Dodaj do ulubionych

Konstanty Strus - PILNE!!!!

IP: 213.241.28.* 20.04.04, 11:05
Witam wszystkich,

przymierzam się do kupna mieszkania w Warszawie budowanego przez Konstantego
Strusa. Chciałabym mieć pewność, że jest solidny. Czy ktoś miał doświadczenia
z tym przedsiębiorstwem? Sprawa jest bardzo pilna, a wszystkie informacje
cenne.

pozdrawiam,

anka
Obserwuj wątek
    • kasia_jp Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! 20.04.04, 11:14
      Ja kupowałam u nich mieszkanie w Siedlcach. Raczej nie było problemów. Piszę
      raczej, bo po podpisaniu umowy okazało się, że zapłaciliśmy za udział w
      gruncie, który okazał się nie być własnościa Strusów tylko Miasta Siedlce.
      Strusie dzierzawili tylko działkę. Ale po kilku burzliwych spotkaniach z
      mieszkańcami wszystko się dobrze skończyło (wykupili działkę).
      Tak poza tym "drobiazgiem" jest ok.
      • Gość: ania29 Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: 213.241.28.* 20.04.04, 11:20
        kasia,
        dzieki za emaila. Na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z nimi? Czy cena,
        którą podali na umowie przedwstępnej zwiększyła się potem? czasami developerzy
        doliczają jakieś "koszty wykończenia inwestycji". jak wygląda sprawa
        administrowania budynkiem? Czy na umowie można wpisać czynsz, który nam podali
        za m2? Przepaszam, że tak pytam, ale nie mam doświadczenia z kupowaniem
        mieszkań u developerów, a w grę wchodzą jednak duze pieniądze.

pozdrawiam,

Ania
        • kasia_jp Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! 20.04.04, 11:42
          My kupowaliśmy to mieszkanie pod koniec 2001r. (zanim wszedł 7 % vat na
          mieszkania). W związku z tym było wtedy spore zamieszanie i każdy chciał
          wpłacić jak największą kwotę aby uniknąć VATu. Ja uważam, że można się z nimi
          dogadać. W wielu sprawach idą na rękę (nam rozłożyli na raty ostatnią wpłatę),
          cenę mieszkania podzielili jakby na dwie części - za grunt i samo mieszkanie.
          Bo wtedy (nie wiem jak jest teraz) za grunt nie było VATu.
          Jeśli chodzi o czynsz to my nie mieliśmy go wpisanego do umowy (nawet w sumie o
          tym nie pomyśleliśmy). Ale jest on naprawdę niski (przynajmniej w Siedlcach)
          tak jak mówili.
          Budynkiem administruja Strusowie. Jeszcze nie jest wybrana wspólnota. Jeśli cos
          się zepsuje to raczej nie ma problemu z wymianą. Czasami trzeba tylko kilka
          razy im przypomnieć. Generalnie myslę, że nie musisz sie bać.
          Aha, a cena końcowa po zmierzeniu mieszkania wyszła nawet niższa. Nie doliczyli
          żadnych kosztów inwestycji . Ale nie wiem jak to jest w Warszawie.
          Generalnie sporo budują w Siedlcach i ich mieszkania szybko schodzą.
          • kasia_jp Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! 20.04.04, 11:44
            Ale ceny to mają widzę naprawdę "warszawskie".
            Wiesz, jakbym zmieniała mieszkanie na W-wę to kupowałabym też u nich.
            • Gość: ania29 Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: 213.241.28.* 20.04.04, 12:25
              cześć Kasia!

rzeczywiście ceny sa bardzo wysokie. Właśnie dlatego tak się wypytuję. czy masz
              możesz mi podać adres emailowy żebym się w razie czego mogła molestować
              pytaniami jak nie będę czegoś pewna? mój adres alapacz@yahoo.com.

pozdrowienia,

ania
              • kasia_jp Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! 20.04.04, 12:49
                Aniu, juz Ci odpisałam.
                • Gość: ania29 Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: 213.241.28.* 20.04.04, 12:57

dzięki za informacje,
                  ania
    • Gość: Pawełek Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: *.bci.net.pl 22.04.04, 16:54
      z tego co wiem, to nie jest zbyt tani, ale raczej solidny.
      Niskie opłaty eksploatacyjne.
      • Gość: antka1 Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 12:39
        tani jak tani, ale raczej mało solidny - wiem, bo doświadczyłam na własnej
        skórze;
    • Gość: luzak Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 20:03
      Taaaa są bardzo solidni, odsyłam do tekstów w Życiu Siedleckim. Często robią
      ludzi w wała i nic nie można im zrobić. A tak dodatkowo to mają prawnika,
      którego żona jest zastępcą naczelnika urzędu skarbowego, ale to pewnie tylko
      przypadek. Koleś jak kupił u nich mieszkanie, to okazało się, że wszystkie okna
      miał trefne, bo robole na polecenie strusów wstawiali te zepsute z innych
      mieszkań. kiedy im o tym powiedział to usłyszał żeby nie roił z siebie dziada.
      No i ogólnie ciężko się u nich czegoś doprosić, taaa ale ogólnie to solidna
      firma;)
      • Gość: ania Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 23:07
        no co ty człowieku nażekasz to jest ekstra solidarna firma pokarz mi taką drugą
        w Siedlcach.
        • razowiec Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! 13.05.04, 23:27
          Mają swoje wady, ale ogólnie rzecz biorąc ludzie są z nich zadowoleni i raczej
          sobie chwalą mieszkanie u Strusów.
          • Gość: luzak Re: Konstanty Strus - PILNE!!!! IP: *.greyg.com 18.05.04, 12:43
            Zobaczymy jak sobie będą chwalić za kilka lat. Gratuluję optymizmu. A co do
            dgrugiej tak porządnej firmy to pytanie jest jakby niue na miejscu, każda stara
            się zadowolić klienta jak tylko może. Ludzie przecież tu chodzi o pieniądze. A
            tak konkrtenie to i Mostostal nie jest zły:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka