, 01:47 Może ktoś wie co mogło by być po feniksie na sokolowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
januszeksiedlce Re: Intermarche w Siedlcach 29.07.16, 15:09 po feniksie nie wiem co będzie ale wiem że to kupił właściciel sklepów meblowych Emilia a ta nowo postawiona hala na obwodnicy przy strzale to ma być galeria rowerowa p.Wrony co ma rowery na sokołowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Intermarche w Siedlcach 28.07.16, 12:00 www.mythoskomputer.com/sko/obwieszczenie.4000-177.2016_3.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 28.07.16, 13:21 tyle czasu i smiecie jeszcze raz każą rozpatrywać pojebani takie problemy Odpowiedz Link Zgłoś
damian325 Re: Intermarche w Siedlcach 24.09.16, 02:37 Intermarche mi napisało że w trakcie procesu inwestycyjnego.Już to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
srak5 Re: Intermarche w Siedlcach 24.09.16, 08:31 I kogo to obchodzi poza Tobą? Gadasz już rok sam ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: Intermarche w Siedlcach 09.03.17, 11:23 Proces trwa. Inwestor odwołał się od negatywnej decyzji prezydenta. Sprawa jest ponownie w SKO. www.skosiedlce.eu/sko/obwieszczenie.4000-111_1.2017.pdf I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: Intermarche w Siedlcach 09.03.17, 11:40 W którym to ma byc miejscu konkretnie? Bo numer działki nie wiele mi mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: Intermarche w Siedlcach 09.03.17, 11:56 Działka 8/60 to teren między garażami a hurtownią, na wysokości ronda Sokołowska/Drobika. Działka 33/2 to działka: msiedlce.e-mapa.net/?object=sys.dzialka.146401_1.0020.33/2 Odpowiedz Link Zgłoś
pogus Re: Intermarche w Siedlcach 05.04.17, 13:42 wszystko robią, żeby uwalić temat www.skosiedlce.eu/sko/obwieszczenie.4000-111_2.2017.pdf Odpowiedz Link Zgłoś