24.02.12, 09:31
witam serdecznie
Może wiecie gdzie w Siedlcach są żłobki i ile kosztują?
Dziecko 6-7 miesięczne.
Najchętniej prywatny żłobek.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • easy_biala28 Re: żłobek 24.02.12, 16:47
      Wiem, że jest prywatny na ul.Ogińskich. Słyszałam, że jest też gdzieś na warszawskim osiedlu, ale nic poza tym. Swoją drogą też jestem ciekawa ile kosztuje prywatny żłobek, może ktoś wie?
      • stok82 Re: żłobek 28.02.12, 15:02
        Słyszałam, że koszt to 500-600zł. Jeden żłobek jest na niedaleko Warszawskiej blisko kolei(nie wiem jaka ulica). Też jestm ciekawa innych lokalizacji.
        • pamplemousse1 Re: żłobek 28.02.12, 18:30
          kosztował 550 zł bez wyżywienia, ale już nie istnieje (ten na Prądzyńskiego, Bobokraina)
    • justka79 Re: żłobek 28.02.12, 15:27
      Czemu akurat wolisz prywatny? Moje dziecko chodzi do żłobka miejskiego i jesteśmy bardzo zadowoleni. Przede wszystkim to miejsce to nie jest zwykła przechowalnia dzieci. Panie (ciocie) są bardzo oddane maluchom, nigdy dziecko nie było brudne, zasikane itd. Prócz tego wspólne i takie same posiłki (w prywatnym żłobku, przynajmniej w tamtym roku, trzeba było dawać własne jedzenie), zabawy, po 2 roku życia wierszyki i piosenki, uczą dzieci życia w społeczeństwie, integrują, świetnie wpływają na rozwój. Być może tym samym może pochwalić się prywatny żłobek, ja piszę co jest w miejskim i z czego jestem zadowolona, ja i moja córka:)
      • ela-1976 Re: żłobek 28.02.12, 15:49
        Dzięki za odpowiedź jeśli możesz to napisz gdzie jest ten żłobek i jakie są koszty od ile miesięcy przyjmują dzieci?
        • drizzt1223 Re: żłobek 28.02.12, 16:09
          Ja z miejskim żłobkiem mam doświadczenia z przed 7-8 lat mniej więcej i są po prostu tragiczne. Opiekowałam się wtedy dzieckiem koleżanki i moim zadaniem było małego odebrać ze żłobka i zaprowadzić do domu, czasem ew posiedzieć ze 2 godz. Jeśli zachodziłam do żłobka w godz normalnych (jakoś ok 15) to wszystko ładnie pięknie itp, ale wystarczyło że odebrałam go o 13 czy 14 a niejednokrotnie ubrania były wręcz przemoczone, pielucha od rana nie zmieniana, dzieci które jeszcze nie chodziły były w łóżeczkach, a te większe robiły co chciały. Na sali była 1 "ciocia" na nie wiem ile dzieci ale mało ich tam nie było. Swoich dzieci tam nie dałam, a nawet przez myśl mi to nie przeszło.... Ale może coś się zmieniło...
          • justka79 Re: żłobek 29.02.12, 18:42
            Do drizzt1223 : Nie wiem czy oby na pewno piszemy o tym samym żłobku, bo... w godzinach 13, 14 to dzieci śpią i zawsze spały... Do tego jest podział na grupy wiekowe i dzieci małe np. kilkumiesięczne nie są w grupie z dziecmy już chodzacymi. Dziwna ta twoja opinia. I żadna matka nie odbiera ani i prosi o odbieranie dziecka o 13 bo tak jak pisałam dzieci wtedy śpią a ok. 14.30 jest podwieczorek, wiec byłoby to całkiem bez sensu... Nie wydaje ci sie, drizzt1223 ...
            • drizzt1223 Re: żłobek 29.02.12, 19:26
              Sytuacje abym małego odbierała wcześniej zdarzały się bardzo rzadko. Nie dam sobie ręki obciąć która to była godzina (nie wymagaj ode mnie tego bo tyle czasu minęło że nie jestem w stanie sobie przypomnieć), ale to było zaraz po spaniu. Mówię o żłobku miejskim- adresu nie znam ale jest mniej więcej za biedronką na Rynkowej. Tak czy inaczej to napisałam że to było dawno, od tamtej pory na prawdę dużo mogło się zmienić i mam nadzieję że tak się stało:). Oby tym maluszkom było tam jak najlepiej:)
    • pamplemousse1 Re: żłobek 28.02.12, 18:34
      s374500441.domenaklienta.pl/index.php/component/content/article/39-biece/117-zlobek.html
      www.zlobek.siedlce.pl/
    • anka_c1 Re: żłobek 28.02.12, 19:43
      Ja również polecam żłobek miejski . Trzy lata temu chodziła tam córka , a od września chodzi syn . Jestem baaardzo zadowolona ,zresztą kiedyś już to na tym forum pisałam:). Podpisuję się również pod tym co napisała justka79 . Żłobek ma swoją stronę www.zlobek.siedlce.pl , tam znajdziesz więcej informacji.
      • jjana Re: żłobek 28.02.12, 20:32
        Polecać żłobek miejski można. Tylko dziecko musi się tam dostać. Wszyscy, którzy interesowali się tematem wiedzą jak jest. Chętnych co namniej 2 razy więcej niż miejsc. Decyduje kryterium dochodowe. Zarabiasz mało - dziecko się dostaje. Zarabiasz więcej - szukasz prywatnego żłobka. Na Prądzyńskiego 43 był kiedyś prywatny żłobek. Nie wiem czy działa, ale opinie miał niezłe.
        • ela-1976 Re: żłobek 29.02.12, 08:14
          To jak z prywatnymi? są jakieś w Siedlcach? raczej do miejskiego nie mam szansy się dostać.
          • mamazsiedlec Re: żłobek 29.02.12, 14:26
            jeden prywatny jest na 100% na ul. Ogińskich tak jak pisano wcześniej, tylko nie ma strony internetowej chyba.
            • ewelizarda7 Re: żłobek 01.03.12, 00:51
              Witam!
              żłobek jest na ul. Ogińskich, mieszkam niedaleko i jeśli chcesz mogę jutro zdobyć numer telefonu. nie byłam w środku, ale jest podjazd dla wózków, wózkownia, placyk zabaw. jutro napiszę nr telefonu do kontaktu.
              • gosia.n10 Re: żłobek 16.04.12, 22:29
                Witam wszystkie mamy,
                chciałam poinformować, że od września prawdopodobnie otworzy się nowy żłobek na ulicy Wojska Polskiego. Będą przyjmowne dzieci od 20 tygodnia do 3 latek.
                Pozdrawiam
                • viola-1981 Re: żłobek 17.04.12, 13:40
                  a w kktórym miejscu ten nowy żłobek na wojska polskiego ma byc
                  • manala Re: żłobek 26.03.14, 16:44
                    również poproszę o więcej informacji
      • filmag Re: żłobek 25.03.14, 12:09
        Tylko czemu tak ciężko się tam dostać. Bez znajomości marne szanse :-(
        • easy_biala28 Re: żłobek 31.03.14, 22:49
          filmag napisała:

> Tylko czemu tak ciężko się tam dostać. Bez znajomości marne szanse :-(

Ja dostałam się do żłobka bez znajomości....

Twoja teoria jest błędna ponieważ moja koleżanka ma w żłobku "znajomości" i mimo prób jej dziecko nie dostało się :(
    • akademiiamalucha Re: żłobek 28.06.13, 22:22
      Witam. Powstaje nowy prywatny żłobek w ŻABOKLIKACH Akademia Malucha"Chatka Puchatka" ul. Spacerowa 26. Mały kameralny obiekt. Serdecznie polecam. Dużo zieleni. Zapisy do końca lipca 2013.
      • minimisie Re: żłobek 07.07.13, 13:03
        ZAPRASZAMY DO ŻŁOBKA MINI MISIE!
        Dni Otwarte w żłobku 13 lipca od godz. 10.00.
        Mieści się on na ulicy Ogrodowej 85, w sympatycznym sąsiedztwie przedszkola.
        mini-misie.pl
        • ela-1976 Re: żłobek 20.05.14, 09:41
          Witam wszystkich rodziców. Żłobek Wesołe Misie (mini misie) polecam z czystym sumieniem rodzicom chcącym pracować i nie martwić się o swoje dziecko. Ciocie wspaniałe, miłe, troskliwe. Moje dzieci są zadowolone i po kilku miesiącach uczęszczania odbierając je nie chcą wychodzić. Byliśmy w dużym kłopocie czy w ogóle zostawiać dziecko mające niespełna rok ale po tym czasie wiemy że to była najlepsza decyzja. Żłobek godny polecenia. Dzieci chodzą na spacery codziennie, od niedawna zajęcia z logopedą. pozdrawiam
    • bukietek żłobek wesołe misie siedlce 19.12.14, 14:24
      moi drodzy,moje dziecko juz drugi rok uczeszcza do Żłobka Wesołe Misie w Siedlcach, muszę stwierdzić,iż nie mogłam sobie wymarzyć lepszego miejsca dla mojego dziecka,jest po prostu cudownie,ciocie bardzo ciepłe,opiekuncze,odpowiedzialne i przesympatyczne.Dzieci zawsze zadbane,moje dziecko zaczęło pieknie mówić,jaka kultura,po prostu jestem tak bardzo wdzięczna,bo to żłobek-Panie wychowują głównie moje dziecko,gdyz jestem mama pracującą-jak większość z nas.Ile razy jak dziecko odbieram,to prosi,aby jeszcze troszkę mogło zostać w żłobku.to chyba najlepsza ocena.a i jeszcze jedno-codzienne spacery,moje niespełna 3 letnie dziecko nie choruje wcale,dzięki własnie tym spacerom.pani pediarta sama polecala częste spacery,żeby hartować dziecko,więc byla bardzo zadowolona jak jej powiedzialam,ze dziecko praktyczne codziennie jest na spacerku.polecam,naprawde,jak ktos ma watpliwosci,to ja swoim podpisem je rozwiewam :) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka