Dodaj do ulubionych

Mobilny internet w Siedlcach

16.02.11, 14:28
Witam
Prosiłbym o poradę jaki mobilny internet na terenie Siedlec najlepiej działa.
Wiem że jest możliwe wzięcie na kilka dni do przetestowania jaką sieć możecie polecić ,i na co zwrócić uwagę przy doborze modemów .
Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • poslowski Re: Mobilny internet w Siedlcach 16.02.11, 23:03
      Osobiście używam Play (max 1 Mb, najniższa cena), czasami Plus-a (realnie łączył mi się z prędkością 3 Mb).

I niech ręka boska broni Cię przed Orange :)

pozdrawiam
    • szperacz_siedlecki Re: Mobilny internet w Siedlcach 17.02.11, 01:37
      a ja polecam iPlus`a mam i używam na co dzień. Strony szybko się wczytują, nie miałem problemów od 3 lat. Orange stanowczo odradzam, mój szwagier z Szczecina jak przyjeżdża do mnie i odpala swojego neta w Orange to jest po prostu dramat.... Plus na tak, Orange na nie... Era (T-mobile) nie wiem...
      • dymek1979 Re: Mobilny internet w Siedlcach 17.02.11, 20:04
        Również polecam Iplusa. Mam go od około 3 lat. Obecnie jest najlepszy w Siedlcach z mobilnych internetów. Testowałem swego czasu wszystkie oprócz Playa (nie wiem czemu, ale nie uznaję tej sieci za normalną). i wygrał Iplus.
        • efaster Re: Mobilny internet w Siedlcach 17.02.11, 20:15
          To trochę dziwne, teraz właśnie pisze tego posa z play-a, i śmiga po 1,5 MB

I telefon w play-u też mam, prawie od kiedy ta siec powstała i z plusa właśnie się przeniosłem (z numerem plus-oskim) i jakoś nigdy nie narzekałem, w plusie też było ok.
        • nike.com Re: Mobilny internet w Siedlcach 17.02.11, 20:19
          Właśnie też przyszło mi na myśl zadac to pytanie na forum.
          Mam iplusa od 3 lat i za tydzień składam rezygnacje.
          Mieszkam w centrum a sygnał mam EDGE lub HSDPA/HSUPA
          Dzwoniąc na infolinie dowiedziałam się ,że im więcej uzytkowników tym mniej sygnału(O zgrozo!)
          Abonament mam 75 zł 3G i dosłownie ten transfer służy tylko mi do przeglądania stron ,o ściągnięciu czegokolwiek nie myśle,a gdy moja córka zagra w jakąś grę zaraz przychodzi komunikat o obniżeniu transmisji,więc dokupuję transfer.Suma sumaru płacę ok 110 zł miesięcznie.
          Nigdy więcej!!
    • easy_biala28 Re: Mobilny internet w Siedlcach 18.02.11, 22:36
      Polecam bardzo ciekawy artykuł:
      www.komputerswiat.pl/poradniki/internet/isp-i-internet/2010/02/wszystko-o-mobilnym-internecie.aspx
      i dorzucę od siebie, że jeżeli chcesz korzystać w samych Siedlcach to mobilny z każdej sieci będzie działał podobnie, ale jeżeli w okolicach miasta to lepiej technologie CDMA w orange.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka