Dodaj do ulubionych

Novekino przesadnie skąpe...

05.11.10, 18:31
Bardzo nie podoba mi się co to kino wyprawia... Kilka przykładów:
Dzieci do lat 3 mają wejście na film za darmo ALE na 3D nie dostaną okularów!! Nie podzielą porcji popcornu, który tani nie jest BTW do dwóch pudełek. Chociaż zdecydowanie widać, że ktoś jest młody i na pewno uczniem jest, nie sprzedadzą ulgowego biletu bez legitymacji. Bilety są drogie, nie powinni tak oszczędzać. Bo dla mnie to aż jest nieprzyjemne. Spotkało was coś takiego?
Obserwuj wątek
    • ibzor Re: Novekino przesadnie skąpe... 05.11.10, 20:02
      Dzieci ponizej 3 roku zycia zdecydowanie nie powinny W OGOLE do takiego kina chodzic...
      Podzielanie porcji popcornu jak najbardziej rozumiem.... to tak jakbys w mcdonaldzie kupila duza cole, albo duze frytki, ale poprosila zeby przesypali w dwa male pudelka/kubki - czyli defacto 2x male. Logiczne....

Co do legitymacji to tez jest wg mnie logiczne - jest legitymacja jest bilet ulgowy.

Wszystko "niedogodnosci" jakie wymienilas sa dla mnie absurdem i szukaniem dziury w całym... to ja mogę tak samo ponarzekać że drzwi się ciężko otwierają, a woda w łażience zdecydowanie za wolno się spłukuje
      • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 05.11.10, 21:02
        No ale dlaczego dzieci poniżej 3 lat nie powinny chodzić??
        Jak mi dziecko w kinie marudzi, to wychodzę bo ani ja, ani ono, ani tym bardziej inni widzowie nie mają przyjemności z seansu. Jeśli siedzi i ogląda, to w czym problem?
        • ania_pelka Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 00:54
          Dlaczego 3 latek ma nie iść do kina? Są różne dzieci i akurat to z którym ja mam styczność kino uwielbia i mogłoby chodzić choćby codziennie. Więc jeśli ma za darmo to dlaczego nie może w pełni uczestniczyć w seansie bo nie dostaje okularów na filmy 3D? Dla kina też jest to dobre bo z takim dzieckiem musi ktoś do kina iść, chodzi się częściej bo jest taniej tylko mnie osobiście wkurza, że jak ide z małą na bajke 3d to, któraś z nas nie może oglądać filmu tylko rozmazane niewiadomo co.

Kino to nie mcdonald. Co za problem przesypać pół porcji do drugiego pudełka?!

W ogółe moim zdaniem powinien być tańszy bilet dla dzieci powiedzmy do 10 roku życia, które do kina muszą iść z opiekunem, i w związku z tym więcej zapłacić. Wtedy moim zdaniem kino byłoby bardziej przyjazne dzieciom i rodzinie:)
          • anuska42 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 10:50
            dla dorosłych jest nie wskazane zbyt długie oglądanie filmów w 3D a co mówić dziecko poniżej 3 roku życia przecież to nie jest zdrowe dla wzroku:/ gdyby po takim seansie coś się stało ze wzrokiem takiego maluszka to obwiniałabyś kino, że nikt nie ostrzegł.
    • netxan Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 06:29
      ania_pelka napisała:

> Dzieci do lat 3 mają wejście na film za darmo ALE na 3D nie dostaną okularów!!
      Prawdopodobnie w tym wieku dopiero kształtuje się wzrok. Dlatego kino musi myśleć za rodziców czy opiekunów.
      boboclub.pl/site/3d_niebezpieczne_dla_dziecka
      • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 07:13
        mój trzylatek wolał zawsze bez okularów, wiec dla mnie to nie problem
        przesypanie popcornu....no cóż, zawsze można jeść z jednego kubka prawda?ja z moimi dziećmi tak robię i nie widzę, by z tego powodu ktoś miał jakąś traumę
        • ygd Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 10:02
          Ja bym jednak polecał, aby dzieci do 7 roku życia nie zabierać na projekcje 3D, w końcu wzrok jest ważniejszy od rozrywki.
          • myszu13 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 12:01
            Dołączam do grona osób rozczarowanych nowym kinem.
            Przez 3 tygodnie czekałam na projekcje filmu dla dzieci "Żółwik Sammy" w wersji normalnej (nie 3d). Dzwoniłam kilkakrotnie do kina w tej sprawie, tłumaczyłam, ze nie chcę iść do kina z małymi dziećmi na film 3d ( zbyt męczące oglądanie, jeden rozmiar okularów). Zbywano mnie odpowiedziami "może za tydzień", "proszę się dowiadywać". Dodam,że przez ten czas wszystkie filmy dla dzieci były emitowane tylko w wersji 3d. Stad moje rozczarowanie. W innych kinach rodzice maja wybór film w wersji 3d lub Nie. Żałuję tez ,ze nie ma poranków dla dzieci. Najnowsze filmy dla dzieci często są produkowane dla wszystkich , ale nie dla małych dzieci(za dużo w nich przemocy i mrocznych scen) . Jak widać małe dzieci nie są mile widziane w nowym kinie.
            pozdrawiam
            m

• ania_pelka Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 14:13
              No właśnie o tym mówie! Teraz większość bajek jest 3D, nic z tym nie możemy zrobić, bo nasze kino innej wersji nie gra. Ja osobiście nienawidzę 3D, moim zdaniem każdy powinien mieć wybór. Ale jeśli nie ma, a 3 latek ma prawo obejrzeć za darmo, to czemu ma oglądać rozmazane? Moja 3 latka ogląda zazwyczaj pół filmu z okularami, pół bez.
              Masz rację, że trzeba teraz uważnie wybierać bajki dla dzieci. Bo niektóre są straszne. Niby bajka a dla dzieci przerażająca, dla dorosłych nudna. Ale byłam na kilku bajkach, które były idealne dla dzieci:) i dorosłych też:D

Z tym popcornem nie chodzi o żadną traume, tylko po prostu fakt. Nadal uważam, że przesadzają i tyle.
    • a.borubar Novy dyrektor to zmieni 06.11.10, 14:53
      Cenne podpowiedzi - Nova dyrekcja Novego kina ma wskazówki ;)))
    • press_siedlce Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 15:18
      Ile prawdy jest w wiadomości, wg której dotychczasowy dyrektor NovegoKina Siedlce, Pan Jacek G. (obecnie kandydat na radnego) został odwołany ze swojego stanowiska? Dlaczego nikt o tym nie wspomina? Nikt nie pisze?
      • varnis Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 15:20
        A to potwierdzone jest, czy kolejny wyborczy hicior?
        • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 15:27
          hicior
          • press_siedlce Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 15:50
            Nie wiem czy "hicior" czy nie, nie w mojej naturze jest pisać rzeczy wyssane z palca. Zasłyszałem takową informację od KILKU osób, więc chcę sprawdzić prawdziwość tej plotki. I ciekawe kiedy usłyszymy potwierdzenie tudzież dementi tej informacji - po wyborach?
            • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:03
              Wiesz, plotka ma to do siebie, że zanim do Ciebie dotrze, obrośnie w wiele rzeczy zupełnie nieprawdziwych. Weźmy przykład właśnie z tego:
              kolega1 do kolegi2 : słyszałem że dyrektor kina staruje na radnego, ciekawe czy będzie wtedy dalej kierował kinem
              kolaga2 do kolegi 3: słyszałem, ze dyrektor kina startuje na radnego, jak znam życie to pewnie zrezygnuje i ktoś inny dostanie posadę
              kolega 3 do kolegi 4: słyszałem, że dyrektor kina startuje na radnego i chyba wtedy ktoś inny przejmie po nim to kino, bo on nie będzie miał na to czasu
              kolega 4 do kolegi 5: słyszałem że jak dyrektor kina zostanie radnym, to od razu zrezygnuje z kina, już podobno mają kogoś na jego miejsce
              itd. itp.
              plotka ma to do siebie, że wyolbrzymia, a przed wyborami na pewno nie poznamy jak jest naprawdę ;)
              • bambii Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:13
                brawo :) szczegolnie ze press_siedlce juz pisal ze nie bedzie odwołania od wygranej sprawy A.Sochackiej i J.Głowiackiego potem przepraszał bo się pomylił
                • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:18
                  Obydwu Wam trzeba uszy pourywać, bo wszędzie wciskacie tę politykę :PPP
                  Polityki mam po dziurki w nosie, wczoraj naoglądałam się pań z Pis-u, na razie mi wystarczy.
                  Ja się głośno pytam, dlaczego w repertuarze kina nie ma filmu"Skrzydlate świnie"?? Bo widzę, że film się ciekawie zapowiada, a na stronie kina go nie widzę.
                  • ygd Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:25
                    verena0 napisała:

> Ja się głośno pytam, dlaczego w repertuarze kina nie ma filmu"Skrzydlate świnie
                    > "?? Bo widzę, że film się ciekawie zapowiada, a na stronie kina go nie widzę.

Wnosisz to po plakacie? ;-)
                    • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:26
                      No chociażby dla obejrzenia niektórych detali warto się wybrać hehe ;)
                      ale widziałam też zwiastun jakby co :))
                  • bambii Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:34
                    > wczoraj naoglądałam się pań z Pis-u,

one juz nie w pisie :)

>dlaczego w repertuarze kina nie ma filmu"Skrzydlate świnie
                    tego ? :

www.youtube.com/watch?v=NjqcB2vtRRA
                    • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 06.11.10, 16:47
                      no wiem, że nie, siła przyzwyczajenia ;)
                      tak, tego :) co to do kina damską część widowni przyciągnie goły tyłek Małaszyńskiego ;)))
    • aka-shakal Nie podoba się nie przychódź. 06.11.10, 20:23
      To, że nie dostaną okularów znaczy, że nie ma pewnie rozmiarów.
      No z tym popcornem to też dałaś do wiwatu, podaj do sądu kino, że Ci nie dali mniejszego drugiego małego kubełka. Tak jakby dziecko musiało zjeść tacy kubełek, no idiotyzm z Twojej strony, nie wiem dziecku nie potrafisz zabrać popcornu czy co ?
      Co do ulgowych biletów to jest po prostu taki wymóg, musi być w końcu jakiś regulamin, a nie samowolna i "ocenianie" wieku widzów przez wygląd. Zastanów się trochę.
      Bilety drogie, to nie przychodź, jej nic Ci nie pasuje, a chodzisz tam.

A tak swoją drogą to matki z dzieckiem czują się ponad podziałami i są "nad". Myślą, że chyba im wszystko wolno, a obsesja wokół dziecka to normalka. Wydaje mi się, że czujesz się jakby Twoje dziecko było pępkiem świata i wszystko co zostało na ziemi stworzone musi być dostosowane do jego jak i Twoich WYMOGÓW.
      • jkfoo Re: Nie podoba się nie przychódź. 06.11.10, 21:05
        amen.
        • milena.v Re: Nie podoba się nie przychódź. 06.11.10, 21:50
          rzecz w tym że wątpię żeby w ogóle była w kinie skoro wypisuje takie bajki

teraz takich wpisów będzie pewnie jeszcze trochę
          gorący czas nam nastał
          to raczej znowu takie niby pretensje i "przedwyborcze żale"
          znowu "życzliwi" obsr....wają p.Jacka ? żadna nowość na tym forum

A kino mamy ok i kto bywa w nimi to wie, że projekcje są
          tradycyjne 2D i 3D dla dorosłych i nawet dla dzieci .

Poranki były za komuny, a teraz kina grają przedpołudniowe seanse filmowe
          bajek i filmów dla dzieci.
          Siedleckie kino też je gra głównie w godzinach porannych.

Przy okazji z tego co wiem to "Żółwik" był grany w drugim tygodniu
          specjalnie w dwóch wersjach o różnych porach. Koleżanka byłam z synkiem, któremu
          nie pozwala na oglądanie 3D (jest jeszcze za mały).

Odnośnie plotek rozsiewanych przez "sympatyków" pana dyrektora
          to polecam link :

podlasie24.pl/wiadomosci/siedlce/jacek-garbaczewski---nadal-dyrektorem-novego-kina-siedlce--4f6d.html
          myszo i pelko nie idźcie tą drogą !!! ;)

• efaster Re: Nie podoba się nie przychódź. 06.11.10, 22:28
            Ludzie nasze kino (w sensie NK Siedlce) ma tylko 4 sale, więc to chyba logiczne, że w ciągu jednego seansu mogą zagrać tylko 4 filmy jednocześnie, film trwa średnio (w upieszczeniu, jeden krócej drugi dłużej) 2h, późnej 5-10 min. przerwy na przewietrzenie i posprzątanie sali. Czyli ciągu jednego dnia mogą zagrać w przybliżeniu ~ 24 seanse łącznie na wszystkich salach. A filmów jest średnio w tygodniu 5-6 wyświetlanych. Więc z prostego rachunku wynika, że NK nie może wyświetlać, co chwila wszystkich wychodzących filmów, i w różnych parametrach (analog i 3D). Sytuacja powinna się poprawić po uruchomieniu kina w projektowanej części GS, zawsze te kolejne 4-5 sal. Póki, co nie ma, co narzekać, przynajmniej nie trzeba czekać na film 2-3 m-ce :)
            • milena.v Re: Nie podoba się nie przychódź. 06.11.10, 23:12
              jaka ulga niezadowoleni będą spać spokojnie bo trochę się poprawi
              ale jesteś pewien, że tylko 4-5 sal
              nie 7 do 10 ?

• sintony Re: Nie podoba się nie przychódź. 07.11.10, 09:58
                czy poza deklaracją Strusa jakakolwiek sieć chce w to wejść ? co do ilości sal, gdyby w Siedlcach tkwił taki potencjał to nowe kino nie byłoby 4 salowym ,ale 10
    • falszywy_klamca Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 10:24
      Ceny są akurat porównywalne ze średnimi cenami w Polsce, które mniej więcej wszędzie są bardzo zbliżone.

Problem to przesypanie popcornu? Widać ludzie szukają problemów wszędzie gdzie się tylko da. Racja jest po dwóch stronach. Skoro bowiem chcesz dać dziecku oddzielnie popcorn, to może warto było zamówić dwa mniejsze, niż jeden duży? Z drugiej strony z punktu widzenia kina i obsługi, co to za problem przesypać do mniejszego pudełka? Chyba, że obsługa jest z tego ścisło rozliczana.

Brak logiki jest też jeżeli chodzi o seans 3D. Skoro dzieci do 3 lat mają za darmo, ale nie dostają okularów, to co to za seans? To tak jakby tego filmu nie oglądały, bo przecież obraz 3D bez okularów to nie jest standardowy obraz 2D, tylko dwa nałożone na siebie, przez co oglądanie filmu 3D bez okularów jest bezsensowne.
      To, że źle wpływa na wzrok dziecka, to już problem rodzica. Skoro godzi się na to, widocznie nie zależy mu na dziecku. Tak jak np. kobiecie w ciąży nie zależy na dziecku skoro pali papierosy. Smutne jest to o tyle, że koszty leczenia poniesie państwo, ale skoro matka zarabia i odprowadza składki na ZUS, to wszystko jest w porządku, prawda?

Polecam trochę mniej brać do siebie takie różne sprawy i nie wyolbrzymiać i dotyczy to widzów, jak i samego kina.
      • kerac32 Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 10:38
        A w ogóle po jaką cholerę jeść w kinie, nie możecie "napchać" się w domu? Mnie zawsze irytują i rozpraszają wiercący się, szeleszczący opakowaniami z chipsami, siorbający i mlaskający sąsiedzi :/
        • myszu13 Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 13:20
          Niestety nie da się ukryć, ze nasze kino nie ma nic do zaoferowania małym dzieciom.
          Wydaje mi się, ze to forum jest opiniotwórcze i wpisy np w tym wątku przyczynią się do zmian na lepsze w Nowym Kinie. Osobiście dzwoniłam nie raz do kina i wyrażałam swoja opinię na ten temat . Niestety jeden głos to za mało. Nie uwazam tez, ze moje dzieci sa pępkiem świata i im się wszystko należy. Wyraziłam tylko swój zal,że:
          -przez 3 tygodnie nie mogłam wybrać się na żaden film z dziećmi ( wszystkie animowane były w 3D)
          -nie mogłam uzyskać informacji o terminach projekcji filmu w 2d
          - nie ma poranków dla małych dzieci np tego typu

www.multikino.pl/zlotetarasy/innywymiarkina,poranki,1030.html
          Im więcej opinii tego typu,tym większe szanse na zmiany.
          Pozdrawiam
          • aka-shakal Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 13:39
            myszu13 napisała:

> Niestety nie da się ukryć, ze nasze kino nie ma nic do zaoferowania małym dziec
            > iom.
            - Przecież są bajki ? Wyobraź sobie że kino nie jest stworzone dla noworodków i niemowlaków. 3 lata to chyba też za mało na kino.

> -przez 3 tygodnie nie mogłam wybrać się na żaden film z dziećmi ( wszystkie ani
            > mowane były w 3D)
            Zawsze możesz sprawdzić na stronie NK co grają, skoro masz internet powinnaś być trochę sprytniejsza.

> -nie mogłam uzyskać informacji o terminach projekcji filmu w 2d
            www.novekino.pl/kina/siedlce/repertuar.php
            • efaster Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 14:19
              A ile sal ma NK Siedlce ??

4

Ile Multikino ZT, czy Cinema City Arkadia ??

8 i 15

wniosek, więcej sal, większy (pojemniejszy) repertuar przykład tu

I wszystko w temacie, przybędzie kolejny multipleks w GS to i repertuar się rozłoży na dwa kina, będzie miał człowiek większy wybór :)
              • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 14:54
                No ale tu jest racja, dziecko powiedzmy poniżej 2 lat nie skupi się na tak długiej bajce, maluchy potrafią się skoncentrować na krótkiej, ale nie na takiej co trwa 90 min, to nie dla nich bajki. Nie rozumiem, po co ciągnąć tak małe dziecko na film, skoro ono nic z niego nie wyniesie. Idzie rodzic ze starszym, drugi zostaje w domu z młodszym, ewentualnie jest jeszcze babcia, opiekunka, itp.
                • verena0 Re: Novekino przesadnie skąpe... 07.11.10, 15:14
                  apropos filmów i bajek:
                  świetny jest najnowszy film Machulskiego "Kołysanka", taka bajka dla dorosłych
                  uśmiałam się setnie, wreszcie jakiś polski film zrobiony inteligentnie:
                  www.youtube.com/watch?v=1q9hiHNsf84
                  polecam wszystkim, Robert Więckiewicz genialny :)))
                  • myszu13 do aka-shakal 07.11.10, 22:34
                    Czytaj ze zrozumieniem!
                    Czy ja napisałam , ze mam trzyletnie dzieci ? Wyobraź sobie,ze z 5letnim dzieckiem tez nie mam czego szukać w kinie. Większość filmów animowanych nie nadaje się dla dzieci w tym wieku(dlaczego? pisałam wcześniej). Z zasobów internetu potrafię korzystać i zadzwonić do kina również (o czym tez pisałam).
                    Przeczytaj jeszcze raz moje posty i dopiero komentuj.

• verena0 Re: do aka-shakal 07.11.10, 22:45
                      Czytam ze zrozumieniem. W żadnym poście nie pisałaś, ile lat ma Twoje dziecko, pisałaś tylko że jest małe i nie ma dla niego filmów. Nie wiem, jakich bajek spodziewasz się w kinie, ale ja jakoś dla mojego 7-latka i 3-latka znalazłam bajki, a uwierz mi nie prowadziłabym swoich dzieci na bajki, które nie nadają się dla ich przedziału wiekowego. Więc opanuj trochę nerwy dobrze?
                      • tosia-84 Re: do aka-shakal 07.07.11, 23:07
                        W kinie nie mogą przesypywać popcornów i coli do dwóch kubków ponieważ każda sztuka jest rozliczana- tzn. w systemie jest nabitych przykładowo 100 popcornów i tyle kubków musi zniknąć. Ani jednego więcej. Ma to na celu zabieganie wydawaniu popcornu i coli "na lewo". Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka