Dodaj do ulubionych

APEL do rozpolitykowanych

07.11.10, 09:06
Drodzy! Trochę więcej dystansu do siebie, polityki i lokalnych przepychanek o władzę!
Czy naprawdę nie macie innych zainteresowań? Smutne! Spamujecie, że aż strach...

Siedlczanie! Zaduszki jazzowe były, jak tu ygd bardzo ciekawie relacjonował (a jako młodociany, ale ceniony juz specjalista w swojej dziedzinie, mógłby skupić sie tylko na tej jednej pasji, a ma ich więcej!!! jak widać:)) ... tylko połowa sali zajęta... biblioteki są w tym mieście, promenada do spacerów nad zalewem! Naprawdę nie macie co robić polityczni? Współczuć! :P

Miłej niedzieli - dla wszystkich, także dla tych, którzy poza polityką, żałosnym pyskowaniem i spamowaniem na forum, nie mają biedni nic ciekawego do roboty!

Kto sie podpisuje pod apelem?
Obserwuj wątek
    • bambii Re: APEL do 07.11.10, 09:18
      Moja droga , tak było zawsze na tym forum , kiedys mnie to irytowało ale z wiekiem doszedłem do wniosku że jest w tym sporo zabawy. W sumie wszystko (lub prawie wszystko) wiem o Siedlcach z forum, od imprez okolicznosciowych po zdarzenia niecodzienne np. pijana córka radnego. Tego nie dowiesz się z gazet - moja rada dla Ciebie jak zobaczysz że polityczny : NIE TYKAĆ :)
      • sokoll1 Re: APEL do 07.11.10, 09:22
        Uderz w stół, a... bambi się odezwą ;DDDD
        Drogi, od lat prenumeruję Politykę, bo polityką się w sumie intersuję... i cos chcę wiedzieć, ale...
        Ja nie proszę o nie pisanie o polityce - ja grzecznie upraszam o więcej dystansu! Rozumiesz tę subtelną różnicę? :>
        Będę tykać, licząc, że przeczytam intreresujące opinie i że nie będzie to mielenie tego samego non stop - ale cos nowego, nowy punkt widzenia, nowa perspektywa, nowy argument, kontrargument... Czaisz bambi? ;)) Miłej niedzieli!
      • verena0 Re: APEL do 07.11.10, 09:23
        Ale widzisz, w tym sęk, że nawet do tych niepolitycznych wrzuca się wątki wyborcze. Ja przeżyję jakoś te aluzje polityczne, po prostu omijam jak zawsze, ale niech to się mieści tylko w tych wątkach, może niech tak będzie że Raks będzie wycinał politykę z wątków niepolitycznych, bo jak wchodzę do każdego wątku, gdzie się spodziewam tematu apolitycznego, to zaraz czytam o M.D., prezydencie K. i innych.
        No nic, idę do pracy ;(
        • sokoll1 Re: APEL do 07.11.10, 09:24
          pracujesz w niedziele Verena? ....
          • verena0 Re: APEL do 08.11.10, 19:30
            pracuję... bywa, że 7 dni w tygodniu
            • sokoll1 Re: APEL do 08.11.10, 20:46
              Ja zaraz po studiach miałam taką pracę... Telemarketing - dzwonili do mnie klienci Cyfry+ a ja im udzielałam informacji, zmieniałąm pakiety, rozwiązywałąm tem,aty windykacyjne... oraz uśmierzałam ból jak nie zapłacili i im wyłaczono sygbnał.... ufff....
              fajny czas. Poznałąm świetnych ludzi... jeden to był nawet absolwentem Stosunków Międzynarodowych na UW też zaraz po studiach i sie rozglądał dopiero na rynku pracy. Od lat pracuje w Krajowej Izbie Gospodarczej. Fajny, ale jakoś nie było nam jednak po drodze ;)
              • verena0 Re: APEL do 08.11.10, 21:14
                na szczęście dla mnie nie pracuję w telemarketingu ;)
                • sokoll1 MYLNA one day... 08.11.10, 21:23
                  a zdradzisz gdzie kiedys kiedyś jak przyjdę na przykłąd na forumowe spotkanie?
                  czy o takich rzeczach tam w Pubie Mylna sie nie gada? Hm???
                  • verena0 Re: MYLNA one day... 08.11.10, 21:31
                    niektórzy forowicze wiedzą, a niektórzy się słusznie domyślają ;)
                  • niunianiu Re: MYLNA one day... 08.11.10, 21:32
                    ostatnio było o lodach nestle i o starówce wrocławskiej ;)
                    • sokoll1 Re: MYLNA one day... 08.11.10, 21:41
                      Aha... czyli że produkowała sie przede wszystkim pewiem product manager, tak?
                      i daliście sie mu tak łaytwo zdominować?!!! Ziomki!!!!
                      • niunianiu Re: MYLNA one day... 08.11.10, 22:23
                        mam ci streścić całe spotkanie?! zabraknie czasu ;) korczew się załapał na tapetę i dni z MODRem i zalew sporty i wino nawet ale co ja tu będę .... trzeba było być ;P
                        • verena0 Re: MYLNA one day... 08.11.10, 22:28
                          nawet o majonezie chyba rozmawialiśmy ;)))
                        • sokoll1 Re: MYLNA one day... 11.11.10, 01:50
                          i ubrać się ładnie i odkrywczo dla Pana Raksa5?
      • kerac32 Re: APEL do 07.11.10, 10:31
        W sumie wszystko (lub praw
        > ie wszystko) wiem o Siedlcach z forum

A tak dziwiłeś się mnie :) Nie lepiej przeczytać książkę? ;)
      • orzel_siedlecki Re: APEL do 07.11.10, 18:21
        a jaki to radny miał pijaną córkę ? ktoś z SLD ?
        • kerac32 Re: APEL do 07.11.10, 18:47
          > ktoś z SLD ?

Nie, z PiS. :> Pan B.K.
    • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 09:39
      sokoll1 napisała:

> Siedlczanie! Zaduszki jazzowe były, jak tu ygd bardzo ciekawie relacjonował (a
      > jako młodociany, ale ceniony juz specjalista w swojej dziedzinie, mógłby skupić
      > sie tylko na tej jednej pasji, a ma ich więcej!!! jak widać:))

WUT? Dlaczego młodociany? ;-)
      • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 09:46
        a nie?! :DDD wiesz... z mojej perspektywy ;)
        ygd jak juz jesteś, to sie na cos przydasz choć raz ;))

jak przekręcam ekran o 90 st. albo 180 st... to żeby nie bawić sie z pulpitu (prawy przycisk... opcje grafiki... rotacja... standardowy), tylko tak rach ciach... to co trzeba zrobić.
        skoro migiem psocę - to i na pewno migiem można to odręcić... pytanie tylko - jak?! ;DD

help ygd!
        • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 10:57
          Nigdy nie wiadomo kto się czai po drugiej stronie ;)
          siedlce.jupe.pl/10.gif
          A poza tym naprawdę nie mam pojęcia o czym piszesz (kac)...jakiś problem z rotacją zdjęcia w programie graficznym?
          • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 18:37
            cha! cha! o nie, nie... wyglądasz duuuużo lepiej niz ten obleśny pan na zdjęciu, Młodociany! ;)
            Młode forumki, studentki lub świeżo upieczone absolwentki! Bierzcie się za ygd! Fajny chłopak jest... ahmmmmm... i - co najważniejsze - ma poukładane w głowie!

z problemami natury IT poradziłam sobie. pozdrawiam.
            • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 19:29
              czyżbyś wiedziała, kim jest ygd?
              • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:48
                ha! nie tylko wiem kto to - ale co wiećej, ja go mam przyjemność znać :)))
                Fajna i sympatyczna osoba. Pewnie ma dziewczynę, nie wiem jak to sie aktualnie przedstawia, nie wnikałam ;)) - ale i tak młode forumki próbujcie, a nóż... ;)))
                • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:48
                  yyy a nuż znaczy ;)
                  nożownikiem on nie jest :)
                • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:50
                  sokoll1 napisała:

> ha! nie tylko wiem kto to - ale co wiećej, ja go mam przyjemność znać :)))
                  > Fajna i sympatyczna osoba.

Heh, to jednak musisz mnie z kimś mylić ;)
                  • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:53
                    O... dziewczyny. I jeszcze, żeby tego było mało - skromny.
                    W dzisiejszych czasach... wariackich.... ułożony, skromny, miły i wesoły chłopak - to prawdziwy skarb!!! :DDD
                    • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:56
                      Nieładnie sobie tak żartować ze starszych osób ;-)
                      • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:08
                        kabaret starszych panów, tak tak...
                        Ty i ten drugi z działu, co? ;DDD
                        weź przestań! Takich młodych ciałem i duchem dwóch pozytywnie zakręconych krejzoli nie ma niegdzie poza naszym pięknym miastem! :DDD
                        • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:15
                          Hmm, czyżby ktoś się wkurzał, jak piszesz po angielsku? ;-)
                          • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:19
                            rozgryzłeś mnie psychologicznie... ;)
                            tak, teraz to także był popis! ;DDD

ech... ygd.. życie jest piękne, prawda? ;)))
                            • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:27
                              Rozgryzłem już wcześniej po używaniu olbrzymiej ilości ";DDDD" ;-) Czemu już na #Siedlce nie zaglądasz? :)
                              • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:41

> Rozgryzłem już wcześniej po używaniu olbrzymiej ilości ";DDDD" ;-)
                                YYY jak to? To ja z pracy też takie maile piszę? Serio?!!

Czemu już na
                                > #Siedlce nie zaglądasz? :)
                                >
                                #Siedlce - co to takiego???? nie wiem... jakieś inne forum?
                                • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:42
                                  sokoll1 napisała:

> #Siedlce - co to takiego???? nie wiem... jakieś inne forum?

No jak to? Myślałem, że się jednak znamy ;)
                                  • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:46
                                    to już teraz zgłupiałam! ;)

spadam! miłego wieczoru!
                                    • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:46
                                      To wracamy do punktu wyjścia, miłej nocy ;-)
                                      • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:52
                                        eee... specjalnie mnie skołowałeś spryciarzu... ;)
                                        to musisz być Ty! ;DD
                                        • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:55
                                          Czekam zatem na konkretny na PW ;)
                                          • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:57
                                            nic z tego!
                                            życiu musi towarzyszyć dreszczyk emocji! ;DDD
                                            • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 22:04
                                              Eeee ty chyba jednak jesteś Kasia?
                                              • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 11.11.10, 01:49
                                                ano Kasia Kasia. co lubi dopalacze :P
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,262,117283036,117283991,Re_do_ygd_efaster_oraz_raks5.html
                  • felnet Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:55
                    ygd napisał:

> sokoll1 napisała:
                    >
                    > > ha! nie tylko wiem kto to - ale co wiećej, ja go mam przyjemność znać :))
                    > )
                    > > Fajna i sympatyczna osoba.
                    >
                    >
                    > Heh, to jednak musisz mnie z kimś mylić ;)

może miałeś "pomroczność jasną"
                    • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:00
                      felnet napisał:

> może miałeś "pomroczność jasną"

Raczej delirium tremens ;-)
    • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 09:53
      no i poszedł na śniadanie... ważniejsze śniadanie od koleżanki... ;P
    • falszywy_klamca Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 10:08
      Ale w czym problem? Na forum jest dość miejsca aby pisać i o tym i o tamtym. Chcesz pisać o rzeczach nie związanych z polityką? Kto Ci broni?

Jakby nie było, wybory samorządowe to ważna sprawa i cieszy fakt, że ma się jakieś tam (często mało wartościowe) informacje na temat wyborów.
      • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 10:13
        Fałszywy... ja nie mówię, żeby nie pisać, tylko żeby pisząc, nie zapomnieć o zdrowym rozsądku i względnym dystansie (przy całych emocjach i gorączce przedwyborczej;) do tematu! Tylko tyle. Ale obawiam się, że dla niektórych - aż tyle ;))

pa pa, uciekam i już konczę pyskowanie. nie-dziela! nie-dziełać. nie-robić, nie-pyskować! :D
    • press_siedlce Re: APEL do rozpolitykowanych 07.11.10, 23:49
      Podpisuję się pod apelem. Coraz więcej tutaj 'brudów' na forum. Można się za kimś opowiadać, ok, ale wszystko w dobrym smaku i umiarze. Jestem za Kudelskim, np. Bambii za Dobijańskim - i taki stan rzeczy akceptuję - proszę jednak, patrząc na to co się dzieje ostatnio na forum - o kulturę języka, bo niedługo wzajemnie się zjemy. Kto wygra, ten wygra - forum niech nie będzie tylko i wyłącznie narzędziem do walki politycznej.
    • mpppm Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 19:42
      >... tylko połowa sali zajęta...
      na zaduszkach?

nie na temat ale ktoś tu pisał o wszystkich biletach sprzedanych.
      Ponadto trzeba być widzieć i dopiero pisać.
      • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:51
        Wszystkie karnety były sprzedane, ja na tydzień przed imprezą kupiłem przedostatni, wolnych miejsc trochę było pierwszego dnia, szczególnie na balkonie, z którego zostałem pogoniony ;-)
        • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:54
          no dobra, coś pokręciłam... ale żeby zaraz tak się strasznie oburzać i mądrzyć.
          no bez przesady mppm... :;P
        • mpppm Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:04
          ygd napisał:

> Wszystkie karnety były sprzedane, ja na tydzień przed imprezą kupiłem przedosta
          > tni, wolnych miejsc trochę było pierwszego dnia, szczególnie na balkonie, z któ
          > rego zostałem pogoniony ;-)

znam sprawę ona równieżmnie dotyczyła mnie.
          Facet mówił: Ja kupiłem bilet i przyszedłem słychać muzyki, a nie trzasku dwóch aparatów foto.
          • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:20
            W gruncie rzeczy miał rację, ale z drugiej strony przecież nikt na takim koncercie nie jest w stanie zagwarantować ciszy, żaden organizator.

Na migawkę się niewiele poradzi, no można coś takiego kupić fotoblogia.pl/galeria/camera-muzzle

Inna sprawa to kiepskie nagłośnienie pierwszego koncertu na Zaduszkach i fatalne oświetlenie.
            • mpppm Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:28
              ygd napisał:

> W gruncie rzeczy miał rację, ale z drugiej strony przecież nikt na takim koncer
              > cie nie jest w stanie zagwarantować ciszy, żaden organizator.
              >
              > Na migawkę się niewiele poradzi, no można coś takiego kupić fotoblogia.pl/galeria/camera-muzzle
              >
              > Inna sprawa to kiepskie nagłośnienie pierwszego koncertu na Zaduszkach i fataln
              > e oświetlenie.
              >
              >
            • mpppm Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:35
              ygd napisał:

>
              > Inna sprawa to kiepskie nagłośnienie pierwszego koncertu na Zaduszkach i fatalne oświetlenie.

Co do nagłośnienia nie wypowiadam się.
              Co do oświetlenia owszem. Rozmawiałem nie raz.
              Nawet tu wstawiłem zdjęcie by ktoś zrozumiał, że jest nie tak jak trzeba.
              www.festiwalzhp.za.pl/inffoto.htm z 5.11.2010r.
              Ale mogę pocieszyć jeden z oświetleniowców obiecuje, że doprowadzi do tego, że ściany za kotarami pomalują na czarno.
              • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:39
                Wystarczyłoby, gdyby dokupili kilka lamp halogenowych. Bo teraz jest naprawdę ciemno, ISO 1600, EV na -1, a na 1/40s przy 200mm ciężko zrobić ostre zdjęcie...
        • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:05
          Pewnie zostałeś pogoniony, żeby nie móc podpierać ścian, bo po remoncie panicznie tam się boją, by ich nie dotykać ;) ale z balkonu lepiej widać :)
          • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:11
            a Ty też znasz ygd?
            zakładamy fun club? :DDD
            • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:15
              niestety nie miałam przyjemności poznać ;) ale za to byłam też pogoniona w Podlasiu z balkonu ;)))
              • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:20
                o... to już Was coś łączy! na początek powinno wystarczyć ;PPP

miłego wieczorku ziomki! spadam! :)
              • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:29
                Hmm, to ty nie siedziałaś na ircu? :)
                • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:30
                  co to jest ircu? ;)
                  • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:34
                    Ech, to musiałem cię z kimś pomylić, ale to chyba poprzez twój poprzedni nick ;)
                    • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:37
                      No wiesz, niekoniecznie, Siedlce są małe. Chyba, ze się uśmiechnę do Sokol i mi napisze na priva, kto Ty jesteś ;)
                      • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:44
                        Jeśli jesteś tą osobą, o której myślę, to masz/miałaś coś wspólnego z firmą windykacyjną ;)
                        • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:45
                          Na szczęście nie mam nic wspólnego z windykacją :)
                          • ygd Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 21:47
                            Czyli jednak twój nick był mylący :D
                            • verena0 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 22:29
                              Nie wiem, dlaczego mylący, ale teraz mam nadzieję, że już nie.
      • sokoll1 Re: APEL do rozpolitykowanych 08.11.10, 20:51
        Byłam w tym czasie w mediolańskiej La Scali tego wieczoru, sorry
        potem szybki przelot do Sydney Opera House.
    • sokoll1 offowo!!!! 08.11.10, 21:12
      ale nam sie pięknie wątek rozwija
      flirtowo;) -offowo ;))))))

alternatywni wobec politycznych jesteśmy, kochani! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka