Dodaj do ulubionych

"MO"k - GOK Chodów

30.04.12, 11:10
Zaglądając na stronę GOK Chodów dowiadujemy się, że L.Hendrix koncertował w Podlasiu dzięki GOK w Chodowie. W Chodowie znalazł się również sprzęt z MOK Siedlce 29.05.
Jeśli GoK w Chodowie rządzi w Siedleckim MOK, należy zastanowić się czy Miasto ma utrzymywać MOK czy przekazać go Gminie Siedlce.

Czy UM Siedlce o tym wie?

Obserwuj wątek
    • mpppm Re: "MO"k - GOK Chodów 30.04.12, 15:38
      Jeśli Dyrektor GOK Chodów ma 1/2 etatu w MOK Siedlce więc nie było żadnej współpracy tylko ściągając Hendrixa do Podlasia wykonywał swoje obowiązki za które mu tu płacą.

Gdyby nie pobierał poborów w MOK Siedlce stwierdzenie "przy współpracy GOK Chodów" było by uzasadnione.
      Trzeba będzie to Panie Dyrektorze "powycierać" ze strony.
    • chromix1 Szanowny Panie “felnet” 01.05.12, 22:31
      Cieszę się, że zagląda Pan na stronę GOK, ale proszę aby nie wprowadzał Pan w błąd opinii publicznej swoimi nadinterpretacjami z księżyca rodem. Osobiście jestem współorganizatorem całej półtoramiesięcznej trasy Leona Hendrixa w Polsce. Wszelkie info, również w kwestiach organizacyjnych związanych z tym oraz innymi wydarzeniami kulturalnymi, może Pan otrzymać z pierwszej ręki, zamiast siać niepotrzebny ferment, jakoby cokolwiek ukrywano. Tel do mnie na str. GOK, e-mail na fb - służę.
      1. Na stronie GOK NIGDZIE nie jest napisane, to co Pan twierdzi, jakoby że “Hendrix koncertował w Podlasiu dzięki GOK w Chodowie”. Za to są umieszczone plakaty, z których jasno wynika, że równorzędnymi organizatorami tego koncertu i towarzyszących mu warsztatów gitarowych są: MOK oraz GOK, a cała akcja jest wynikiem współpracy obydwu tych instytucji, bez faworyzowania którejkolwiek z nich. Podobne informacje znajdzie Pan w miesięcznym informatorze kulturalnym oraz na stronie MOK. To samo powiedziałem dodatkowo jako konferansjer podczas koncertu, na którym był v-ce prezydent, więc odpowiadając na Pańskie pytanie mogę zapewnić, że UM o tej współpracy na pewno wie.
      2. To, że w ramach współpracy oraz dzięki uprzejmości dyrektora MOKu, udało mi się wypożyczyć instrument na koncert dla Sylwii Grzeszczak - również nie jest tajemnicą – publicznie za to podziękowałem ze sceny podczas imprezy w Chodowie 29.IV.
      3. Pańskie dalsze wnioski i postulaty: “…GOK rządzi w MOK” oraz “…przekazać MOK Gminie” pozostawiam bez komentarza.
      4. Oprócz GOKu, OFICJALNIE i nieprzerwanie od ponad 10 lat współpracuję lub działam praktycznie we wszystkich siedleckich (i nie tylko) ośrodkach kultury łącznie z uczelnianym, w każdym na innych zasadach, realizując inne zadania. Wszystko formalnie regulowane stosownymi umowami. Nic do ukrycia, szczegóły chociażby na moim profilu fb. To info może bardziej dla Pana “markopm”.
      5. Korzystając z okazji, pozdrawiam obydwu Panów i zapraszam wszystkich na koncert światowej klasy arystki. Jennifer Batten, najlepsza gitarzystka świata 2009 wg. “Guitar Player”. Przez lata współpracowała m.in. z Michaelem Jacksonem, z którym zagrała najważniejsze trasy i płyty w jego karierze, zawsze będąc postacią nr 2 podczas jego show. Sala Podlasie, wtorek 15 maja, g.19.00. Bilety: 40 zł. Dla jasności, organizator: MOK. Więcej szczegółów m.in.: w informatorze i na stronie MOK, w lokalnych mediach oraz:
      www.facebook.com/events/286501104757550/
      Krzysztof Chromiński
      • mpppm Re: Szanowny Panie “felnet” 01.05.12, 23:14
        Ja nadal twierdzę, żę nie ma tu współpracy tylko praca w MOK.
        Jeśli tak będziemy to rozumieć:
        Impreza powstała przy współpracy Gminnego Ośrodka Kultury w Siedlcach z/s w Chodowie oraz Miejskiego Ośrodka Kultury w Siedlcach. Mok może imprezy w Chodowie również uważać za swoje.
        • chromix1 Szanowny Panie “markopm” 02.05.12, 14:10
          Wszystko się zgadza. Ta konkretnie wymieniona impreza powstała w wyniku takiej właśnie współpracy i przytoczył Pan to precyzyjnie. Dlaczego w następnym zdaniu odfruwa Pan w kosmos pisząc, że skoro tą imprezę zorganizowali wspólnie, to wszystkie inne imprezy w Chodowie MOK powinien uważać za swoje? Tego toku rozumowania nie potrafię odgadnąć, jak również tego, na jakiej podstawie twierdzi Pan, że współpracy MOK - GOK w ogóle nie ma? To Pan wie lepiej ode mnie?
          Moja osobista praca dla MOK opiera się na dość wąskim i ściśle określonym zakresie zadań, którego Pan przecież nie zna. W żaden sposób nie wyklucza to wzajemnej współpracy ośrodków kultury w zupełnie innych, nie pokrywających się płaszczyznach. Jeżeli natomiast kogoś boli, że nie pracuję za darmo, to niech pozostanie to jego osobistym problemem. Jest więc zarówno praca, współpraca, jak i współorganizacja niektórych przedsięwzięć i te ostatnie MOK na pewno może uznać również za swoje. O tym co jest pracą, co współpracą, a co współorganizacją decydują nie forumowicze, ale stosowne umowy, gdzie są określone warunki, wzajemne zobowiązania, itd. Odnoszę wrażenie, że samo słowo współpraca kole wiele osób szczególnie, że wszyscy dookoła ze sobą wojują. Wystarczy przekręcać za każdym razem jeden wyraz: współpracę w pracę, imprezę w imprezy i dyskusja gotowa, jakby nie było nic innego do roboty. Ponieważ znamy się prywatnie, uważam że lepiej jest dopytać osobiście u źródła, zamiast uskuteczniać polemikę na forach opartą na niedomówieniach, albo dopowiedzeniach.
          Z wyrazami szacunku
          Krzysztof Chromiński
          • mpppm Re: Szanowny Panie “markopm” 02.05.12, 14:25
            Tylko mówię i powtarzam, że jeśli pracuję w MOK to jest to tylko praca, wykanana, a nie żadna współpraca z GOK.
            Jednak w ten sposób i GOK Chodów ma zaliczoną imprezę.
            Czy TS też ma napisać, że przy ich współpracy bo był art. na ich stronie.
            Forum jest po to by z niego korzystać choć przez jeden z Radnych nazwał piszących tu "flustratami". Jeśli więc Pan Dyrektor nie chce być forumowym "flustratem" kończymy pisanie na ten temat.

Również pozdrawiam, tak z daleka z tłumu przed estradą.
            • chromix1 Re: Szanowny Panie “markopm” 03.05.12, 16:53
              Pan jest po prostu niemożliwy, Panie Marianie :)
              K.C.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka