bengere 22.11.10, 10:24 www.spin.siedlce.pl/2010/11/22/jacek-garbaczewski-odwolany/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
press_siedlce Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 10:29 Chyba o tej informacji pisano na forum z miesiąc temu - dziw bierze, że dopiero media podchwyciły sprawę, czas kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
bengere Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 10:31 Miesiąc temu pisano, że został odwołany, ale zdementowano tą pogłoskę. Link, który przedstawiłem to news z dzisiaj z godziny 09:52, więc chyba to jednak inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
press_siedlce Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 10:35 Czyli, że od miesiąca coś "przy tym" się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
jablkobananmalina Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 14:46 Jacek G. kiepsko zarządzał kinem. Był bardzo szorstki w relacjach. Ogólnie taki zakochany w sobie narcyzek bez umiejętności. Jacku G. nie wiesz jak bardzo się ludzie cieszą z powodu Twoich niepowodzeń. Przez całe życie dałeś się poznać jako aparatczyk-chorągiewka!!! Brawo Max Film i dobre duchy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 15:40 Szkoda jakby nie było. W końcu to nasz chłopak. Nie promował Struzika i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dywyb Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 15:45 tablicy nie wmurował? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 15:52 Tak to w spółkach jest. Trochę wiatru i zdmuchuje. Szkoda, że PO, która w sejmiku była w koalicji, nie obroniła swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 20:31 krzycho1252 napisał: > Szkoda, że PO, która w sejmiku była w koalicji, nie obroniła swojego No właśnie, PO jest w zarządzie województwa, ba ma nawet dwóch wice marszałków, dziwne, żeby nie powiedzieć bardzo. Kino miało dobre obroty (widownie), może poszło o te niewynajęte lokale ?? Ale z tego, co pamiętam to centrala na Jagielińskiej zajmowała się tym bezpośrednio, rola dyrektora ograniczała się do pokazania ew. najemcom lokalu, albo jego przekazaniem, uzgodnienia i umowy robiła centrala. Hm, z tym, że do tej pory wynajęto 1 (jeden !!) lokal, na indyjską restauracje. A może Jacek miał stratować z PSL-u, a wybrał PO i teraz Struzik się mści, tym bardziej, że w Płocku odpadł w I turze z 10 % poparcia. Dziwna spraw, bardzo dziwna. A wiek ktoś coś o tej Elżbiecie Jaskulskiej ?? Oprócz tego, ze jest z Lublina i wcześniej prowadziła obydwa kina Max Filmu w tym mieście (Apollo i Kosmos) z tym, że obydwa kina już nie istnieją. I w cale nie insynuuje broń boże, że to jej wina. Absolutnie, obydwa były stare i nadawały się do gruntownego remontu, no i przede wszystkim nie wytrzymały konkurencji multipletu w Lubelskiej Plazie. Kurcze oby naszego NK taki los nie spotkał, bo do GS przymierzają się ponoć dwaj czołowi gracze na Polskim rynku tj. Multikino i Cinema City. Za 2-3 lata może być ciekawie, i wcale nie chodzi mi o repertuar :) No cóż Max Film strzelił sam sobie w kolano, taki ludzi chociażby z powodu, że mogą zasilić szeregi konkurencji nie powinno się zwalniać. Do Warszawy blisko, IC 45 minut. a Multi czy Cinema z chęcią przyjmą, powód zwolniony zna zasady i tajniki sieci NK, zna realia Siedlec i regionu, a jedno i drugie to bezcenne atuty przy ekspansji tych sieci na nasz rynek, przypomnę obydwaj są potencjalnymi chętnymi do wynajęcia lokalu w GS. A po za tym ogólnie Pan Jacek dużo wie o całej sieci NK i to mogą wykorzystać również w całym kraju Media, węszyły i nie znalazły, tak naprawdę żadnego powodu dla odwołania, nie mniej stało to się faktem. Od dziś w NK jest nowy dyrektor, a właściwie dyrektorka. www.spin.siedlce.pl/2010/11/22/jacek-garbaczewski-od-dzisiaj-jestem-bezrobotnym-radnym/ PS. Panie Jacku z Pana charyzmą i błyskotliwością to nawet bezrobotnym to nie wstyd, serio chciałbym, aby każdy bezrobotny był taki jak Pan. Wtedy nie byłoby chyba wogle bezrobocia w naszym kraju nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
popioly_siedleckie Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 21:26 prosze cie... nie zalamuj mnie! nove kino nie mialo zadnej konkurencji w sdlc. co weekend pod chociazby promenada znaczny odsetek to rejestracje ws, wsk, llu a to tylko jedno kino warszawskie. to byla inwestycja skazana na sukces, tu zjezdza sie caly sub-region. tak jak na aqua park czekaja dzis siedlczanie i zakladam sie, ze tam tez beda tlumy, tak multipleks byl swietna inwestycja. nie mozna bylo tego spier**lic... a jednak... porozmawiajcie z pracownikami kina, najlepiej tymi szeregowymi... albo z osobami, ktore odbyly tam rozmowy o prace, praktyki itp. TERROR!!! na tym forum tez nie raz podejmowano temat absurdalnych reguł i przepisów w kinie. a pan jacus? pan jacus niczym, ksiaze upewnial sie w swym egocentryzmie. taki czlowiek jak on - karierowicz, ktory skacze z kwiatka na kwiatek uwaza, ze stanowisko jest sukcesem samym w sobie i tu popelnil blad. spalil wiele mostow, olal wielu ludzi, bo przeciez jest taki przewazny!!! wiecie co? dzis powiedzial mi bardzo mądry (za takiego go uwazam) człowiek taka rzecz: -Dlaczego p. Kudelski wygral wybory? -Bo to dobry chłop, potrafi szanować ludzi, każdemu podaje rękę, ma pokorę wobec życia! Ani M. Dobijanski, ani J. Garbaczewski jej nie maja. To jeszcze małolaci co im się coś wydawało!!! Dokładnie wydawało bo widać jaki dziś świetny mieli dzień. Panowie bierzcie czasem przykład z 'siwych łbów' bo jak tak dalej pójdzie to Wam już niedługo sama siwizna nie wystarczy!!!! ŚWIETNA DECYZJA!!! GARBACZEWSKI OUT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 21:37 Nie wykluczam, że tak jest jak napisałeś. Fakt, szczególnie młode mamy narzekały na różne zarządzenia pana dyrektora. Nie wiem, jak to jest w przypadku pana Jacka, ale ta uwaga o "siwych włosach" jest super ! Zadziwiająco wielu młodym szefom wiedza nie "wchodzi" do rozumu, tylko w rogi. O nowej pani można sporo się dowiedzieć np. z łamów Dziennika Wchodniego. Sporo w tym Lublinie organizowała. Np. nawet takie samo kino dla kobiet jak w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 22:15 O to rzuć Proszę jakiegoś linka, albo jak nie ma to coś streść (oczywiście jak będziesz miał wolną chwilę :) To sobie poczytamy o nowej Pani dyrektor, bo narazie nic o niej nie wiemy, oprócz tego, ze jest z lublina i kierowała tam kinami Kosmos i Apollo. Co do opinii o Jacku to do końca zgodzić się nie mogę, owszem młodzi tak mają, ze jak złapią fuchę stanowisko to myślą, ze złapali samego Boga za nogi, ba sam tak nieraz mam, ale to czasem silniejsze od człowieka, pęd do władzy, stanowiska jest w człowieku podświadomie i zawsze mniej lub bardziej będzie do tego dążył. Takie są fakty, natury nikt jeszcze nie oszukał. Nie mniej dalej uważam, że dla konkurencji jest łakomym kąskiem, z uwagi na wiedze o firmie i wiedzą tą może się podzielić, owszem w umowie o wypowiedzenie ma pewno klauzule o dochowaniu tajemnicy służbowej prze jakiś dłuższy czas, ale nic nie trwa wiecznie. A nie oficjalnie też można dużo się dowiedzieć prawda ?? Co do nowej Pani dyrektor, poczekamy zobaczymy, co powie, co zrobi, jakie będą jej pierwsze ruchy, mam nadzieje, ze obędzie się bez rewolucji i gwałtownych zwolnień. Bo to raczej nie służyło b napiętej atmosferze wokół kina. Zobaczymy, co powie w czwartek w zapowiedziach kinowych na TV Siedlce. No chyba, że zrezygnuje z tej formy reklamy kina, co uważałbym, jako duży błąd. Ale wszystkie ruchy i decyzje w jej rękach Odpowiedz Link Zgłoś
bengere Re: Pycha przychodzi przed upadkiem!!!! 22.11.10, 22:26 efaster napisał: > Co do nowej Pani dyrektor, poczekamy zobaczymy, co powie, co zrobi, jakie będą > jej pierwsze ruchy, mam nadzieje, ze obędzie się bez rewolucji i gwałtownych zw > olnień. Bo to raczej nie służyło b napiętej atmosferze wokół kina. Co?? A co Ty myślisz? Że widza interesuje kto jest dyrektorem? Myślisz, że z powodu napiętej sytuacji nie skorzysta z oferty, z rozrywki... Myślisz, że jakiś Warszawiak interesuje się kto jest dyrektorem, czy prezesem Multikina lub Cinema-City... Nie żartuj!!! Co do ludzkiej natury... Są tacy, którzy jednak poza instynktem mają jeszcze intelekt! Odpowiedz Link Zgłoś
jkfoo Re: Za naszą kasę 22.11.10, 22:19 wydaje mi się,że takie zwalnianie wiąże się z nie małą rekompensatą o ,którą zapewne pan Jacek wystąpi.I kto za to płaci?Pan płaci,pani płaci,ja płacę.Społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jkfoo Re: Za naszą kasę 22.11.10, 22:26 a tak naprawdę,to ile zarabia taki dyrektor ? Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 23:25 Szef kina ma (miał) na pewno umowę o pracę. Wysokość odprawy reguluje kodeks pracy, o ile było to wypowiedzenie z przyczyn leżących po stronie pracodawcy. Być może ma też umowę o nie prowadzeniu działalności konkurencyjnej po ustaniu zatrudnienia. Wtedy przysługuje wynagrodzenie za czas powstrzymywania się od pracy na rzecz konkurencji. Do Novego Kina mam jednak żal, że głównie "tłucze" kryminały, thrillery i inne komercyjne produkcje. Ambitne filmy wogóle nie wchodzą do tego kina, choćby z ostatnich miesięcy - Buddenbrokowie, Oczy szeroko otwarte, Lourdes, Mistyfikacja czy Rewers. Tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 23:34 Kino ma robić kasę. Coś tam puszczają w ramach kina dla kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 23:45 > Kino ma robić kasę. Nie mam wątpliwości, że tak. Kino kobiet, też piękny pomysł. Nowa pani dyrektor realizowała także w Lublinie. A gdyby tak raz dwa-trzy tygodnie wieczór kina ambitnego (studyjnego, myślącego, czy jakoś tak)? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 22.11.10, 23:50 Dyskusyjny Klub Filmowy mógłby powstać. Filmix kiedyś była na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 23.11.10, 00:01 Filmix - to była, tfu jest , wspaniała dziewczyna. Nigdy jej osobiście nie poznałem, ale jej wpisy na forum i działania "filmowe " były nie do przecenienia. Jednak są ludzie nie do zastąpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
baaad Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 23.11.10, 13:51 brat_szczepana napisał: > Filmix - to była, tfu jest , wspaniała dziewczyna. > Nigdy jej osobiście nie poznałem, ale jej wpisy na forum i działania "filmowe " > były nie do przecenienia. > > Jednak są ludzie nie do zastąpienia. Ale też nie rozpływają się w próżni :-) Filmix pracuje dziś na chwałę Polskiego Instytutu Sztuki Filmowej. O tu masz linka do jej wywiadu z Torbicką: www.pisf.pl/pl/kinematografia/news/rozmowa-z-grazyna-torbicka-wideo Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 23.11.10, 08:00 > A gdyby tak raz dwa-trzy tygodnie wieczór kina ambitnego (studyjnego, myślącego > , czy jakoś tak)? Przed laty takowe działało w "Sojuszu". Zdarzało mi się chodzić na wybrane seanse - pamiętam, że sala zwykle świeciła pustkami. "Novekino", że względu na swój, aż do bólu komercyjny charakter, raczej nie zaryzykuje tego typu działalności i dopłacania do interesu. Tak, że raczej zapomnijmy, przynajmniej na razie, o ambitniejszym reportuarze, chyba, że trafi się przypadkowo film łączący cechy kina ambitnego z komercyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kocur_2011 Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 09:00 A ja tęsknię za tym Jackiem ze studenckich czasów. Szczególnie podziwiam jego zaangażowanie w tworzenie Wolontariatu Młodych. Jacku chyba sam rozumiesz, że ta działalność była Twoim największym osiągnięciem. Nawet powołałeś się na ten atut w wyborach. Szkoda tylko, że nic nie pozostało w Tobie z tego wspaniałego pełnego pomysłów chłopaka. Z perspektywy tych kilku lat widzę zgorzkniałego, znużonego życiem i obrażonego na cały świat dzieciaka, któremu się wydawało, że wszystko może mieć. Jacku trochę więcej pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
tommy.b Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 09:22 kocur_2011 napisała: > A ja tęsknię za tym Jackiem ze studenckich czasów. Szczególnie podziwiam jego z > aangażowanie w tworzenie Wolontariatu Młodych. Jacku chyba sam rozumiesz, że ta > działalność była Twoim największym osiągnięciem. Nawet powołałeś się na ten at > ut w wyborach. Szkoda tylko, że nic nie pozostało w Tobie z tego wspaniałego pe > łnego pomysłów chłopaka. Z perspektywy tych kilku lat widzę zgorzkniałego, znuż > onego życiem i obrażonego na cały świat dzieciaka, któremu się wydawało, że wsz > ystko może mieć. Jacku trochę więcej pokory. Ech... czytam sobie czasami takie cóś jak to tutaj, albo podobne i tak Wam powiem, że ta niczym nieskrępowana, anonimowa, nasza swojska, zawistna małość działa na mnie z rana lepiej niż demotywatory :) Cóż Ci, bohaterko jednego wpisu, Jacek zawinił, że tak smarujesz - zresztą nie na temat? Wejściówki za darmo nie dał, czy widział jak na lewo podgryzasz popcorn i obtańcował aż miło? Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 10:00 Prezes Max-Filmu, kiedy dwa tygodnie temu stanowczo dementował zamiar dokonania zmian personalnych w siedleckim kinie, wspomniał na marginesie o anonimach-donosikach przychodzących na Garbaczewskiego do centrali spółki. Zapewniał wtedy, że puszcza to mimo uszu, że traktuje jako nieistotny odprysk lokalnej kampanii wyborczej do samorządu. Fakt kandydowania JG do rady miasta oficjalnie mu nie przeszkadzał. Wygląda na to, że jednak zmienił zdanie. Wyjaśnień nie sposób uzyskać, bo prezes od wczoraj jest nieuchwytny - sekretariat spółki informuje, że krąży po terenie, wizytując wszystkie kina spółki. Co do terroru w wykonaniu Garbaczewskiego - nie wiem, nie słyszałem, nie wypowiadam się. Rozmawiałem z pracownikiem kina, który na byłego szefa nie narzekał, a wręcz przeciwnie. Za to już po pierwszym kontakcie z nową panią dyrektor pomyślał o poszukaniu innej roboty. Ale znalazł się ponoć i ktoś, kto jej zaczął z miejsca nadskakiwać... Czyżby autor tych donosików? Co do nowej pani dyrektor - szybki przegląd archiwalnych wydań Kuriera Lubelskiego i Dziennika Wschodniego potwierdza, że rządziła onegdaj kinami Apollo i Kosmos. Obydwa już nie istnieją, ale jak ktoś już wcześniej w tym wątku zauważył, konfrontacja tych przestarzałych obiektów z nowym lubelskim multipleksem przypominała kopanie się z koniem. Jakie są plany pani Jaskulskiej dla Siedlec - zobaczymy. Ma je zaprezentować lokalnym mediom dziś po południu. Wtedy będzie o czym rozmawiać - skrytykować bądź pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
rejaba Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 10:54 Dla mnie repertuar tego kina jest po prostu słaby. Za dużo komercyjnych(dochodowych) produkcji, za mało prawdziwego kina dla jego miłośników. Mam wielką nadzieję,że to się w końcu zmieni.... Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 11:11 Z tego, co piszą lubelskie gazety wynika, że pani Jaskulska robiła w kinie "Apollo" takie rzeczy jak "Oczami kobiet", a po ich sukcesie zapowiadała kolejne ambitne przeglady. Z innych ciekawostek - w poprzednio zarządzanym kinie "Kosmos" robiła kiedyś tanie poniedziałki dla studentów. Ciekawe, czy i u nas zechce tego spróbować. Pomysły wydają się sympatyczne, ale z drugiej strony pamiętajmy, że oba ww. kina ostatecznie padły... Może jednak u nas, gdzie jeszcze nie ma żadnej konkurencji, dałoby się zrównoważyć komerchę z zapotrzebowaniem na coś ambitniejszego? Wszak zapowiadali coś takiego poprzedni prezesi Max-filmu jeszcze podczas budowy kina (że to spółka samorządu, a nie prywatna komercyjna, więc docenia potrzebę szerzenia kultury etc. itp. itd.) Moja ciekawość, co przyniesie przyszłość, rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
julia_2011 Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 11:49 Przecież są tanie środy, ja zawsze chodzę w środy bilety wtedy są po 14 zł a weekend po 22zł. Co do kina ambitnego to jak poszukacie to też znajdziecie w ramach Cyklu DO ZOBACZENIA i Cyklu SALON KOBIET. Byłam ostatnio na cyklu musicali i był mój ukochany Upiór w operze, sala pełna. Kino ambitne nigdy nie przyciągnie wielu widzów, bo to kino dla konesera, ale w ostatni wtorek był świetny film W chmurach, prawie wszystkie babki się popłakały. Po za tym multipleksy zawsze były nastawione na komercję, bo to im kasę przynosi i ja to rozumiem, kiedyś było trzeba czekać miesiąc na premiery w Sojuszu albo jeździć do Warszawy a teraz mamy wszystko u siebie. Co do zmiany dyrektora, szkoda bo ja nic nie mam do tego Pana, a widać w tej spółce jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
felnet kino 23.11.10, 12:03 Widząc reklamę kina w TS, RP, i stronach internetowych wydawało się, że zwierzchnik tego Pana jest w Siedlcach. Odpowiedz Link Zgłoś
partyzant76 Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 13:19 julia_2011 napisała: > Przecież są tanie środy, ja zawsze chodzę w środy bilety wtedy są po 14 zł a we > ekend po 22zł. Są. Ale czy będą dalej? Oto jest pytanie. > Co do kina ambitnego to jak poszukacie to też znajdziecie w ramach Cyklu DO ZOB > ACZENIA i Cyklu SALON KOBIET. Jak wyżej: nie wiadomo, czy będzie kontynuacja. Oby. > Po za tym multipleksy zawsze były nastawione > na komercję, bo to im kasę przynosi i ja to rozumiem, Zwykłe multipleksy tak. I to jest normalne: firma służy do robienia pieniądza. Ale Max-Film sam wielokrotnie określał się, że chce być czymś więcej: jako instytucja należąca do samorządu Mazowsza, a więc poniekąd publiczna, deklarował zrozumienie tak zwanej misyjności. Przypomnijcie sobie te zapowiedzi ówczesnych bossów spółki przy wbijaniu pierwszej łopaty i potem przed otwarciem siedleckiego kina: że będzie tu miejsce i na robienie kasy, i na kino ambitne. Jako widzowie i jako podatnicy mamy prawo to przypominać i się tego domagać. > kiedyś było trzeba czeka > ć miesiąc na premiery w Sojuszu albo jeździć do Warszawy a teraz mamy wszystko > u siebie. Człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego, no nie? ;-) > a widać w tej spółce jakieś dziwne rzeczy się dzieją. Moja prywatna teoria jest taka, że niezależnie od tego, czy JG rządził dobrze, czy źle, trzeba było zwolnić miejsce dla kogoś lepiej "podwieszonego" politycznie. Takie to uroki pracy w miejscach, które są politycznym łupem. Ilu to już prezesów miał Max-Film w ciągu ostatnich pięciu lat? Aż się nie chce liczyć... A Max-Film wyraźnie się zwija. Starczy spojrzeć tutaj, jak się wyprzedają z majątku: maxfilm.com.pl/index.php?id=36 Wcale się nie zdziwię, jak za dwa do czterech lat cała spółka padnie w diabły, a najatrakcyjniejsze kąski, z siedleckim kinem na czele, też pójdą pod młotek. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 14:38 Też mi się wydaje, że jest to decyzja typowo polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
dywyb Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 14:44 Nikt nikogo nie wyrzuca z pracy w ciągu tygodnia jeśli jest w pracy OK! To jakaś bardzo poważna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
verena0 Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 14:48 Gdyby było coś nie tak, nie dementowaliby informacji o odejściu sprzed miesiąca. Skoro to była decyzja z dnia na dzień, być może czekano na wynik wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
dywyb Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 15:02 Pewnie czekali do końca wyborów bo sam o to wystąpił, poszli mu na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
po_mysl Re: Czy to ten sam Jacek? 23.11.10, 16:12 verena0 napisała: > Też mi się wydaje, że jest to decyzja typowo polityczna. Rozumiem, że wcześniejsza decyzja za stanowiskiem dyrektorskim dla JG była merytoryczna? Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 23.11.10, 17:30 Nie nadał się na dyrektora kina na pewno sprawdzi się jako radny.Nie ma to jak gibki kręgosłup. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 24.11.10, 15:53 Ta uwaga nie bardzo na miejscu - co do zasady. Praca to praca, inaczej profesja. Można być genialnym profesonalnym dyrektorem, pełnym pomysłów i konsekwencji w działaniu, charyzmatycznym liderem swojego zespołu, sprawiedliwym pracodawcą etc. Natomiast radny to raczej (powinien być) społecznik, człowiek z misją działania dla dobra ogółu, z wizją i energią, niewygodny dla konserwy i temperujący utopistów. Akurat w tej drugiej roli gibki kręgosłup bardziej przeszkadza, niż pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
sar11 Re: A jednak Nove Kino będzie miało nowego szefa? 24.11.10, 18:19 Mam jednak inne zdanie.Dobry dyrektor to dobry organizator,pomysłodawca,potrafiący współpracować z podwładnymi a przede wszystkim dobry menadżer .Czy te cechy są niepotrzebne radnemu? A czy słyszałeś w ogóle o karierowiczach? Społecznik co to takiego? Przecież radni biorą pieniądze.Co też znaczy niewygodny dla konserwy i temperujący utopistów?Jak można działać dla dobra ogółu nie mając pojęcia o finansach,gospodarowaniu,o potrzebach społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
efaster Re: Tymczasem Strus..... 24.11.10, 19:02 My tu gadu gadu, Garbaczewski taki, śmaki. A Strus inwestuje, taki to ma dobrze z każdą władzą ma dobre relacje, z Symanowiczem się dogadywał, teraz Kudelski też mu bardzo dobrze idzie. W du..e ma jak partia akurat rządzi, on robi interesy. Otóż nasz "budowniczy" zapowiedział, że w jego rozbudowanej Galerii będzie nie 4 a 6 salowe kino. www.tvsiedlce.pl/video_tv.php?id=4566 (02:21). I co Max Film wyszedł, jak Zabłocki na mydle, w Płocku to samo. Czyżby początek końca sieci NK ??? Odpowiedz Link Zgłoś
endruuu Re: Tymczasem Strus..... 24.11.10, 21:45 To trzeba mieć nadzieję że w Siedlcach będzie Multikino albo cinema city. Z tego co pamiętam ktoś pisał że te sieci wchodzą wchodzą do centrów handlowych od 6 sal kinowych. Dziś czytałem w TS, że K.S zapowiedział na grudzień wstępną prezentację Nowej Galerii S Czekam niecierpliwie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu ceny biletów? 13.11.11, 21:34 dlaczego z całej sieci max - filmu Siedlce ma najdroższe bilety? w czym jesteśmy tak "wyjątkowi"? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho18 Re: ceny biletów? 13.11.11, 21:52 Być może, chodzi o to, że jest to jedyne kino w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: ceny biletów? 13.11.11, 22:00 prawdopodobnie, ale żeby takie różnice w jednej sieci Odpowiedz Link Zgłoś