Dodaj do ulubionych

Remont i przebudowa ul. Prusa

29.10.10, 02:20
Jakoś nie mogę znaleźć samodzielnego wątku o remoncie ulicy Prusa od Wiszniewskiego do Wiśniowej. Jakby nie było to ważna ulica w mieście i do tego tranzytowa w ciągy DK 63.

Uciążliwa przebudowa trwa, ale brak na forum informacji, o postępie robót.
Czy uda się zakończyć roboty przed zimą?

Nikt nie zamieszcza też żadnych zdjęć, a szkoda.
Co z oświetleniem ulicy? Nowe latarnie i okablowanie podziemne?
Obserwuj wątek
    • ygd Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 29.10.10, 10:10
      Na umowie mają termin zakończenia prac na 1 grudnia 2010. Teraz jest wylana na całości chyba pierwsza warstwa asfaltu. Aczkolwiek naprawdę się dziwie, dlaczego przetarg nie został ogłoszony te 3 miesiące wcześniej, aby prace były prowadzone w okresie wakacyjnym.

Studenci na UPH, szczególnie ci zaoczni muszą nieźle przeklinać, pracownicy Królówki tak samo, nie wspominając o imprezach odbywających się w OSiRze, podczas mistrzostw Polski w Kickboxingu widziałem jak strażnicy miejscy blokowali koła kilku pojazdom (należących do zawodników, bądź trenerów) rzekomo źle zaparkowanym między Wiszniewskiego a Prusa.

Jakby tego było mało, nieźle się korkuje ulica Bema w godzinach szczytu, czasami korek od Kazimierzowskiej ciągnie się prawie do Poniatowskiego :) No i nie wiem dlaczego tiry sobie jeżdżą po Bema, Poniatowskiego i Mireckiego, skoro maja wyraźnie znak o tranzycie przez Piłsudskiego, gdzie jest policja?
    • krzycho1252 Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 29.10.10, 11:15
      Chwilowa ulga
      www.tygodnik.siedlecki.pl/t11168-ulica.prusa.przejezdna.htm
      • krzycho1252 Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 29.10.10, 11:17
        i tu
        podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/siedlce-ul.-prusa-przejezdna--4e7e.html
        • brat_szczepana Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 29.10.10, 17:27
          Dobra i ta chwilowa ulga.

Jak ma ulica wyglądać po przebudowie? Ktoś coś wie?
          • xaveri Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 29.10.10, 23:02
            Jak? Tradycyjnie!
            Węższa i bez grama zieleni. Dotychczasowy niezagospodarowany pas zieleni został zamieniony w jeden wielki parking. Część drzew wycięto - tu akurat dobrze bo zasłaniały wyjazd z bocznych ulic. Ten kto to projektował nie przewidział chyba, że co najmniej przez rok (dopóki nie oddadzą Północnej) będą tamtędy ganiać "tiry". Pod warunkiem, że się zmieszczą na wąskiej jezdni...
            • oxylog Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 01.11.10, 21:22
              A od kiedy TIRy mają jeździć Północną ?
              To Prusa jest w ciągu DK63 i z tego co wiem tak ma zostać, obwodnica północna mo odciążyć ruch lokalny.
    • westwind2 Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 01.11.10, 18:42
      Dziś jechałem. Duża przyjemność. Szkoda, że od jutro znów zamknięta.
      Oświetlenia chyba nie ruszają, aż dziwne.
    • brat_szczepana Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 03.11.10, 21:54
      Dalej budują.
    • krzycho1252 Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 18:56
      Podobno od rana. Jechałem po południu. Roboty na poboczach jeszcze trochę będą trwały ale już można jeździć. Nie wiem czy TIRy też?
      • brat_szczepana Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:00
        Czyli sukces ?! Miało byc zamknięte do końca listopada, czyż nie tak? Cud jaki, czy co?
        • krzycho1252 Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:17
          Do koca chyba nie otworzyli bo nic o święceniu nie wyczytałem.
          • brat_szczepana Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:24
            Co z oświetleniem ulicy? Nowe latarnie i okablowanie podziemne?
        • efaster Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:19
          Ale zobaczcie ile jest nie dociągnie i nie doróbek. A to, że otworzyli na dwa dni przed wyborami to chyba nie przypadek. Ba wielu miejscach kostka pozapadana, brak linii, pasów na przejściach, brak w wielu miejscach znaków.

Pospiech wskazany jest przy łapaniu pcheł, a nie w robieniu ulicy przed wyboram "za pieć dwunasta".

POzdrawiam
          • krzycho1252 Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:35
            Gdyby nie twoje zauroczenie wyborami zdążył bys przeczytać, (drugi post), że termin wykonania zamówienia jest 1grudnia. Położyli asfalt otworzyli przejazd. Ktoś napisał..."jaka przyjemność" dodam i jaka ulga.
            • brat_szczepana Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:38
              > Ktoś napisał..."jaka przyjemność" dodam i jaka ulga.

To też prawda, ta trzecia.
            • efaster Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 19:49
              Ale ja doskonale wiem, ze termin to 1 grudni, ba to ja pierwszy na forum napisałem (był to lipiec), że ul. Prusa będzie remontowana, ba do tego dojdzie jeszcze w tym samym zadaniu przebudowa (na nowszego typu) sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Jagiełły z Sokołowską do tego dojdą chodniki i ścieżki rowerowe w obrębie tego skrzyżowania.

Mi chodziło o to, że już świeżo położona kostka miejscami się zapada, i o bezpieczeństwo uczniów i studentów, bo jak sami zauważyliście nowy gładki asfalt = prędkość, a przejścia nijak nieoznakowane. Napisałem zresztą w possie wyżej, że to pewnie dopuszczenie tymczasowe, nie mniej ulice dokładnie "przeglądałem" i każdą niedoróbkę wyłapałem. Za jakiś czas znów sprawdzę czy niedoróbki są poprawione.

Trzeba patrzeć władzy na ręce, już nie raz o tym pisałem. Ja się władzy nie boje, to władza ma się bać wyborców, bo to są jej pracodawcy.

Władza musi o tym pamiętać

POzdrawiam :))
              • brat_szczepana Re: Otworzyli Prusa 19.11.10, 20:02
                > Trzeba patrzeć władzy na ręce, już nie raz o tym pisałem. Ja się władzy nie boje,
                > to władza ma się bać wyborców, bo to są jej pracodawcy.
                > Władza musi o tym pamiętać

Niewątpliwie masz rację!

A co się dzieje z oświetleniem ulicy? Nowe latarnie i okablowanie podziemne?
    • emektb Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 19.11.10, 23:28
      cud się zdarzył przedwyborczy. wczoraj zaczęły się pojawiać plakaty "21 listopada podziękuj Kudelskiemu za korki" a dziś rano, na kilka tygodni przed czasem otwarto prusa. brawo jasiu chce się aż powiedzieć. ciekaw jestem, czy ulica jest już po odbiorze technicznym i dopuszczona do ruchu? bo jak nie, to panowie prokurator jak nic. a nie sądzę by była skończona skoro znaki ślepych ulic zaklejono tylko czarną folią. daję se łeb uciąc, że w poniedziałek folie znikną.
      • ito25ms Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 19.11.10, 23:37
        Fakt jest faktem, że chodnik od strony ulicy już się rozłazi.
    • krzycho1252 Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 20.11.10, 11:11
      Pasy na Pułaskiego malowali prawie dwa tygodnie póżniej po dopuszczeniu do ruchu.Jest o tym w tym wątku.
      forum.gazeta.pl/forum/w,262,108091455,115957933,Skonczyli_remont_i_linie_namalowali.html
      • emektb Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 20.11.10, 11:51
        krzychu czasami cię podziwiam. choćby argumenty przemawiały przeciw, ty na użytek własnych przekonań naginasz rzeczywiśtość tak by pasowała do twoich o niej wyobrażeń. ąz chce się powiedzieć: fakty są dla ciebie niewygodne? tym gorzej dla faktów...
        • krzycho1252 Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 20.11.10, 14:24
          Jest droga? _Jest! Przejazd jest? _Jest! To jest fakt.
          Ty szukałeś w innym wątku cudów. Przy tej okazji wymieniłeś, być może przez przypadek, "rozkraczki pd kościołami". Przy kościele na Brzeskiej nie widziałem, przy Kościele na Garwolińskiej też nie. Może gdzieś stoją? Wiesz, że stały wcześniej.
          Ze słupów jakaś firma zrywa wszystkie plakaty jak leci, nakleja papier a na tym papierze komunikaty woborcze. Gdzie głosować i jak, listy kandydatów itp....
          Na 3-go maja jest tak, jak bambii podawał: Lubisz stać w korkach? i te z odpowiedzią na kogo głosować z nazwiskiem na czwarta literę alfabetu. bambii słusznie zauważył, że to niefortunnie wyszło. Chciałoby się powiedzieć, że sztaby myślą za ludzi a ludzie swój rozum mają.
          Też cię podziwiam, ale gdzie mi się równać z tobą
          -
          Mój jest ten kawałek podłogi
          Nie mówcie mi więc,co mam robić
          • emektb Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 20.11.10, 17:27
            krzychu nie denerwuj się, ja z troski o ciebie o tym pisałem, bo te wybory wielu osobom krzywią spojrzenie i burzą zdrowy rozsądek
            • xaveri Re: Remont i przebudowa ul. Prusa 21.11.10, 15:02
              Zła wiadomość - od 'ronda przy komendzie" do Wiśniowej nie będą wymieniali oświetlenia. Skąd takie przypuszczenie? Ano ;) po stronie południowej wymienili przewód zasilający latarnie i oprawy na starych betoniakach. Wygląda na to że ulica będzie teraz oświetlona z 2 stron, ale stare słupy zostaną na dłużej :(
    • krzycho1252 Re Malowanie pasów 21.11.10, 15:11
      Malują pasy na rondzie Barszczewskiej.
      • krzycho1252 Re: Re Malowanie pasów 23.11.10, 21:43
        Pomalowali.
        • efaster Re: Re Malowanie pasów 24.11.10, 00:51
          I usterki usunęli :) Czyżby UM czytał forum, o teraz to mi się ulica podoba, jeszcze mały kawałeczek chodnika między Królówką a OSiR-em jeśli już nie jest zrobiony. W paru miejscach mała kosmetyka i można oficjalnie otwierać. Szkoda tylko, że UPH się nie podłączył i nie zrobił utwardzonego parkingu na tyłach Wydziału Przyrodniczego. Coś mi się widzi, ze nasza uczelnia chyba się kapkę spłukała, prze te zmiany nazwy.

PS. Wie ktoś gdzie będzie miał jakieś miejsca parkingowe ten nowy budynek, na rogu AK i Sienkiewicza, "przytulony" plecami do parkingu Wydziału Nauk Ścisłych. Czyżby wyła współpraca z uczelnią ?? I będzie uczelnia udostępniać parking ?? Oj chyba nie, szlabanów na pilota nie otworzą czyżby kolejne Milenium ?? W miarę duży budynek a parkingów brak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka